Ik kon de reactie van deze voetballer niet geloven. Het eert hem.

Zaterdagavond was er een uitstekend moment van fair play in de Duitse Bundesliga. Het gebeurde in de wedstrijd tussen Nurnberg en Werder Bremen.

Werder Bremen stond in de tweede helft met 2-0 voor, toen Aaron Hunt (Werder Bremen-speler) het bezoekersgebied binnen snelde en struikelde. De scheidsrechter Manuel Gräfe wees op een strafschop toen hij begreep dat er een sloop was en dit is wat er gebeurde. Het was de 74e minuut van de tweede helft:

Als je deze video leuk vond, deel hem dan met je vrienden!
[social4i size = »groot» uitlijnen = »links uitlijnen»]

Het was duidelijk geen strafschop geweest aangezien er geen contact was geweest van de Nurnberg-verdediger. Aaron Hunt reageerde onmiddellijk door de scheidsrechter te vertellen dat het geen penalty was en de scheidsrechter keerde zijn beslissing terug.

Helaas zullen we nooit weten of Aaron Hunt's reactie hetzelfde zou zijn geweest als de score 0-0 was geweest.

En deze wedstrijd werd vanaf het begin gekenmerkt door de gezonde wil van alle voetballers om de scheidsrechter te helpen. Al in de eerste minuten van de wedstrijd de Japanners Hiroshi Kiyotake van Neurenberg gaf toe dat hij de laatste was die de bal aanraakte toen de scheidsrechter aarzelde tussen het signaleren van een doeltrap of een hoekschop.

In ieder geval is deze speler te danken voor het buitengewone moment dat hij op het voetbalveld zag. De andere spelers konden het opmerken en zo eerlijk zijn als deze. Voetbal zou winnen.

In een sport voor schurken, waarin veel spelers de geschiedenis zijn ingegaan voor hun 'zwembaden', Aaron Hunt bewees dat er nog steeds heren zijn in de voetbalwereld.

Om eerlijk te zijn als de wereld gaat, staat gelijk aan een man gekozen uit tienduizend ».

William Shakespeare (1564-1616) Britse schrijver.