40 paribasan Spanyol lan tegesé

paribasan

Kawicaksanan bisa ditularake kanthi maneka warna utawa cara kaya ing paribasan. Paribasan kasebut wis ditularake kanthi turun-temurun ing saindhenging budaya sing beda-beda ing kabeh planet. Ing kasus paribasan Spanyol, kudu dikandhakake manawa sugih banget lan kebak frasa penting nalika nerangake wong diwasa lan bocah.

Ing artikel sabanjure kita bakal weruh sawetara paribasan Spanyol paling populer bebarengan karo makna sing.

Ungkapan Spanyol sing paling populer bebarengan karo maknane

1. Kaya bapak, kaya anak.

Paribasan iki nuduhake kesetaraan sing ana ing antarane rong anggota kulawarga kayata wong tuwa lan anak.

2. Ing cuaca ala, pasuryan apik.

Paribasan populer iki nuduhake yen sanajan ana masalah ing urip saben dina, sampeyan kudu duwe pikiran sing positif ing urip.

3. Kanggo nangis menyang lembah.

Tegese ngetung susahe wong liya.

4. Kabeh kang gumebyar dudu mas.

Sampeyan kudu ngerti soko ing ambane kanggo ngomong sing apik.

5. Dhuwit diarani dhuwit.

Paribasan iki nuduhake yen duwe basis utawa modal sing apik bakal mbantu ngasilake luwih akeh.

6. Ingkang kaping tiga inggih punika pesona.

Iki minangka paribasan sing cukup populer sing tegese sampeyan ora kudu nyerah kapan wae kanggo entuk sukses.

7. Luwih aman tinimbang nuwun.

Yen sampeyan pengin supaya masalah tartamtu ing urip iku penting kanggo njupuk seri pancegahan.

8. Sing tangi esuk, Gusti Allah nulungi.

Iki minangka pidato kebak kawicaksanan sing nuduhake yen kanthi kerja saben dina sampeyan bisa sukses ing urip.

9. Mbuwang watu lan ndhelikake tangan.

Iku nuduhake wong-wong sing tumindak ala lan ndhelikake supaya ora kejiret.

10. Kebiasaan ora nggawe wiku.

Tampilan njaba ora nuduhake sapa sejatine wong kasebut.

11. Luwih becik telat tinimbang ora nate.

Luwih becik njupuk barang kanthi gampang lan ngaso tinimbang ora nindakake kabeh.

12. Nambah ketenaran lan turu.

Tegese kanthi tumindak kanthi cara tartamtu, masyarakat bakal mikir yen sampeyan bakal tansah tumindak kanthi cara sing padha.

13. Gusti Allah meres nanging ora klelep.

Senadyan kangelan urip saben dina, iku tansah bisa maju.

14. Sapa sing nutupi akèh, meres sithik.

Iku ora apik kanggo nindakake akeh tugas ing wektu sing padha amarga ing pungkasan padha ora kawujud kanthi optimal.

15. Takon sampeyan njaluk menyang Roma.

Iku apik kanggo njaluk bantuan yen perlu lan kanthi mangkono entuk prestasi beda.

16. Walet ora nggawe musim panas.

Nalika arep nggayuh tujuan sing beda-beda ing urip, luwih becik nampa pitulung saka wong liya.

paribasan Spanyol

17. Kathah ado bab apa-apa.

Ora ana gunane kanggo ngomong yen tumindak sing beda-beda ora ditemtokake.

18. Sampeyan duwe akeh, sampeyan regane akeh.

Paribasan menika gadhah teges bilih ajinipun tiyang menika sami kaliyan ingkang pungkasanipun dipungadhahi.

19. Vincent arep menyang endi? Wong-wong mau menyang ngendi?

Yaiku paribasan sing nuduhake wong-wong sing ora duwe inisiatif dhewe lan kejiret karo omongane wong liya.

20. Sapa kang ngenteni putus asa.

Iku ora worth ngenteni soko sing bisa uga ora kelakon.

21. Ora ana piala kang nganti satus taun.

Sembarang jinis masalah, sanajan serius, mung ditanggulangi kanthi wektu.

22. Perang dielingake ora mateni prajurit.

Paribasan iki nuduhake yen dielingake ing wektu lan sadurunge iku penting supaya ora kaget.

23. Sapa sing ora duwe utang, ora wedi.

Ora perlu wedi yen sampeyan tumindak kanthi cara sing bener utawa cukup.

24. Yen aku wis weruh, aku ora kelingan.

Apa sing dirembug ing jaman kepungkur ora ana apa-apa utawa ora penting.

25. Ora ana ala sing ora teka kanggo kabecikan.

Sampeyan kudu entuk sisih positif kabeh ing urip.

26. Kersa iku kuwasa.

Iki minangka paribasan liyane sing populer banget sing tegese yen sampeyan pengin akeh, sampeyan bakal entuk.

27. Katrampilan luwih apik tinimbang kekuwatan.

Nalika entuk prestasi utawa tujuan sing beda-beda, intelijen luwih apik tinimbang kekuwatan sing ora sopan utawa ora duwe akal.

28. Weteng kebak, ati seneng.

Iku nuduhake pentinge kanggo nutupi kabutuhan beda saben dina.

29. Sithik-sithik lungamu

Paribasan iki nuduhake yen kanthi kerja sampeyan bakal bisa nggayuh tujuan sing beda-beda ing urip.

30. Duwe crita luwih saka Calleja.

Kanthi paribasan kasebut, dheweke pengin nuduhake manawa akeh wong sing goroh lan ora ngomong sing bener.

tembung cekak

31. Ninggalake Guatemala lan mlebu Guatemala.

Kadhangkala sampeyan biasane metu saka masalah tartamtu lan mlebu liyane sing luwih elek.

32. Tumrap kang ditindakake, dhadha.

Sampeyan kudu netepi apa sing wis ditindakake lan ora getun.

33. Singa ora galak kaya sing dicet.

Ana wektu sing katon ora kaya sing dipercaya, teka kanggo ngapusi.

34. Saben guru duwe buklet.

Iki minangka paribasan liyane sing cukup populer sing tegese saben wong duwe cara tumindak.

35. Wedhus sing bledos cokotan sing ilang.

Wong sing ora ngerti utawa ora nggatekake perkara kasebut bisa uga mbayar.

36. Omah loro lawang, ala iku kanggo njaga.

Tegesipun paribasan menika, menawi langkung ruwet kahanan tartamtu, langkung angel dipun lampahi.

37. Asu kuru kabeh kutu.

Ngadhepi kahanan tartamtu sing ora nyenengake, kabeh masalah utawa masalah tansah katon.

38. Keluwen apik, ora ana roti sing atos.

Nalika ana kabutuhan nyata, ora ana primness bisa.

39. Saben manuk hantu cilik menyang wit zaitun.

Iki minangka paribasan liyane sing cukup populer sing nuduhake yen saben wong kudu ngurus urusan lan masalah dhewe.

40. Ora preduli yen sampeyan tangi, ora subuh.

Ora perlu kuwatir, amarga cepet utawa mengko bakal kedadeyan.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.