neologjizmat

Cilat janë neologjizmat

A e dini se çfarë janë neologjizmat? Ndoshta po i përdorni çdo ditë në jetën tuaj dhe nuk e dinit se çfarë ishin apo pse janë të tilla. Ne do t'ju tregojmë!

menaxhim emocional

Si të menaxhojmë emocionet

Veryshtë shumë e rëndësishme që të mësoni të menaxhoni emocionet tuaja në mënyrë që ato të mos jenë ato që ju kontrollojnë ... Ne do t'ju tregojmë se si ta bëni atë.

Llojet e metodës

Marrja e njohurive ka qenë gjithmonë objekt studimesh dhe teorish, dhe lloje të ndryshme të metodave të kërkimit kanë dalë që andej. Cilat ekzistojnë?

lexoni libra për të përmirësuar jetën

5 libra për të përmirësuar jetën

Ka libra që përveç që ju ndihmojnë të ndryshoni jetën tuaj, ato gjithashtu ju ndihmojnë ta përmirësoni atë. Ne do t'ju tregojmë rreth 5 libra të këtij lloji.

ndjenja të ndryshme

Cilat janë ndjenjat

Për të kuptuar veten dhe të tjerët, duhet të dini se çfarë janë ndjenjat dhe pse ekzistojnë ... ato janë të domosdoshme!

inteligjenca emocionale tek bebet

Inteligjenca emocionale tek fëmijët

Inteligjenca Emocionale është thelbësore për jetën dhe të jesh i suksesshëm në të ardhmen. Shtë e rëndësishme t'ua mësoni këtë fëmijëve që në moshë të vogël.

krijimtaria tek fëmijët

Rëndësia e krijimtarisë tek fëmijët

Kreativiteti te fëmijët është jashtëzakonisht i rëndësishëm dhe kjo është arsyeja pse prindërit janë të detyruar ta rrisin atë ... ne do t'ju tregojmë se si!

mësoj në shkollë

Si mësojnë fëmijët

Fëmijët mësojnë në mënyra të ndryshme, por që të mësojnë të kenë kuptim, ata duhet të mësohen të mësojnë mirë.

paragjykimet simbolike me figurat e shahut

Pse njerëzit kanë paragjykime?

Në shoqëri ka shumë njerëz të ngarkuar me paragjykime, por cilat janë saktësisht ata dhe pse i kanë ato? A mund të çrrënjosen?

çfarë është taksonomia e lulëzimit dhe nga çfarë përbëhet ajo

Taksonomia e Bloom në Arsim

Taksonomia e Bloom-it është një model për të kuptuar të mësuarit sipas organizimit të objektivave dhe protagonizmit të studentëve, çfarë tjetër është e rëndësishme?

mendja dhe shpirti njerëzor

Shpirti është në rrjetin e trurit

Shpirti është në rrjetin e trurit, sepse truri ynë nuk 'ruan' njohuri në sirtarë ose dollapë për mbushje ... isshtë shumë më kompleks se kaq.

Arsyetimi i një projekti2

Si strukturohet një justifikim i mirë për një projekt?

Si të bëjmë një justifikim të mirë për një projekt? Sipas parametrave universalë të literaturës, ka disa mënyra për të justifikuar një projekt në një mënyrë ideale. Zbuloni të gjitha informacionet që ju nevojiten këtu.

Cilat janë ekosistemet e Meksikës?

Ekosistemet e Meksikës janë shumë të rëndësishme për kulturën e tij dhe në to mund të gjeni një larmi vërtet të gjerë bimësh dhe kafshësh që madje disa janë endemike në rajon.

Di cilat janë degët e gjeografisë

Nëse dëshironi të njihni degët e ndryshme të gjeografisë që ekzistojnë sipas fushës (fizike ose njerëzore), këtu do të gjeni të gjitha informacionet që ju nevojiten.

Metodat për përdorimin e përfaqësimit teknik

Nëse doni të dini kuptimin e përfaqësimit teknik, llojet e komunikimit të së njëjtës degë, shembuj që ju lejojnë të kuptoni metodat e përdorimit dhe objektivat, në faqen tonë do të gjeni informacionin që ju nevojitet.

Qarku i fjalës dhe elementet e tij

Nëse po kërkoni informacione të hollësishme rreth qarkut të të folurit, në faqen tonë ne kemi shkruar një artikull me interes për gjithçka që ju nevojitet.

Cilat janë pjesët e një tutoriali?

Nëse dëshironi të dini pjesët e udhëzimeve dhe llojet ekzistuese të tyre, në faqen tonë ne kemi përpiluar informacione të hollësishme që mund t'ju ndihmojnë shumë.

Njihni zakonet e ndryshme të studimit

Të jesh në gjendje të performosh në klasë mund të jetë një qëllim shumë i lehtë për tu arritur, për sa kohë që menaxhohen zakonet e duhura të studimit.

Mësoni për t'u bërë një psikolog

Për të ditur të jesh psikolog në Spanjë ose në vende të tjera, këtu do të gjesh informacionin e nevojshëm. Universitete, karriera, specializime dhe cilësi.

Këshilla për studimin e psikiatrisë

Këshilla për studimin e psikiatrisë

Psikiatria është një diplomë shumë e veçantë universitare, kështu që ne ju japim disa këshilla për të gjithë ju që po mendoni të studioni psikiatri.

Llojet e funksioneve matematikore

Llojet e funksioneve matematikore

Çfarë është një funksion matematikor dhe cilat lloje ekzistojnë? Zbuloni disa nga funksionet më të rëndësishme: ekuacioni i drejtëzës, eksponencial, logaritmik dhe më shumë!

Llojet kryesore të komunikimit

Llojet kryesore të komunikimit

Komunikimi është procesi përmes të cilit ne shkëmbejmë informacion dhe mendime me njerëz të tjerë ose kafshë që kanë ...