Dinamika më efektive e punës në ekip

Në momentin e punoj si ekip Mund të ketë disa komplikime që nga ana e tyre ndikojnë në procesin dhe rezultatin përfundimtar të aktivitetit që do të kryhet, për këtë arsye, janë zhvilluar mënyra në të cilat anëtarët e grupit të punës ndihen më mirë me të tjerët, dhe se detyra ka një karakter më didaktik, i cili arrin përqendrim dhe përqendrim më të madh në të gjithë grupin në përgjithësi për të arritur në mënyrë më efektive përfundimin me sukses të qëllimit të propozuar.

Këto dinamika zakonisht futen gjatë fazës shkollore, sepse shumica e mësuesve u kërkojnë studentëve të punojnë si një ekip gjatë gjithë moshës së studentëve, duke zbatuar dinamika të ndryshme të punës në ekip.

Edhe në moshë madhore, në shumicën e vendeve të punës mund të vërehet përdorimi i këtij mjeti në mënyrë që të zhvillohen në mënyrë optimale detyrat që nënkupton brenda ndërmarrjes.

Cilat janë saktësisht dinamikat e punës në ekip?

Këto përcaktohen si të gjitha ato forca që ata arrijnë të bashkojnë një grup njerëzish që kanë një qëllim të përbashkët, të cilat zakonisht janë aktivitete që varen nga pjesëmarrja e plotë e anëtarëve në tërësi.

Këto dinamika kërkojnë të shpërndajnë të gjitha përgjegjësitë në një mënyrë të drejtë dhe të drejtë, në mënyrë që secili prej njerëzve në grup të bashkëpunojë, dhe gjithashtu të arrijë të vendosë anëtarët në vendet më të zhvilluara, gjë që shkakton më shumë interes dhe efektivitet më të madh kur bëhet fjalë për të kryer një aktivitet i caktuar.

Llojet e dinamikës së punës

Këto dinamika mund të klasifikohen sipas mënyrës së zhvillimit të tyre, të cilat nga ana tjetër përcaktohen në varësi të aktivitetit dhe anëtarëve, gjë që nënkupton gjetjen e një marrëdhënieje të mirë midis tyre, të paktën gjatë kryerjes së detyrës së caktuar.

Tryezë të rrumbullakët

Kjo teknikë përfshin vendosjen e të gjithë pjesëmarrësve në një tryezë rrethore, në mënyrë që efektet vizuale të të gjithë atyre që janë të përfshirë të përqendrohen vetëm në temën e bisedës, sepse do të ishin të gjithë përballë njëri-tjetrit.

Qëllimi i tij është të argumentojë dhe të komentojë mbi një temë, duke arritur në një përfundim më të gjerë falë mendimeve dhe këndvështrimeve të ndryshme që njerëzit e ulur në tryezë mund të kontribuojnë.

Për të praktikuar këtë teknikë të dinamikës së grupeve, duhet të planifikohet dhe renditet një temë specifike, në mënyrë që të merret një tabelë me karakteristikat e propozuara më parë, në të cilën anëtarët ulen të flasin dhe diskutojnë temën e caktuar.

Zeppelina

Moreshtë më shumë se një lojë e tërë me role në të cilën pjesëmarrësit luajnë profesionistë në fushë siç janë arsimi, politika, mjekësia dhe disa ofrues të shërbimeve sociale siç janë personeli i pastrimit.

Loja konsiston në paraqitjen e avionit në gjendje gatishmërie për faktin se për shkak të peshës që mbajnë njerëzit në bord, ai mund të bjerë, kështu që të gjithë anëtarët duhet të hiqen një nga një.

Ky aktivitet promovon rëndësinë e secili person në punën e tij, gjë që rrit ndërgjegjësimin në lidhje me aktivitetet e secilit person në mënyrë që kjo punë të punojë me më shumë shtysë dhe qëndrim.

Vizatimi në grup

Në këtë, ekipi i punës duhet të ndahet në dy ose më shumë grupe në mënyrë që të formojë pikëpamje të ndryshme mbi vizatimet e paraqitura nga pjesëmarrësit e tjerë, duke vizatuar midis të gjithë anëtarëve diçka që i përfaqëson ata.

Pas bërjes së vizatimeve, të gjitha ato të përfunduara duhet të tregohen në mënyrë që grupet e tjera të mund të shohin nëse e kanë kuptuar vërtet atë që duhej të tregonin. Ky aktivitet inkurajon shumë punën ekipore, pasi duhet të bashkohen disa kritere për të arritur një vizatim të përbashkët.

Hapësira të përbashkëta

Normalisht në një kompani, punonjësit zakonisht kanë në hapësirën e tyre të punës të gjitha materialet që u nevojiten për të qenë në gjendje të përmbushin detyrat e tyre të përditshme, por kjo veprimtari eliminon të gjitha pengesat që mund të ekzistojnë midis punëtorëve, duke arritur të ndajnë të gjitha mjetet në mënyrë që të ndihmojnë secilin të tjera

Thyej akullin

Shtë bërë një përpjekje për të krijuar një bisedë në grup në të cilën pjesëmarrësit tregojnë histori personale, shaka ose japin mendimet e tyre për ngjarjet e tyre të përditshme, në mënyrë që ekzistojnë më shumë besim midis të gjithë atyre, duke gjeneruar në të shumtën e herëve një miqësi shumë të fortë midis të gjithë punëtorëve.

Ky aktivitet mund të kryhet në çdo vend që siguron rehati për ata që janë të përfshirë, në mënyrë që ata ta kenë më të lehtë të shprehen, duke i dhënë secilit prej njerëzve që përbëjnë grupin mundësinë që të gjithë të ndihen të integruar.

Zgjidhja e çështjes

Paraqitet një rast, i cili duhet të zgjidhet i gjithë së bashku, duke arritur të zhvillojë aftësitë në grup të të gjithëve, duke u integruar më shumë në të, duke arritur gjithashtu të zhvillojë komunikimin dhe bashkëpunimin ekipor.

Genjeshtra te bardha

Kjo dinamikë e punës në ekip përbëhet nga disa nga anëtarët e ekipit që tregojnë disa gjëra për veten e tyre, duke gënjyer në ndonjë prej tyre, në mënyrë që pjesëmarrësit e tjerë të mendojnë se në cilën pjesë të historisë së jetës së tyre, ose të karakteristikave të tyre kanë gënjyer.

Zgjedhja e gënjeshtrës duhet të jetë grupore, duke bashkuar të gjitha kriteret për të qenë në gjendje të merrni informacion nga secili prej njerëzve në lidhje me tjetrin.

Brainstorming

Ndoshta një nga më të famshmet nga të gjitha dinamikat. Në këtë, të gjithë pjesëmarrësit ulen për të thënë idenë e parë që vjen në mendje, duke arritur t'i mbledh të gjithë së bashku për të arritur zgjidhje për problemet që mund të lindin në jetën e përditshme të punëtorëve.

Duhet të shmanget plotësisht, duke përjashtuar ndonjë nga pjesëmarrësit, pasi objektivi kryesor i kësaj është që të gjithë të ndihen të integruar në grup, dhe që nga ana tjetër u japin rëndësi ideve që ata mund të kontribuojnë.

5.5.5

Kjo dinamikë përqendrohet në krijimin e disa grupeve me 5 persona, të cilët duhet të shkruajnë 5 ide të ndryshme, të cilat duhet t'i ekspozojnë dhe prezantojnë në më pak se 5 minuta, duke i dhënë një prekje argëtuese dhe konkurruese punës.

Ndryshimi i roleve

Qëndrimet e personit tjetër interpretohen, duke treguar se ata mund të dështojnë ose se po shqetësojnë punonjësit e tjerë, zakonisht praktikohet duke ndryshuar rolet e shefit - punonjës, në mënyrë që secili të kuptojë më mirë përgjegjësinë e tjetrit, duke nxitur respekti reciprok dhe mirëqenia e të dyve.

Imazh i shtrembëruar

Shtë vendosur në një pikë ku të gjithë mund të vëzhgojnë një imazh të paqartë, i cili nuk kuptohet mirë se çfarë dëshiron të përcjellë, në të cilin të gjithë pjesëmarrësit e grupit do të kontribuojnë me idetë dhe këndvështrimet e tyre, në mënyrë që të zgjidhin imazhin midis të gjithë, duke arritur të unifikojë vizionin e secilit.

Ekziston një larmi e madhe e dinamikave të punës në ekip, por këto janë më të përdorurat nga kompanitë dhe institutet për shkak të efektivitetit të tyre kur i praktikojnë ato.

Si të dini se cilën nga këto dinamika të përdorni?

Megjithëse të gjithë kërkojnë promovojnë aktivitetet e përbashkëta të të gjithë anëtarëve të një grupi pune, Importantshtë e rëndësishme të njihni karakteristikat e kësaj, të formoni një ekip të përqendruar dhe më efektiv, në të cilin të ndikoni në disa gjëra të tilla si gjetja nëse ekziston ndonjë forcë natyrore që bashkon anëtarët, siç është miqësia që ata mund të kenë midis tyre.

Si dhe ndryshimet midis asaj që është puna dhe koha e lirë, meqenëse ka disa punonjës që përfitojnë nga këto aktivitete për të dëshiruar të dëmtojnë të gjithë grupin.


Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

  1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
  2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
  3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
  4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
  5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
  6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.