110 fraza Paulo Coelho të dashurisë, jetës, miqësisë dhe më shumë

Paulo Coelho është një nga autorët me frazat më të famshme që ekzistojnë; ashtu siç e dimë gjithashtu që shumë njerëz janë pasues të saj. Për këtë arsye, ne donim të mbledhim një numër të madh frazash nga Paulo Coelho që me siguri do të tërheqin vëmendjen tuaj. Ju do të gjeni tema të ndryshme në to, të tilla si dashuria, besimi, reflektimi, mençuria, trishtimi, motivimi dhe shumë më tepër.

Frazat më të mira të Paulo Coelho

Këtu ne paraqesim të gjithë koleksionin e frazave që kemi gjetur, përfshirë disa imazhe me disa nga të preferuarat tona; të cilat mund t’i publikoni në rrjetet tuaja sociale pa ndonjë problem. Shpresojmë t'i shijoni dhe të gjeni atë me të cilin identifikoheni më shumë në këtë kohë.

 • "Besimi është një pushtim i vështirë, i cili kërkon beteja të përditshme për ta mbajtur atë."
 • “Kur shkruaj një libër, e shkruaj për vete; reagimi varet nga lexuesi. Nuk është puna ime nëse njerëzit e pëlqejnë atë ose nuk e pëlqejnë atë ".
 • "Ai kaloi vetëm dhjetë minuta me dashurinë e jetës së tij dhe mijëra orë duke menduar për të."
 • "Çdo qenie njerëzore ka brenda vetes diçka shumë më të rëndësishme se vetja: dhurata e tij"
 • “Rinia është e tillë, ajo vendos kufijtë e saj pa pyetur nëse trupi është i aftë t’i mbështesë ata. Dhe trupi është gjithmonë ".
 • “Unë e njoh jetën time më mirë se kushdo. Kjo është arsyeja pse unë jam i vetmi që mund të më gjykojë, të më kritikojë, ose të më duartrokas kur të dua ".
 • “Ajo nuk kishte frikë nga vështirësitë: ajo që e trembi ishte detyrimi për të zgjedhur një rrugë. Të zgjedhësh një rrugë do të thoshte të braktisësh të tjerët ”.
 • “Sa më shumë të jeni në harmoni me veten, aq më shumë kënaqeni dhe më shumë besim keni. Besimi nuk ju shkëput nga realiteti, ju lidh me të ”.
 • "Necessaryshtë e nevojshme të mësojmë atë që na duhet dhe jo vetëm atë që duam."
 • "Kur dikush dëshiron diçka, ata duhet ta dinë se po rrezikojnë dhe kjo është arsyeja pse jeta ia vlen".
 • “Çdo ditë Zoti na jep një moment kur është e mundur të ndryshojmë gjithçka që na bën të palumtur. Momenti magjik është momenti kur një po ose një jo mund të ndryshojë të gjithë ekzistencën tonë. "
 • “Në dashuri nuk ka rregulla. Ne mund të përpiqemi të udhëzohemi nga një manual, të kontrollojmë zemrën, të kemi një strategji të sjelljes ... Por e gjithë kjo është e pakuptimtë ".
 • "Asnjë jetë nuk është e plotë pa një prekje çmendurie".
 • "Jeta lëviz shpejt. Na zhyt nga parajsa në ferr për disa sekonda ".
 • "Mos u bë një nga ata që kërkojnë, gjejnë dhe pastaj ikin me frikë".

 • “Shkrimtari duhet të zbulojë platforma të reja për të ndarë punën e tij. Bota e librit po pëson një ndryshim rrënjësor dhe ka akoma njerëz që nuk e kuptojnë atë. Më habit që kaq shumë shkrimtarë hezitojnë aq shumë ndaj komunitetit shoqëror. Sidoqoftë, unë besoj se sa më shumë informacion të marrim, aq më e madhe është liria jonë ".
 • "Ji i fortë që askush të mos të mposhtë, fisnik në mënyrë që askush të mos të poshtërojë, dhe veten tënde në mënyrë që askush të mos të harrojë".
 • “Pritja të dhemb. Harrimi i dhembjeve. Por vuajtja më e keqe është të mos dish çfarë vendimi të marrësh "
 • Mos hiq kurrë dorë nga një ëndërr. Thjesht përpiquni të shihni shenjat që ju çojnë tek ai ".
 • "Mundësia e realizimit të një ëndrre është ajo që e bën jetën interesante".
 • "Dashuria nuk duhet të gjykohet nga vuajtjet e kaluara".
 • “Gjithmonë duhet të dini kur një skenë po mbaron. Ciklet e mbylljes, dyert e mbylljes, kapitujt e fundit; pa marrë parasysh se çfarë emri i vendosim, ajo që ka rëndësi është largimi nga momentet e jetës që kanë kaluar në të kaluarën ".
 • "Qetësia absolutisht nuk është ligji i oqeanit. E njëjta gjë është e vërtetë në oqeanin e jetës ".
 • "Kush ndërhyn në fatin e të tjerëve nuk do ta gjejë kurrë të vetin".
 • "Nuk është e nevojshme të japësh për të marrë, kur një zonjë i jep të gjitha, pavarësisht nga asgjë tjetër."
 • "Ne duhet të ndalemi dhe të jemi mjaft të përulur për të ndaluar dhe për të kuptuar se ekziston diçka që quhet mister."
 • “Çfarë është ajo që e bën një person të urrejë veten e tij? Mbase frikacak. Ose frika e përjetshme për të qenë i gabuar, për të mos bërë atë që të tjerët presin ".
 • “Kur duam, gjithmonë përpiqemi të jemi më të mirë se sa jemi. Kur përpiqemi të jemi më të mirë se sa jemi, gjithçka rreth nesh bëhet më e mirë ".
 • “Jo gjithçka në jetë është një ngjyrë ose një tjetër. Shikoni por ylberin ".
 • "Bota është në duart e njerëzve të aftë për të parë transformimet e së tashmes, të njerëzve me guxim për të jetuar ëndrrat e tyre, secili sipas talentit të tij."
 • "Jeta nuk ka të bëjë me të paturit përgjigje të mira, por ka të bëjë me pyetje interesante."

 • "Kur çdo ditë duket e njëjtë është sepse ne kemi ndaluar së perceptuari gjërat e mira që shfaqen në jetën tonë."
 • "Në vend që të mallkoni vendin ku keni rënë, duhet të kërkoni atë që ju bëri të rrëshqisni."
 • "Kush e do pritjen e një shpërblimi është duke humbur kohë".
 • "Isshtë më mirë të humbasim disa ndeshje në luftën për ëndrrat tona sesa të mposhtemi pa ditur as për çfarë po luftoni."
 • "Arti i seksit është arti i kontrollit të mungesës së kontrollit".
 • "Ndonjëherë ju duhet të vendosni midis një gjëje që jeni mësuar dhe një gjëje tjetër që dëshironi të dini".
 • "Një fëmijë gjithmonë mund t'i mësojë një të rrituri tre gjëra: të jetë i lumtur pa ndonjë arsye, të jetë gjithmonë i zënë me diçka dhe të dijë të kërkojë me tërë forcën e tij atë që dëshiron".
 • "Gjithkush duket se ka një ide të qartë se si njerëzit e tjerë duhet të jetojnë jetën e tyre, por asnjë prej tyre."
 • "Luftëtari pastaj kupton që përvojat e përsëritura kanë një qëllim të vetëm: t'i mësojnë atij atë që nuk dëshiron të mësojë".
 • "Nëse zemra juaj ka frikë, shpjegoni se frika nga vuajtja është më e keqe se vuajtja vetë dhe se asnjë zemër nuk ka vuajtur kurrë kur shkoi në kërkim të ëndrrave të saj, sepse çdo moment i kërkimit është një moment takimi me Zotin dhe me përjetësinë."
 • "Të gjitha betejat në jetë shërbejnë për të na mësuar diçka, madje edhe ato që ne i humbasim".
 • "Nëse arrijmë në fund të historisë sonë, do të shohim që e mira shpesh maskohet si e keqe, por vazhdon të jetë e mirë."
 • "Vetëm një gjë e bën një ëndërr të pamundur: frika e dështimit."
 • "Dhimbja është në jetën tonë të përditshme, në vuajtjet e fshehura, në heqjen dorë që ne bëjmë dhe fajësojmë dashurinë për humbjen e ëndrrave tona."
 • "Nëse mendoni se aventura është e rrezikshme, provoni rutinën: është vdekjeprurëse."
 • "Shenja e parë që po vrasim ëndrrat tona është mungesa e kohës."
 • "Gjithçka lejohet, përveç nëse ndërpret një manifestim të dashurisë".

 • “Kjo është liri: të ndiejmë atë që dëshiron zemra, pavarësisht nga mendimi i të tjerëve. Dashuria çliron ”.
 • “Vendimet janë vetëm fillimi i diçkaje. Kur dikush merr një vendim, ata zhyten në një rrymë të fuqishme që e çon një person në një vend që ata kurrë nuk do ta kishin ëndërruar kur merrnin një vendim ".
 • “Dashuria është një forcë e egër. Kur përpiqemi ta kontrollojmë, ajo na shkatërron. Kur përpiqemi ta fusim në kurth, na robëron. Kur përpiqemi ta kuptojmë atë, le të humbasim dhe të hutuar ".
 • "Ka qëndrime që lëndojnë, gjëra që ngatërrojnë dhe qëndrime që distancohen".
 • "Urtësia është të njohësh dhe transformosh".
 • "Edhe nëse njerëzit e lumtur thonë se janë, askush nuk është i kënaqur: ne gjithmonë duhet të jemi me gruan më të bukur, me shtëpinë më të madhe, duke ndërruar makina, duke uruar atë që nuk kemi."
 • “Ju më pyetni për vdekjen. Unë duhet të vdes dhe pastaj do t'i them. Megjithëse besoj se ka një jetë tjetër, por nuk e di cilën. Por jeto, çfarë ndodh më pas nuk është interesante ".
 • "Vargjet që janë gjithmonë të ngushta përfundojnë duke u çrregulluar".
 • “Shkëlqe pa faj. Modestia është një shpikje e mediokrit, që dëshiron të dukesh si ata "
 • "Fitorja e madhe që duket e lehtë sot ishte rezultat i fitoreve të vogla që kaluan pa u vënë re"
 • "Nëse doni të jeni të suksesshëm, duhet të respektoni një rregull: Asnjëherë mos gënjeni veten".
 • "Alkimia është projeksioni në botën fizike të dëshirave tona shpirtërore".
 • "Zoti krijoi shkretëtirën në mënyrë që njeriu të mund të buzëqeshte kur të shihte palmat"
 • “Kur vonojmë korrjen, frutat kalben; dhe kur i vonojmë problemet, ato nuk pushojnë së rrituri. "
 • "Gjërat e thjeshta janë më të jashtëzakonshmet dhe vetëm të mençurit i shohin ato"
 • "Ekzistojnë dy lloje të botës, ai për të cilin ëndërrojmë dhe ai real."

Sigurisht Paulo Coelho na ka dhënë një numër të madh frazash me të cilat ne mund të azhurnojmë statusin tonë në rrjetet sociale ose të shprehim ndjenjat tona për disa ditë. Disa nga frazat e Paulo Coelho janë jashtëzakonisht të thella; ndërsa të tjerët janë shumë më të thjeshtë. Sidoqoftë, ne jemi të sigurt që midis të gjitha këtyre do të jeni në gjendje të gjeni të paktën një që ju pëlqen.

 • "Mos lejoni që dëmtimet tuaja t'ju shndërrojnë në dikë që nuk jeni."
 • "Njerëzit të cilët vetëm kërkojnë sukses pothuajse kurrë nuk e gjejnë atë, sepse nuk është një qëllim në vetvete, por një pasojë."
 • “Pa arsye nuk do të kishim arritur këtu. Dhe gjithashtu nga intuita. Një nga çelësat e jetës është të dish kur të përdorësh arsyen dhe kur të rrëmbehesh nga intuita. Sepse të dy nuk janë gjithmonë të këqij, por sigurisht që nuk flenë në të njëjtën shtrat ”.
 • Qëndroni me një dashuri që ju jep përgjigje dhe jo probleme. Siguri dhe jo frikë. Besim dhe asnjë dyshim më ”.
 • “Përballoni rrugën tuaj me guxim, mos kini frikë nga kritikat nga të tjerët. Dhe, mbi të gjitha, mos lejoni që të paralizoheni nga kritikat tuaja ”.
 • “Unë nuk jam një shkrimtar i ndihmës vetjake. Unë jam një shkrimtar për zgjidhjen e problemeve. Kur njerëzit lexojnë librat e mi, unë provokoj gjëra. Unë nuk mund ta justifikoj punën time. Unë bëj punën time; u takon atyre ta klasifikojnë dhe gjykojnë ".
 • “Anija është më e sigurta kur është në port; por kjo nuk është ajo për të cilën u ndërtuan anijet ”.
 • "I mençuri është i mençur sepse dashuron. I çmenduri është i çmendur sepse mendon se mund ta kuptojë dashurinë ".
 • “Dashuria nuk është në tjetrën, është brenda nesh; ne e zgjojmë atë. Por për tu zgjuar na duhet tjetri.
 • “Ju keni thënë shumë herë se liria absolute nuk ekziston; ajo që ekziston është liria për të zgjedhur ndonjë gjë, dhe prej andej të angazhohem për atë vendim ".
 • "Gjithçka që ndodh një herë mund të mos ndodhë më kurrë, por gjithçka që ndodh dy herë sigurisht që do të ndodhë për herë të tretë."
 • "Zoti e gjykon pemën nga frytet e saj, dhe jo nga rrënjët e saj"
 • “Unë nuk besoj në lumturi, e cila është një shpikje e shekullit të XNUMX-të. Më intereson gëzimi sesa lumturia, e cila kurrë nuk ishte një nga përparësitë e mia. Sigurisht, edhe unë kam frikë, vuaj dëshpërim, por kam gëzim. Lumturia është si të duash të ndalosh kohën dhe hapësirën ... dhe pastaj rrufeja të godet ".
 • "Arsyeja i frikësohet humbjes, por intuita gëzon jetën dhe sfidat e saj."
 • "Pavarësisht nëse jeta është e shkurtër apo e gjatë, gjithçka varet nga mënyra se si jetoni".
 • “Në tregimet për fëmijë, princeshat puthin kalamajtë, të cilët shndërrohen në princa. Në jetën reale, princeshat puthin princat që shndërrohen në kalama ".
 • "E keqja nuk është ajo që hyn në gojën e një njeriu, e keqja është ajo që del prej saj".

 • "Njerëzit gjithmonë kanë tendencë të ndihmojnë të tjerët vetëm që të ndihen më mirë sesa janë në të vërtetë".
 • “Qëllimi më i madh në jetë është të duash. Pjesa tjetër është heshtja ".
 • "Çfarë është Liria? Liria nuk është mungesa e angazhimeve, është të ndalosh së bëri atë që nuk dëshiron "
 • "Dashuria më e fortë është ajo që mund të tregojë brishtësinë e saj".
 • “Dashuria pushon vetëm kur vdes. Një dashuri e gjallë është një dashuri në konflikt ".
 • "Ne mund të dëgjojmë bubullima, të shohim rrufe dhe rrufe dhe të mendojmë se ato janë thjesht fakte meteorologjike, goditje elektrike dhe shkëndija, por është shumë më e bukur dhe magjike të thuash që Zoti është i tërbuar".
 • “Zoti dëgjon lutjet e atyre që kërkojnë të harrojnë urrejtjen. Por ai është i shurdhër për ata që duan të ikin nga dashuria ".
 • "Useshtë e kotë të kuptosh të gjithë universin kur je vetëm".
 • “Unë besoj se ndriçimi ose zbulesa vjen në jetën e përditshme. Po kërkoj kënaqësinë, qetësinë e veprimit. Ju duhet të veproni. Unë do të kisha ndaluar së shkruari vite më parë nëse do të ishte për paratë ".
 • “Njeriu është qenia e vetme në natyrë që është i vetëdijshëm se do të vdesë. (…) Ai nuk e kupton që, me vetëdijen për vdekjen, ai do të ishte në gjendje të ishte më i guximshëm, të shkonte shumë më tej në pushtimet e tij të përditshme, sepse ai nuk ka asgjë për të humbur, pasi vdekja është e pashmangshme ".
 • "Ne të gjithë duhet të përballemi me shumë kundërshtarë në jetë, por më e vështira për t'u mposhtur do të jetë ai nga i cili kemi frikë."
 • “Ka gjithmonë një person në botë që pret një tjetër, qoftë në mes të shkretëtirës apo në mes të një qyteti të madh. Dhe kur këta njerëz takohen dhe sytë e tyre takohen, e gjithë e kaluara dhe e gjithë e ardhmja humbin plotësisht rëndësinë e tyre dhe vetëm ai moment ekziston ".
 • “Armiku nuk është ai para jush, shpata në dorë. Ai është ai që është pranë teje, me kamën pas shpine ".
 • "Mundohuni të jeni aq të shkëlqyeshëm sa të gjithë dëshirojnë t'ju arrijnë dhe aq të përulur sa të gjithë duan të jenë me ju."
 • “Për të pasur një jetë shpirtërore, nuk ka nevojë të hyjë në një seminar, as nuk duhet të agjërojë, abstenim dhe dëlirësi. Mjafton të kesh besim dhe të pranosh Zotin. Nga atje, secili shndërrohet në mënyrën e vet, ne bëhemi mjeti i mrekullive të tij ".

 • "Mos pretendo të jesh trim kur mjafton të jesh inteligjent"
 • Çdo njeri ka të drejtë të dyshojë në detyrën e tij dhe ta braktisë atë herë pas here; e vetmja gjë që ai nuk mund të bëjë është ta harrojë atë "
 • “Kur të rriteni, do të zbuloni se tashmë keni mbrojtur gënjeshtrat, keni mashtruar veten ose keni vuajtur për shkak të marrëzive. Nëse jeni një luftëtar i mirë, nuk do ta fajësoni veten për këtë, por nuk do të lini që gabimet tuaja të përsëriten ".
 • “Çdo fatkeqësi që vjen përfundimisht zhduket. Kështu është me lavditë dhe tragjeditë e botës ".
 • "Dashuria zbulohet përmes praktikës së të dashuruarit dhe jo përmes fjalëve".
 • “E gjithë jeta e njeriut në faqen e tokës përmblidhet në kërkimin e dashurisë. Nuk ka rëndësi nëse pretendoni të vraponi pas mençurisë, parave apo fuqisë ".
 • “Dashuria është e rrezikshme, por gjithmonë ka qenë kështu. Njerëzit kanë kërkuar dhe gjetur njëri-tjetrin për mijëra vjet ".
 • "Një ditë gjithçka do të ketë kuptim. Tani për tani, qeshni me konfuzionin, buzëqeshni përmes lotëve dhe vazhdoni t’i kujtoni vetes se gjithçka ndodh për një arsye ”.
 • Çfarë është suksesi? Shtë fuqia për të shkuar në shtrat çdo natë me shpirtin në paqe ".
 • “Unë dua pothuajse gjithçka në lidhje me punën time përveç leksioneve. Jam shumë e ndrojtur para një publiku. Por më pëlqen të këndoj dhe të kem kontakt sy me një lexues që tashmë e njeh shpirtin tim ".
 • "Ndonjëherë nuk keni një shans të dytë dhe është më mirë të pranoni dhuratat që bota ju ofron."
 • "Askush nuk mund të gënjejë, askush nuk mund të fshehë asgjë, kur ju shikoni drejtpërdrejt në sytë e tij".
 • “Secili person, në ekzistencën e tij, mund të ketë dy qëndrime: të ndërtojë ose të mbjellë. Ndërtuesit një ditë përfundojnë atë që po bënin dhe më pas mërzia i pushton ata. Ata që mbjellin ndonjëherë vuajnë nga stuhitë dhe stinët, por kopshti nuk pushon së rritet. "
 • "Ne do të jemi absolutisht të qartë për një gjë: nuk duhet të ngatërrojmë përulësinë me modestinë ose servilizmin e rremë."

Deri më tani erdhi fraza nga Paulo Coelho që kemi sjellë për të gjithë ju. Shpresojmë se ata kanë qenë në pëlqimin tuaj dhe kanë një të preferuar ose që ne kemi anashkaluar, ne ju ftojmë të lini një koment për të na njoftuar. Në fund, ju rekomandojmë të vizitoni artikujt tonë të tjerë mbi frazat, ku do të gjeni autorë të ndryshëm.


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

5 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   anonim dijo

  I DUA TER GJITHA SHKRUAN PAULO COELHO, AJO ESHT I VLERSUAR DHE QAT VAZHDON T TO JET US SHPENZR FRAzA TU TILLA të Thella.MITERY.FRO KUBA.

 2.   Maria Sandra gomes dos santos dijo

  Unë jam brazilian Unë jetoj në Spanjë jeta ime ishte dhe ju jeni gjithmonë e vështirë për të rregulluar atë, por unë gjithmonë e vë fjalët e paulo coelho për të lexuar atë, disa prej meje plot shpresë, por unë me të vërtetë duhet të shkruaj një lovro se ju jeni ëndrra ime e gjithë jetës sime por me ndihmën e shkrimit Dhe mësuesi më i çmuar, shpresoj që përgjigjja ime është paulo coelho, të lutem kërko ndihmën tënde për të më ndihmuar. Mat, nuk e lexoj shumë, por ti e di që ti janë në kujtesën time, të gjitha ato që kam mësuar vetëm.

 3.   UNIVERSITETI, Fondacioni AC i ZHVILLIMIT dhe Instituti Kulturor për Punë dijo

  Master ilustrues PAOLO COELHO, një kënaqësi t'ju përshëndes dhe t'ju ftoj të jepni një Konferencë ose Kurs në UNIVERSITETIN, FUNDACIÓN DE DESARROLLO, AC në këtë qytet të Guadalajara, Jalisco, Meksikë. Ne do të bëjmë shumë publicitet, në mënyrë që emri juaj të zgjerojë imazhin e tij të shkëlqyeshëm.

  Universiteti ynë është i ri dhe ne po fillojmë, por me shumë tërbim dhe energji.

  Prania juaj do të jetë e vlefshme për ne dhe do të na japë dinjitet dhe imazh, ju mund të qëndroni për të dhënë një Kurs mbi shkencën tuaj. Zoti ju bekoftë dhe na lejo që t'ju presim.

  1.    Maria Jose Roldan dijo

   Përshëndetje, kjo faqe në internet nuk është nga Paulo Coelho. Ndoshta nëse doni të flisni me të mund të kërkoni në faqen e tij të internetit dhe ta pyesni direkt. 🙂 Përshëndetje

 4.   UNIVERSITETI, Fondacioni AC i ZHVILLIMIT dhe Instituti Kulturor për Punë dijo

  Unë do të pres përgjigjen tuaj.
  SHUME me perzemersi.
  FALEMINDERIT.

  LIC. ALFREDO HIGAREDA MAGAÑA.
  REKTORI I PRGJITHSHM.

bool (e vërtetë)