Apa cara analisis? Ciri, aturan, klasifikasi lan liya-liyane

Bisa uga sajrone urip, kita bakal bisa nemokake akeh metodologi kanggo neliti sawetara obyek utawa kasunyatan, kayata metode analitis.Sadurunge ngerti apa isine, kita kudu ngerti yen ana luwih saka siji metode panliten, kayata metode sintetik..

Miturut RAE, ing "Analisis" ditegesi minangka "bedane lan pamisahan bagean-bagean sing ngerti komposisine". Nalika "sintesis" dikenal minangka "komposisi sakabehane kanthi rapat bagean-bagean kasebut."

Sawise jelas yen analisis ana hubungane "Bosok", lan sintesis padha karo "komposisi", mula kita bisa ngerti manawa metode analitik yaiku metode sing ngasilake decompose senyawa nyata, utawa rasional lan ideal, dadi bagean lan metode sintetis yaiku metode sing maju saka senyawa sing sederhana dadi senyawa khusus.

Cara sintetik digunakake ing ilmu eksperimen, amarga nganggo undang-undang umum iki dijupuk. Analitis minangka proses sing asale saka ilmu saka ukum. Sintesis ngasilake ilmu sing unggul kanthi nambah ilmu anyar sing ora ana ing konsep sadurunge.

Dadi, rong cara kasebut bisa diarani cocog karo rong jinis pertimbangan sing bisa ditindakake kanthi tepat wektu kanggo pangerten manungsa, yaiku induksi lan deduksi.

Dadi… Apa cara analitik?

Metode analisis yaiku proses riset empiris-analitis sing fokus ing dekomposisi sakabehane, dibongkar dadi pirang-pirang bagean utawa unsur kanggo nemtokake sebab, sifat lan efek. Definisi analisis yaiku panelitian lan pamriksan kasunyatan utawa obyek tartamtu, sing paling akeh digunakake ing bidang ilmu sosial lan ilmu alam.

Amarga alasan sing padha, iku sing utama kanggo kanggo nindakake metode analitis kudu ngerti sifat kedadeyane lan obyek sing ditliti kanggo ngerti inti lan menehi investigasi sing cocog. Cara iki mbantu kita ngerti luwih akeh babagan obyek paneliten lan ciri khas sing bisa: nerangake, nggawe analogi, luwih ngerti tingkah lakune lan nggawe teori anyar.

Analisis kasebut diwiwiti saka apa konkrit kanggo abstrak, amarga kanthi instrumen abstraksi, bisa dipisahake bagean kabeh uga hubungan dhasar sing kepengin sinau kanthi intensif.

Dadi metode analitis mawa sawetara ciri, aturan sing kudu ditindakake lan langkah-langkah supaya bisa nindakake metodologi kanthi sukses.

Fitur

  1. Ora nganggep kesimpulan kasebut salah utawa pungkasan, bisa uga diganti amarga riset anyar sing nolak hipotesis apa wae.
  2. Cara kasebut mbukak kanggo nggabungake ilmu anyar lan tata cara supaya bisa nyedhaki pendekatan sing bener kanggo kasunyatan.
  3. Sampeyan mbutuhake conto: Sampling minangka bagean penting saka metode analitik, yen sampel dijupuk kanthi salah asil bakal salah utawa ora ana gunane.
  4. Iki kalebu eksperimen sing sampeyan bakal duwe kesalahan, lan pungkasane entuk kasunyatan.

Aturan cara analisis

  • Sadurunge nindakake ujian lan ngrampungake pitakon, kudu diwujudake asipat kasebut. Ing obyek sing padha, sampeyan bisa mriksa lan nyoba nemokake macem-macem unsur kayata intine, utawa sifat lan atribut, utawa uga hubungane khusus karo makhluk liyane.
  • Iku trep decompose acara utawa obyek kanthi nggatekake manawa pemeriksaan kanthi tliti babagan perangane, unsur utawa prinsip bakal ditindakake. Bosok iki bisa nyata lan fisik, utawa nyoto lan becik, gumantung ing obyek sing dimaksud. Sampeyan uga luwih ati-ati yen dekomposisi iki diverifikasi kanthi netepi aturan divisi, supaya ora ana kebingungan.
  • Nalika mriksa unsur utawa bagean obyek, Kudu ditindakake kanthi cara supaya ora kelalen sesambungane siji lan liyane lan ana gandheng cenenge supaya ana persatuan. Yen ana wong sing nganggep bagean obyek kasebut kanthi kapisah, tanpa njupuk utawa nimbang hubungane siji lan sijine, mesthine bisa uga ana ide sing ora akurat lan salah kanggo obyek kasebut.

Tahap metode analisis

Kanggo nggunakake metode analitis ing panliten, kudu ditindakake kanthi sistematis kanthi cara wajib liwat pirang-pirang tahapan yaiku:

Pengamatan

Tahap iki kalebu kegiyatan yaiku ditindakake dening makhluk urip kanggo ndeteksi lan asimilasi informasi. Istilah kasebut uga nuduhake rekaman acara tartamtu kanthi nggunakake instrumen.

Descripción

Ing fase iki, sing penting yaiku netepake babagan menehi ide umum babagan apa sing wis diamati. Katrangan kasebut penting amarga nyedhiyakake informasi sing migunani babagan apa sing bakal ditliti, kanthi detail sing bisa.

Ujian kritis

Minangka proses saka ndeleng kanthi objektif apa sing dianalisis nyedhiyakake usulan-usulan logis supaya bisa nggayuh asil sing kudu dingerteni supaya bisa ditafsirake kanthi jelas lan ringkes.

Segmen saka fenomena kasebut

Nyoba kanggo bosok bagean-bagean saka apa sing dianalisis supaya bisa nggambarake saka macem-macem sudut pandang lan sudut sing nerangake kanthi cara tartamtu masalah sing bisa ditindakake yen tanpa analisis ora bakal bisa diwujudake.

Enumerasi pihak

Iki kalebu eksposisi kronologis lan urutan bagean sing nggawe informasi kasebut.

Ngurutake lan Klasifikasi

Organisasi informasi miturut kelas. Tahap iki uga kalebu analisis informasi sing dipikolehi, sing duwe papan kanggo nggedhekake kinerja kanthi luwih jelas lan luwih ringkes. Iki kasusun saka pamisahan nyata unsur komponen kanthi sakabehe.

Wong liya nggunakake kabeh tahapan kasebut dadi telung langkah:

  • Eksperimen: Dileksanakake karo spesialis utawa peneliti sing nemtokake kahanan kanggo nemokake karakteristik dhasar lan hubungan penting.
  • Pengamatan: Langkah iki ditindakake sadurunge, sajrone lan sawise diselidiki, yaiku, sawayah-wayah.
  • Cara pangukuran utawa deduktif: Ing babagan iki, gumantung luwih saka nomer statistik liwat survey, kuesioner utawa instrumen liyane.

Tuladha metode analisis

Nalika individu ngalami penyakit organ, kudu sinau sel lan jaringan supaya bisa nampa wangsulan adhedhasar macem-macem teori sing ana gandhengane karo masalah kasebut.

  • Yen, contone, kasunyatan utawa fénoména tunggalKita kudu nggunakake pengamatan, pengalaman lan induksi.
  • Yen babagan liyane utawa kurang bebener umum, pertimbangan lan deduksi minangka cara biasa kanggo nggayuh.
  • Yen babagan obyek lan bebener sing ana gandhengane karo seni rupa, kita kudu nggatekake fungsi imajinasi.

Yen, suwalike, obyek murni spiritual lan dingerteni, bakal luwih gampang ngilangi representasi imajinasi, lan nggunakake konsepsi alesan murni.

Kamiripan ing metode sintetik lan analitis

Sanajan tembung "analisis" yaiku kosok baline "sintesis"Kaya sing wis kasebut sadurunge, cara analitis lan sintetik uga duwe praktik sing padha, sing yen ora jelas, bisa nyebabake rasa bingung.

  • Iku luwih gampang kanggo nampilake pitakon lan obyek sing bakal ditliti kanthi tliti lan jelas, lan ngumumake utawa netepake tembung-tembung sing didhelikake. Mangkono nyepetake lan cara siyap kanggo ngerti babagan obyek kasebut, lan sing paling penting, pitakon jeneng bisa dihindari.
  • Perhatian kudu ditrapake ing obyek sing bakal dingerteni, disisihake saka obyek liyane. Pluralitas obyek banget lemes intensitas manungsa waé ing saben wong.
  • Priksa prekara lan investigasi kasunyatan kudu diwiwiti karo perkara sing paling dhasar utawa paling gampang lan dingerteni sadurunge. Prosedur pangerten alami ing investigasi lan panemuan kayekten, iki minangka proses bertahap lan terus-terusan sing mbutuhake sampeyan urutan saka gampang angel, saka sing ora dingerteni.
  • Instrumen kanggo ngerti kasunyatan kudu ana gandhengane karo sifat lan kahanan obyek sing bakal dingerteni. Iki minangka aturan sing paling penting ing prekara iki: cara lan cara kanggo nggayuh kayekten beda-beda, uga kelas obyek lan kahanan.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   KANGGO RASA ngandika

    SUMBANGAN BAIK KANGGO MULAI PANELITEN, Matur Nuwun