Njihni zakonet e ndryshme të studimit

Studentshtë shumë e vështirë për një student mesatar të përqendrohet në detyrat e tyre arsimore, kjo mund të jetë pasojë e përparimeve teknologjike ose sistemeve arsimore. E vërteta është se indeksi i popullsisë me deficit të vëmendjes është gjithnjë e më i lartë.

Të jesh në gjendje të performosh në klasë mund të jetë një qëllim shumë i lehtë për tu arritur, për sa kohë që menaxhohen zakonet e duhura të studimit. Në sajë të kësaj, ne donim t'ia kushtonim këtë artikull të gjithë atyre studentë që nuk arrijnë të krijojnë zakone studimiNëse ndiheni të identifikuar dhe doni të zbatoni teknika të reja të të mësuarit, mos hezitoni të vazhdoni të lexoni.

Këshilla për zbatimin e zakoneve të studimit

Këto zakone janë shumë të dobishme për fëmijët, adoleshentët dhe të rriturit që duhet të kenë një performancë më të mirë akademike. Studentët që nuk janë shumë të qartë për zakonet e studimit janë ata që kanë performancën më të ulët akademike, ndodh që periudhat e provimeve po afrohen dhe këta studentë nuk kanë ide se si të fillojnë studimin.

Por asgjë nuk ndodh, nëse ndiheni shumë i identifikuar me atë që shpjeguam më lart, me siguri me hulumtimin më të mirë se cilat janë zakonet që mund të zbatoni për ditën tuaj në ditë, ju mund të përmirësoni nivelin tuaj akademik; Le të fillojmë duke ju përmendur cilat janë zakonet studimore që do t’i përshtatni shumë shpejt jetës suaj:

Qendro pozitiv

Një qëndrim pozitiv ndaj situatave stresuese do t'ju ndihmojë jo vetëm të studioni me sukses, por për gjithçka që bëni në jetën tuaj. Një qëndrim pozitiv do t'ju ndihmojë të qëndroni të vendosur në momentet që ndjeni se nuk mund të vazhdoni më, veçanërisht në ato orë të gjata studimi që duhet të përmbushni për të pasur nota të mira në provimet tuaja.

Sigurisht, duke pasur gjithmonë ki kujdes që të mos marrësh përgjegjësi që nuk janë të përshtatshme për aftësitë e tuaKjo nuk do të thotë që ju nuk jeni kompetent për disa gjëra, përkundrazi, do të thotë të jesh në gjendje të pranosh përgjegjësi duke marrë parasysh kohën që duhet të përgjigjesh për to dhe kohën që duhet të pushosh.

Studioni me entuziazëm  

Ndonjëherë nuk është e lehtë por nuk është e pamundur. Vizualizoni atë qëllim të dëshiruar, duke qenë në gjendje të fitoni njohuri, por pa stres, studimi me entuziazëm do t'ju ndihmojë të mos dorëzoheni në momentet më të rëndësishme të studimit tuaj.

Ju gjithashtu do të jeni në gjendje të mësoni metoda të ndryshme hetimore dhe me një qëndrim shumë të mirë në proces.

Në bazë të kësaj analize mundeni përcaktoni se çfarë është e mirë për ju dhe çfarë nuk ështëNë këtë mënyrë nuk do të jetë një përshtatje traumatike për ju dhe ju mund të përshtateni me zakonet që ju pëlqejnë më shumë. Dhe së fundmi, vazhdoni të lexoni këtë artikull që sjell këshilla shumë të mira për ju për të studiuar në mënyrë efikase.

Bëhu i vazhdueshëm

Gjithmonë, mos mendoni të hiqni dorë nga asnjë moment, gjatë situatave të niveleve të larta të stresit, ne zakonisht mendojmë të heqim dorë nga e panjohura "Po sikur të jetë vetëm një kohë e shkurtër që e kam bërë atë". Të jesh në gjendje të ruash qëndrueshmërinë në zakonet e studimit do të të ndihmojë shumë për tu përshtatur me ndryshimet e reja dhe për tu njohur me teknikat që zbaton.

Mos harroni se studentët që arrijnë nota më të larta janë konstante në çdo kohë edhe nëse mendja u thotë se nuk munden. Ju gjithashtu duhet të mbani mend se jeni të aftë të arrini gjithçka në të cilën vendosni mendjen tuaj, dhe sa i përket studimit, ju jeni të aftë të mësoni shumë dhe të kaloni të gjitha provimet tuaja.

Bëni një pushim të shkurtër

Ashtu është, zakoni i parë i studimit është të jesh në gjendje të pushosh shkurtimishtTë kesh metoda të mira të të mësuarit nuk do të thotë që duhet të bësh një përpjekje duke sakrifikuar kohën tënde të pushimit, por nuk do të thotë se duhet të bësh një ditë të tërë pushimi dhe të biesh në zvarritje.

Pushimi i periudhave të shkurtra kohore në intervale të përsëritura gjatë momenteve në të cilat jeni duke studiuar nuk do të shpërndajë përqendrimin tuaj dhe mund të vazhdoni më mirë më vonë.

Rekomandohet që të keni një orë me zile që llogarit kohën që duhet të studioni dhe kohën që duhet të pushoni, kështu që mund të shkoni për një shpërblim ndërsa pushoni, por duhet të mbani shënim qëllimin tuaj.

Teknikat e studimit kërkimor

Ka miliona teknikat për të studiuarJu mund të filloni duke bërë fletë pune për të organizuar informacionin në një mënyrë më të mirë dhe sipas përparësisë që ka për momentin.

Një tjetër alternativë është shpërndarja e informacionit në hartat e mendjes, pas-saj ose edhe përkujtesave që vendosni në smartphone tuaj në mënyrë që të orientoheni gjithnjë e më shumë drejt qëllimit tuaj.

Mos harroni se sa më shumë që hulumtoni për teknikat e ndryshme të studimit, aq më shumë ka të ngjarë të keni një të tillë që i përshtatet personalitetit dhe aftësive tuaja.

Vendosni qëllime realiste

Mos filloni brenda natës që të dëshironi të ndryshoni të gjitha zakonet tuaja, kjo mund të jetë më keq për të mësuar, ju duhet të përdorni zakone në një mënyrë të moderuar, që mendja dhe trupi juaj gradualisht të përshtaten me të rejat.

Ju mundeni të kesh fuqi vullneti por realisht, duke qenë i vetëdijshëm se duhet ta mbani veten në ekuilibër mendor, emocional dhe shpirtëror.

Mos harroni se nëse e detyroni mendjen tuaj të përpunojë dy herë më shumë informacion sesa zakonisht dhe në një kohë rekord, kjo do të sjellë vetëm pasoja më të mëdha në planin afatgjatë.

Bëni gati paraprakisht

Mos prisni që ditët e provimeve dhe testeve të fillojnë studimin, duhet të jeni të përgatitur para vlerësimeve, kjo do t'ju ndihmojë në mënyrë që njohuritë të mbillen në mendjen tuaj dhe të mos jenë një përmbajtje kaluese që nuk përmbush ndonjë funksion brenda të trurit tuaj.  

Hani mirë para se të studioni

Essentialshtë thelbësore që të zbatoni zakone të mira të ngrënies para se të studioni, truri juaj është organi që ju përdorni më shumë gjatë ditës së bashku me mushkëritë dhe zemrën. Ky organ është ai që pranon të gjithë informacionin e jashtëm dhe e përpunon atë në mendjen tuaj, kjo nga ana tjetër, dërgon të gjitha sinjalet në trup për të reaguar ndaj llojeve të ndryshme të informacionit.

Për më tepër, aftësitë tuaja motorike preken nëse nuk ushqeheni mirëKjo e bën të pamundur për ju të studioni dhe do të përfundoni duke e detyruar trupin tuaj në përgjithësi.

Pra, nëse do të kaloni periudha të gjata studimi, duhet të ushqeheni mirë para se ta bëni këtë, veçanërisht me një dietë të pasur me proteina.

Ushtroni para provimeve

Jini aktivë dhe stërvitur para se të merrni provimet, mos jini një person i ulur, përpiquni sa më shumë të mësoheni për të ushtruar.

Kjo e bën trupin dhe mendjen tuaj shumë më aktive kur bëhet fjalë për të mësuar.

Planifikoni javën tuaj

Organizohuni, planifikoni dhe zbatojeni në praktikë. Problemi më i zakonshëm që ka një student për të arritur qëllimet e tij arsimore është mungesa e planifikimit dhe organizimit të kohës së tij.

Rekomandohet që të kushtoni të paktën 20 minuta në ditë për të planifikuar javën tuaj, të shkruani cilat janë orët ditore që do të përdorni për të studiuar, cilat janë orët që do të përdorni për të shkuar në institucionin arsimor dhe cilat janë orët që do t'ju duhet të gjeni çdo material që ju nevojitet.

Pak nga pak do të kuptoni se keni shumë më shumë kohë në dispozicion për t'i kushtuar vetes dhe aktiviteteve të tjera me të cilat jeni të apasionuar, por është thelbësore që të mësoni të zgjidhni orët javore që do t'ju nevojiten.

Shkruaj për të mësuar përmendësh

Zakon i të shkruarit të të gjithave do t'ju ndihmojë të mësoni përmendësh gjithçka që ju nevojitet për të mësuar përmendësh. Nga ushqimet që ju duhen për drekën tuaj, te shënimet që duhet të mësoni për historinë.

Ky zakon do t'ju ndihmojë për të gjitha fushat e jetës tuaj dhe për të mbajtur kujtesën tuaj të shëndetshme.

Vendndodhjet alternative të studimit

Studimi në të njëjtin vend mund të bëhet mbingarkues për shumë njerëz dhe është një arsye për të hequr dorë nga aktiviteti. Provoni të studioni në biblioteka, në dhomën tuaj, në dhomën e ndenjes së shtëpisë tuaj apo edhe në një park.

Ajo që është e nevojshme këtu është që të jeni në gjendje të modifikoni mjedisin në mënyrë që mendja të mos mbingarkohet nga të qenit në të njëjtin vend dhe të mos bëhet një shpërqendrim për ju.

Lexoni për të kuptuar

Shumë e rëndësishme, të dish të lexosh për të kuptuar dhe jo për të miratuar. Studentët zakonisht bëjnë gabim kur lexojnë për të mos mësuar, por për të ruajtur informacionin për një kohë të shkurtër dhe kështu të kalojnë teste.

Nëse identifikoheni me këtë zakon të keq, është më mirë që ta hidhni njëherë e përgjithmonë sepse po kushtëzon të mësuarit tuaj.

Ju duhet të implementoni leximi i zakoneve tuaja si një metodë e të mësuarit dhe kënaquni dhe jo si një strategji për të kaluar provimet tuaja.

Nga ana tjetër, kjo do t'ju ndihmojë të jeni më objektivë dhe më kritikë kur merrni vendime ose bëni konkluzione, natyrisht nëse doni të ndërhyni në klasë pasi keni marrë një lexim të mëparshëm dhe keni bërë një përfundim të qëndrueshëm, kjo do t'ju ndihmojë të përmirësoni komunikimin me te trete.

Pyete në klasë

Mos hezitoni në asnjë sekondë të pyesni për atë që nuk e kuptoni, personi që ka zakon të pyesë gjatë orëve të mësimit janë ata që kanë shansin më të madh për të mësuar, kështu që filloni të çliroheni nga dhimbja dhe filloni të pyesni.

Azhurnoni veten çdo ditë në lidhje me metodat e hetimit

Gjithmonë qëndroni të informuar në lidhje me metoda të reja kërkimore, Mësoni rreth teknologjive që mund t'ju ndihmojnë dhe cilat janë më të përshtatshme për ju dhe që natyrisht përmbushin pritjet tuaja.

Nga ana tjetër, duhet të pyesni se si do të bëhen vlerësimet në lëndë të ndryshme, nëse për shembull është një vlerësim me gojë ose me shkrim, ka shumë të bëjë me mënyrën e përgatitjes për të dy llojet e informacionit.

Eliminoni gjithçka që ju shpërqendron

Vendi i studimit tuaj është i shenjtë, nuk duhet të ketë ndonjë objekt, element ose person që të bëhet tërheqës për mësimin tuaj.

Eliminoni gjithçka që ju tërheq në mjedisin tuaj që nuk ju lejon të përpunoni të gjitha informacionet, ne ju rekomandojmë që të studioni në një sit që ka tone uniforme dhe që nuk ka shumë detaje në dekorimin e tij.

Alsoshtë gjithashtu e nevojshme të mbani celularët të fikur në mënyrë që asnjë zhurmë e lëshuar nga pajisja të mos ju tërheqë vëmendjen.

Çfarë ndikimi kanë zakonet e studimit në të mësuar?

Procesi i të mësuarit nuk mund të merret si i tillë nëse një person kërkon vetëm të kalojë lëndët e tij, qenia njerëzore në rritjen e tij, duhet dhe duhet të bëhet një person kritik, i aftë të dallojë midis së mirës dhe së keqes.

Të qenit në gjendje të përvetësojë zakone studimi do ta lejojë studentin të bëhet në të ardhmen një person i dobishëm kryesisht për veten e tij.

Nga ana tjetër, bën përvetësojnë informacione të larmishme dhe nga burime të shumta është shumë më e lehtë për tu përpunuar, kështu që një mendje e organizuar dhe metodike ndikon në fatin e vetë studentit.

Nga ana tjetër, kjo e bën studentin të aftë të organizojë më mirë kohën e tij, duke arritur ta shpërndajë atë në një strukturë në të cilën ka kohë për të bërë aktivitete të tjera rekreative, kjo, si një shpërblim për sjelljen e mirë.


Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

  1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
  2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
  3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
  4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
  5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
  6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.