Apa skills penting saka wong

carane-ngritik-diri

Kapabilitas bisa dianggep minangka kemampuan saka wong bisa nindakake kagiyatan tartamtu lan entuk asil sing apik. Skills bisa pribadi, sosial, utawa fisik. Sing normal yaiku wong duwe kabisan sing beda-beda ing sawetara wong. Iki sing bakal mbedakake lan mbedakake sampeyan saka wong liya.

Ing artikel ing ngisor iki, kita bakal ngobrol karo sampeyan saka skills pribadi sing paling penting lan sing bisa mbantu ngadeg metu saka liyane.

Basa

Amarga kemampuan kasebut, wong kasebut bisa komunikasi kanthi sampurna karo wong liya, kanthi lisan utawa tulisan. Duwe kemampuan iki ngidini komunikasi dadi sugih lan cair. Conto wong sing nduweni kemampuan iki bakal dadi panulis utawa wartawan.

Komunikasi

Iki minangka katrampilan sosial sing ditindakake dening wong bisa ngirim utawa nampa macem-macem pesen kanthi efisien. Komunikator sing apik ngerti carane ngetokake informasi sing migunani kanggo peserta liyane ing komunikasi kasebut.

ngrungokake aktif

Kanthi kemampuan iki, wong bisa ngrungokake kanthi tliti apa sing diomongake wong liya. Iki minangka katrampilan sosial sing ndadekake wong liya rumangsa dihargai lan dingerteni.

Katresnan

Cordiality ora luwih saka gadhah hubungan apik karo wong. Katrampilan sosial iki wigati supaya pihak liya sajrone komunikasi ngrasa diajeni nalika njaga komunikasi tartamtu. Dadi ramah tegese nggawe wong liya rumangsa apik ing kabeh wektu.

negosiasi_lan_konflik-manajemen

Mikir kritis

Duwe kemampuan iki ora liya mung duwe kemampuan tartamtu kanggo nganalisa kabeh jinis masalah supaya bisa nggambar refleksi sing paling apik. Pikiran kritis minangka jinis katrampilan sing dihargai banget ing papan kerja lan lingkungan profesional.

Pamikiran abstrak

Pemikiran abstrak ngidini kita nangkep gagasan lan konsep abstrak kanthi gampang. sing ora dikenali ing kawitan ngarsane.

Kemampuan belajar

Iku babagan kemampuan sing kudu diduweni wong kanggo entuk lan sinau kawruh anyar. Duwe kemampuan kanggo sinau ndadekake wong entuk latihan luwih cepet tinimbang wong liya. Kabeh iki nyebabake cara sing positif nalika nggayuh tujuan utawa prestasi sing wis ditemtokake ing urip.

Memori

Memori minangka kemampuan sing kasusun saka kemampuan wong kanggo bisa nyimpen informasi tartamtu ing otak lan elinga tanpa masalah. Memori minangka kunci lan penting nalika nindakake macem-macem tugas saben dinane.

Persepsi

Iki kalebu kemampuan sing kudu ditindakake dening wong supaya bisa njupuk informasi sing ora jelas. lan ngindhari masalah tartamtu sing bisa kedadeyan.

Kreativitas

Jenis skill iki kalebu ing kemampuan kanggo menehi gagasan tartamtu utawa ngramu solusi kanggo nyukupi kabutuhane wong liya.

kreativitas

nangani konflik

Wong sing nduweni kemampuan iki bisa nemokake solusi sing paling apik kanggo konflik sing diasilake dening wong liya. Nduweni kemampuan kasebut minangka kunci nalika pihak lawan tekan seri perjanjian sing nyegah seri masalah liyane.

Ngontrol dhiri

Iku kalebu kemampuan kanggo ngatur impuls beda lan ngontrol kahanan supaya bisa ngatasi tanpa masalah karo masalah sing bisa kedadeyan ing saben dinane.

ngatur stres

Kanthi kemampuan iki wong iku saged ngatur lan ngatur tingkat kaku sing wis saben dina.

Adaptasi

Iku ora liya saka kemampuan sing sawetara wong kudu bisa nampa owah-owahan sing dumadi ing urip. Penerimaan utawa adaptasi kasebut ditindakake kanthi cara sing efektif lan tegas.

Rembugan

Wong sing nduweni kemampuan iki bisa mbela gagasan dhewe, ngajeni wong liya lan entuk persetujuan sing paling apik kanggo loro pihak.

Kepemimpinan

Persuasi

Iku kemampuan sing akeh wong duwe kanggo ngyakinake wong liya babagan serangkaian sudut pandang.

Kritik dhiri

Yaiku kemampuan kanggo ngevaluasi awake dhewe kanthi jujur. Kritik diri negesake kabecikan pribadi lan cacat sing kudu diobati utawa didandani.

Kepemimpinan

Iku kemampuan kanggo menehi motivasi utawa koordinasi klompok wong sing ana hubungane karo ide utawa proyek sing padha. Duwe kepemimpinan kasebut tegese wong kasebut nduweni karisma tartamtu utawa komunikasi sing apik banget.

Bisa dadi tim

Iku ora luwih saka kemampuan tartamtu kanggo bisa ing grup ing tumata lan entuk asil sing paling apik.

Layanan

Yaiku kemampuane wong kanggo ngurus wong liya. lan kanthi marem wong.

Pengaturan keputusan

Iku kemampuan sing wong kudu bisa kanggo mutusaké antarane opsi beda ing rampung free lan tumindak miturut tujuan sing ditemtokake.

Pemikiran strategis

Iku kemampuan wong kanggo netepake seperangkat langkah utawa pedoman sing kudu ditindakake kanggo ngrampungake masalah tartamtu lan entuk asil sing marem.

Planning

Iku kemampuan wong kanggo ngatur pesawat saka tugas lan nindakake kanthi cara sing paling apik.

kapasitas organisasi

Iku ora liya saka kemampuan kanggo mimpin urip minangka dhawuh sabisa lan kanthi mangkono ngindhari tekane masalah sing bisa ditindakake.

kapasitas organisasi

basa

Iku kasusun saka gadhah kapasitas tartamtu nalika sinau basa kanthi gampang lan ing wektu sing cendhak.

skill karo nomer

Iku kemampuan saka wong supaya bisa nglakokaké pitungan matématika beda utawa duwe pikiran logis gedhe.

Analisis data

Wong sing nduweni kemampuan kuwi bisa napsirake sawetara data statistik tanpa masalah lan teka karo solusi sing paling apik.

skill manual

Iku kemampuan kanggo nindakake aktivitas manual beda lan entuk asil apik kanggo iku. Conto jinis skill iki yaiku kerajinan utawa lukisan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.