+110 Fraza për familjen që nuk mund të humbasësh

Fraza për familjen

Familja mund të përkufizohet si një grup njerëzish, i cili mund të përbëhet nga një çift që jetojnë së bashku, kanë projekte ose plane të përbashkëta dhe që në një moment mund të kenë fëmijë; përveç atyre personave që kanë lidhje juridike ose gjaku. Sot do t'ju tregojmë disa fraza në lidhje me familjen, të cilat me siguri do t'ju ndihmojnë në aspekte të ndryshme.

Frazat më të mira familjare

Nëse po kaloni një problem familjar, mbase një nga këto fraza mund t'ju bëjë të rishikoni dhe të ndryshoni qëndrimin ose mendimin tuaj; Ndërsa nëse gjithçka është në rregull, atëherë ju mund të reflektoni dhe vlerësoni më shumë anëtarët e familjes tuaj. Sidoqoftë, ato janë gjithashtu të dobishme për t'u vendosur në statuset tona ose postimet në rrjetet sociale, të tilla si një foto e darkës familjare. Pa zhurmë të mëtejshme, këtu është përpilimi:

fraza për familjen

 • Familja sjell më shumë fleksibilitet emocional dhe ju lejon të merreni vesh me jetën e njerëzve të tjerë. - Bruce Springsteen.
 • Familja është kur e doni dikë deri në vdekje dhe do të bënit gjithçka për të, do t'i besonit dhe do të kujdeseni për të. Dhe në këmbim, ata bëjnë të njëjtën gjë. Theshtë lloji i lidhjes që ju mban së bashku. - T. Bianco.
 • Në familjen e vërtetë është ajo që bën. Bëhet e fortë jo për shkak të numrit të kokave në tryezë, por për shkak të ritualeve që ju ndihmoni anëtarëve të familjes tuaj të krijojnë, për shkak të kujtimeve që ata ndajnë, për shkak të përkushtimit të kohës, afeksionit dhe dashurisë që ata tregojnë njëri-tjetrin , dhe sepse shpresën për të ardhmen e kemi si individë dhe si njësi. - Marge Kennedy.
 • Familja që grumbullon punë të mira do të ketë lumturi të bollshme; familja që mbledh të këqijat do të ketë fatkeqësi të tepërt. - thënie kineze.
 • Familja është shumë intime për tu ruajtur nga fryma e drejtësisë. Mund të mbështetet nga fryma e dashurisë, e cila shkon përtej drejtësisë. - Reinhold Niebuhr.
 • Njerëzit të cilët kurrë nuk kujdesen për paraardhësit e tyre nuk do të shikojnë kurrë te pasardhësit. - Edmund Burke.
 • Ç'dobi ka t'u ofrojmë fëmijëve të gjitha tekat, nëse nuk u ofrojmë atyre një familje të vërtetë? - S. Biffi.
 • Familja është forcë dhe dobësi. - Aishwarya Rai Bachchan.
 • Çfarë mund të bëni për të promovuar paqen në botë? Shkoni në shtëpi dhe doni familjen tuaj. - Nënë Tereza e Kalkutës.
 • Gjëja e fundit që mbetet gjithmonë është familja. - Marlon Brando.
 • Ju nuk zgjidhni familjen tuaj. Giftshtë dhurata e Zotit për ju, ashtu si ju jeni për ta. - Desmond Tutu.
 • Familja është si një kafaz; dikush i sheh zogjtë të dëshpëruar për të hyrë, dhe ata që janë brenda po aq të dëshpëruar për të dalë. - Michel de Montaigne.
 • Familja dhe martesa janë institucione në jetën e njeriut që i ngjajnë një burimi të gjallë: sa më shumë ujë të tërhiqet, aq më me bollëk rrjedh nga burimi. - Adolf Kolping
 • Pak qenie njerëzore janë thirrur të sundojnë qytetet dhe perandoritë; por secili është i detyruar të qeverisë me mençuri dhe maturi familjen dhe shtëpinë e tij. - Plutarku.
 • Familja ofron vlera që mbeten për tërë jetën tuaj. Një familje e bashkuar dhe e dashur është luksi më i vështirë për tu arritur. - Daryl Hannah.
 • Familja është një element kryesor për paqen, në të gjitha nivelet: në lagje, në qytet ose qytet, në shtet, në të gjithë botën. - At Fernando Pascual.
 • Pa familje, burri i vetëm në botë, dridhet nga i ftohti. - Andre Maurois.
 • Keni një vend për të shkuar - është një shtëpi. Të kesh dikë për të dashur - është një familje. Të kesh të dyja, është një bekim. - Donna Hedges.
 • Një shtëpi do të jetë e fortë kur mbështetet nga këto katër kolona: një baba trim, një nënë e mençur, një bir i bindur, një vëlla i bindur. - Konfuci.
 • Familja është një institucion i shkëlqyeshëm. Sigurisht, duke llogaritur që ju pëlqen të jetoni në një institucion. - Groucho Marx.

fraza për familjen

 • Familja është njësia themelore e shoqërisë, si dhe rrënja e kulturës. Isshtë një burim i përhershëm inkurajimi, promovimi, sigurie dhe karburantesh emocionale që i mundëson një fëmije të ndërmarrë me besim në botën e madhe dhe të bëhet gjithçka që mund të jetë. - Marianne Neifert.
 • Familja nga vini nuk është aq e rëndësishme sa familja që do të keni. - Ring Lardner.
 • Shkëmbi i vetëm që di që mbetet konstant, i vetmi institucion që punon është familja. - Lee Lacocca.
 • Me siguri ka shumë arsye për divorc, por kryesorja është dhe do të jetë familja. - Jerry Lewis.
 • Nga paraardhësit e mi mbaj sytë blu, trurin e ngushtë dhe pamaturinë e luftës. - Arthur Rimbaud.
 • Kur keni një familje që ju lejon të shpreheni ashtu siç jeni, është më e mira që jeta mund t'ju japë. - Rosario Flores.
 • Për një person jo të dhunshëm, e gjithë bota është familja e tij. - Mahatma Gandhi.
 • Një familje është një aventurë e rrezikshme, sepse sa më e madhe të jetë dashuria, aq më e madhe është humbja. Por unë mbaj gjithçka. - Brad Pitt.
 • Familja është e vetmja gjë që përshtatet me nevojat tona. - Paul MCCARTNEY.
 • Një familje pa një dele të zezë nuk është një familje tipike. - Heinrich Böll.
 • Forca e një kombi buron nga integriteti i shtëpisë. - Konfuci.
 • Quajeni atë klan, quajeni rrjet, quajeni fis, quajeni familje - sido që ta quani, kushdo që të jeni, ju duhet një. - Jane Howard.
 • Këto janë kohëra të këqija. Fëmijët kanë ndaluar t'u binden prindërve të tyre dhe të gjithë shkruajnë libra. - Ciceroni.
 • Familjet janë busulla që na udhëzon. Ato janë frymëzimi për të arritur lartësi të mëdha dhe komoditeti ynë kur herë pas here dështojmë. - Brad Henry.
 • Moti i keq mund të shkatërrojë një shtëpi, por vetëm njeriu mund të shkatërrojë një shtëpi. - René O. Galarza.
 • Kur vijnë problemet, është familja ajo që ju mbështet. - Guy Lafleur.
 • Sundoni shtëpinë tuaj dhe do të dini se sa kushtojnë dru zjarri dhe orizi; rritni fëmijët tuaj dhe ju do të dini se sa u detyroheni prindërve tuaj. - Proverb lindor.
 • Ata që flasin kundër familjes nuk dinë se çfarë po bëjnë, sepse nuk dinë se çfarë po bëjnë. - Gilbert Keith Chesterton.
 • Familja, natyra dhe shëndeti shkojnë krah për krah. - Olivia Newton - John.
 • Ju nuk keni pse t’i jepni jetë dikujt për të pasur një familje. - Sandra Bullock.

frazat familjare

 • Familja është diçka si ndërtimi i një ndërtese lodrash pa një manual udhëzimi. Ammunni Bala Subramanian.
 • Familja është atdheu i zemrës. - Giuseppe Mazzini.
 • Një shtëpi pa fëmijë është si një zgjua pa bletë. - Viktor Hygo.
 • Familja është një plotësim për ne, një plotësues më i madh se ne, para nesh dhe që do të na mbijetojë me më të mirën prej nesh. - Alphonse de Lamartine.
 • Para se të martohesha e kisha të vështirë t'i qëndroja besnike një personi. Tani besoj në ngrohtësinë e një shtëpie, në marrëdhëniet zyrtare, në familje. - Julia Roberts.
 • Familja është një nga mënyrat e urrejtjes së njëri-tjetrit tek njerëzit e të gjitha klasave shoqërore. - Lord Bajroni.
 • Bëni të afërmit tuaj t'ju nderojnë më shumë sesa të keni frikë, sepse dashuria ndjek nderim, më shumë sesa frikë nga urrejtja. - Demosteni.
 • Një familje që nuk respekton ose kujdeset për gjyshërit e saj është një familje e shpërbërë. - SS Francisco.
 • Unë u dashurova me gruan time dhe nuk u dashurova më kurrë. Ju i propozoni vetvetes besnikëri pa vetëdije: keni një familje, disa fëmijë… - Paco de Lucía.
 • Një familje e lumtur është një bisedë e gjatë që gjithmonë duket shumë e shkurtër. - André Maurois.
 • Nëse dëshironi që familja juaj t'ju dojë dhe t'ju pranojë, atëherë duhet t'i doni dhe t'i pranoni. - Louise Hay.
 • Gëzimi i vërtetë që gëzohet si familje nuk është diçka sipërfaqësore, nuk vjen nga gjërat, nga rrethanat e favorshme ... gëzimi i vërtetë vjen nga harmonia e thellë midis njerëzve, që të gjithë përjetojnë në zemrat e tyre dhe që na bën të ndiejmë bukurinë për të qenë së bashku, për të mbështetur reciprokisht rrugën e jetës. - Papa Françesko.
 • Urrejtja mes të afërmve është më e thella. - e pathënë
 • Një burrë nuk duhet të neglizhojë familjen e tij për biznes. - Walt Disney.
 • Nëse keni një familje të shkëlqyer, keni një jetë të shkëlqyer. - John Oates.
 • Unë e mbaj veten me dashurinë e familjes time. - Maya Angelou.
 • Kur shikon jetën tënde, lumturia më e madhe është lumturia familjare. - Joyce Brothers
 • Ne nuk mund të prishim lidhjet familjare. Ndonjëherë ato shtrihen pak por kurrë nuk prishen. - Markezi de Sévigné.
 • Familja është udhëzuesi i parë në jetën tuaj. - Haywood Nelson.
 • Vendi ku lindin fëmijë dhe vdesin burrat, ku lulëzon liria dhe dashuria, nuk është një zyrë apo një dyqan apo një fabrikë. Aty e shoh rëndësinë e familjes. - Gilbert Keith Chesterton.

duke thënë familja

 • Trajtojeni familjen ashtu siç do të gatuani një peshk të vogël: shumë butësisht. -Proverb kinez.
 • Familja është Vendi i zemrës. Isshtë një engjëll në familje që, përmes ndikimit misterioz të hirit, ëmbëlsisë, dashurisë, e bën përmbushjen e detyrave më pak të lodhshme dhe dhimbjen më pak të hidhur. - Giuseppe Mazzini.
 • Familja është një strehë në një botë pa zemër. - Christopher Lasch.
 • Në çdo mënyrë të mundshme, familja është një lidhje për të kaluarën tonë dhe urën tonë për të ardhmen. - Alex Haley
 • Nëse do të doja një familje, do të kisha blerë tashmë një qen. - Mae West.
 • Sado i ashpër të jetë një baba në gjykimin e djalit të tij, ai nuk është kurrë aq i ashpër sa një bir që gjykon babanë e tij. - Enrique Jardiel Poncela.
 • Ndodh me familjen si me gjërat e bukura, që ata të kenë më shumë shkëlqim kur janë të papërsosur sesa kur të mbarojnë. - Duka i la Rochefoucauld.
 • Dora që tund djepin sundon botën. - Peter De Vries.
 • Të gjitha familjet e lumtura janë njësoj; Çdo familje e palumtur është e pakënaqur në mënyrën e vet. - Leo Tolstoy.
 • Ai që është i mirë në familje është gjithashtu një qytetar i mirë. - Sofokliu.
 • Dashuria për familjen dhe admirimi i miqve është shumë më e rëndësishme se pasuria dhe privilegji. - Charles Kuralt.
 • Jeta më e lumtur familjare tërhiqet nga një i ve pa fëmijë. - Franz Von Schontan.
 • Ata pa familje injorojnë shumë kënaqësi, por shumë dhimbje shmangen gjithashtu. - Honoré de Balzac.
 • Nga familja njëri mëson të kujdeset për tjetrin, për të mirën e tjetrit, të dojë harmoninë e krijimit dhe të shijojë dhe ndajë frytet e tij, duke favorizuar një konsum racional, të ekuilibruar dhe të qëndrueshëm. - Papa Françesko.
 • Një familje e lumtur nuk është veçse një parajsë e hershme. - John Browring.
 • Shërbimi më i madh që dikush mund t'i japë vendit të tij dhe qenieve njerëzore është të krijosh një familje. - Bernard Shaw.
 • Kushdo që largohet prej tij, Zoti e lë. - thënie spanjolle.
 • Prindërit shpesh flasin për brezin e ri sikur nuk kishin asnjë lidhje me të. - Anonim.
 • Një familje e lumtur është një parajsë e hershme. - John Bowring.
 • Familja? Ai vend ku prindërit gjejnë hidhërimin e zhgënjimit të tyre në sukseset e fëmijëve të tyre. - Enrique Salgado.

tekst për familjen

 • Ajo që mbetet për të mësuar në familje është se pushteti nuk duhet të ekzistojë brenda. Francis Bacon.
 • Të gjithë njerëzit armiqësorë ndaj familjes kanë përfunduar, herët a vonë, nga një varfërim i shpirtit. - Hermann Keyserling.
 • E ardhmja varet, në një masë të madhe, nga familja, ajo mbart me vete të ardhmen e shoqërisë; roli i tyre shumë i veçantë është të kontribuojnë në mënyrë efektive në një të ardhme të paqes. - Gjon Pali II
 • Të cilëve Zoti nuk u dha fëmijëve, djalli u dha nipave. - Proverb.
 • Unë isha bohem, por prirjet familjare shpejt më erdhën në mendje. Isshtë një mënyrë dashurie që më pëlqen. - Kiko Veneno.
 • Rrënja e njerëzimit është familja. - Adolfo Kolping
 • Një burrë udhëton nëpër botë për të gjetur atë që i nevojitet dhe kthehet në shtëpi për ta gjetur. - George Moore.
 • Dashuria për familjen është fara e vetme e dashurisë për vendin dhe e të gjitha virtyteve shoqërore. - Funk Brentano.
 • Familja juaj dhe dashuria juaj duhet të kultivohen si një kopsht. Koha, përpjekja dhe imagjinata duhet të thirren vazhdimisht për të mbajtur çdo marrëdhënie të lulëzuar dhe në rritje. - Jim Rohn.
 • Nëse nuk do të kishte djem, dhëndër, vëllezër dhe kunata, sa shqetësime do të shpëtonin krerët e qeverive. - varlvaro de Figueroa y Torres.
 • Gjëra të tjera mund të na ndryshojnë, por ne gjithmonë fillojmë dhe mbarojmë me familjen. - Anthony Brandt.
 • Për të drejtuar një familje është e nevojshme të përdoren tre fjalë. Dua ta përsëris, tri fjalë: leje, faleminderit dhe ndjesë. Tri fjalë kyçe. - Papa Françesko.
 • Familja është një defekt nga i cili nuk shërohemi lehtë. - Hermann Hesse.
 • Pjesa e vetme e fatit është lumturia familjare. - Hermann Vierordt.
 • Familja do të thotë të fillosh një udhëtim drejt lirisë. - Lao Zi.
 • Bashkimi është një nga përbërësit më të rëndësishëm në jetën familjare. - Barbara Bush.

Frazat familjare

 • Në jetën familjare, dashuria është vaji që lehtëson fërkimet, çimentoja që lidhet dhe muzika që sjell harmoni. - Eva Burrows.
 • Rrallë anëtarët e së njëjtës familje rriten nën të njëjtën çati. - Richard Bach.
 • Një baba i mirë vlen njëqind mësues. - Jean-Jacques Rousseau.
 • Njeriu nuk ndihet i plotë vetëm me një familje, është puna që na jep edhe identitetin tonë. - Dustin Hoffman.
 • Familja është gjëja më e rëndësishme në botë - Princesha Diana.
 • Familja është një nga kryeveprat e natyrës - George Santayana.
 • Në fund të ditës familja duhet ta bëjë gjithçka të harruar - Mark V. Olson.
 • Familja do të thotë që askush nuk mbetet prapa ose harrohet - David Ogden Stiers.
 • Familja nuk është e rëndësishme, është gjithçka - Michael J. Fox.
 • Çfarë mund të bëni për të promovuar paqen në botë? Shkoni në shtëpi dhe dashuroni familjen tuaj - Tereza e Kalkutës.
 • Nuk ka rëndësi se sa i varfër është një njeri. Nëse ai ka një familje, ai është i pasur - Dan Wilcox.
 • Nuk ka asgjë si shtëpia dhe familja që të jenë vërtet rehat - Jane Austen.
 • Të kujdesesh për familjen tënde është ajo që bën një familje - Mitch Albom.
 • Nuk ia vlen jeta për asgjë, përveç familjes suaj - E panjohur.
 • Nëse duhet të bësh një listë të përparësive në jetën tënde, numri një duhet të jetë familja - E panjohur.

Shpresojmë që frazat për familjen të kenë pëlqyer. Në faqen tonë mund të gjeni më shumë fraza për tema të ndryshme, prandaj ju ftojmë ta shfletoni. Në fund, ju ftojmë të lini një koment me frazën tuaj të preferuar, pavarësisht nëse e kemi përfshirë atë apo jo.


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

7 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   Mary dijo

  Muy bonito

 2.   Ariana dijo

  Muy bonito

  1.    gianella yanez dijo

   ZSE turret shëmtuar tuaj sepse kjo do të alluda aserr Oksa djali i mirë me prindërit tuaj, mxndmansdjdbjsnxbmnbzxnbzn nBnBxb NBXJHSBdjxnZJNxjbjzNBXncbHJDGugshijdoqioskaKJKCnjdbfuehgAKJDkncfkjdhifjgisoejerñlskfklsdnjkgdhrjghkdjxnvkjnjdfghkjdnkjkdfnm cxnvjkdsgvnfmdxksndrjlkx, clksvfjcmdm xlskdoekkdjkmcdckrjkjfirjifelwkdlaklkszjkjckjekfejirioq ejndkewjlerjlkewjojrkljkejroijñkejroñjeklfjklsjdlk fjksljdkfljmsdkfnkjjfnkjksjfkjdkjlñkjlñkjdlñkk {k {koiopfifgodrkofkjxnkjjnmkj vkdjkjfkjdsfkjdkjkdkljdklsjfdskjkdjskjsdkjkdsjkfjksnjlsdjñjkjskdjlksdlksklkjksñkkjskdjasljflkjdksladlaslkdlfjklaldkjlkjfkldsjkljfkljdslkkkfjlgjlksfkdjgfdsjkjgkjskfhgjñjgñokfjsñdlkjdlñññññjglksdjrtkjewsjfkljskjkljwelirkjflkjslkdjoi ierjwokfdjsjfkjdkjdkjkjkfljdls {kfslgjlkggorifkkkewrhedjnsbchdsgfkjcnfmdnchdjgbfmnvhabdfmnfkerjujfndjbjhrbfjbdfvncjnvbdvjnfd

 3.   mavile dijo

  sa bukur me pelqeu, u ndjeva e lumtur

 4.   anonim dijo

  i shëmtuar

 5.   Luisa dijo

  ata janë të bukur

 6.   Ariana dijo

  është shkruar: e bukur; por, nëse më pëlqen