Meditasi bisa ngilangi bias "dicelupake" sajrone 15 menit

Sampeyan bisa uga kepengin ngerti apa bias "dicelupake biaya". Kanggo wong sing ora ngerti, bias "dicelupake" yaiku wong sing ora gelem ninggali proyek sing wis nandur modal akeh dhuwit lan gaweyan, sanajan kasunyatane yen proyek kasebut wis kabukten ora bisa ditindakake.

Panaliten pungkasan nyimpulake mung 15 menit saka semedi eling dheweke bisa mbantu wong ngilangi jinis bias iki. Riset kasebut, diterbitake ing jurnal kasebut Psikologi Sains, mriksa efek meditasi babagan jinis bias mental tartamtu (Hafenbrack dkk, 2013).

Sadurunge nerangake kanthi luwih rinci babagan kesimpulan saka panelitian iki, aku menehi sampeyan video sing bisa ditrapake kanthi luwih jero babagan subyek Pikiran iki:


Bias "sunk cost" bisa dadi masalah gedhe tumrap individu, bisnis, lan uga pamrentah. Nyatane, bias iki uga dikenal minangka «Efek concorde« Iki nuduhake proyek gabungan sing digawe dening Prancis lan Inggris Raya, sing kalebu pabrikan pesawat super sing regane 6 kali luwih dhuwur tinimbang sing diarepake. Sanajan proyek kasebut ditemokake ora bisa ditindakake, dhuwit (lan gaweyan) terus dibuwang mung amarga investasi wis signifikan wis digawe.

Efek bias "sunk cost" bisa dideleng ing proyek umum sing regane luwih akeh tinimbang anggaran.

Mikir kanthi cetha

meditasi

"Perdamaian jagad bakal dicapai nalika akeh wong duwe katentreman jero kanggo mbangun." - Peziarah Damai

Salah sawijining kekuwatan semedi yaiku fokusake pikiran ing wektu saiki.

Peneliti nggawe skenario bisnis sing dirancang kanggo nyoba bias klelep. Dheweke nindakake rong klompok: siji klompok nampa meditasi meditasi kanthi eling sajrone 15 menit lan klompok kontrol liyane ora entuk apa-apa. Ing klompok kontrol, 40% masarakat bisa nolak bias mudhun. Nanging, meh 80% wong sing nindakake semedi jinis kasebut bisa nolak bias iki.

Peneliti entuk asil sing padha ing eksperimen liyane lan banjur mriksa kanthi tepat kepiye cara menehi eling. Ing eksperimen kaping telu, dheweke nemokake eling nambah konsentrasi ing wektu saiki, kaya kudune.

Fokus ing saiki nyuda perasaan negatif sing ana gandhengane karo bias "surup biaya" - yen rasa ora berdaya kaya akeh wektu, dhuwit lan gaweyan bakal musna. Pangurangan emosi negatif tegese para peserta luwih siyap nglawan bias.

Bias negativitas

Panemune iki adhedhasar panliten sadurunge sing nemokake semedi uga bisa mbantu wong nglawan "bias negatif": kecenderungan alami wong supaya fokus banget marang informasi negatif.

Yen jinis perbaikan iki bisa dideleng mung meditasi 15 menit, Bayangake manawa sampeyan bisa nambah mikir lan njupuk keputusan kanthi latihan meditasi sing tetep.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.