50 frase saka Don Quixote

Ana frasa penting saka Quixote

Miguel de Cervantes Saavedra nulis El ingenioso hidalgo Don Quixote de la Mancha, novel sing kita kabeh ngerti ... utawa paling ora, amarga babagan budaya negara kita. Publikasi pisanan ditindakake ing taun 1605 lan nganti saiki isih dianggep minangka karya sastra universal sing paling pinunjul.

Wis muni burlesque ing tradhisi chivalric. Yen sampeyan durung maca karya, banjur kita bakal nuduhake sawetara phrases paling penting lan paweling saka Don Quixote. Kanthi cara iki, sampeyan bakal entuk ide babagan karya kasebut, lan sing paling penting, yen sampeyan kepengin maca.

Frasa Don Quixote de la Mancha

Artikel sing gegandhengan:
68 Buku Paling Disaranake Kanggo Maca

Ora ana frasa sing bakal dituduhake sabanjure ora ana sampah. Kajaba iku, saben wong duwe latar mburi tartamtu sing kudu dipikirake. Amarga sanajan karya wis atusan taun, wonten ing saben tembung lan maknane sing ndemek ati kita nganti saiki. Aja kelangan rincian.

  • Dheweke sing maca akeh lan mlaku-mlaku akeh, ndeleng akeh lan ngerti akeh.
  • Saben wong iku arsitek saka rejeki dhewe.
  • Umur rahayu, lan abad rahayu iku salah siji kang tumindak misuwur sandi bakal katon, pantes diukir ing tembaga, sculpted ing marmer lan dicet ing tablet kanggo memori ing mangsa.
  • Iki sing diarani Fortuna yaiku wong wadon sing mendem lan aneh, lan sing paling penting, wuta, mula dheweke ora weruh apa sing ditindakake, lan uga ora ngerti sapa sing dibuwang.
  • Oh, memori, mungsuh mati saka istirahatku!

Pethikan lan kalimah kang moncèr nganggo tembung Don Quixote

  • Kautaman luwih dianiaya dening wong sing ala tinimbang ditresnani dening wong sing apik.
  • Ingratitude iku putri bangga.
  • Dhuh putri Dulcinea, mbakyu ingkang atine tawanan!
  •  Jealousy, piso firmer pangarep-arep!
  •  Oh meri, oyod saka ala tanpa wates lan bosok kabecikan!
  • Apa sampeyan ora ngerti yen sembrono iku ora wani?
  • Taun sing akeh geguritan, biasane kebak keluwen.
  • Aja lunga, wong pengecut; wong tawanan, ngati-ati; sing dudu salahku, nanging jaranku, aku gêlêm ing kene.
  •  Ing sawijining panggonan ing La Mancha, sing jenenge ora pengin dieling-eling, durung suwe ana hidalgo sing duwe tombak ing galangan kapal, tameng lawas, kuru ceking lan anjing greyhound.
  •  Kekawin sederek duwe sewu drawbacks.
  • Getih diturunake lan kabecikan dipikolehi; lan kabecikan piyambak iku worth apa getih ora worth.
  •  Malah ing antarane dhemit ana sawetara sing luwih ala tinimbang liyane, lan ing antarane akeh wong ala biasane ana sing apik.
  • Diwenehi jeneng, lan sing disenengi, kanggo jarane, dheweke kepengin menehi kanggo awake dhewe, lan ing pamikiran iki, dheweke suwene wolung dina, lan pungkasane diarani Don Quixote.
  •  Wong kang urip becik iku martakake becik.
  • Amargi ingkang boten nalar ingkang katindakaken dhateng nalar kula, kanthi cara ingkang kados makaten punika nalar saya ringkih, satemah kanthi nalar kula sambat dhateng kaendahan panjenengan.
  • Dadi, amarga ora turu lan akeh maca, otake dadi garing.
  • Katresnan lan kepinginan iku rong perkara sing beda; yen ora kabeh sing ditresnani iku dikarepke, lan ora kabeh sing dikarepake ditresnani.
  • Mangan sathithik lan kurang mangan, amarga kesehatan sakabèhé awak ditempa ing kantor weteng.
  •  Persahabatan sing sejatine ora ana sing bisa ngganggu.
  • Kasangsaran iku ora kanggo kewan, nanging kanggo manungsa; nanging manawa manungsa kakehan ngrasa, dadi kewan.

Frasa Don Quixote de la Mancha

  • Aku ngombe yen aku seneng, lan nalika aku ora seneng lan nalika dheweke menehi, supaya ora katon pilih-pilih utawa manja.
  •  Sing sapa ngasorake awake dhewe, Gusti Allah ngluhurake dheweke.
  • Begja wong sing diparingi roti sepotong, lan ora ana kewajiban kanggo ngaturake panuwun marang sapa wae kajaba swarga dhewe!
  •  Nindakake kabecikan ora bakal kekurangan hadiah.
  • Teka marang dheweke (Sancho) kanthi kekarepan lan kepinginan kanggo nindakake apa sing ora bisa ditindakake wong liya kanggo dheweke.
  • Pena iku basa jiwa; konsep apa wae sing ditimbulake, bakal dadi tulisane.
  • Ing ngendi sih-rahmat lan peparingé campur tangan, tebing-tebing diratakake lan alangan bakal diilangi.
  • Sing sapa mundur ora mlayu.
  • Katresnan nyawiji scepters karo crooks; agung kanthi andhap; ndadekake mokal bisa; equalizes negara beda lan dadi kuat minangka pati.
  • Percaya ing wektu, sing biasane menehi solusi manis kanggo akeh kesulitan pahit.
  • Yen sampeyan mbengkongaken rod kaadilan, ora karo bobot saka peparingé, nanging karo bobot saka sih-rahmat.
  • Kanggo kamardikan, uga kanggo pakurmatan, siji bisa lan kudu resiko urip.
  • Syukur, sing mung ana ing kepinginan, iku mati, kaya iman tanpa panggawe iku mati.
  • Lan donya bakal weruh sing alesan duwe kekuatan luwih karo sampeyan saka napsu.
  • Ngerti, Sancho, sing siji wong ora luwih saka liyane yen ora nindakake luwih saka liyane.
  • Nalika kita ora ana ing siji, kita ana ing liyane.
  • Delengen, Dhuh Gusti," wangsulane Sancho, "sing katon ing kono dudu raksasa, nanging kincir angin, lan sing katon minangka senjata yaiku bilah-bilah, sing diobahake dening angin, nggawe batu gilingan.
  • Aku Don Quixote, lan profesiku kavaleri errant. Padha dadi angger-anggeringSun, kanggo mbatalake piala, kabecikan lan nyingkiri piala. Aku mlayu saka urip sing dianugerahi, saka ambisi lan kemunafikan, lan aku ngupaya kamulyane dhewe ing dalan sing paling sempit lan paling angel. Apa iku, bodho lan goofy?
  • Amarga sampeyan ora duwe pengalaman ing donya, kabeh perkara sing rada angel katon ora mungkin kanggo sampeyan.

Frasa kanggo mikir babagan Don Quixote

  • Tresna lan tresno gampang wuta mripate pangerten.
  • Muji diri debases.
  •  Wong mlarat ora bisa nedahake kabecikan kabecikan marang sapa wae, senajan dheweke nduweni sifat sing paling dhuwur.
  •  Mundur iku dudu ngungsi, uga ora ngenteni waras, nalika bebaya ngluwihi pangarep-arep.
  • Kerusakan paling gedhe kanggo urip manungsa yaiku ilat.
  • Ing wiwitan katresnan, kuciwane cepet biasane minangka obat sing cocog.
    Apa sampeyan mikir babagan frasa sing dikumpulake saka karya Don Quixote? Endi sing paling sampeyan senengi?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.