Cara mbenerake lan ora pati nyoba

Sampeyan lagi nggarap skripsi, lan sampeyan wis kliwat tahap menehi masalah, nanging saiki sampeyan isih kosong karo masalah njlentrehake sabdho karya sampeyan.

Bisa uga, nalika sampeyan njaluk tulungan marang guru sampeyan, dheweke menehi ukara khas: "Sampeyan mung kudu nerangake sebab kenapa sampeyan nindakake riset", lan sejatine sampeyan mikir nulis "Aku pengin lulus, lan aku ora duwe pilihan."

Kita bakal njlentrehake kanthi langkah-langkah supaya sampeyan bisa nulis bebener sing apik banget, supaya sampeyan ora kudu nggunakake ide edan iki.

Apa sing diarani sabdho?

Cara nggawe sabdho

Sadurunge nerangake cara nggawe sabdhoning sing apik, penting kanggo nerangake manawa iki minangka bagean saka pangembangan teoretis proyek ing ngendi kita nemtokake sebab-sebab sing nyebabake kita nggawe panelitian (ya, guru sampeyan menehi saran sing apik kanggo sampeyan) ) nanging Iki minangka cara umum kanggo ngucapake, amarga nalika mbenerake, kita nyentuh sawetara aspek penting ing karya kasebut; Mula, kanggo netepake kanthi lengkap, kita kudu mangsuli sawetara pitakon sing bisa dibahas ing langkah-langkah ing ngisor iki:

Deskripsi ringkes babagan masalah kasebut

Ing bagean pisanan, kanthi ringkes nerangake topik riset. Ing perkenalan singkat iki, kita kudu nuduhake panorama umum panelitian, kanthi implisit nuduhake sebab-sebab sing ana kebutuhan kanggo eksekusi paneliten. Pangembangan ide iki menehi pambuka kanggo ngembangake ide ing ngisor iki.

Nyatakake maksud investigasi

Kabeh tumindak ditanggepi tujuane, lan nalika kita pikirake, tumindak tumindak sing tepat sing ngidini kita nggayuh, minangka tugas sing gampang. Mula, sadurunge miwiti nulis, maneh objektif sing wis ditemtokake, lan nemtokake kategori endi kategori sampeyan:

  • Riset pelengkap: Nalika karya kita dimaksudake kanggo ngrampungake kerja sing diwiwiti karo wong liya, mula aku nggawe penyelidikan. Ing kasus iki, ing paragraf pisanan, kita kudu ngrembug babagan pitakon: Apa aku nerusake sinau liyane?
  • Penyelidikan oposisi: Yen, nalisir, panelitian sampeyan pengin mikirake model kuno, yen sampeyan nindakake karya sing ngusulake inovasi ing wilayah tartamtu, sampeyan kudu nyebutake maksud kasebut, nggawe paragraf babagan pitakonan: Apa gaweyanku kanggo mbantah model teori?

Alasan mbenerake sinau

Konco tujuan investigasi, kudu ana motif sing nyebabake. Iki yaiku nuduhake alesan sing menehi makna pangembangan investigasi, amarga yen ora ana sebab sing jelas lan ringkes, eksekusi kasebut ora ana artine. Nalika ngembangake ide iki, sampeyan kudu trampil banget, nanging sampeyan kudu ngati-ati supaya sampeyan ngaturake tembung, amarga yen sampeyan nggawe rambute, sampeyan bakal bisa ilang saka inti sing pengin diandharake. Sampeyan bisa ngembangake ide kanthi mangsuli pitakon ing ngisor iki:

 

  • Ing aspek apa wae ing bidang panelitian sampeyan nuduhake kabutuhan ing pakaryan sampeyan?
  • Apa mupangate gaweyan sampeyan?
  • Sapa sing bakal entuk manfaat saka riset sampeyan?

 

Sintesis metodologi

Sawise nggawe tujuan riset kanthi jelas, kita kudu njlentrehake, umume, kepiye proposal kanggo nggayuh. Paragraf iki menehi kekuatan kanggo sabdhoning kita, amarga nuduhake manawa pangembangan paneliten bisa ditindakake, lan wis direncanakake kanthi becik.

Anggaran lan bahan sing dibutuhake

 Panjelasan ringkes babagan anggaran lan input sing dibutuhake kanggo pembangunan. Kanggo nerangake bagean iki, sampeyan kudu lenggah kanggo nganalisa biaya kanggo nindakake kegiyatan sing wis sampeyan usul kanggo memenuhi tujuan: tes laboratorium, survey, pangembangan prototipe, transportasi, salinan, lsp. Sampeyan ora kudu menehi panjelasan rinci, sampeyan mung kudu nyebutake anggaran sing dibutuhake; Nanging, analisis sampeyan kudu rinci, amarga sampeyan kudu ngerti babagan apa sampeyan ngadeg.

Kesimpulan cilik: Wenehake ide nutup sing nguatake sabdhoning kanggo gaweyan sing bakal ditindakake.

Tips nulis pembenaran sing apik

  • Gunakake basa sing cocog: disaranake nulis ing wong kaping telu, luwih umum, lan mulane nggawe kesungguhan kanggo kerja sampeyan.
  • Priksa sumber bibliografi sing prestisius: Ora kabeh informasi sing sampeyan temokake asale saka sumber sing dipercaya, mula coba pilih informasi sing asale saka sumber sing disertifikasi, utawa didukung institusi sing prestisius: universitas, penerbit, lsp.
  • Gawe garis gedhe: Nalika pisanan nggawe apa-apa, luwih becik ngatur informasi kanthi akurat, mula disaranake sadurunge sampeyan wiwit bebas menehi argumen sing mbenerake gaweyan sampeyan, wenehake garis gedhe sing bisa digunakake peta pandhuan. Gunakake ukara cekak kanggo netepake ide-ide utama sing bakal dikembangake ing saben bagean.
  • Analisis kanthi kapisah saben langkah sing wis diterangake, lan selarasake karo sinau. Luwih gampang yen sampeyan mbagi gaweyan.
  • Rembug karo kanca sakelas liyane babagan topik pasinaon sing relevan. Yen sampeyan dhewe, bukak tutor sampeyan, utawa wong liya sing duwe wewenang ing wilayah kasebut.

Pentinge pembenaran sing kuat

Pangembangan karya riset bisa dibandhingake karo konstruksi bangunan, yen sampeyan ora nggawe pondasi kanthi apik, nalika sampeyan miwiti mbangun, bobot sing disebar kanthi salah bakal nyebabake sampeyan tiba. Amarga alasan iki, fase pertama proyek sing paling alus, lan kudu ditindakake kanthi sadar. Analisis rinci saben tahap penting.

Mesthi sampeyan wis ngerti manawa sabdhoning kalebu, ing bentuk ringkesan, aspek saka saben bab karya sampeyan. Amarga iki, pangembangan sing cocog gegandhengan karo pendekatan sing bener kanggo mbenerake:

  • Sampeyan kudu jelas banget babagan pernyataan masalah sampeyan kanggo nggawe bagean pisanan ing teks.
  • Kajaba iku, sampeyan kudu nyebutake maksud sing diupayakake.
  • Sampeyan rada nyentuh metodologi sing sampeyan propose tindakake (yen sampeyan ora ngerti babagan iki, nalika nggawe kerangka metodologis sampeyan bakal nggawe bencana).
  • Sampeyan uga ngrujuk marang bahan lan anggaran sing ditangani.

Amarga kabeh alasan kasebut, nggawe pendekatan kanthi sadar, amarga investigasi sing kuat entuk asil sing jelas.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Mawar Vera ngandika

    Penjelasan lan argumentasi sing apik banget babagan cara nggawe sabdho

  2.   paulo ngandika

    matur nuwun sanget