21 pangandikan lan tegesé

paribasan iku budaya

We manggon ing masyarakat sugih ing Vocabulary lan uga, ing paribasan! Paribasan yaiku frasa utawa ukara sing diwarisake kanthi turun-temurun lan sabanjure, padha duwe makna sing mbantu kita ngerti urip luwih apik.

Menapa malih, saged dipunandharaken bilih paribasan menika wujud ungkapan populer ingkang ndadosaken budaya kita langkung sugih. Iku kawicaksanan sing ditularaké antarane wong. Ekspresi diwarisake saka bapak marang anak… digunakake kanggo nggambarake sawetara perkara ing urip lan sinau tumindak kanthi bener.

Pethikan lan kalimah kang moncèr nganggo tembung interesting

Ukara urip sing nggawe kita rumangsa kepenak
Artikel sing gegandhengan:
11 pangandika gesang

Aja kantun kabeh paribasan sing wis disiapake supaya sampeyan ngerti:

  • Kaya Bapa Kaya Putra. Paribasan menika nedahaken bilih bapa kaliyan putra utawi ibu kaliyan putrinipun kathah ingkang sami, limrahipun watak utawi caranipun.
  • Kanggo tembung bodho, kuping budheg. Tegese, apa sing diomongake marang sampeyan tanpa alesan utawa ora sopan, luwih becik ora ngrungokake.
  • Metu saka ngarsane, metu saka pikiran. Paribasan iki tegese yen sampeyan ora weruh soko khusus, sampeyan ora bakal nandhang sangsara.
  • Saben méga duwe lapisan perak. Paribasan iki asring digunakake nalika ngalami pengalaman sing rumit, kanggo nggambarake babagan sing apik. Kita nyoba duwe pamikiran optimis babagan pengalaman sing paling angel. Sing, saka kabeh ala, sampeyan bisa sinau.

paribasan nduweni teges

  • Ora ana wuta sing luwih ala tinimbang sing ora pengin ndeleng. Sanadyan kita duwe bebener sing cetha ing ngarep mata kita, yen perspektif kita diblokir dening ati kita ora bakal bisa ndeleng apa alesan nuduhake kita. Bisa uga amarga kita angel ndeleng, lara utawa mung amarga kita ora pengin ngerti.
  • Sing turu akeh, sinau sethithik. Paribasan iki digunakake kanggo bocah-bocah sing turu telat, lan nuduhake yen sampeyan nglampahi urip turu, sampeyan bakal kelangan wektu kanggo nerusake sinau. Senadyan kasunyatane awak kudu ngaso lan turu kanggo jam sing dibutuhake supaya ana sinau sing apik, mula sing penting bisa turu apa sing dibutuhake awak.
  • Ing omah tukang kayu, piso kayu. Paribasan iki tegese wong sing kerja ing perdagangan utawa profesi tartamtu, ing urip pribadi, ora ngetrapake aturan utawa pitutur sing biasane diwenehake marang wong liya. Umpamane wong reresik omahe rame utawa reged, tukang batu sing ora rampung gawe omahe, lsp.
  • Sapa sing ora pengin duduh kaldu diwenehi rong cangkir. Paribasan sing nyritakake bab-bab sing diupayakake wong, nanging pungkasane, sanajan dheweke nyoba nyingkiri, kedadeyan kasebut luwih akeh tinimbang sing dikira.
  • Sapa sing ora mlayu ... iku amarga mabur. Paribasan iki asring digunakake kanggo nambah semangat nalika sawetara kesempatan kedadeyan ing sekitar kita lan kita ora pengin dheweke ilang. Mula, kita ngerti manawa kita ora dadi luwih dhisik, wong liya bakal teka ing panggonan kita lan banjur njupuk kesempatan sing bisa dadi duweke kita.
  • Kanggo cuaca ala, pasuryan apik. Iki tegese nalika ana wektu sing angel, kita bisa ngadhepi dheweke kanthi sikap sing apik. Amarga iku dudu perkara sing kedadeyan, nanging kita kudu ngerti apa sing kita lakoni karo perkara sing kedadeyan. Sikap kita sing bisa nambah utawa ngrusak kahanan.

Paribasan bisa menehi pitutur marang kita

  • Sing ngguyu pungkasan, ngguyu paling. Paribasan kasebut nuduhake manawa bakal ana wektu sing nuduhake sapa sing bener ing perkara tartamtu, mbukak wong sing salah nanging wis ditemtokake.
  • Sapa sing njupuk akeh papan, luwih sithik dheweke kenceng. Paribasan iki tegese wong sing nyoba nindakake lan nindakake akeh perkara ing wektu sing padha, umume ora bakal nindakake kanthi apik ... sanajan dheweke nyoba mbuktekake yen ora.
  • Lambe ngeculke kapal. Nalika paribasan iki disinggung, tegese ing pirang-pirang kesempatan luwih becik meneng lan ora ngucapake pikiran supaya ora ana konflik sing ora perlu.
  • Ora ana piala sing tahan satus taun, lan ora ana badan sing bisa nglawan. Tegese senajan kudu ngalami kasangsaran, wektu kang ala tansah kelakon senajan angel anggone nyabrang dalan. Wektu lan ngenteni bakal nuduhake yen kita bisa nglawan ... lan yen ora liwati, awak ora bakal nolak amarga bakal tekan wektune kita ora ana ing jagad iki lan ora kudu nandhang sangsara. .
  • Pendengar sing apik, sawetara tembung wis cukup. Paribasan iki tegese wong sing ngerti carane ngrungokake kanthi bener kanthi sawetara tembung sing digunakake wong liya kanggo nyebut awake dhewe bakal luwih saka cukup. Yen ana wong nerangake awake dhewe kanthi jelas, panrima uga bakal gampang ngerti dheweke. Ora perlu mubeng-mubeng kaping pirang-pirang kanggo ngaturake pesen.
  • Angkat manuk gagak lan mripatmu bakal dicolok. Iki nuduhake pendidikan sing diwenehake wong tuwa marang anak-anake. Yen sawetara wong tuwa ngirimake pendidikan utawa prentah sing ala marang anak-anake, banjur nalika anak-anake wis gedhe, dheweke bakal mbaleni tumindak ala kasebut marang wong-wong sing padha sinau.
  • Dadi misuwur lan turu. Referensi digawe nganggo tembung kasebut, sanajan wong nemtokake awake dhewe minangka wong apik utawa ala, dheweke bakal dieling-eling. Sikap sing ana ing urip bakal tetep ana ing memori wong.
  • Luwih aman tinimbang nuwun. Sing penting pinter lan ngati-ati ing urip kanggo ngindhari masalah utawa piala sing luwih gedhe ing mangsa ngarep.
    Luwih becik nyegah tinimbang nambani. Paribasan sing padha karo sadurunge sing padha tegese.
  • Mbuwang watu lan ndhelikake tangan. Tiyang ingkang botên sagêd ngêdêg tumindakipun ingkang lêpat, lajêng anggadhahi tumindak ingkang awon, lajêng dipun tutupi supados tiyang sanès botên ngrumangsani tumindakipun ingkang awon.

paribasan bisa ditulis

  • Maling percaya yen kabeh wong duwe kahanan sing padha. Wong sing tumindak ala percaya yen wong liya uga bakal tumindak kaya ngono. Malah cacat sing dideleng lan dituduhake ing wong liya sejatine cacat sing nemtokake dheweke nanging ndhelikake.
  • Kanggo piala wong akeh, panglipur kabeh. Paribasan menika tegesipun menawi wonten alangan ingkang kathah ingkang nandhang kasangsaran, kanthi ngrembag kasangsaran menika saged rukun. Suwe-suwe, paribasan kasebut diowahi lan diarani "apik banget, panglipur wong gemblung" minangka referensi supaya ora nglipur saka pialane wong liya, nanging kasunyatane paribasan sing diowahi iki ora nuduhake kasunyatan.

Sampeyan bisa uga wis ngerti sawetara paribasan iki utawa liyane uga anyar kanggo sampeyan, nanging ing kasus apa wae, kabeh kasebut nyedhiyakake kasugihan budaya sing gedhe!


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.