Apa riset lapangan - Tahap, karakteristik lan teknik

"Penelitian" minangka kegiyatan sing tujuane entuk ilmu anyar utawa nggedhekake informasi, data sing digunakake kanggo ngrampungake masalah ing bidang ilmiah. Miturut obyek panliten, bisa diklasifikasikake dadi jinis ing ngisor iki: analitis, terapan, dhasar lan lapangan.

Panaliten lapangan minangka apa sing bakal dianalisis sajrone kiriman iki, ora mung menehi definisi magepokan karo ciri-cirine; nanging uga ngembangake tahapan lan nemokake teknik sing ngidini bisa ditindakake kanthi efektif.

Iki minangka jinis riset sing digunakake kanggo ngerti lan nemokake solusi kanggo masalah apa wae, ing konteks tartamtu. Kaya jenenge, yaiku nggarap situs sing dipilih kanggo nggoleki lan nglumpukake data sing ngidini ngrampungake masalah.

Panaliti kudu mlebu konteks kanggo ngerti kepiye masalah bisa nyebabake papan kasebut, uga takon karo sumber sing cedhak; data sing bakal dipikolehi lan kudu nganalisis kanthi njupuk faktor sing beda, kayata psikologis, pendhidhikan, variabel sosial, lan liya-liyane.

riset lapangan

Fitur

  • Panliten ditindakake ing papan sing ana masalah utawa obyek panliten.
  • Panaliti nggayuh njembarake ilmu kanggo nambah keamanan lan dhukungan nalika nangani informasi sing dikoleksi.
  • Iki gumantung karo data sadurunge supaya bisa ngrancang karya sing bakal ditindakake lan analisis informasi sabanjure sing dikumpulake.
  • Data sing diklumpukake dipikolehi kanthi teknik kayata wawancara lan kuesioner.
  • Penyidik ​​ing sawetara kasus kudu ngapusi identitase, supaya bisa entuk informasi luwih lengkap saka wong sing kena pengaruh, kayata.

Apa wae jinis riset lapangan?

Jinis kasebut bisa diklasifikasikake dadi rong kategori: eksplorasi lan fokus ing verifikasi hipotesis; saka macem-macem varian sing ditampilake miturut sebab sing nggawe peneliti menyang situs sing dikarepake.

  • Eksplorasi: Iki kalebu partisipasi panliti ing papan sing ana obyek panliten, kanggo ngevaluasi situs lan nganalisis unsur-unsur sing bisa diamati; iki kanggo nyoba golek pola sing gegandhengan karo macem-macem aspek lan saengga bisa nggawe "prediksi" babagan prilaku sing bakal ditindakake fenomena kasebut.
  • Verifikasi hipotesis: Iki minangka wong sing tanggung jawab nindakake riset kudu ngadhepi lingkungan sing dadi obyek panliten; amarga tujuane yaiku golek penjelasan babagan fenomena kasebut.

Panggung 

Sampeyan kudu ngerti tahapan sing sampeyan lakoni sajrone proses njlimet; kayata nemtokake masalah, ngevaluasi sumber daya, milih alat utawa teknik sing cocog, ing antarane langkah-langkah liyane sing bakal kita deleng ing ngisor iki.

tahapan riset lapangan

Nemtokake masalah kasebut

Sing utama yaiku nemtokake masalah sing bakal diatasi lan ditemtokake, yaiku, sanajan ana masalah sing ora mung kena pengaruh ing papan sing dipilih, nanging uga situs liyane ing wilayah sing padha utawa uga ing saindenging jagad; Gagasane mung matesi awake dhewe nganalisa lan evaluasi kahanan lokasi kapentingan kanggo investigasi.

Pilih alat utawa teknik sing pas

Sawise ngerti masalah, kahanan utawa fénoména sing nyebabake situs kasebut, saiki wayahe milih alat utawa teknik investigasi iki. Antarane ana macem-macem pilihan, kayata wawancara, kuesioner, eksperimen lan liya-liyane, sing bakal kita waca ing bagean liyane.

Kanggo milih teknik sing cocog, gumantung karo masalah sing dituduhake lan tujuan utawa tujuwane investigasi.

Gunakake alat kasebut

Yen wis milih teknik sing digunakake kanggo investigasi, kita kudu ngerti cara nggunakake kanthi bener lan efektif. Contone, nalika nyiapake wawancara, kita kudu ngerti pitakon apa sing bakal ditakonake marang sing kena pengaruh.

Analisis data

Nalika nglumpukake data kanthi teknik, kudu dianalisis kanthi objektif; saengga ora ana ruang kanggo manipulasi dening peneliti; awit tujuwane yaiku golek solusi kanggo masalah kasebut (yen pancen ana), aja mbantah teori peneliti, sing ing sawetara kasus bisa uga salah yen tahap riset lapangan pertama diwiwiti kanthi sikil sing salah.

Mbabarake data sing dipikolehi

Pungkasan, instrumen kayata esai bakal digunakake (umpamane) kanggo nyedhiyakake data sing wis dipikolehi saka masalah kasebut, uga teori-teori sing ana ing babagan kasebut lan kemungkinan solusi utawa pitakon sing ngundang pembaca kanggo nggambarake.

Apa teknik sing paling digunakake?

Ana sawetara teknik kanggo panelitian lapangan sing bisa digunakake ing jinis riset iki, sanajan kaya sing wis kasebut ing tahap "pilihan alat", sampeyan bakal bisa milih sing paling efektif kanggo tujuan makarya.

Contone, ing kasus ngevaluasi faktor kuantitatif, disaranake nggunakake survey; dene kanggo kualitatif, wawancara sing ora terstruktur luwih apik.

Eksperimen lapangan

Eksperimen kasebut ngidini evaluasi tindak tanduk individu ing saben dinane, sing ndadekake peneliti luwih cedhak karo kahanan utawa fenomena sing digoleki. Nanging, masalahe yaiku subyek, yen dheweke ngerti eksperimen, bisa ngowahi utawa ngowahi bagean saka prilaku lan kanthi mangkono nyedhiyakake data sing salah kanggo investigasi.

Pengamatan

Salah sawijining cara sing paling akeh digunakake, ora preduli tujuane makarya, mung beda-beda gumantung saka iku. Fungsine ora mung kanggo "ndeleng" nanging kanggo nganalisa saben aspek, yaiku obyek panliten bakal dievaluasi ing kabeh pangerten. Iki bisa dadi pasif utawa peserta.

Ing kasus pasif, nuduhake kasunyatan manawa peneliti terus ngamati lan / utawa nganalisis saka njaba; nalika peserta, kaya jenenge, yaiku nalika peneliti ana ing klompok sing kena pengaruh.

Survey

Iki minangka cara sing menarik banget lan migunani, amarga ngidini bisa ditindakake menyang pirang-pirang wong lan tanpa prelu gabung karo wong-wong mau (kayata, kita bisa ngirim liwat mail). Teknik kasebut ngidini takon marang sing kena pengaruh utawa ora kena pengaruh. Siji-sijine yaiku supaya kita kudu ngerti babagan njlentrehake babagan pitakon kasebut.

Interview

Bisa diarani manawa ngelawan survey, amarga kasunyatane uga teknik interogasi, nanging ing kono ana kontak langsung karo masarakat nalika diselidiki. Nanging, dheweke gegandhengan karo kalorone.

  • Teknik iki ngidini entuk data sing luwih rinci lan njlimet, saliyane kasunyatan manawa masarakat sing sesambungan karo dheweke cenderung duwe luwih akeh ngerteni babagan masalah utawa fenomena sing bakal ditliti.
  • Ana sing wawancara terstruktur utawa ora strukture. Pisanan nuduhake babagan sing sadurunge mbahas babagan sawetara pitakon kanthi urutan tartamtu; nalika wawancara kaping pindho kanggo wawancara gratis sing biasane nalika ora duwe data sing cukup kanggo njabarake pitakon babagan jinis pertama.

Crita urip

Teknik sing dikepengini kanggo nglumpukake data saka wong kanggo njabarake memori kolektif (utawa pribadi) sing nuduhake obyek panelitian. Kanggo teknik iki, sampeyan ora mung bisa ngrungokake wong, nanging uga bisa nemokake data sing menarik ing surat, koran, lan liya-liyane.

Kelompok diskusi

Pungkasan, kita nemokake klompok diskusi, sing biasane digunakake kanggo kualitatif. Biasane digunakake bebarengan karo wawancara, amarga dhata pisanan diduweni kanthi individu banjur diterusake evaluasi klompok wong kanggo nggedhekake informasi gegayutan karo struktur sosial lan aspek liyane.

Muga-muga entri babagan panelitian lapangan, ciri khas, tahapan lan teknik wis disenengi. Yen sampeyan isih duwe pitakon utawa pengin menehi luwih akeh konten, aja ragu-ragu nggunakake kothak komentar sing bakal ditemokake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   KARINA DOMINGUEZ MAGAÑA ngandika

    HELLO INFORMASI sing apik sing sampeyan nuduhake, matur nuwun

  2.   malaikat o ngandika

    informasi apik banget, matur nuwun

  3.   MIRABAL MARY ngandika

    Halo sugeng sonten, informasi sanget.

  4.   NOA ngandika

    Halo, aku pengin ngrujuk kaca iki lan kutipan penulis, mula aku pengin ngerti jeneng lan jeneng kulawarga, uga taun terbitan

    Gracias