15 Këshilla Shkencore për të Përvetësuar dhe Forcuar Vullnetin


Dëshironi të hani atë donut të dytë? A po përpiqeni të bëni më shumë ushtrime ditore në ditë? A bleni impulsivisht nga Amazon? A e dini vullneti a është muskul mendor që mund të stërvitet? Ata që stërvitin vullnetin e tyre kanë më shumë të ngjarë të bëjnë jetë të lumtur dhe të suksesshme.

Para se t’i lexoni këto 15 Këshilla për të Forcuar dhe Rritur VullnetinUnë ju ftoj të shikoni këtë video të shkurtër në të cilën ata shpjegojnë pse dështon vullneti ynë.

Video përqendrohet në rezolucionet që bëjmë vetë kur fillon një vit i ri dhe cila është arsyeja pse nuk përfundojmë t'i përmbushim ato. Ai na jep një sërë këshillash që do ta bëjnë trurin tonë të fortë dhe do të na pajisin me një vullnet të pathyeshëm:

[Ju mund të jeni të interesuar në "Vullneti: 5 arsye pse na dështon"]

Kërkimet e fundit tregojnë se forcimi vullneti është sekreti i vërtetë për t'i rezistuar tundimeve dhe për të arritur qëllimet tona.

Lajmi i mirë është që shkencëtarët thonë se forcimi i vullnetit tonë nuk është aq i vështirë sa mund të mendoni. Këtu janë 15 hacks të bazuara në kërkime që mund të forcojnë vullnetin tuaj:

1. Buzëqesh 🙂

Buzëqeshja ndihmon në përmirësimin e vullnetit. Në një studim të fundit, shkencëtarët testuan vullnetin e pjesëmarrësve në eksperiment. Ata duhej të ishin në gjendje t'i rezistonin një tundimi të caktuar.

Grupit të parë iu dhanë dhurata të papritura ose iu shfaq një video qesharake. Grupit tjetër nuk iu dha asnjë lloj shpërblimi pozitiv.

Grupi i parë përmirësoi ndjeshëm aftësinë e tyre për t'i rezistuar tundimit më vonë. Kështu që herën tjetër që do të duhet t'i rezistoni një lloj tundimi, përpiquni të përmirësoni gjendjen tuaj shpirtërore duke buzëqeshur ose shikuar një film qesharak.

2. Shtrëngoni grushtat.

Shtrëngoni grushtat, mbyllni sytë apo edhe mbaj dëshirën për të urinuar mund t'ju ndihmojë të përmirësoheni vetë-disiplinës.

3. Meditoni.

Meditimi është i mirë për shumë gjëra (zvogëlon stresin, rritjen e përqendrimit, menaxhimin e emocioneve ...).

tani hetimet sugjerojnë që ndihmon edhe në përmirësimin e vullnetit.

Një mënyrë e thjeshtë për të filluar meditimin është të kaloni 10 minuta në ditë ulur në një vend të qetë dhe të përqendroheni në frymëmarrjen tuaj.

4. Kujtesat.

Dëshirat tona të menjëhershme për t'u dhënë tundimeve e bëjnë shumë të vështirë rezistimin.Dëshirat tona emocionale duken si një elefant i stërmadh dhe qenia jonë racionale është si një milingonë e vogël.

Sidoqoftë, një mënyrë zbut elefantin është vënia në kujtesë fizike e asaj që vetja jonë racionale dëshiron të arrijë. Kështu që vendosni një shënim në frigoriferin tuaj që thotë "thjesht një donut" ose vendosni një alarm që ndizet kur ju duhet të ndaloni së luajturi lojëra video.

5. Hani.

A e dini se vullneti gjithashtu ka nevojë për të ushqyer? Nuk është çudi që mbajtja e dietës është kaq e vështirë. Kur kemi nivele të ulëta glukoze, vullneti ynë zbret. Kurimi më i mirë është një vakt i pasur me proteina që prodhon një nivel të vazhdueshëm dhe të qëndrueshëm të glukozës… dhe lejon që vullneti të qëndrojë i fortë si një lis.

6. Falja e vetvetes.

La tregon shkenca që ndjenjat e fajit kullojnë vullnetin. Kjo është arsyeja pse ata që hanë akullore dhe ndiejnë keqardhje ka më shumë të ngjarë të rrëmbehen dhe të vazhdojnë të hanë më shumë ëmbëlsira. Në vend të kësaj, kur i nënshtroheni tundimit, jini më të mëshirshëm ndaj vetes.

7. Angazhimi.

Gjëja më e rëndësishme për të forcuar vullnetin tuaj është angazhimi për ta bërë atë. Vetëm duke u zotuar vetë ju e përmirësoni vullnetin tuaj. Për ta bërë këtë, vlerësoni situatën tuaj dhe përcaktoni pse doni të forconi vullnetin tuaj, merrni një vendim të qartë për të punuar në këtë drejtim dhe vendos një qëllim afatgjatë.

këshilla për të forcuar vullnetin

8) Vullneti është si një muskul: ka nevojë për stërvitje.

Nëse shkoni në palestër për të zhvilluar muskujt tuaj, pse të mos përkushtoheni për të zhvilluar një muskul që do t'ju lejojë të arrini gjëra të mëdha në jetën tuaj. Si zhvillohet vullneti?

a) Ditë për ditë: vazhdimisht.

b) Vendosja e sfidave të vogla: mos u përpiqni të arrini diçka të madhe në fillim. Fillon me pushtimin e sfidave të vogla dhe konsolidimin e tyre. Ngadalë

9) Ju duhet të jeni në formën më të mirë: fizikisht, mendërisht dhe emocionalisht.

Ne po flasim për forcimin e një dimensioni mendor apo edhe shpirtëror. Nuk është aq e lehtë sa ndërtimi i një bicepsi (megjithëse funksionon si analogji). Ju do të duhet të jeni në gjendje të mirë, në maksimumin e aftësive tuaja për të bërë këtë përpjekje pasi kërkon vetë-disiplinë.

Duke qenë i pushuar mirë, i ushqyer mirë (dietë e larmishme), në formë të lartë fizike dhe duke qëndruar i ekuilibruar mendërisht dhe emocionalisht, do të jeni në një pozitë më të mirë për të forcuar vullnetin tuaj.

10) Jini të motivuar nga vetja.

Përpjekja e papërgatitur është paralajmëruese e dështimit. Përgatitja është e nevojshme para se të ndërmerret sfida. Unë jam duke thënë se për të kapërcyer atë sfidë ju duhet një vullnet i fortë. Motivimi do t'ju ndihmojë të forconi vullnetin tuaj.

Kaloni 5 minuta para se të merrni sfidën për të vizualizuar përfitimet që do t'ju sjellë sapo të pushtohet. Mendoni se si do ta ndërmerrni atë që të jeni në gjendje ta bëni atë në mënyrën më të mirë të mundshme. Sfidoni veten për të qenë më të mirët duke e bërë atë. 5 minuta duke menduar për këto gjëra do të shërbejë për ta ekzekutuar atë 100% të motivuar.

11) Kërkoni për modele.

Ne të gjithë njohim njerëz që na frymëzojnë ose nga arritjet e tyre, mënyra e tyre e të qenit ose mënyra e tyre për të bërë gjëra. Me siguri ata kanë një vullnet të hekurt që kanë arritur të formojnë një personalitet kaq tërheqës. Mësoni prej tyre.

12) Keni një plan të detajuar veprimi për secilin objektiv.

Marrja përsipër e një sfide kërkon një plan të detajuar veprimi për të vepruar si udhëzues. Vullneti forcohet me arritjen e secilit objektiv të vogël që është pjesë e atij plani të hollësishëm të veprimit.

13) Shpërbloni veten.

Nëse e keni arritur qëllimin tuaj bazuar në vullnetin, jepni vetes një çmim. Ti e di atë që të pëlqen më shumë, atë kapriço që dëshiron kaq shumë. Pse nuk do ia dhuroni vetes pas përpjekjes që keni bërë?

14) Mos u dekurajoni, mësoni nga gabimet.

Duke bërë një detyrë që kërkon një sasi të caktuar të vullnetit, ne tashmë kemi thënë se nuk është e lehtë. Ndoshta nuk e merrni atë herën e parë ose të dytën. Forcimi i vullnetit tuaj është një punë dhe angazhim i përditshëm. Nëse nuk keni pasur sukses sot, analizoni pse dhe provoni përsëri nesër.

15) Kërkoni një partner gjatë rrugës.

Nëse duam të arrijmë një qëllim, mund të jetë një ide e mirë për të gjetur një person tjetër që ndan qëllimin për të ecur së bashku në rrugën. Midis të dyve ju do të ndihmoni njëri-tjetrin në kohë dobësie.

Eksperimenti që tregoi vullnet më të madh lidhet me suksesin në jetë

Në vitet 60, një sociolog me emrin Walter Mischel ishte i interesuar se si fëmijët i rezistojnë kënaqësisë së menjëhershme. Bërë eksperimenti i famshëm i marshmallow e cila konsistonte në ofrimin e fëmijëve një marshmallow menjëherë ose dy nëse mund të prisnin 15 minuta. Vite më vonë, ai lokalizoi disa nga fëmijët që morën pjesë në eksperiment dhe bëri një zbulim të habitshëm.

Ajo që ai zbuloi ishte se, edhe duke marrë parasysh ndryshimet në inteligjencë, racë dhe klasë shoqërore, ata që i rezistuan dëshirës për të ngrënë marshmallow menjëherë në favor të ngrënies së dy marshmallows 15 minuta më vonë, ishin të rritur më të shëndetshëm, më të lumtur dhe më të pasur financiarisht.

Në të kundërt, fëmijët që iu nënshtruan tundimit kishin shkallë më të lartë të dështimit në shkollë. Ata u bënë të rritur me punë me pagë të ulët, kishin më shumë probleme me mbipeshën, probleme me drogën ose alkoolin dhe kishin më shumë vështirësi për të mbajtur marrëdhënie të qëndrueshme (shumë ishin prindër të vetëm). Ata gjithashtu kishin gati katër herë më shumë gjasa të kishin një dënim penal.

Gjetjet e Mischel u konfirmuan nga një studim i kryer në Zelandën e Re.

Si mund ta përmirësojmë vullnetin tonë sipas Roy Baumeister

Mjeku Roy baumeister, një studiues i shquar në psikologjinë sociale distilon tre dekada të kërkimit akademik për vetëkontrollin dhe vullnetin. Ky psikolog prestigjioz social identifikohet hapur vullnet si "Çelësi i suksesit dhe një jetë të lumtur". Pasi të rendis këto udhëzime për të rritur vullnetin tënd, unë shpjegoj një eksperiment që mbështet këtë thënie.

Bausmister argumenton se vullneti është një nga aspektet që na diferencon nga kafshët. Aftësia për të përmbajtur nxitjet tona, për t'i rezistuar tundimeve, për të bërë atë që është e drejtë dhe e mirë për ne në planin afatgjatë është ajo që e bën një person të ketë një jetë të përmbushur.

Si një muskul ju mund të stërvitni vullnetin tuaj. Me veprime të vogla të ditës tuaj në ditë ju mund të forconi vullnetin tuaj, shembuj: mbani një qëndrim të mirë, flisni duke përdorur fjali të plota, ... Siç mund ta shihni ato janë ushtrime të thjeshta që janë pjesë e jetës sonë të përditshme. Për të kujtuar më mirë detyrën tuaj të caktuar (për shembull, keni vendosur të mos flisni keq për askënd gjatë gjithë ditës), mund të uleni ose të ngriheni në këmbë sa herë që nuk ju kujtohet. Sipas Baumister, ky lloj i përforcimit ndihmon në ruajtjen e vëmendjes.

Një këshillë tjetër e mirë që Baumister na jep për të forcuar vullnetin është se mos u përpiq të bësh shumë gjëra në të njëjtën kohë. Vendosni zakone dhe rutina të mira që nuk e lodhin vullnetin tuaj. Mësoni si të bëni një listë efektive për të bërë.

Mos e ekspozoni veten ndaj tundimit Dhe nëse ai nuk mund ta ndihmojë, bëjeni më të vështirë për ju që t’i nënshtroheni asaj.

Kjo ngjashmëri e vullnetit me një muskul do të thotë se mund të ketë shenja të lodhjes. Përballë këtij lloji të shenjave të lodhjes, mund të miratohet një masë shumë efektive që konsiston në merrni më shumë glukozë. Në mënyrë që të ketë nivele të mira glukoze në trupin tuaj, duhet të flini dhe të ushqeheni mirë.

Baumister citon një "demonstrim mbresëlënës" të argumentit të glukozës: një studim tregoi se gjyqtarët izraelitë të cilëve u duhej të merrnin një vendim të vështirë dhe të ndjeshëm në lidhje me dhënien ose jo të lirimit me kusht për një të burgosur të caktuar, ata zgjodhën të merrnin vendimin (në 65% të rasteve) pas drekës. Burim

A ju ka ndihmuar ky artikull? Pse doni të forconi vullnetin tuaj?


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

14 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   Danny sauht dijo

  ishte vetëm detyra ime pasi jam studiues

 2.   Shkurre trëndafili të hënës dijo

  Faleminderit, ishte ajo që personalisht më duhej dhe do të ndihmoj më shumë njerëz duke ua ekspozuar këtë temë, faleminderit ...

  1.    Jasmine murga dijo

   Falë jush, Rosales, më shumë njerëz si ju janë të nevojshëm.

  2.    Helver dijo

   Unë dua të kem më shumë vullnet për të lënë pirjen e duhanit dhe për të ndryshuar jetën time plotësisht ... Unë kam zakone të këqija për një kohë të gjatë, të cilat nuk më ndihmojnë aspak, por kanë qenë mjaft të dëmshme për jetën time dhe shëndetin tim.

 3.   Steve Gomez Manrique dijo

  Kontribut i madh, këshillë shumë e mirë për të forcuar vullnetin tonë!

 4.   willy dijo

  Leximi i këtyre 8 këshillave ndihmon shumë për veten tuaj dhe për të mbështetur ata që janë përreth nesh dhe në nevojë. Hapat që duhet të ndiqni janë shumë konkrete.
  Unë do të doja të dija se çfarë një adoleshent që hyn në shkollë të mesme dhe hyn në një mjedis tjetër nga i tiji, shpesh me vlera konfliktuale, vjen nga një në të cilin mbizotëron dhuna, fuqia e atij që ka më shumë, egoizmi dhe, arrin një tjetër në të cilat vlerësohen ndarja, respekti për njerëzit, etj., dhe ai nuk di se si të futet ... por ai është i vetëdijshëm për këtë dhe dëshiron të jetojë me këtë grup të ri

  1.    Daniel dijo

   Përshëndetje Willy, jam i lumtur që ju pëlqeu artikulli dhe ishte i dobishëm.

   Lidhur me atë që komentoni, më vjen mirë që kjo adoleshente ka ndryshuar për mirë. Ajo që duhet të bëni është të ktheni faqen dhe të ndjeni se bota nuk funksionon siç ka punuar, me vlerë të tepërt, në institutin e parë. Shpresoj që të jem mjaft i përgjegjshëm dhe i aftë ta realizoj dhe të përpiqem të jem një person më i mirë.

   Të fala.

 5.   Anna Camila dijo

  Përshëndetje Daniel
  Faleminderit për informacionin e vlefshëm, do të jetë shumë e dobishme për mua ta ndaj me mbesën time 32-vjeçare, ajo është një ekzekutive e shkëlqyer dhe ka një punë të mirë, por nuk mund të dalë nga një depresion i shkaktuar nga një marrëdhënie e keqe ... gjithsej, ajo është e përfshirë në një konflikt emocional që ka gjeneruar probleme të vetëvlerësimit, pasiguri dhe shoh që tani ai nuk ka vullnet për të kapërcyer rënien që po kalon, dhe herë pas here ai ka një krizë në zyrë dhe qan dhe qan. .. dhe mendon se kjo është pjesë e jetës së tij, Megjithëse një profesionist tashmë po e kuron atë dhe ata e kanë mjekuar, mendoj se vetëm e kanë bërë anestezion.
  Ju falënderoj përsëri.

 6.   Jose Luis Vera dijo

  Këto këshilla erdhën për të forcuar më tej ambicien time për të arritur qëllimet e mia ...

 7.   Susana dijo

  Faleminderit shumë për këshillat e shkëlqyera, tani për t'i bërë ato në praktikë.
  Do te ta tregoj.

 8.   Engjëll marulanda dijo

  I shkëlqyer

 9.   Ramiro dijo

  Unë kam problemin që po zgjohet në mëngjes, si mund të zbatohet kjo?

  Thanks in advance!

 10.   Luma dijo

  Shumë e dobishme! Faleminderit

 11.   LFBB dijo

  E NDIHMS S G MADHE N IN RIKuperimin Tim nga Alkohizmi ... PAS Q ST T TJETR T TO TUAJ TEC RREGULLOHEM ... POR K ADTO K ADSHILL DO T P VEN N PR PRAKTIK ...

  FALEMINDERIT