+200 Fraza nga filozofë që ftojnë reflektim

Frazat e filozofëve janë një nga më të kërkuarat ose të përdorura në internet, që prej Këta profesionistë janë të përkushtuar për të studiuar tema me shumë interes për njerëziminSi ekzistenca, njohuritë, etika dhe morali, mendja, midis shumë gjërave të tjera; sepse ata zakonisht ftojnë reflektim nga ata që i lexojnë.

Këto janë të këndshme për t'u lexuar për të reflektuar mbi veten, si dhe për të postuar në rrjetet sociale për të treguar se jemi dakord me atë mendim ose përpiqemi të transmetojmë reflektimin tonë me njerëzit e tjerë. Sidoqoftë, pavarësisht nga arsyeja pse po kërkoni këto fraza, këtu në Vetë Ndihmoni Burimet jemi mësuar t'ju ofrojmë larminë më të madhe të tyre, pasi që ne kemi një seksion kushtuar tyre.

Përveç kësaj, këto gjithashtu shoqërohen nga imazhe të frazave filozofike krijuar posaçërisht për lexuesit tanë; në mënyrë që ndonjë nga vizitorët tanë të ketë lirinë për ta botuar atë ose për ta përdorur atë ku të dëshirojë; pasi që ne e dimë që është mjaft e zakonshme të ngarkojmë materiale grafike të frazave në profilet shoqërore.

Përmbledhja më e mirë e frazave nga filozofët

 

 • Zoti ka vdekur! Qëndro i vdekur! Dhe ne e kemi vrarë atë. - Friedrich Nietzsche.
 • A është njeriu një gabim i thjeshtë i Zotit, apo Zoti është thjesht një gabim i njeriut? - Niçe.
 • Ju më pyesni pse blej oriz dhe lule? Blej oriz për të jetuar dhe lule për të pasur diçka për të jetuar. Konfuci
 • A ia vlen të jetohet jeta? E gjitha varet nga lojtari. W. James
 • Ndonjëherë është më mirë të mbash gojën të mbyllur dhe të bësh njerëzit të pyesin nëse je budalla se sa ta hapësh dhe të heqësh çdo dyshim. - James Sinclair.
 • Ndonjëherë njerëzit nuk duan të dëgjojnë të vërtetën sepse nuk duan që iluzionet e tyre të shkatërrohen. - Friedrich Nietzsche.
 • Mbajtja e zemërimit është si të pish helm dhe të presësh që personi tjetër të vdesë. - Buda.
 • Para se të bindni intelektin, është thelbësore të prekni dhe predispozoni zemrën. B. Paskal.
 • Mësoni të dëgjoni dhe do të përfitoni edhe nga ata që flasin keq. - Plutarku.
 • Të mësuarit për të lënë të shkojë duhet të mësohet para se të mësuar për të arritur. Jeta duhet prekur, jo mbytur. Ju duhet të relaksoheni, le të ndodhë, pjesa tjetër lëviz me të. Ray Bradbury
 • Ata që edukojnë mirë fëmijët duhet të jenë më të nderuar sesa ata që i prodhojnë ata; të parët u japin vetëm jetë, të dytët artin e të jetuarit mirë. - Aristoteli.
 • Çdo dështim i mëson një njeriu diçka që i duhej të mësonte. Charles Dickens.
 • Çdo njeri është një krijesë e kohës në të cilën ai jeton dhe pak janë në gjendje të ngrihen mbi këto ide. - Volteri.
 • Ecni sikur po puthni tokën me këmbë. Thich Nhat
 • Unë e konsideroj atë më të guximshëm se ai që pushton dëshirat e tij se sa ai që pushton armiqtë e tij, pasi fitorja më e vështirë është fitorja ndaj vetvetes. Aristoteli.
 • Mbani në mend se shumë besime bazohen në paragjykime dhe traditë. Hedh poshtë
 • Besoni se jeta juaj ia vlen të jetohet dhe se besimi do të ndihmojë në krijimin e faktit. - William James.
 • Çdo fe apo filozofi që nuk bazohet në respektimin e jetës nuk është fe apo filozofi e vërtetë. - Albert Shvajzer.
 • Çdokush mund të zemërohet, kjo është shumë e thjeshtë. Por zemërimi me personin e duhur, në shkallën e duhur, në kohën e duhur, me qëllimin e duhur dhe në mënyrën e duhur, sigurisht që nuk është aq e lehtë. Aristoteli.
 • Kushdo që negocion lirinë për sigurinë nuk meriton as liri as siguri. - Benjamin Franklin.
 • Kur je i fortë tregon dobësi, kur je i dobët tregon forcë. - Dielli Tzu.
 • Kur dëgjoni një zë të brendshëm që ju thotë se nuk mund të pikturoni, pikturoni sa më shumë që të mundeni dhe do të shihni se si do të mbyllet. Vincent van Gogh.
 • Kur nuk mund të kthehesh, duhet të gjesh mënyrën më të mirë përpara. Atë Coelho
 • Sa më e madhe të jetë vështirësia, aq më shumë lavdi ka për ta kapërcyer atë. - Epikuri.
 • Të mos mësosh shumicën e gjërave që na janë mësuar është më e rëndësishme sesa të mësosh. E. Punset
 • Bëni kujdes nga ata që i kthejnë shpinën dashurisë, ambicies dhe shoqërisë. Ata do të hakmerren sepse kanë hequr dorë nga ajo. E. Cioran
 • Shpirti është në tru. E. Punset
 • Shoku duhet të jetë si para, se para se të kesh nevojë për të, e di vlerën e saj. Sokrati
 • Dashuria është e verbër, por martesa rikthen shikimin. G. Lichtenberg
 • Dashuria është më e forta nga të gjitha pasionet, për të sulmuar njëkohësisht kokën, zemrën dhe shqisat. - Lao Tzu.
 • Dashuria e papjekur thotë: "Të dua sepse kam nevojë për ty". Burri i pjekur thotë: "Kam nevojë për ty sepse të dua". - Erich Fromm.
 • Njohuritë e askujt nuk mund të shkojnë përtej përvojës së tyre. - John Locke.
 • Dituria është fuqi. - Francis Bacon.
 • I dobët nuk mund ta harrojë kurrë. Harresa është atribut i të fortit. - Mahatma Gandhi.
 • Dëshira është thelbi i vërtetë i njeriut. - Spinoza.
 • Dhimbja nuk na ndjek, ecën përpara. Porchia
 • Talenti i madh vjen, më shumë sesa nga elementët intelektualë dhe nga një përsosje shoqërore më e lartë se ajo e të tjerëve, nga fuqia për t’i transmetuar, për t’i investuar. M. Proust
 • Njeriu është e vetmja kafshë që skuqet, ose ka nevojë për të. M. Twain
 • Njeriu është masa e të gjitha gjërave. - Protagora.

 

 • Njeriu është krijesa e vetme që nuk pranon të jetë ajo që është. - Albert Camus.
 • Njeriu është plotësisht përgjegjës për natyrën dhe zgjedhjet e tij. - Jean-Paul Sartre.
 • Njeriu është i dënuar të jetë i lirë. - Jean. - Paul Sartre.
 • Njeriu i mençur mendon për sëmundjet e tij vetëm kur çon në diçka praktike; të gjitha momentet e tjera i kushtohen gjërave të tjera. B. Russell
 • Njeriu lindi i lirë, por ai është kudo i lidhur me zinxhirë. - Jean-Jacques Rousseau.
 • Njeriu nuk është fëmijë i rrethanave, por rrethanat janë krijesa e njeriut. Epikuri
 • Njeriu i mençur kërkon atë që dëshiron brenda; pa mend, ai e kërkon atë tek të tjerët. Konfuci
 • Njeriu epror gjithmonë mendon në virtyt; njeriu i thjeshtë gjithmonë mendon për rehati. - Konfuci.
 • Njeriu trim është ai që jo vetëm i tejkalon armiqtë, por edhe kënaqësitë e tij. - Demokriti.
 • Kufiri i çdo dhimbje është dhimbje edhe më e madhe. E. Cioran
 • Mësuesi është sinteza e duhur e disponimit natyror dhe ushtrimeve të vazhdueshme. Protagora.
 • Mënyra më e mirë për të parashikuar të ardhmen është shpikja e saj. F. Ford Coppola.
 • Koha e lirë është nëna e filozofisë. - Thomas Hobbes.
 • E kaluara nuk ka fuqi mbi momentin e tanishëm. - Eckhart Tolle.
 • Hapi i parë i mençurisë është të fajësosh gjithçka; këto të fundit pajtohen me gjithçka. GC Lichtenberg
 • Përparimi shoqëror mund të matet me pozicionin shoqëror të seksit femër. - Marksi.
 • Ai që është i mirë në marrjen e justifikimeve, rrallëherë është i mirë për ndonjë gjë tjetër. - Benjamin Franklin.
 • Ai që mendon se mendimet e mëdha shpesh bën gabime të mëdha. - Martin Heidegger.
 • Ai që e konsideron gjithçka lehtë do ta ketë të vështirë jetën. Lao Tse
 • Njeriu i mençur nuk jep mësim me fjalë, por me veprime. Lao Tse
 • Dielli është i ri çdo ditë. - Herakliti.
 • Prekja është arti për të treguar diçka pa e bërë armik. - Isak Njuton.
 • Talenti godet një shënjestër që askush tjetër nuk mund ta godasë; xhini godet një shënjestër që askush tjetër nuk mund ta shohë. - Schopenhauer.
 • Guximi nuk është mungesa e frikës, përkundrazi është mendimi se ka diçka tjetër që është shumë më e rëndësishme sesa frika. A. Redmoon.
 • Në thellësinë e dimrit, më në fund mësova se një verë e pathyeshme qëndron brenda meje. - Albert Camus.
 • Në gjithçka ka një pjesë të gjithçkaje. - Anaksagora.
 • Jeta ndahet në tre herë: e tashmja, e kaluara dhe e ardhmja. Prej tyre, e tashmja është shumë e shkurtër; e ardhmja, e dyshimtë; e kaluara, e vërtetë. Seneka
 • Ju jeni çfarë jeni dhe se jeni aty ku jeni për shkak të asaj që ka ndodhur në mendjen tuaj. Ndryshoni kush jeni dhe ndryshoni kush jeni duke ndryshuar atë që ju shkon në mendje. Zig Ziglar
 • Propershtë e përshtatshme që censura të akreditojë mendimet që ata sulmojnë. Volteri
 • Easyshtë e lehtë t’i mbash gjërat të komplikuara, por të vështira t’i mbash gjërat të thjeshta. Niçe
 • Le të përpiqemi ta bëjmë rrugën e fundit më të mirë se ajo e mëparshme, ndërsa ecim. Dhe kur të arrijmë në fund, le të gëzohemi me moderim. Epikuri
 • Kjo është feja ime e thjeshtë. Nuk ka nevojë për tempuj, nuk ka nevojë për filozofi të komplikuar. Mendja jonë, zemra jonë është tempulli ynë; filozofia është mirësi.
 • Ne jemi në gjumë. Jeta jonë është një ëndërr. Por nganjëherë zgjohemi, vetëm sa të dimë se po ëndërrojmë. - Ludwig Wittgestein.
 • Ne jemi të lidhur me fije të padukshme për frikën tonë. Ne jemi kukulla dhe kukulla, viktima të pritjeve tona. GS Rawling.
 • Të jesh pasiv është rruga e shkurtër për në vdekje, të jesh i zellshëm është një mënyrë jetese; njerëzit e pamend janë joaktivë, njerëzit e mençur janë të zellshëm. Buda
 • Shpesh ka më shumë për të mësuar nga pyetjet e papritura të një djali sesa fjalimet e një burri. - John Locke.
 • Duhet një jetë për të mësuar të jetosh. Seneka
 • Edhe një gëzim i rremë zakonisht preferohet nga një trishtim i vërtetë. Hedh poshtë
 • Ka njerëz që jetojnë jetën e tanishme, por përgatiten me shumë zell sikur të duhej të bënin një jetë tjetër dhe jo atë që po jetojnë, dhe ndërkohë koha konsumohet dhe ikën. Antifoni.
 • Ekzistojnë tre rrugë që çojnë drejt mençurisë: Imitimi, më i thjeshti; reflektimi, më fisniku; dhe përvoja, më e hidhura. Konfuci
 • Gjykojeni një njeri nga pyetjet e tij sesa nga përgjigjet e tij. - Volteri.
 • Pengesa më e palëvizshme në natyrë është ajo midis mendimit të një njeriu dhe asaj të një tjetri. W. James
 • Kryesorja është të mbash shoqërinë e njerëzve që të sjellin, prania e të cilëve sjell më të mirën në ty. - Epiteti.

 • Gjëja më e vështirë në jetë është të njohësh veten. - Të tillë.
 • Edukimi ndërton besimin. Besimi krijon shpresë. Shpresa krijon paqen. Konfuci.
 • Shpresa është më e keqja e të këqijave, ajo e zgjat mundimin e njeriut. Niçe
 • Shpresa është e vetmja e mirë e përbashkët për të gjithë njerëzit; ata që nuk kanë asgjë kanë ende shpresë. - Të tillë.
 • Lumturia është kuptimi dhe qëllimi i jetës, qëllimi dhe fundi i ekzistencës njerëzore. - Aristoteli.
 • Lumturia është mungesa e frikës, është një emocion dhe si i tillë, është kalimtar. E. Punset
 • Lumturia nuk është një ideal i arsyes por i imagjinatës. - Immanuel Kant.
 • Themeli i çdo shteti është edukimi i rinisë së tij. - Diogjeni.
 • Përulësia nuk është të mendosh se je më pak, por po mendon më pak për veten tënde. - CS Lewis.
 • Ideja që ka një barazi më të madhe klasore në parajsë është ajo që, thellë thellë, e bën atë kaq të këndshme në sytë e të varfërve. G. Lichtenberg
 • Imagjinata është një cilësi që i është dhënë njeriut për ta kompensuar atë që nuk është, ndërsa sensi i humorit i është dhënë për ta ngushëlluar për atë që është. O. Wilde.
 • Mençuria më e madhe që ekziston është njohja e vetvetes. Galileo Galilei.
 • Shumica e njerëzve dëgjojnë me qëllimin e përgjigjes, jo me dëshirën për të kuptuar. AC Doyle
 • Mendja është gjithçka. Ajo që mendoni se bëheni. Buda
 • Duhet kohë që mendja të harrojë atë që i është dashur shumë kohë për të mësuar. Seneka
 • Vetë vështirësia e të jetuarit mund të bëhet e vetmja gjë që mban gjallë disa individë. A. Polgar
 • Nocioni që jeta njerëzore është e shenjtë vetëm sepse është jetë njerëzore është mesjetare. - Peter Singer.
 • Durimi është i hidhur, por fryti i tij është i ëmbël. - Jean. - Zhak Ruso.
 • Paqja vjen nga brenda. Mos shiko jashtë. Buda
 • Feja është shenjë e të shtypurve ... është opiumi i njerëzve. - Karl Marks.
 • Serioziteti i një kundërshtari çarmatoset me të qeshura dhe të qeshurat me seriozitet. Gorgias
 • Fati favorizon vetëm mendjen e përgatitur. Isaac Asimov.
 • E vërteta buron nga debati mes miqve. - David Hume.
 • Jeta konsiston në përsëritjen e vazhdueshme të kënaqësisë. - Schopenhauer.
 • Jeta duhet kuptuar prapa. Por duhet jetuar përpara. - Kierkegaard.
 • Jeta e njeriut (në një gjendje natyrore) është e vetmuar, e dobët, e pakëndshme, e vrazhdë dhe e shkurtër. - Thomas Hobbes.
 • Jeta është si një pasqyrë: nëse unë buzëqesh, pasqyra buzëqesh përsëri. M. Gandhi.
 • Jeta është shumë e thjeshtë, por ne insistojmë ta bëjmë atë të komplikuar. - Konfuci.
 • Vështirësitë shpesh përgatisin një person të zakonshëm për një fat të jashtëzakonshëm. - CS Lewis.
 • Subjektet nuk duhet të shumohen pa nevojë. - William de Ockam.
 • Opinionet e reja janë gjithmonë të dyshimta dhe zakonisht refuzohen, për asnjë arsye tjetër përveç faktit se ato nuk janë të zakonshme. J. Locke
 • Fjalët elegante nuk janë të sinqerta; fjalët e sinqerta nuk janë elegante. Lao Tse
 • Njerëzit janë po aq të lumtur sa transformojnë mendjen e tyre. - Abraham Linkoln.
 • Gjëja më e vështirë për të mësuar në jetë është se cilën urë të kalojë dhe cilën urë të digjet. B. Russell
 • Ajo që pak kam mësuar është e pavlefshme në krahasim me atë që unë injoroj dhe nuk dëshpërohem kur mësoj. Hedh poshtë
 • Ajo që i dallon mendjet vërtet origjinale nuk është se ata janë të parët që shohin diçka të re, por përkundrazi që ata janë në gjendje të shohin si të ri atë që është e vjetër, e njohur, e parë dhe e përbuzur nga të gjithë. Niçe
 • Ajo që është racionale është reale dhe ajo që është reale është racionale. - GWF Hegel.
 • Ajo që ne arrijmë brenda do të ndryshojë realitetin tonë të jashtëm. - Plutarku.
 • Ajo që më shqetësoi më shumë nuk është se më gënjeve por që tani e tutje nuk do të mund të besoj te ti. Niçe
 • Ajo që një njeri mendon për veten e tij përcakton përgjithësisht ose, më saktë, tregon fatin e tij. HD Thoreau.
 • Miqtë janë si bashkudhëtarët, të cilët duhet ta ndihmojnë njëri-tjetrin për të qëndruar në rrugën e një jete më të lumtur. - Pitagora.
 • Shkencëtarët luftojnë për ta bërë të pamundurën të mundur. Politikanët të bëjnë të pamundurën e mundshme. B. Russell
 • Rezultatet e shkëlqyera kërkojnë ambicie të mëdha. - Herakliti.
 • Burrat gjithmonë harrojnë se lumturia njerëzore është një gjendje e mendjes dhe jo një gjendje e rrethanave. J. Locke
 • Burrat e mençur flasin sepse kanë diçka për të thënë; budallenj sepse duhet te thone dicka. - Platoni.
 • Prindërit pyesin pse rrjedhat janë të hidhura, kur vetë helmojnë burimin. J. Locke
 • Më shumë pakënaqësi ka hyrë në botë për shkak të hutimit dhe gjërave që nuk thuhen. - Fjodor Dostojevski.
 • Asgjë nuk krijon vetëvlerësim dhe besim si krijimi i vetvetes. T. Carlyle.
 • Asgjë nuk është e mjaftueshme për njeriun për të cilin mjafton pak. - Epikuri.

 • Askush nuk është i lirë të thotë gjëra budallaqe, e keqja është t’i thuash me theks. Michel Eyquem de Montaigne
 • Askush nuk na shpëton përveç vetvetes. Askush nuk mund dhe askush nuk duhet. Ne vetë duhet të ecim në shteg. Buda
 • Nuk është ajo që ju ndodh, por mënyra se si reagoni ka rëndësi. - Epiteti.
 • Nuk është ajo që ju ndodh ajo që përcakton se sa larg do të shkoni në jetë; Shtë mënyra për të trajtuar atë që ju ndodh. Zig Ziglar
 • Nuk është se kam frikë se mos vdes, thjesht dua të mos jem aty kur të ndodhë. Woody Allen
 • Nuk është e vërtetë që njerëzit pushojnë së ndjekuri ëndrrat sepse plaken, plaken sepse ndalojnë të ndjekin ëndrrat. - Gabriel Garcia Marquez.
 • Le të mos bëjmë atë që duam; në vend të kësaj, le të jemi përgjegjës për atë që jemi. JP Sartre.
 • Nuk ka asgjë të mirë ose të keqe, por mendimi e bën atë në atë mënyrë. - Shekspiri.
 • Nuk ka asgjë si të kthehesh në një vend që mbetet i pandryshuar për të gjetur mënyrat në të cilat ke ndryshuar veten. - Nelson Mandela.
 • Nuk ka asgjë në këtë tokë që të çmojmë më shumë sesa miqësia e vërtetë. - Tomas de Aquino.
 • Nuk ka asgjë që është plotësisht në fuqinë tonë përveç mendimeve tona. Hedh poshtë
 • Nuk ka asgjë më të shpërndarë në mënyrë të barabartë se arsyeja: të gjithë janë të bindur se kanë mjaft. - Dekarti
 • Nuk ka asgjë kaq absurde që disa filozofë nuk e ka thënë. - Ciceroni.
 • Nuk ka natë, sado e gjatë të jetë, që nuk e gjen ditën. W. Shekspiri
 • Ne nuk i gjykojmë njerëzit që duam. - Jean. - Paul Sartre.
 • Unë nuk mund t’i mësoj askujt asgjë. Unë vetëm mund të të bëj të mendosh. - Sokrati.
 • Nuk mund të kthehem pas në kohë sepse isha një person tjetër. - Lewis Carroll.
 • Mos u lut për një jetë të lehtë, lutu për forcën për të duruar një jetë të vështirë. - Bruce Lee.
 • Ju nuk e zhvilloni guximin duke qenë të lumtur në marrëdhëniet tuaja çdo ditë. Guximi zhvillohet duke mbijetuar kohë të vështira dhe duke sfiduar fatkeqësinë. - Epikuri.
 • Ju nuk mund të zgjidhni një nyjë pa e ditur se si bëhet. Aristoteli.
 • Unë nuk kam frikë nga njeriu që ka praktikuar 10000 goditje një herë, por njeriu që ka praktikuar një goditje 10000 herë. - Bruce Lee.
 • Mos kini frikë të jeni çuditshëm për mendimet tuaja, çdo mendim i pranuar tani ishte i çuditshëm një ditë. - Bertrand Russell.
 • Nuk kam frikë nga vdekja, por nuk ngutem të vdes. Unë kam shumë për të bërë së pari. - Stephen Hawking.
 • Zilia jonë gjithmonë zgjat më shumë se lumturia e atij që kemi zili. - Herakliti.
 • Jeta jonë gjithmonë shpreh rezultatin e mendimeve tona dominuese. - Soren Kierkegaard.
 • Ndjenja jonë e çudisë rritet në mënyrë eksponenciale; sa më e madhe të jetë njohja dhe sa më e thellë misteri, aq më shumë përpiqemi të dimë dhe enigmat më të mëdha përfundojmë duke krijuar. EO Wilson.
 • Unë kurrë nuk do të vdisja për bindjet e mia sepse mund të gaboja. - Bertrand Russell.
 • E vërteta totale nuk arrihet kurrë, dhe as që është shkëputur plotësisht prej saj. Aristoteli
 • Për të mësuar se kush sundon mbi ju, thjesht gjeni kë nuk i lejoni vetes të kritikoni. - Volteri.
 • Për të ndryshuar jetën: filloni menjëherë. Bëni atë në mënyrë të dukshme. W. James
 • Por kuptimi i fshehur i jetës është se jeta nuk ka asnjë kuptim të fshehur. F. Pessoa
 • Mendoni për veten tuaj dhe pyesni autoritetin. - Timothy Leary.
 • Prandaj mendoj se ekzistoj ("Cogito, ergo sum"). - Dekarti.
 • Mbillni kopshtin tuaj dhe dekorojeni shpirtin tuaj përpara se të prisni që dikush t'ju sjellë lule. Virxhinia. A. Shoffstal.
 • Ne mund të jemi krenarë për atë që kemi bërë, por duhet të jemi shumë më krenarë për atë që nuk kemi bërë. Ajo krenari është ende për t'u shpikur. E. Cioran
 • Ne mund të imagjinojmë gjithçka, të parashikojmë gjithçka, përveç sa larg mund të fundosemi. E. Cioran
 • Ju mund të kërkoni në të gjithë universin për dikë që meriton dashurinë dhe dashurinë tuaj më shumë se veten tuaj, dhe ai person nuk do të gjendet askund. Ju vetë, ashtu si kushdo në univers, meritoni dashurinë dhe dashurinë tuaj. Buda
 • Ju mund të zbuloni më shumë rreth një personi në një orë lojë sesa në një vit bisedë. - Platoni.
 • Unë mund të kontrolloj pasionet dhe emocionet e mia nëse mund ta kuptoj natyrën e tyre. - Spinoza.
 • Ne e dimë se çfarë jemi, por nuk e dimë se çfarë mund të jemi. W. Shekspiri.

 • Shërimi është çështje kohe, por është gjithashtu çështje mundësie. - Hipokrati.
 • Unë e di se çfarë dëshiron të ishte bota. M. Gandhi
 • Rezultatet e mira merren duke e vendosur gjithmonë veten në vend të tjetrit dhe duke menduar se çfarë do të bënte njëri nëse do të kishte qenë tjetri. AC Doyle
 • Sipas disa provave zbuluese të teknikës aeronautike, bleta nuk mund të fluturojë për shkak të formës dhe peshës së trupit të saj në lidhje me sipërfaqen e krahëve të saj. Por grerëzi nuk e di dhe kjo është arsyeja pse ajo vazhdon të fluturojë. I. Sikorski.
 • Nëse mendoni se ndjenja e keqe ose shqetësuese do të ndryshojë të kaluarën ose të ardhmen, ju po jetoni në një planet tjetër me një realitet tjetër. W. James
 • Nëse Zoti nuk do të ekzistonte, do të ishte e nevojshme të sajohej. - Volteri.
 • Nëse nuk besojmë në lirinë e shprehjes së njerëzve që përçmojmë, nuk besojmë aspak në të. - Noah Chomsky.
 • Nëse nuk pret asgjë, nuk do të gjesh kurrë atë që nuk ke pritur të gjesh. Herakliti.
 • Nëse dëshironi të bindni dikë, përdorni të njëjtat argumente. Aristoteli
 • Nëse dëshiron të të duan, duhet të duash. Seneka
 • Nëse doni një cilësi, veproni sikur ta keni tashmë. - William James.
 • Nëse vëllai juaj ju ofendon, mos harroni jo aq shumë keqbërjen e tij, por më shumë se kurrë se ai është vëllai juaj. - Epiteti.
 • Sa herë që jeni në konflikt me dikë, ekziston një faktor që bën dallimin midis dëmtimit të marrëdhënies. Faktori është qëndrimi. - William James.
 • Pa devijim nga norma, progresi nuk është i mundur. - Frank Zappa.
 • Mbi të gjitha, mos kini frikë nga njerëzit, ata janë më konservatorë se ju! Napoleon bonaparti
 • Ka vetëm dy gabime që mund të bëjë dikush në rrugën drejt së vërtetës; mos shko deri në fund dhe mos fillo. - Buda.
 • Ekziston vetëm një mënyrë drejt lumturisë dhe ajo është që të ndaloni të shqetësoheni për gjërat që janë përtej arritjes së vullnetit tuaj. - Epiteti.
 • Ka vetëm një zot, njohuri dhe një demon, injoranca. - Sokrati.
 • Ekziston vetëm një problem serioz filozofik, dhe ai është vetëvrasja. - Albert Camus.
 • Vetëm një gjë e bën një ëndërr të pamundur: frika e dështimit. Paulo Coelho
 • Ne jemi si kameleonët, marrim tonin dhe ngjyrën e karakterit tonë moral nga ata që na rrethojnë. J. Locke
 • Ne jemi ajo që bëjmë në mënyrë të përsëritur. Përsosmëria, pra, nuk është një akt, por një zakon. - Aristoteli.
 • Unë jam njeriu më i mençur i gjallë, sepse di një gjë, dhe kjo është se nuk di asgjë. - Sokrati.
 • Teorikisht, ne jemi qenia racionale par ekselencë, dhe megjithatë jemi speciet më emocionuese. E. Punset
 • Ai që është më i lumtur me më pak ka më shumë. - Diogjeni.
 • Të gjitha të vërtetat janë të lehta për tu kuptuar sapo të zbulohen; çështja është t'i zbulojmë ato. - Galileo Galilei.
 • E gjithë dhimbja është e fortë ose e lehtë. Nëse është i butë, mund të përballohet lehtësisht. Nëse është e rëndë, sigurisht që do të jetë e shkurtër. - Ciceroni.
 • Të gjithë e shohin atë që ju duket se jeni, pak njerëz e përjetojnë atë që jeni në të vërtetë. - Makiaveli.
 • Çdo gjë komplekse mund të ndahet në pjesë të thjeshta. Hedh poshtë
 • Të gjitha ngjarjet e mëdha ndodhin në mendjet tona. O. Wilde
 • Një jetë e mirë është ajo e frymëzuar nga dashuria dhe e udhëhequr nga inteligjenca. B. Russell
 • Nuk mund të shkelësh të njëjtin lumë dy herë. - Herakliti.
 • Shkoni me vetëbesim në drejtim të ëndrrave tuaja. Jetoni jetën që keni imagjinuar. - Thoreau.
 • Ne jetojmë me ndryshimet teknologjike të shekullit XNUMX dhe me institucionet shoqërore të shekullit të XNUMX-të. E. Punset
 • Ne jetojmë në më të mirën e të gjitha botëve të mundshme. - Leibniz.
 • Hardshtë mjaft e vështirë të mbash mend mendimet e mia, pa kujtuar arsyet e mia për to. - Niçe.
 • Unë thjesht e di se nuk di asgjë. Sokrati

 

Shpresojmë që këto fraza filozofësh ose filozofish së bashku me imazhet të kenë pëlqyer dhe të kenë përmbushur qëllimin për të cilin janë mbledhur, domethënë arsyen pse po lexoni postimin tonë. Ne ju ftojmë ta ndani atë në rrjetet tuaja ose të komentoni frazën tuaj të preferuar në kutinë e komenteve më poshtë.

 

 

 


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.