32 truke të provuara shkencërisht për të studiuar më mirë (dhe më shpejt)

Si të studiojmë më mirë

Studimi jashtë detyrimit është një nga aktivitetet më të mërzitshme të jetës. Sidoqoftë, në ditët e sotme, sistemi arsimor na detyron të studiojmë sasi të mëdha informacioni, shpesh të panevojshme, dhe për ta shtuar atë, nuk na duhet as 1 orë për ta harruar atë pas marrjes së provimit.
Para se të fillojmë këtë temë dhe të shihni këto 32 këshilla të vogla për t'ju ndihmuar të studioni më mirë, ne do të shohim një të mirë video ne youtube qe gjeta dhe titullohet "5 llojet e aftësive studimore që do të rrisin performancën tuaj mendore".
Shtë një video në të cilën elementët kryesorë që studimi juaj të jetë efektiv rishikohen në një mënyrë të përgjithshme (pas videos ne do të shohim disa hile):

[Ju mund të interesoheni «25 fraza motivuese për të vazhduar studimin«]

? Si të përqendrohemi për të studiuar

 • Së pari, para se të fillojmë të studiojmë, është plan. Ne duhet të mendojmë se cilën temë ose tema do të mësojmë dhe t'u vendosim atyre objektivin tonë kryesor. Nuk ka dobi të studiosh lëndë të ndryshme, të disa lëndëve në të njëjtën kohë, sepse kjo do t'i bëjë idetë të përzihen.
 • Ju mund të bëni një Programi i studimitpër sa kohë që është realiste. Por nëse nuk e ndiqni atë në letër, nuk ka rëndësi. Ka tema që do të jenë më të komplikuara dhe do të na zgjasin pak më shumë. Por gjithsesi, është gjithmonë e rëndësishme të caktoni një orar sepse është një mënyrë organizimi.
 • Ekspertët konsiderojnë se është gjithmonë më mirë filloni me temat që janë më të lehta për ju. Sepse do t'i mësoni më parë dhe do të jetë një mënyrë për t'ju motivuar. Por nëse doni të filloni me ato të vështirat, atëherë rruga do të jetë në tatëpjetë dhe më e durueshme. Këtu duhet ta aplikoni siç ju përshtatet më së miri.
 • Kur mbaj shënime në klasë, ju duhet të nënvizoni ose nënvizoni atë që mësuesi përmend si 'të rëndësishëm' ose 'të marrë parasysh'. Sepse prej andej mund të lindë një pyetje e re provimi.
 • Alsoshtë gjithashtu e rëndësishme të mirëmbahet një të ushqyerit e mirë kur jemi në sezonin e provimeve. Sepse vetëm në këtë mënyrë, ne do të mbushim veten me vitamina dhe minerale thelbësore në mënyrë që trupi dhe truri ynë të mund të punojnë së bashku dhe me rezultate më të mira. Gjithmonë zgjidhni peshk, fruta dhe perime.
 • Harrojeni për vaktet shumë të bollshme. Nuk është mënyra më e mirë për t'u ulur dhe studiuar. Bestshtë më mirë të hani në pjesë të vogla dhe më shumë herë në ditë.
 • Edhe nëse keni shumë për të studiuar, pushimi është jetik. Para se të flini, bëni një banjë të nxehtë. Kjo do t'ju ndihmojë të relaksoheni dhe të keni një gjumë të mirë.
 • Çdo orë ose çdo orë e gjysmë e studimit, ju mund të pushoni për rreth 7 minuta.
 • Asnjëherë mos lini gjithçka për ditën e fundit. Nëse organizoheni, mund të studioni pak çdo ditë. Kështu, ju do ta lejoni veten ta harroni stresin dhe madje të keni kohë të lirë për hobet tuaja.
 • Gjithmonë zgjidhni i njëjti vend për të studiuar. Gjithashtu, mos harroni se duhet të jetë një zonë pa shumë zhurmë dhe e ajrosur mirë. Para se të uleni, mblidhni atë që ju nevojitet për studimin tuaj. Mund të përfshini një gotë ujë ose çajra bimorë.

? Truket për të studiuar më shumë dhe më mirë

Derisa të ketë një ndryshim në këtë model arsimor, ne duhet të gjejmë mënyrën më efektive për të asimiluar me vetëdije atë informacion dhe më vonë ta përdorim atë mirë.
Për të shmangur notat katastrofike, ndoshta rezultati i mos studimit sa duhet, ose i mosqenies në gjendje të përqendroheni siç duhet, ka disa rutinat që mund të na ndihmojnë të përmirësojmë rezultatet tona.
Ne po flasim për zakone që janë provuar shkencërisht në shumë studime, dhe vullnetarët që u kanë dhënë hua atyre kanë arritur të marrin notat më të larta.
Këtu ju lë këto 32 mënyra studimi që mund t’i vini në praktikë nëse doni të studioni më mirë, më shpejt dhe të merrni nota më të mira në provimet tuaja:
Studioni më mirë

Shpjegoni dikujt atë që po studioni.

Do t'ju duhet një derr gini për t'ju dëgjuar. Mund të jetë një nga prindërit tuaj, vëllai juaj ose një mik. Shpjegoni atë që sapo keni studiuar. Por mos u mjaftoni me kaq: duhet të jetë një shpjegim që zgjon kuriozitetin tek tjetri.

Jepini trurit tuaj kohën e nevojshme për të përpunuar informacionin.

Herën e parë që mësoni diçka të re, ose duke e studiuar atë nga një libër, ose në një konferencë, duhet të rishikoni të njëjtin material brenda 24 orësh. Në këtë mënyrë do të shmangni harresën deri në 80% të informacionit.
Nëse pas një jave rishikojmë shënimet tona përsëri, në vetëm 5 minuta do të ruajmë 100% të informacionit. Referim

Gjeni një aplikim të vërtetë për atë që po studioni.

Studimi i mirë konsiston në ekstrapolimin e asaj që jeni duke studiuar në jetën tuaj të përditshme, gjeni një përdorim praktik për të. Do të ketë lëndë më të lehta për ju për t’i sjellë në realitet dhe të tjera që janë më abstrakte. Spin imagjinatën tuaj. Fakti i thjeshtë i kërkimit të një dobie praktike do ta bëjë njohurinë shumë më të fiksuar në kujtesën tuaj.

Koha e studimit.

Ekspertët sigurojnë se mënyra më e mirë për të studiuar është ta bësh atë çdo ditë, në një rutinë të vazhdueshme.
Por, çka nëse nuk kemi kohë të mjaftueshme për ta bërë atë çdo ditë? Një grup psikologësh në San Diego zhvilluan një studim në përfundim se lënia e mësimit për ditët e fundit është një gabim.
Ideja është që të merrni pak kohë çdo ditë, jo shumë.
Nëse, për shembull, kemi provimin brenda një jave, fillo të studiosh, të paktën, kur të mbeten 5 ditë.

Perdor internetin.

Përdorimi më i mirë që mund të bëni në internet është gjetja e informacionit për atë që po studioni. Mundohuni ta bëni informacionin audioviziv në mënyrë që truri juaj ta asimilojë atë më lehtë. Kërkoni video në YouTube për ato që ju intereson të mësoni ose krijoni direkt një one…. por ki kujdes, mos u shpërqendro!
këshilla-për-studim-shpejtë

Mësoni me fjalët tuaja.

Një profesor i psikologjisë në Universitetin e Uashingtonit zbuloi një studim kurioz në të cilin u zbulua se shumë më tepër mësohen duke kuptuar atë që studiohet, sesa duke mësuar konceptet përmendësh.
Kjo është arsyeja pse rekomandohet të lexoni mësimin, të mbyllni librin dhe të recitoni atë që mund të kujtojmë, por gjithmonë ashtu siç e kemi kuptuar. Referim

Kurseni vetes një shpërblim kur të mbaroni kohën e studimit.

Ky mashtrim është vendimtar dhe do ta bëjë më pak të vështirë për ju që të filloni studimin dhe që dëshironi ta bëni atë në mënyrë më efektive sepse e dini që pas asaj kohe do të shijoni dhuratën që keni rezervuar për veten tuaj. Për të studiuar mirë, është e nevojshme të keni një motivim.
Ky shpërblim që do t’i jepni vetes kur të mbaroni ditën e studimit mund t’ju ​​ndihmojë të lini mënjanë përtacinë.

Mësoni tekstin e shkruar.

Përkundër faktit që Tabletat dhe eReaders janë imponuar në treg, e vërteta është se ato nuk konsiderohen të përshtatshme për studim. Sipas ekspertëve, me iPad na duhet të lexojmë mësimin deri në 6,2% më shumë se në një libër të shtypur (me një Kindle zgjat deri në 10,7% më shumë).
Për më tepër, sipas një studimi të kryer nga një profesor i psikologjisë në Universitetin e Leicester në Angli, studentët duhet ta lexojnë mësimin shumë herë më shumë në një pajisje elektronike sesa në një libër. Referim

Optimizoni kohën tuaj.

Harrojeni për udhëzimet e vjetra të të mësuarit që ju mësojnë se si ta shtrëngoni kohën tuaj dhe mendoni vetëm për ato që ju nevojiten.
Përcaktoni përparësitë, përcaktoni cilat pjesë janë më të rëndësishme dhe ne tashmë ju sigurojmë se gjithçka do të jetë më mirë për ju. Gjithmonë filloni me më të vështirat.

Përdorni sistemin Leither

Ky sistem konsiston në krijimin e kartave ku ne do të bëjmë pyetje në lidhje me temën që do të studiohet. Studenti do të duhet t'u përgjigjet atyre dhe ata që përgjigjen gabimisht do të klasifikohen në një grumbull tjetër.
Në këtë mënyrë, duhet të kalosh vetëm këtë grumbull më vonë për të mësuar nga gabimet e tua. Referim

Motivohuni para se të filloni.

Lini mënjanë 5 minuta para se të filloni të studioni për të motivuar veten. Filloni të mendoni për atë që do të studioni, si do ta strukturoni të mësuarit tuaj, përqendrohuni në të, merrni frymë dhe merrni frymë.
Përqendrimi para studimit është shumë i rëndësishëm dhe këto 5 minuta para studimit do t’ju ​​ndihmojnë. Mbyllni sytë dhe vizualizoni 10 që do të merrni në provim, sa të kënaqur do të tregoni veten dhe komplimentet që do të merrni.
teknikat e studimit

Kini kujdes nga mbi-mësimi

Studiuesit nga Universiteti i Kalifornisë, San Diego, në kombinim me Universitetin e Floridës Jugore, gjetën diçka të pabesueshme dhe kjo është se një person që studion shumë, pa respektuar pushimet, do ta bëjë të vështirë të mësuarit.
Goodshtë mirë të shkëputeni, hiqni mendjen nga tema për të studiuar dhe ne do të shohim se si dija konsolidohet vetvetiu.

Diskriminoni informacionin e rëndësishëm.

Të gjitha informacionet përmblidhen në një ide të shkëlqyeshme. ATA IDEA është ajo që duhet të jetë e qartë për ju. Si rezultat i asaj ideje vjen gjithçka tjetër, zhvillimi dhe thellimi i saj.

Dëgjo muzikë

Ekzistojnë disa studime, siç është ai i kryer nga një grup studiuesish nga Shkolla e Mjekësisë në Stanford, të cilët përcaktuan se dëgjimi i një lloji të caktuar muzike (sidomos klasik) ndihmon në ushtrimin e pjesëve të caktuara të trurit që përmirësojnë vëmendjen tonë.
Përveç kësaj, ajo gjithashtu mund të përmirësojë gjendjen tonë shpirtërore dhe madje të përmirësojë zakonet tona kur bëhet fjalë për konsolidimin e njohurive.

Përfitoni nga orët kur jeni më produktiv mendërisht.

Disa studiojnë më mirë në mëngjes, të tjerët pas ngrënies, të tjerë natën ... Ajo që unë rekomandoj është që të flini orët e nevojshme që mendja juaj të funksionojë më mirë (kjo është thelbësore).
Të studiosh gjithë natën nuk është e mirë për të studiuar. Një hetim nga Universiteti i Notre Dame kreu një studim në të cilin morën pjesë dy grupe studentësh; njëri prej tyre studioi në orën 9 të mëngjesit ndërsa tjetri e bëri atë në orën 9 të mëngjesit
Duke fjetur të njëjtën numër orësh, ata që studionin në mëngjes kishin performancë shumë më të lartë.
Përqendrimi në studim është çelësi që mund të bëjë dallimin midis suksesit ose dështimit. Referim

Mësoni të relaksoheni

Stresi nuk është i mirë për mendjet tona. Shtë e rëndësishme të pushoni disa orë çdo shpesh për të studiuar dhe të bëni disa ushtrime. Nëse zvogëlojmë nivelin e stresit, do të mësojmë përmendësh shumë më mirë. Referim

Mos u izoloni.

Sigurisht që ka njerëz që studiojnë më mirë vetëm. Nëse kjo është çështja juaj, mos më dëgjoni me këtë këshillë. Sidoqoftë, është mirë të rrethoheni me njerëz që janë në të njëjtën situatë tuaj dhe që madje studiojnë njësoj si ju. Ju mund të ndihmoni dhe motivoni njëri-tjetrin.

Provoni një metodë që funksionon vërtet për ju.

Në shumë raste, teknikat e studimit janë vjetëruar dhe jo gjithmonë funksionojnë siç pritet; bota ndryshon, mënyra e studimit evoluon dhe studenti duhet të zgjedhë atë që i shkon më mirë.
Mos kini frikë të provoni metoda të reja studimi! Referim

Futuni në një gjendje fluksi.

Në këtë gjendje, mendja juaj është plotësisht e përqendruar në studim, duke lënë të izoluara të gjitha shpërqendrimet e tjera. Mendja juaj bëhet e shkathët dhe gjithçka fillon të duket e lehtë.
Shtë e vështirë të hysh në këtë gjendje. Këshillë # 6 do t'ju ndihmojë t'i bëni gjërat më të lehta për veten tuaj.
për të studiuar matematikë

Mësoni të krijoni lidhje.

Ka edhe studime që sigurojnë që ne do të mësojmë shumë më tepër nëse dimë të lidhim konceptet në vend që të mësojmë përmendësh.
Nëse i gjithë programi mësimor ka kuptim për ne, ne do të marrim teste shumë më të kënaqshme dhe do të jemi në gjendje të kujtojmë njohuritë për shumë më gjatë. Referim

Ekran.

Mundohuni ta shndërroni informacionin abstrakt në një imazh. Nëse jeni duke luftuar për të kuptuar një koncept, vizualizimi është një teknikë e mirë për të filluar.

Kontrolloni mendimet tuaja.

Mund të duket marrëzi, por ka shumë studime (për shembull, nga Halpern në 1996, Carr, Borkowski dhe Presley në 1987, Garner në 1990), ku është treguar se të mësuarit për të kontrolluar mendimet tona ndihmon në përmirësimin e kurbës së të mësuarit.
Qëllimi është të shmangim mendimet negative, si dhe ato që janë tepër emocionuese; ato vetëm do të na ndalojnë të përqendrohemi. Referenca

Formoni shkurtime.

It'sshtë një hile mnemonike. Shembull: nëse duhet të studioni elementët kimikë mund të formoni akronime. Litium, karbon, azot, oksigjen, neon, aluninium ... CLONAN

Ndryshimi i pamjes.

Kur studioni, edhe elementi më i vogël ndërhyn në shkallën tonë të përqendrimit. Për shembull, një ndryshim dhome mund t'ju ndihmojë të ruani më mirë informacionin. Referim

Vizualizoni një imazh grotesk.

Duhet praktikë nëse dëshiron ta bësh shpejt. Ideja themelore është që ju të lidhni tre ose katër ide së bashku duke formuar një imazh të çuditshëm që përfshin të tre ose katër.

Nëse dëshironi të mësoni përmendësh një listë blerjesh që përfshin mollë, qumësht dhe fasule, qëllimi juaj do të jetë të krijoni një imazh që përfshin këto artikuj. Shembull: një mollë e madhe me sy dhe këmbë që po mjel një lopë dhe qumështi bie në një pjatë me fasule.

? ️‍♂️ Ushtroni para studimit?

Sipas një studimi të kryer nga Dr. Dougals B. Mckeag, nga Universiteti i Indiana, duke bërë sporte bën që gjaku në trurin tonë të përhapet më rrjedhshëm, kështu që ne do të jemi në gjendje të mësojmë më shpejt.

? Ndryshoni lëndët e studimit.

Gjithmonë studimi i së njëjtës gjë mund të jetë i mërzitshëm dhe joproduktiv; për shembull, nëse jemi duke studiuar fjalorin, mund të ndryshojmë me një lexim të vogël. Nëse jemi duke studiuar matematikë dhe gjithashtu kemi një provim letërsie, është i përshtatshëm të ndryshojmë në mënyrë që truri të rifreskohet.
Me këto udhëzime nuk do të ketë asnjë provë që do t'ju rezistojë. Referim

? Planifikoni studimin tuaj sikur do të ngjitni një mal të madh.

Djali që përqendrohet për të studiuar

Merrni një axhendë dhe vendosni qëllime të vogla çdo ditë (kampet bazë). Çdo ditë duhet të arrish në kampin bazë. Pak nga pak do të shihni majën.

✂ Hiqni orën dhe vendoseni para jush.

Ju duhet t'i caktoni vetes kohë studimi që mund të jetë 45 minuta çdo herë. Ora do t'ju ndihmojë të shënoni këto kohë.

? Shmangni binge studimi një natë para provimit.

Seancat e studimit të mbrëmjes para provimit bëjnë më shumë dëm sesa përfitim. Ato janë të lidhura ngushtë me notat e dobëta, aftësitë më të ulëta të arsyetimit dhe kujtesën më të dobët. Vetëm një natë e plotë studimi mund të ndikojë negativisht në tru deri në katër ditë.

Mos bëni shumë detyra.

Të dhënat janë përfundimtare: shumë detyrat na bëjnë më pak produktivë, më të shpërqendruar dhe më budallenj [1] [2] [3] Studimet tregojnë se edhe njerëzit që thonë se janë të mirë në shumë detyra nuk janë në të vërtetë më të mirë se një person mesatar.

Studentët efektivë përqendrohen vetëm në një gjë. Pra, mos u përpiqni të studioni ndërsa përgjigjeni në whatsapps, shikoni TV ose kontrolloni llogarinë tuaj Twitter.

? Disa sugjerime për të përmirësuar përqendrimin tuaj

 • Çaktivizo njoftimet në telefon
 • Heshtni celularin tuaj.
 • Dil nga të gjitha programet e mesazheve të çastit.
 • Bëni zonën tuaj të studimit të organizuar.

? Shkruani shqetësimet tuaja.

A do ta bëj mirë këtë provë? Po sikur të harroj konceptet dhe ekuacionet kryesore? Po sikur provimi të jetë më i vështirë se sa pritet?

Këto lloj mendimesh mund të shqetësojnë mendjen tuaj para provës. Këtu është zgjidhja:

Në një eksperiment, [1] Studiuesit e Universitetit të Çikagos zbuluan se studentët që shkruanin për ndjenjat e tyre në lidhje me një test që do të bënin për 10 minuta performuan më mirë sesa studentët që nuk e bënë. Studiuesit thonë se kjo teknikë është veçanërisht e efektshme për ata studentë që shqetësohen rregullisht.

? Teknikat më të mira të studimit

Teknika e studimit

 

 • Shkruani shënime dhe përmbledhje me dorë: Megjithëse tashmë duket e zakonshme, vitet e fundit nuk ka më të njëjtën rëndësi. Sot kemi teknologjitë, kompjuterët ose tabletët për të kërkuar informacion ose për të shkarkuar shënime. Por sipas ekspertëve, rekomandohet gjithmonë t'i shkruani ato me dorën tuaj. Pse? Epo, sepse ndërsa shkruani po lexoni dhe do të rregulloni më shumë koncepte. Kjo është, ju arrini të mbani atë që është e rëndësishme për më gjatë.
 • Mos studioni gjithçka shpesh: Prandaj, është gjithmonë më mirë të organizoheni ditë më parë. Lënia e gjithçkaje për ditët e fundit do të na detyrojë të studiojmë për disa orë në të njëjtën kohë. Epo jo, nuk është mirë pasi thuhet se gjithçka që mësohet do të fshihet brenda një kohe të shkurtër. Bestshtë më mirë të lini disa orë të kalojnë, të pushojnë dhe pastaj të vazhdojnë me studimin. Kështu, përqendrimi do të jetë më i lartë.
 • Motivimi është gjithmonë një nga aleatët tanë më të mirë. Ne duhet të përqendrohemi dhe të motivojmë veten në mënyrë që në këtë mënyrë, të jemi të hapur për informacion të ri.
 • Shoqata e ideve: Isshtë një mënyrë e organizimit të asaj që është mësuar. Ju mund të përdorni fjalë kyçe që janë fjalë kyçe ose imazhe mendore që shoqërojnë konceptet.
 • Kur tekstet bëhen shumë të rënda për ne, ne mund ta bëjmë imazhe mendore të tij. Një ide e ngjashme me atë të mëparshme, ku do të tregojmë tekste që fillojnë nga fotot.
 • Lexoni pa pushim është gjithashtu një nga teknikat më të mira. Sepse pa dyshim, duke përsëritur gjithmonë të njëjtin koncept, ai do të mbetet i gdhendur tek ne. Ka njerëz që zgjedhin të studiojnë me zë të lartë sepse gjeneron të njëjtin rezultat.
 • Kur ulemi për të studiuar një temë për herë të parë, është më mirë ta lexojmë disa herë. Nga ai, ne do të nxjerrim në pah idete kryesore dhe konkluzione. Duke u nisur nga kjo, ne mund të përpunojmë diagramet tona ose të bëjmë një përmbledhje të tyre.
 • Praktikohuni me provime: Kur të keni zbatuar të gjitha sa më sipër në praktikë, do të jetë koha ta reflektoni atë. Çfarë mënyrë më të mirë për ta bërë atë sesa me një model të ngjashëm provimi.

? Si të mësojmë përmendësh shpejt

Truk për të memorizuar shpejt matematikën

Duhet ta dini se 10% e asaj që mësojmë do të jetë falë leximit dhe përsëritjes. Ndërsa pothuajse 50% prej nesh do ta bëjë atë si në biseda dhe në debate dhe të gjitha këto, me zë të lartë. Por ata thonë se 75% e asaj që mësohet do të jetë falë praktikës. Pra, duke pasur këto të dhëna, ne mund të fillojmë të përgatitemi për të ditur se si memorizoj shpejt.

? Histori

 • Do të lexojmë një pjesë të tekstit për të studiuar dhe do ta përsërisim me zë të lartë. Nuk do të thotë se duhet të jetë nga kujtesa në leximin e parë. Por përsëritja e tij me zë të lartë është një nga mënyrat më të mira për ta bllokuar atë. Plus, ju mund të regjistroni veten dhe të dëgjoni veten tuaj pa pushim.
 • Kur ka një temë që nuk mbetet me ju, bëj një përmbledhje në dorëshkrimin tuaj. Lexoni secilën pjesë të tij dhe merrni disa ide kryesore.
 • Tani është koha për të mësuar përmendësh. Si ?, duke përsëritur atë që është mësuar me zë të lartë dhe pa shikuar tekstin. Mendoni se si po i tregoni dikujt një luftë të mirë. Për ta bërë atë edhe më realist, mund të qëndroni para pasqyrës dhe t'i tregoni vetes mësimin. Mos harroni se nuk duhet të shkoni në pikën ose temën tjetër, pa rregulluar konceptet e asaj të mëparshme.
 • Kur temat i keni memorizuar, bëni një pushim. Shkoni për një shëtitje ose relaksohuni. Pastaj, mendo për gjithçka që është ende pak e lirë dhe kthehu te jep një përmbledhje. Ju duhet t'i rregulloni mirë konceptet!

? Matematikë

 • Zgjidhni teknikat tuaja menemonike: Kjo është se kur jemi përpara formulave të matematikës ose fizikës, ne duhet të krijojmë disa strategji për t'i mbajtur mend ato. Për shembull, secila shkronjë e formulës mund të jetë shkronja e parë e një emri të përbashkët, duke e bërë që shuma e shkronjave të na lërë një frazë. Me siguri në këtë mënyrë do të jenë më të lehta për tu mbajtur mend.
 • Të dhëna vizuale: Nëse frazat nuk janë gjëja juaj, atëherë mund të përdorni të ashtuquajturat sugjerime vizuale. Ju do të zgjidhni një skenar që ju pëlqen gjithmonë. Mund të jetë një dhomë, një kafene ose një plazh. Atëherë do të numërojmë sa shkronja ka në formulë. Çdo shkronjë do të jetë një objekt që është në skenën e zgjedhur.
 • Praktikoni formulat: Pa dyshim, për të ditur të studiosh më mirë, gjithmonë duhet të ekzistojë një praktikë. Provoni të ushtroni aty ku është e njëjta formulë, por me vlera të ndryshme.
 • Zbërtheni të gjitha pjesët e formulës: Trueshtë e vërtetë që kur të gjejmë një formulë të komplikuar, do të na duhet pak më shumë, por zakonisht është efektive. Ndonjëherë nuk ka dobi të studiosh vetë formulën. Bestshtë më mirë ta mësosh përmendësh duke prishur secilën pjesë të saj dhe duke ditur se çfarë do të thotë dhe çfarë po kërkon me të.

më shumë informacion
Uebfaqe në anglisht në lidhje me këshillat për të studiuar


122 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   Cod Clodo C dijo

  Më pëlqen që po shkoj ta vendos në praktikë

  1.    Korrektori dijo

   Në forume etj. është shkruar me shkronjë të vogël. Nëse shkruani me shkronja të mëdha do të thotë që ju jeni duke bërtitur dhe kjo është e pasjellshme.

   1.    Korrigjues Korrigjues dijo

    Pas një periudhe, fjalitë fillojnë me një shkronjë të madhe. Nëse dëshironi të bëni "Korrigjuesin" së pari kontrolloni nëse ajo që keni shkruar është pa gabime drejtshkrimore dhe pikësimi.
    Gjithashtu, ju thoni "Në forume dhe etj". Kjo tingëllon keq, mbase keni dashur të vendosni një presje (,) ose përndryshe po ju mungon një fjalë.
    Ju faleminderit shumë

    1.    ABC dijo

     Ke humbur vënien e shenjës së kontrollit te fjala «Drejtshkrim»

     1.    LOL dijo

      HAHAHAJAJAAJAJAJAJAJAJA


  2.    Clara Maria Villalba dijo

   Unë besoj se këto këshilla mund të vihen në praktikë dhe mund të jenë shumë efektive nëse bëhen mirë kështu ... për të studiuar duke ndjekur këto këshilla

 2.   Adolfo dijo

  Falënderim

 3.   Iker dijo

  Faleminderit shumë, kjo më ka ndihmuar shumë pasi jam bllokuar duke studiuar studime shoqërore dhe shpërqendrohem lehtësisht

  1.    Korrektori dijo

   Shtë shkruar * Dhe unë shpërqendrohem
   Nuk është çudi që të kushton të studiosh ... A e miraton gjuhën?

   1.    Valentin dijo

    Fuck ju dhe të ndaluar shqetësimin e njerëzve dhe të jetojnë të qetë dhe mbi të gjitha unë doja të ju them këtë: askush nuk është i përsosur!

  2.    vetmia yll arrangez de la hoz barra dijo

   E njëjta gjë më ndodh me shoqërinë

 4.   Claudia Melanie Romani Herrera dijo

  Nuk më ndihmoi, dua që diçka të mësoj më shpejt dhe të jem e përgatitur

  1.    Hala dijo

   Jo keq, nga 10 truket ka truke që më kanë ndihmuar mua dhe të tjerët jo për arsye të tjera. Dhe gjithashtu kam probleme kur studioj, marr nota shumë të mira në shkollën e mesme, por kur jap një përforcim të madh. Epo unë e rekomandoj atë për ata që kanë nevojë për to. 😉

 5.   karen dijo

  Çfarë studimi i shpejtë pa librin, por nuk është më mirë me librin, sepse libri ka informacion më të mirë se kompjuteri, por ka disa fëmijë që kompjuteri është më i mirë, por nuk është më mirë unë do të shkoj në bibliotekën e shkollës tuaj dhe do të kërkoj një libër i shkurtër për provim

  1.    Korrektori dijo

   Askush nuk e kupton këtë koment.

 6.   ARIEL C. dijo

  Leximi dhe mendimi për këtë më duket se është një këshillë e mirë, dalin disa gjëra që unë bëj dhe ato funksionojnë për mua. Unë studioj natën kur të gjithë shkojnë të flenë dhe asgjë që e tërheq vëmendjen nuk funksionon si tingujt e muzikës, televizionit, si ato tingëllojnë ose ndonjë nga këto gjëra që nuk ju lejojnë të përqendroheni, heshtja është më e mira sepse të qenit i përqendruar stimulon imagjinatën tuaj që është shumë e rëndësishme, dhe pastaj përpiqem t'i jap dikujt një mësim për të pohuar se kam mësuar, nuk më pëlqen të studioj në të gjitha, por nëse nuk ka asnjë tjetër nuk është që shikoni për njerëzit e kthyer një përqafim dhe faleminderit !!!!

 7.   Karina Longoria dijo

  NUK KA PUNUAR ITSHT M B E MIR TO T TO BOMBONI VETEN ME INFORMACION

  1.    Korrektori dijo

   Ju lutemi mos harroni të përdorni thekse. Gjithashtu, shkronjat e mëdha do të thotë që ju jeni duke bërtitur dhe kjo është e vrazhdë.

   1.    mos i prish topat dijo

    Mos i prish topat !! Ne nuk jemi në shkollë, vepra drejtshkrimore por jo kur po bëjmë komente

   2.    Anonim. dijo

    Ehmn, ato nuk janë "thekse" ato janë thekse: v

    1.    Filolog cigan dijo

     Shume mire!!

   3.    Filolog cigan dijo

    Kini kujdes, një gabim shumë i zakonshëm është të përdorni fjalën "theks" për t'iu referuar "tilde". Mos harroni, partner, "të gjitha fjalët kanë theks", megjithatë, "jo të gjitha kanë theks"; Dhe, nga ajo që kam mundur të kuptoj në ato dy rreshta që keni shkruar, keni për qëllim "vetë theksin grafik, i cili është theksi", apo jo? Shembull: «CARA» - ka një theks që bie në rrokjen e parafundit «ca», megjithatë, nuk ka theks sepse është i rrafshët që mbaron me zanore, por theksi «po» ka. Prandaj ki kujdes. Nga rruga, ... Unë nuk e dija se kur shkruhej në «RASTIN E LART» simbolizon që ju jeni duke bërtitur, por «ju kurrë nuk do të shkoni në shtrat pa ditur edhe një gjë»;

    1.    Xavier dijo

     Isshtë se më parë thekse quheshin thekse

  2.    Vjollcë dijo

   Theksi dhe theksi janë të njëjtat. : v

   1.    Mohimi. dijo

    jo

 8.   Erika :) dijo

  Faleminderit… !!! Do të përpiqem të ndjek këshillat, çfarë ndodh

 9.   triko dijo

  faleminderit shpresoj te me ndihmoje

  1.    Juan Manuel dijo

   Ndaloni mirë, por unë nuk mund t'i mbaj klasat në mendjen time, as nuk mund t'i shpjegoj klasat, më duhet një metodë për të kuptuar se si të mësoj të shpjegoj klasat ,,,

   1.    Korrektori dijo

    Ju lutem flisni mirë, nuk jeni kuptuar.

    1.    ***** dijo

     Ndalo korrigjimin e gjithçkaje, për hir të Zotit të gjithë shkruajnë siç duan (korrektor) ah dhe faleminderit shumë për këtë informacion që më ka ndihmuar shumë

    2.    mos i prish topat dijo

     NESE E KUPTONI, TANI, SE NUK E KUPTONI, ISSHT AN TJET TH GJ TJET ,R, SHKO N SCHOOL SHKOLL,, SEPSE SHIKONI SE NUK M TESUAN T NOT MOS TACH KRITIKONI ????

    3.    Mohimi. dijo

     Shikoni, ju jeni shumë i rëndë, që bëni korrigjime një ose dy herë, në rregull, normale, por për të gjitha komentet ... që tashmë lodhen ...

 10.   triko dijo

  falënderim
  Çfarë studimi i shpejtë pa librin por nuk është më mirë me librin sepse libri ka informacion më të mirë se kompjuteri por ka disa fëmijë që kompjuteri është më i mirë por nuk është më mirë do të shkoj nëse nuk doni të shkoni te biblioteka e shkollës suaj dhe kërkoni një libër të shkurtër për provim

 11.   me qejf dijo

  Ai më ndihmoi dhe është më shumë, shfrytëzojeni shumë mirë faleminderit!

 12.   Zaidi MID dijo

  Uau, nuk e di nëse mund ta bëj këtë, por do të provoj, ato duken si këshillë e mirë, apo jo? ...

 13.   yo dijo

  faleminderit për artikullin

 14.   anonim dijo

  Kam nevojë për diçka që të më ndihmojë të studioj pa dështime shoqërore

  1.    Jasmine murga dijo

   Përshëndetje,

   Nuk ka asnjë plumb magjik, dhe aq më pak me pak informacion. Pse mendoni se ju kushton një temë e veçantë? Çfarë zgjidhje keni provuar deri më tani? Çfarë mendoni se keni nevojë?

 15.   Jo dijo

  Ai po shkon të më dhurojë diçka për më shumë se çfarë studimi nuk më jep ose babi shoqëror është më e keqja

 16.   auryner dijo

  Na vjen keq por nuk është shumë i dobishëm. Unë jam duke studiuar edukim fizik në anglisht. Unë nuk di se si ta zbatoj atë në ditën dhe ditën time dhe nëse i shpjegoj dikujt ata nuk do të kuptojnë asgjë. Nëse është arsim FIZIK, nuk ka asnjë arsye për të mësuar mendërisht.

  1.    Mohimi. dijo

   Unë gjithashtu bëj edukim fizik në anglisht, por është e lehtë, ju tashmë keni fjalorët bazë që nga shkolla fillore! Si kërcimi, vrapimi, etj. Me kalimin e kohës do të mësoni më shumë fjalorë.

 17.   anonim dijo

  Ata nuk funksionojnë, unë duhet të studioj çështje sociale në lidhje me klimën dhe asgjë nuk funksionon.

  1.    Hala dijo

   Antonio shikon video në YouTube në lidhje me klimën dhe ato mund t'ju ndihmojnë

 18.   Tonto dijo

  Më pëlqen por kam parë teknika më të mira

  1.    Mohimi. dijo

   Shpërfill këtë koment, për një arsye do të quhet budalla ... XD

 19.   stella dijo

  Sinqerisht, më bezdis që ka kaq shumë njerëz që shkruajnë me "britma" (shkronja të mëdha kapitale), saqë "Kam nevojë për diçka efektive dhe të shpejtë", pa asnjë fyerje, por për diçka që ata dinë ta lexojnë, apo jo? Pra, pse mos t ata dinë të shkruajnë? Unë kam drejtshkrim të përsosur, por kjo tregon se ata e bëjnë atë me qëllim), mirë, kjo teknikë duket shumë e dobishme, faleminderit për postimin e saj, ajo më frymëzoi të studioj, dhe kjo është e vështirë të ndodhë

  1.    Hala dijo

   ("Shkronja të mëdha kapitale") Kush thoni se nuk e njeh drejtshkrimin e shqipes? 🙂

 20.   LaWea dijo

  Problemi im kryesor është se nuk di si të motivohem.

 21.   Infodoku dijo

  Mirëmëngjes djema:
  Motivimi, siç thotë LaWea, është shumë i rëndësishëm. Përpiquni nga dita në ditë për të arritur një qëllim. Disa prej jush do të hyjnë në universitet dhe të tjerët tashmë e kanë filluar atë.
  Për të parët, motivimi juaj për të studiuar tani është të përqendroheni dhe të vizualizoni veten në atë që dëshironi të jeni / studioni nesër. Trueshtë e vërtetë që disa lëndë tani do të duken të mërzitshme sepse nuk ju pëlqen, mendoni se është thjesht një procedurë e thjeshtë për të arritur qëllimin tuaj.
  Për studentët e universitetit që janë tashmë në punë duhet të jetë më e lehtë, them se duhet sepse ishte zgjedhja e tyre por ndonjëherë e kuptojmë se nuk është ajo që prisnim dhe asgjë nuk ndodh, ndreqja është e mençur. Shtë më mirë të ndryshosh në klasën e tretë sesa të përfundosh një garë duke penguar dhe pa dashur të përkushtohesh asaj që i ke kushtuar kaq shumë kohë në jetën tënde.
  Nëse dikush ka ndonjë pyetje se çfarë të studiojë nesër ose çfarë notë i nevojitet për të studiuar një karrierë ose thjesht dëshiron të ndryshojë kursin e tij dhe të zgjedhë një tjetër, ne jemi në dispozicion të tyre, megjithëse përqendrohemi në fushën e: Informacionit dhe Dokumentimit dhe Shkencës Politike dhe Administrata Publike, ne do të zgjidhim të gjitha dyshimet tuaja.

 22.   vanessa dijo

  mirë

 23.   Puka dijo

  falënderim

 24.   Xhiro dijo

  Unë dua disa vajza që ato të mund të shërbejnë si një dërrasë e zezë për studimet e mia !! kështu që unë do të mësoja më shumë ... rreth anatomisë ..

 25.   Elisa dijo

  Faleminderit shumë më duhej shumë më pak keq që e kam gjetur këtë përndryshe nuk do të dija çfarë të bëja falënderime të mëdha por nuk e di se çfarë do të bëja

 26.   Valeria dijo

  Hartat e koncepteve janë shumë të dobishme për mua, së pari bëj një përmbledhje të të gjithë temës dhe bëj harta konceptesh me to, por duke i përsëritur disa herë ato që kam shkruar. Unë shpresoj se do t'ju ndihmojë

 27.   rozë blu dijo

  Disa i dija tashmë; por ato nuk janë të dobishme për ato që dua, nëse dini truket për të studiuar provincat e Spanjës, mund të më tregoni?
  Ju faleminderit.

 28.   pepepe dijo

  e çmendur kjo po funksionon shumë por ju lutem mësoni drejtshkrimin që nuk merr aq shumë ermano

  1.    Vjollcë dijo

   ppepe, kush duhet të mësojë drejtshkrimin je ti. : v

 29.   Elaine dijo

  Më pëlqeu shumë, do ta bëj në praktikë

 30.   anonim dijo

  Kjo është një faqe në internet dhe nuk duhet të flasim për gjëra të tjera. Këtu është për komente ju lutem djem apo vajza? Dhe e shoh mjaft interesante për vajzën time dhe e ka ndihmuar shumë në provime. Faleminderit

  1.    gulçuar dijo

   Kjo për shkak se vajza juaj është vonë Mongolian

   1.    anonim dijo

    Ti nuk më thua kështu në rrugë, o bir kurve

    1.    gulçuar dijo

     i vdekuri juaj

     1.    anonim dijo

      as ti nuk e thua kete ne fytyren time


    2.    anonim dijo

     dhe si eshte vajza juaj? kjo e vertete e pasur?

     1.    Anuel dijo

      Ajo është po aq e pasur sa lavireja e nënës tënde


   2.    makapica dijo

    Moreshtë më shumë mongolisht sesa bruto, nuk e përdor atë

   3.    drejtësia23 dijo

    Nëse vajza juaj është e vonuar, çfarë po bëni duke parë këtë jastëk ???

  2.    anonim dijo

   falënderim

  3.    Imazhi i mbajtësit të vëmendjes të Sergio Garcia Carrillo dijo

   Zemer, vajza jote eshte e vonuar dhe e di, nese e sheh qe nuk e them ne fytyren tende, ti me quan guapi 655765552 BISHA TE VAJZES SUAJ QE BEN ME MIR

   1.    Sergio García Carrillo më lëpij frenumin. dijo

    Je trap apo flokë tullac, po ndyrë oligofrenike?
    Cfare jeni 2 vjec apo eshte qe prinderit tuaj jane vellezer, ju pjese e morit?
    Çfarë topash keni duke vendosur një telefon të bërë .. Oh, sa trim!
    Më thuaj, a e ke marrë tashmë ESO? Ndoshta ju shkoni në një nga ato shkolla për njerëz të veçantë dhe ata ju dhanë titullin sepse më në fund keni arritur të merrni lapsin dhe të mbani drogën tuaj në të njëjtën kohë.
    Plaçkitje e ndyrë njerëzore.

   2.    .. dijo

    Këtu është një shembull i madh se çfarë është budallallëku njerëzor

 31.   tgrdr dijo

  fdgdgrtfgrg

 32.   tgrdr dijo

  pershendetje keshille shume e mire me fal per komentin tjeter. Kam marrë 10 në të gjitha provimet, shumë faleminderit. tani jam studenti me i mire

  1.    Paul dijo

   Në drejtshkrim nuk mendoj ...

   1.    anonim dijo

    eshte mire

   2.    anonim dijo

    Thjesht madhështore.

 33.   Antonella dijo

  faleminderit më pëlqente shumë por nuk e di nëse mund ta bëj gjithë këtë thjesht luaj me letra dhe bëj ushtrime dhe them mendimet e mia
  Do të shohim nëse mund të studioj
  * hajde ne duhet ta lëmë veten të merret nga studimi dhe ta lëmë të rrjedhë. *

 34.   Irene dijo

  Nuk mund të filloj të studioj në orën 9 të mëngjesit dhe të ushtroj po atë mëngjes, nuk kam kohë. Ushtrimin atëherë nuk do të duhet ta bëj për shembull pasdite

  1.    Aidiona dijo

   Aidiona

 35.   anonim dijo

  shume mire do ta zbatoj

 36.   Nike yamakhassi (JANN) dijo

  Do te provoj faleminderit (materia supera opus)

 37.   anonim dijo

  Me pelqeu mjaft kjo hideta. mund të më ndihmojë të përmirësoj bashkëshortin, gjuha më jep mirë

  1.    anonim dijo

   Unë nuk mendoj se ju jeni i mirë në gjuhën ajjaajj sepse me hidea, më ndihmoni dhe e shoh mjaft qartë që nuk është kështu. LOL

   1.    anonim dijo

    ju nuk e dini cilat janë shakatë

   2.    anonim dijo

    Po, mirë, e mira juaj me v ... Unë nuk e di

    1.    anonim dijo

     Shtë shkruar «Nuk e di»

    2.    anonim dijo

     Ishte një ironi, djali im.
     Para se të shpërndani karta të mira studentore, blini vetes një fjalor të ndyrë dhe kërkoni fjalët "humor", "ironi" ose "shaka", copë mishi.

     1.    anonim dijo

      LOL


 38.   mbretëreshë dijo

  Faleminderit për ato ide të mira.
  Më pëlqyen dhe do t’i zbatoj

 39.   belu? dijo

  Do të përpiqem të provoj. Unë jam një nga studentët më të mirë në kursin tim, mendoj se jam ndër 3 më të mirët, por ende e kam të vështirë të studioj. Unë kaloj shumë kohë duke mbajtur informacione, dhe me të vërtetë… është shumë stresuese.

  1.    anonim dijo

   Edhe mua kjo më ndodh !!!

 40.   belu? dijo

  Do të përpiqem të provoj. Unë jam një nga studentët më të mirë në kursin tim, mendoj se jam ndër 3 më të mirët, por ende e kam të vështirë të studioj. Unë kaloj shumë kohë duke mbajtur informacione, dhe me të vërtetë… është shumë stresuese.

 41.   anonim dijo

  Do të përpiqem ta zbatoj në praktikë, faleminderit, ju më keni ndihmuar shumë sex000

 42.   Jessica dijo

  Unë madje nuk e kuptova këtë që është një tekst i thjeshtë dhe më pak mund të studioj, truri im nuk përpunon tekstet që janë unë nuk mund t'i bëjë ata të qëndrojnë në kokën time, por nëse këngët, unë nuk i kuptoj, unë kam nevojë për të studiuar, por Jam shumë keq duke kujtuar gjëra, madje as nuk e di se çfarë bëra dy ditë më parë ... ndihmë
  Fakt: Kam ankth, depresion, pagjumësi, disa nga këta faktorë më pengojnë aftësinë për t’u përqendruar, çfarë mund të bëj?

  1.    Golden Boy dijo

   Mos u shqetëso, është vetëm çështje kohe para se të kuptosh vërtet se ajo që po të ndodh nuk është problem i aftësisë intelektuale, është thjesht pasojë e një problemi emocional të menaxhuar keq.
   Harrojeni në këtë moment gjithçka që ju bën të ndiheni keq ... Mendoni për diçka që ju ka ndodhur që ju ka mbushur me lumturi dhe kënaqësi emocionale. Kini mendime të mira një mendim pozitiv do të sjellë me vete më shumë mendime të mira që do t'ju mbushin me dritë. Mendoni për diçka sublime që mund t'ju mbushë me frymëzim. Mos torturoni veten më shumë ... Lironi mendjen.
   Mos harroni se ne jemi pasqyrimi i mendimeve tona, besojini aftësive tuaja nëse nuk i besoni potencialit tuaj të vërtetë askush tjetër nuk do ta besojë. Ju jeni më të zgjuar nga sa mendoni dhe madje edhe më të zgjuar nga sa ju kanë thënë njerëzit. Mos u besoni gjithçkaje që ju tregojnë dhe mos besoni gjithçkaje që ju kalon në mendje sepse ndonjëherë ato janë mendime të gabuara. Heqni qafe atë barrë të rëndë emocionale, jepini vetes mundësinë që askush tjetër nuk ju ka dhënë dhe askush nuk mund t'ju japë ... Mundësia për të qenë të lumtur.
   Unë rekomandoj të dëgjoni muzikë klasike ose muzikë relaksuese me sfond instrumental ose muzikë në sfond instrumental; Ekziston edhe muzikë që të jetë në gjendje alfa ose të përqendrohet. Unë rekomandoj një kanal të quajtur terapi muzikore. Bëni diçka që ju mbush me lumturi si këndimi, piktura, leximi, etj ... Bëni diçka të mirë që ju plotëson dhe është konstruktive ... plotësoni ëndrrat tuaja.

 43.   anonim dijo

  Përshëndetje të gjithëve, më ka ndihmuar

 44.   anonim dijo

  Hani bishtin tim

  1.    anonima dijo

   ju heshtni që nuk studioni nuk është arsye që ju t’i thoni ato gjëra kaq bruto

  2.    anonim dijo

   Ky është edukimi që keni me të vërtetë, nëse më pëlqen, ju jeni në rrugën e duhur

 45.   anonim dijo

  Faleminderit, unë kam praktikuar disa, por nuk i njihja të tjerët dhe siç është provuar, sigurisht që do të më ndihmojë falënderime

 46.   naia dijo

  Prettyshtë shumë mirë dhe më ka ndihmuar të studioj shoqëri

  1.    anonim dijo

   Nuk po shkon keq, por ju hani H

 47.   Fernando ai vendos gjithçka dijo

  Kush e thith, dikush dëshiron numrin: 1529472837

  1.    anonima dijo

   wat por cfar thua?

  2.    anonim dijo

   Asnje ?

  3.    anonim dijo

   Sa budallaqe, komenti yt.

 48.   anonim dijo

  Sot isha keq në provim dhe isha shumë keq

 49.   anonim dijo

  Sot

 50.   anonim dijo

  Faleminderit për informacionin. A do ta ngre gomarin në mënyrë që të mësoj më mirë?

 51.   anonim dijo

  Shkelqesi, urime

 52.   dikush dijo

  Nuk më ka shërbyer pothuajse asnjë hile për të studiuar, por faleminderit për informacionin

 53.   valeria dijo

  shërben shumë gjatë pe

 54.   Timoti dijo

  Faleminderit, ky artikull, dhe më ka dehur kokën Unë jam si një dush i ndyrë ... Unë e shoh veten të qij një kaçubë

 55.   E dijo

  Unë jam shumë kërkuese ndaj vetes në studio dhe disa nga këto teknika janë ato që unë zakonisht i përdor, dhe ato me të vërtetë funksionojnë.

 56.   anonim dijo

  Komentet me te mira

 57.   Shpresojmë të kalojë dijo

  Vetëm pas një ore do të bëj një provim, më jep fat

 58.   anonim dijo

  Unë kam një provim shoqëror dhe mendoj se kjo më ka ndihmuar shumë.
  Ju faleminderit.

 59.   Akademia e Shkollës së Mesme të Madridit dijo

  Përshëndetje!! Këto sugjerime më vijnë në ndihmë tani që do të përgatis disa kundërshtime, megjithëse heqja e syve nga celulari është e vështirë. Epo, unë tashmë e kam motivimin, tani më duhet vetëm kohë. Të gjitha të mirat !!

 60.   aleli zarate dijo

  faleminderit shumë për këtë informacion faleminderit

 61.   anonim dijo

  Këto këshilla më kanë ndihmuar shumë ... dhe atyre që thonë se vajza juaj është e vonuar, injorojini sepse mbase janë të vonuara dhe kjo i dedikohet korrektorit- ndaloni të kritikoni njerëzit sepse ai që duhet të mësojë drejtshkrimin ju është idiot ... .. dhe njerëzve që ju kritikojnë unë u them atyre të hanë mut dhe mos i kushtoni vëmendje këtij lloji personi ... ju shkoni përpara me këshilla sepse po përpiqeni të ndihmoni njerëzit me këshillat tuaja të mrekullueshme (Ju keni më ndihmoi shumë) Faleminderit shumë për gjithçka dhe vazhdoni rrugën tuaj. Unë jam një vajzë 11 vjeçare dhe nuk më intereson ta them këtë…., Ju mundeni !!!

 62.   anonim dijo

  Më ka shërbyer shumë. Faleminderit! Pyes veten nëse mund të shtoni disa teknika studimi më efikase në faqen e internetit, në mënyrë që unë të kuptoj dhe të studioj më shpejt.

 63.   Maria LS dijo

  Faleminderit shumë, më ka shërbyer shumë. Zoti ju bekoftë.