90 tembung populer

tembung populer kanggo sinau

Paribasan populer yaiku frasa sing ditularake kanthi lisan saka generasi menyang generasi, akeh kawicaksanan sing nuntun kita babagan urip. Ngerti iku penting amarga saliyane duwe budaya liyane sampeyan bakal bisa luwih ngerti sawetara seluk beluk urip. Sampeyan sinau saka kabeh paribasan lan carane ngelingi kabeh iku ora gampang, Disaranake sampeyan supaya tetep tembung populer sing paling narik kawigaten sampeyan.

Paribasan utawa paribasan populer nggawe kita mikir lan mikir babagan urip, sinau babagan sing ora dingerteni. Gampang ngapalake, nanging yen akeh, kadhangkala angel ngelingi kabeh, supaya sampeyan bisa nulis sing paling disenengi.

Ungkapan populer sing bakal disenengi

Ana akeh tembung populer nanging kita wis nggawe sampeyan pilihan saka populer, lucu lan sing bakal mbantu luwih ngerti urip. Aja kelangan rincian, lan nikmati kabeh kawicaksanan populer iki!

  • Tumindak becik tanpa ndeleng sapa
  • Kasedhiya mecah tas
  • Sapa sing ora ngerti sampeyan tuku sampeyan.
  • Nggawe cokotan peluru.
  • Memori kaya kanca sing ala; nalika sampeyan mbutuhake paling, iku gagal sampeyan.
  • Nalika wong cemburu, dheweke ngganggu; nalika ora, iku irritates.

paribasan populer menarik

  • Sapa sing ora golek kanca kanthi bungah, ing kacilakan aja takon.
  • Kemungkinan tumindak salah ditemokake kaping satus saben dina; kanggo nindakake apik sapisan taun.
  • Luwih becik dhewekan tinimbang ing perusahaan sing ala.
  • Asu cilik sing gonggongan.
  • Aja katon ing untu jaran hadiah.
  • Apa wis rampung, dada.
  • Tekan September, sapa sing kudu nyebar, lan ing wulan November, sing durung nandur, ora kena nyebar.
  • Luwih becik elek lan apik tinimbang nggantheng lan keblinger.
  • Ora kasep kanggo nindakake kabecikan; Tindakake dina iki apa sing ora ditindakake wingi.
  • Luwih becik nyegah tinimbang ngobati.
  • Biyen kowe dadi palu ora duwe welas, saiki wis dadi landasan, sabar.
  • Tresna sing ora tresna sampeyan, wangsulana sing ora nelpon sampeyan, sampeyan bakal mlaku balapan muspra.
  • Aja ngutangi marang wong sing nyilihake, utawa ngladèni wong sing ngladèni, awit apa sing kelakon lan sing ora kelakon bakal ndadèkké kowé liwat.
  • Ora fies, utawa porfies, utawa cofradíes, utawa leases; supaya kowe bakal urip becik ana ing antarane para bangsa. Yen sampeyan percaya sampeyan ora ngisi daya lan yen sampeyan ora ngisi daya, mungsuh sing mati.
  • Dhuwit diarani dhuwit.
  • Yen pacarmu ngambung kowe, aja nganti cedhak loteng, amarga katresnan iku wuta, nanging tanggane ora.
  • Sadurunge nikah, deleng apa sing sampeyan lakoni.
  • Wong-wong sing ora dikèki anak, Iblis dikèki ponakan.
  • Saben wulu kumpul bebarengan.
  • Wong goroh kejiret luwih cepet tinimbang wong pincang.
  • Tresna karo katresnan dibayar.
  • Aja takon ngerti, wektu iku bakal menehi pitutur marang kowe, ora ana sing luwih ayu tinimbang ngerti tanpa takon.
  • Luwih becik ngerti ala tinimbang ngerti.

tembung populer kanggo mikir

  • Nalika ana urip ana pangarep-arep.
  • Sing ngetutake dheweke, njaluk dheweke.
  • Sing sapa mènèhi roti marang asu wong liya, kelangan roti lan kelangan asu.
  • Sugeng enjing, lengan hijau!
  • Ora ana istilah sing ora teka utawa utang sing ora dibayar.
  • Kasepen iku idin.
  • Kanggo tembung bodho, kuping budheg.
  • Katresnan luwe ora langgeng.
  • Sing ngguyu pungkasan, ngguyu paling apik.
  • Bisnis sadurunge seneng.
  • Mbuwang watu lan ndhelikake tangan.
  • Kebiasaan ora nindakake biksu.
  • Neraka iku kebak niat apik lan suwarga kebak amal.
  • Sing ora ngarep, mburi tetep.
  • Sapa sing entuk apik, mbuwang kanthi apik, nanging aja mbuwang.
  • Wong wuta mau ngimpi weruh, lan ngimpi apa sing dikarepake.
  • Hati nurani, ing wektu sing padha, dadi saksi, jaksa lan hakim.
  • Sing ngomong sing bener ora dosa lan ora ngapusi.
  • Siji swallow ora nggawe musim panas.
  • Shoemaker kanggo sepatu sampeyan.
  • Mati asu, rabies ilang.
  • Sing nyedhot medlar, ngombe bir lan ngambung wong wadon tuwa, ora nyedhot utawa ngombe utawa ngambung.
  • Kanca rukun, mungsuh bengkok.
  • Kawruh ora kelakon.
  • Ora kabeh barang cemlorot iku emas.
  • Sing duwe kanca, duwe bandha.
  • Dheweke sing maca akeh lan mlaku-mlaku akeh, ndeleng akeh lan ngerti akeh.
  • Aja ninggalake kanggo sesuk apa sampeyan bisa nindakake dina iki.
  • Kita sinau saka kesalahan.
  • Pasangan sing nikah sing ing dalan katon kaya kucing ing Januari, yen sampeyan ndeleng ing njero omah, dheweke katon kaya kucing lan asu.
  • Sing ora resiko ora menang.
  • Yen sampeyan pengin soko, iku bakal biaya sampeyan.
  • Kanggo tembung bodho, kuping budheg.
  • Takon sampeyan njaluk menyang Roma.
  • Njupuk kanggo kulo.
  • Sing duwe cangkem salah, lan sing duwe bokong, jotosan.
  • Manuk ing tangan iku worth loro ing grumbulan.
  • Kanggo cuaca ala, pasuryan apik.
  • Januari Frosty, Februari salju, Maret angin, April udan, coklat Mei lan langit San Juan, petani nyiapake sapi lan kreta.
  • Kentang, sanadyan sing sow mau ing Maret, utawa sing sow mau ing April, nganti Mei padha ngirim ora metu.
  • Wong sing nyambut gawe ing sasi blackberry, yen dheweke lunga nyambut gawe, dheweke nyanyi, nanging yen arep njupuk, dheweke nangis.
  • Kurang roti, kue apik.

paribasan populer kanggo nggambarake

  • Sajam jago turu, kuda loro, telu wong suci, papat kang tan pisan, lima capuchin, nenem wong haji, pitu kang lumaku, wolu santri, sanga priyayi, sapuluh wong ngemis, sawelas lanang. lan rolas wong mendem.
  • Saka njaba bakal teka wong saka omah sing bakal nundhung sampeyan metu.
  • tembung iku salaka lan kasepen iku emas.
  • Siji "njupuk" luwih apik tinimbang loro "Aku bakal menehi sampeyan".
  • Aja ngombe banyu sing ora katon, utawa menehi tandha ing huruf sing ora diwaca.
  • Aja ngomong "Aku ora bakal ngombe banyu iki".
  • Njaluk meri iku nggugah wong sing lagi turu.
  • Katresnan tanpa cemburu ora diwenehi dening swarga.
  • Emas ndadekake bangga, lan bangga, bodho.
  • Ing negara wong wuta, wong sing mripat siji dadi raja.
  • Metu saka ngarsane, metu saka pikiran.
  • Maling ngira yen saben wong iku kahanane.
  • Pak dhuwit iku wong sing kuwat.
  • Pisanan untuku tinimbang sedulurku.
  • Sing ora ngrungokake pitutur, ora tuwa.
  • Delengen tatal ing mripate wong liya, lan dudu balok ing mripatmu
  • Nalika setan ora duwe apa-apa, dheweke mateni laler nganggo buntute.
  • Neraka iku kebak wong-wong kang kafir.

Sing paling sampeyan senengi?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.