Apa sumbangan saka Galileo Galilei?

Kontribusi saka Galileo Galilei dheweke pancen penting banget kanggo pengembangan fisika, astronomi lan sains umume; amarga malah iki dianggep minangka bapak ilmu, sing miturut panliten yaiku a fisika, insinyur, matématikawan, astronom lan filsuf sing lair ing Italia tanggal 15 Februari 1564.

Galileo minangka wong Katulik miturut gerakan Renaissance, sing ora mung kasengsem karo bidang ilmu pengetahuan, nanging uga ekspresi seni. Kajaba iku, dianggep minangka dhasar kanggo revolusi ilmiah, amarga nantang teori kuna ilmu pengetahuan lan agama; ing endi sing dadi penyebab kurungan lan pati sabanjure, amarga sanajan dheweke dadi Katolik, iki dudu masalah kanggo dheweke lan model Copernican alam semesta.

Kontribusi kanggo teori Copernican

Galileo Galilei

Ing jaman mbiyen, sadurunge sadurunge Galileo, mung dikira yen Gusti Allah wis nitahake Semesta lan mula panliti mung mikir nyinaoni apa wae. Miturut teori Aristoteles lan Ptolemy, magepokan karo Greja Katulik, bumi iki ana ing Pusat Alam Semesta lan sanajan ora nerangake kabeh fenomena sing diamati dening para siswa, iki minangka teori sing valid nganti tekane Copernicus, Galileo, Johannes Kepler lan Tycho Brahe.

Galileo nyumbang kanggo teori Copernican (Planet muter ngubengi srengenge) panemuan sing ditawakake teleskop sing mentas ditambahake, kayata pengamatan sing digawe Bulan, Jupiter, Venus, lan uga srengenge. Sing mbantu dheweke nggawe teks sing nerangake kepiye alam semesta digunakake lan kepiye papan dununge ing bumi.

Revolusi ilmiah

kontribusi galileo galilei

Salah sawijining kontribusi saka Galileo Galilei Sing paling penting yaiku sikape marang Greja Katulik sing pengin maju luwih adoh lan nduduhake model utawa teori sing ana ing Alam Semesta ora bener, ora preduli regane.

Iki, bareng karo dicekel, ndadekake luwih gampang para ilmuwan liyane gabung lan misah saka Greja Katulik, ngasilake revolusi ilmiah sing ngidini pangembangan ilmu pengetahuan kanthi kecepatan sing luwih gedhe tinimbang jaman sadurunge; alesan kenapa ing wektu sing cendhak, kita bisa tekan saiki. Mula, kontribusi Galileo Galilei kanggo jagad modern minangka sing paling gedhe.

Buku Galileo Galilei

Ing taun-taun uripe Galileo, dheweke nerbitake serangkaian buku babagan macem-macem bidang, kayata fisika utawa astronomi. Antarane, kita bisa nemokake "The Sidereal Messenger" taun 1610, "Operasi kompas geometri lan militer" taun 1604, "Wacana babagan prekara sing ngambang ing banyu" taun 1612, "Dialog ing rong sistem paling gedhe ing donya" 1631 lan "Rong ilmu anyar" taun 1638.

  • Utusan sidereal Iki yaiku babagan temuan sing digawe ilmuwan babagan rembulan.
  • Operasi kompas geometri lan militer Yaiku panjelasan ilmuwan babagan eksperimen lan aplikasi sing bakal digunakake ing bidang teknologi.
  • Buku saka pidato babagan prekara sing ngambang ing banyu, Nanging, kalebu investigasi sing nyoba verifikasi teori Aristoteles, sing bener.
  • Dialog ing rong sistem paling gedhe ing saindenging jagadBabagan sudut pandang sing beda babagan teori-teori Universe jaman semana; khusus ana telu, yaiku teori Copernican, teori sing ora precaya lan teori sing ora pilih kasih. Buku iki dikembangake karo wong kanggo saben pamikiran.
  • Pungkasane Rong ilmu anyar tujuane nggawe ringkesan babagan ilmu gerakan lan kekuwatan, yaiku bagean saka Kontribusi Galileo Galilei kanggo fisika.

Hukum gerakan

Hukum gerakan pertama Newton yaiku obyek sing ditliti dening Galileo, sing ngerti manawa awak bisa akselerasi kanthi laju sing padha tanpa preduli jisim utawa ukurane; mula gerakane mung babagan kecepatan lan arah awak.

Miturut Galileo, gerakan kasebut digawe amarga penerapan "kekuwatan" lan yen iki dudu bagean saka sistem, awak bakal "tenang". Salajengipun, uga nyimpulake manawa obyek bisa nahan pangowahan ing gerakane, mula dheweke nemokake "inersia."

Panemune Galileo

Nganyari teleskop

Sanajan wong iki ora nggawe teleskop, dheweke bisa nambah kanthi nyata. Ing taun kasebut, wis ana teleskop sing bisa nggedhekake kaping telu, nanging Galileo bisa nyetel lensa supaya bisa nggedhekake telung puluh kali luwih gedhe.

Teleskop pertama dadi berita utama ing taun 1609 lan mung setaun mengko, ilmuwan iki nggawe luwih saka seket spesimen (ora kabeh fungsional). Kajaba iku, uga nampung gambar sing ditularake karo instrumen iki, amarga sadurunge katon flip.

Saturnus satelit

Kontribusi Galileo beda-beda banget, amarga ing kasus iki, dheweke amati satelit Jupiter (dheweke ndeleng kaping pisanan ing wulan Januari 1610) liwat teleskop, percaya yen iki lintang-lintang ing wiwitane nanging mengko dheweke ngerti yen satelit kasebut, yen wis cedhak karo planet iki, gerakane luwih cepet.

Fase Venus

Fase Venus sing disumbang dening Galileo GAlilei

Ing wiwitan taun 1600-an, Galileo Galiei nemokake fase Venus. Sejatine dheweke wis nate ndeleng lintang lan Jupiter utawa Saturnus. Nanging, ing kasus iki, dheweke bisa verifikasi manawa ana seri fase sing padha karo rembulan. Kanthi cara iki, minangka sumbangan liya saka Galileo amarga padha negesake Teori Copernican. Luwih saka 1500 taun kepungkur, teori kasebut percaya manawa srengenge, planet lan rembulan yaiku sing ngubengi bumi. Dadi nalika fase Venus ditemokake, bisa dingerteni manawa kabeh sing dipikirake ora cocog karo panemune iki.

Wulan jupiter

Sing diarani wulan Jupiter ditemokake ing taun 1610 lan mesthine, dening Galileo Galilei. Iki minangka papat satelit paling gedhe sing diduweni planet iki: Io, Europa, Ganymede lan Callisto. Sanajan dheweke wiwitane milih nomer kasebut. Galileo weruh telung poin lan esuke dheweke nemokake ana papat. Dheweke ora bisa dadi bintang amarga muter-muter.

Sunspots

Sunspots nalika semana ditliti dening akeh ilmuwan lan peneliti, mula atribusi iki salah diwenehake karo Galileo amarga dheweke nggunakake panemuan ilmuwan liyane kanggo atribut kasebut lan saengga entuk popularitas lan rasa hormat para raja.

Nanging, dheweke uga nyumbang kanggo nyinaoni babagan kasebut, sing uga diselidiki karo penyelidikan liyane sing ngidini dheweke nguatake teori Copernican, amarga bintik-bintik kasebut minangka indikasi manawa bumi ngubengi srengenge.

Pendulo

Kontribusi liyane Galileo Galilei yaiku pendulo, amarga nalika isih enom, dheweke ngerti lonceng Katedral Pisa lan kepiye osilasi amarga gerakan sing digawe arus udara.

Dheweke nggawe ing taun 1583 lan kanthi nyoba denyut nadi dheweke bisa nemokake "hukum pendulum". Yaiku prinsip sing isih digunakake saiki, sing negesake manawa preduli jarak pendulum adoh saka keseimbangane, ora beda-beda ing ayunane.

Pasinaon rembulan

ing Pasinaon lunar Galileo Galilei Iki minangka salah sawijining kontribusine sing paling luar biasa ing astronomi lan sains umume, amarga gerakan lan karakteristik kasebut dadi obyek kajian. Mula teori yen satelit kita asale padha lahir (dheweke ngerteni gunung lan kawah ing kana), sing menehi alesan luwih akeh percaya marang teori Copernican.

Thermoscope

Antarane penemuan paling hebat sing ditemokake thermoscope, amarga iki pertama kaline lan iki dadi kanggo nggawe thermometer sing saiki wis dingerteni. Penemuan kasebut digawe ing taun 1592, nalika Galileo nggunakake segelas banyu sing dipasang ing pipa sing pungkasane ana bal kaca. Iki bisa digunakake miturut suhu lan tekanan, amarga asile bisa dipikolehi kanthi gabungan faktor loro kasebut.

Sanajan thermoscope ora duwe kemampuan kanggo menehi pangukuran sing tepat babagan suhu, bisa uga nuduhake owah-owahan sing padha; Dadi, sanajan saiki katon ora dadi masalah gedhe, nanging nalika semana minangka pinemu inovatif sing ngidini pangembangan instrumen pangukuran ing taun-taun mengko.

Metodologi ilmiah

Galileo Galilei uga dianggep minangka bapak saka metode ilmiah, sing diwenehake nalika konservatisme agama Katolik lan sing sabanjure ora ana gandhengane karo teori Aristoteles.

Panemuan kasebut digawe nalika Galileo nggunakake bukti matematika ing sawetara panemuan utawa penyelidikane; sing dianggep minangka alat paneliten. Sanajan ora kasebut (ana keraguan kenapa), iki bisa digunakake kanggo ngembangake metode ilmiah mengko.

Dering Saturnus

Dering Saturnus

Dheweke dadi astronom pertama sing ndeleng Saturnus saka Bumi. Neliti penyelidikan, dheweke nemokake bab sing narik kawigaten. Ora liya, nanging cincin Saturnus. Sanajan bisa uga kasunyatan sing kasebut dudu kontribusi sing penting, nanging luwih becik disebutake.

Hukum Gugur

Maneh ing bidang fisika, ilmuwan iki nggawe inovasi kanthi nuduhake kekuwatan sing nyebabake akselerasi lan ora nyepetake kaya sing dicritakake Aristoteles ing jaman kuna; sing ngidini dheweke ngerti yen gaya gravitasi minangka gaya terus-terusan lan ngasilake efek akselerasi terus-terusan ing awak sing tiba ing lemah.

Kontribusi Galileo Galilei pancen ora mung luar biasa kanggo jaman biyen, nanging uga dadi dhasar pangembangan ilmu pengetahuan wiwit abad kasebut nganti saiki. Mula, iki minangka tokoh ing sejarah sing angel dilalekake, amarga dheweke wis netepke kabeh taun urip karo panemuan kasebut sing penting banget kanggo masarakat modern lan sains.


16 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Juan ngandika

    Woou Aku ora ngerti carane matur nuwun kanthi serius kanggo sampeyan. Upaya pancen regane larang
    .informasi wis mbantu aku lan matur nuwun kanggo upaya matur nuwun sing wis digawe

    1.    Juan ngandika

      Kabeh ide kasebut entuk bathi ing riset sing dakkirim kabeh

    2.    Ngentot ngandika

      hello no mames sampeyan lesbian sing kurang ajar karo penis ing tangan

  2.   ivett ngandika

    Menarik banget aku seneng

  3.   ISIDRO VILLAMIL ngandika

    Maca APA LAPORAN ING PALING KANGGO KANGGO INGKANG, SATU KANGGO KANGGO WISDOME BESAR. Wiwit Wancine Wujud, Wulang-Wulang lan Sarane Tetep KALAH

  4.   Michelle Banegas ngandika

    Aku mbantu aku akeh :)

  5.   moraine ngandika

    sing apik

  6.   herson yahir ngandika

    Informasi kasebut mbantu aku akeh

  7.   Mario gumun ngandika

    Ngewangi kula menit ing sekolah lan entuk PR kaping pindho luwih akeh. ??

  8.   Jenny gasik ngandika

    Aku mbantu aku, kelas fisika saiki bakal luwih entheng, amarga gaweyan sampeyan

  9.   sandra ngandika

    Matur nuwun kanggo iki sing wis entuk regane 1000

  10.   anonim ngandika

    Aku seneng banget karo informasi kasebut lan mbantu aku matur nuwun.

  11.   pangarep-arep ngandika

    Aku ngerti informasi iki mbingungake: Satelit satelit

    Kontribusi Galileo beda-beda banget, amarga ing kasus iki dheweke ngamati satelit Jupiter

  12.   marvin ngandika

    Matur nuwun kanthi sanget kanggo informasi

  13.   Sambacano tupac ngandika

    haha kirim: v

  14.   Jery ​​Antonio Ortuño Rodríguez. ngandika

    Iki minangka dokumen karya sing luar biasa sing ditinggalake jenius luar biasa iki kanggo keturunane sing menehi akeh sumbangan tumrap manungsa lan ilmu modern lan sing nulungi aku kanthi investigasi manawa Universitas Galileo nilar aku ing kene ing Guatemala babagan urip lan karya Galileo Galilei. Matur nuwun sanget kanggo kirim iki.