+150 Fraza të shkurtra për të reflektuar dhe menduar

Fjalitë e shkurtra janë tekste të shkurtra që flasin për çdo temë në përgjithësi; ato mund të jenë të mençura, reflektuese, për jetën, motivimin, përmirësimin, dashurinë, ndër kategoritë e tjera. Tjetra, ne do t'ju tregojmë një listë me më shumë se 150 fraza. Shpresojmë t'i shijoni sa më shumë në zgjedhjen e tyre për ju.

150 frazat më të mira të shkurtra për tema të ndryshme

Frazat që do t'ju paraqesim së shpejti përfshijnë disa kategori, siç përmendëm. Por përveç kësaj, ne gjithashtu krijojmë imazhe që të jemi në gjendje ta zbukurojmë tekstin pak më shumë. Këto fraza të shkurtra janë ndër më të mirat që mund të gjejmë, kështu që do të keni një listë të gjerë në dispozicionin tuaj për ta përdorur për qëllimin që mendoni më mirë, ose për ta vendosur në WhatsApp, për të publikuar një cicërimë ose për ta përfshirë atë në fund të një fotografie. në Facebook ose Instagram.

 • Kush jam unë, ku kam qenë dhe ku po shkoj? - Carl Sandburg.
 • Le të jetë e qartë për ju. Aty ku të mbaron goja, fillon imja. - Mario Benedetti.
 • Gjatë viteve kam vërejtur se bukuria, si lumturia, është e përhapur. Nuk kalon një ditë kur nuk jemi, në çast, në parajsë. - Jorge Luis Borges.
 • Edhe pse udhëtojmë nëpër botë për të gjetur bukurinë, duhet ta marrim me vete në mënyrë që ta gjejmë. - Emerson.
 • Miku i të gjithëve është shok i askujt. - Aristoteli.
 • Nuk e di çelësin e suksesit, por çelësi i dështimit është të përpiqesh të kënaqësh të gjithë. - Bill Cosby.
 • Të jetosh pa miq nuk është të jetosh. - Ciceroni.
 • Lumturia nuk është mungesa e problemeve; është aftësia për t'u marrë me to. - Steve Maraboli.
 • Çdo natë torturoj veten duke menduar për ty. - Mario Benedetti.
 • Forca e familjes është në besnikërinë e tyre ndaj njëri-tjetrit. - Mario Puzo.
 • Difficultshtë e vështirë të gjykosh bukurinë: bukuria është një enigmë. - Fjodor Dostojevski.
 • E bukura vlen sa e dobishme. - Viktor Hygo.
 • Do të doja të isha unë, por pak më mirë. - Mario Benedetti.
 • Sa më mirë e mira, aq më e bezdisshme është për të keqen. - San Agustin.
 • Kur ke shumë gjëra për të vënë në të, dita ka njëqind xhepa. - Friedrich Nietzsche
 • Çdo gjë ka bukurinë e saj, por jo të gjithë mund ta shohin atë. - Konfuci.
 • Kush do të thoshte, të dobëtit kurrë nuk dorëzohen. - Mario Benedetti.
 • Përvoja më e keqe është mësuesi më i mirë. - Kovo.
 • Jeta është shumë e shkurtër për të jetuar ëndrrën e dikujt tjetër. - Hugh Hefner
 • Do të doja të shikoja gjithçka nga larg por me ju. - Mario Benedetti.
 • Shkencat kanë rrënjë të hidhura, por frutat janë shumë të ëmbla. - Aristoteli.

 • Nëse e gjeni veten vetëm kur jeni vetëm, jeni në shoqëri të keqe. - Jean Paul Sartre.
 • Duke dashur të ndërtosh mirë, bëhesh një arkitekt i mirë. - Aristoteli.
 • Të bësh dy gjëra në të njëjtën kohë do të thotë të bësh asnjërën prej tyre. - Publilius Syrus.
 • Bukuria nuk i bën të lumtur ata që e posedojnë, por ata që mund ta duan dhe e adhurojnë atë. - Hermann Hesse.
 • Duajini armiqtë tuaj, sepse ata do t'ju tregojnë gabimet tuaja. - Benjamin Franklin.
 • Mendimet e mira janë të mira, por janë aq të lehta sa një flluskë sapuni, nëse përpjekja për t'i vënë ato në veprim nuk i ndjek ato. - Gaspar Melchor de Jovellanos.
 • Vetëm duke bërë mirë mund të jesh vërtet i lumtur. - Aristoteli.
 • Njeriu i mençur mund të ndryshojë mendje. Budalla, asnjëherë. - Immanuel Kant.
 • Gjithçka që mund të imagjinoni është e vërtetë. - Pablo Picasso.
 • Njeriu i mençur nuk thotë gjithçka që mendon, por gjithnjë mendon gjithçka që thotë. - Aristoteli.
 • Bukuria e jashtme nuk është asgjë më shumë se sharmi i një çasti. Pamja e trupit nuk është gjithmonë pasqyrimi i shpirtit. - George Sand.
 • Vendosni gjithçka që jeni në minimumin që bëni. - Fernando Pessoa
 • Kini frikë nga ata që lënë në hije, duke qenë të shëmtuar, të bukurën. - Ramón de Campoamor.
 • Realiteti i lë shumë imagjinatës. - Xhon Lenon.
 • Të gjithë kemi nevojë për një bashkëpunëtor diku, dikush që të na ndihmojë të përdorim zemrat tona. - Mario Benedetti.
 • Një ons besnikërie vlen më shumë se një kile inteligjencë. - Elbert Hubbard.
 • Vdekja heq gjithçka që nuk ishte, por ne kemi mbetur me ato që kemi pasur. - Mario Benedetti.
 • Edhe nëse grisni petalet, nuk do ia hiqni bukurinë luleve. - Rabindranath Tagore.
 • Ndërsa shikimi është për trupin, arsyeja është për shpirtin. - Aristoteli.
 • Unë dua, ti dashuron, ai dashuron, ne duam, ti dashuron, ata duan. Do të doja të mos ishte bashkim, por realitet. - Mario Benedetti.
 • Gjendja e jetës suaj nuk është asgjë më shumë sesa një reflektim i gjendjes së mendjes tuaj. - Wayne Dyer
 • Në një oaz të caktuar, shkretëtira është vetëm një mirazh. - Mario Benedetti.

 • Lumturia fshihet në dhomën e pritjes së lumturisë. - Eduard Punset
 • Fuqia jonë është aftësia jonë për të vendosur. - Buckminster Fuller.
 • Ajo që dimë është një pikë ujë; ajo që ne injorojmë është oqeani. - Isak Njuton.
 • Bëni një të kaluar për të tashmen. - Daniel Stern.
 • Injoranti thotë, të mençurit dyshon dhe reflekton. - Aristoteli.
 • Pyetjet interesante janë ato që shkatërrojnë përgjigjet. - Susan Sontag.
 • Shkëlqej nesër me të sotmen. - Elizabeth Barrett Duke kërkuar.
 • Besnikëria duket e thjeshtë por nuk është kështu. - David Mitchell.
 • Çfarë do të përpiqeshit të bënit nëse do ta dinit që nuk mund të dështonit? - Robert Schuller.
 • Njerëzit janë të pakënaqur me pasigurinë. - Timothy Ferriss
 • Suksesi është shuma e përpjekjeve të vogla që përsëriten ditë pas dite. - Robert Collier.
 • Dashuria është një fjalë, pak utopi. - Mario Benedetti.
 • Besnikëria pa stimuj është një mit. - Wale Ayeni.
 • Bukuroshja që ju tërheq rrallë përputhet me bukurinë në të cilën dashuroheni. - José Ortega y Gasset.
 • Dikush është ulur në hije sot sepse dikush mbolli një pemë shumë kohë më parë. - Warren Buffett
 • Mos harroni se ju jeni vetëm aq i mirë sa gjëja më e mirë që keni bërë ndonjëherë në jetën tuaj. - Billy Wilder.
 • Ne e dimë se çfarë jemi, por nuk e dimë se çfarë mund të jemi. - William Shakespeare
 • Dëshira për të kënaqur është ajo që i zbukuron bukurisë. - Volteri.
 • Çdo shenjtor ka një të kaluar dhe çdo mëkatar ka një të ardhme. - Oscar Wilde
 • Koha është masa e lëvizjes midis dy momenteve. - Aristoteli.
 • Nuk është e vështirë të marrësh vendime kur di se cilat janë vlerat e tua. - Roy Disney.
 • Urtësia është vajza e përvojës. - Leonardo da Vinci.

 • Merre lehtë. Askush nuk eshte perfekt. Pranoni paqësisht njerëzimin tuaj. - Dita e Deborës
 • Shtë më mirë të dish diçka për gjithçka sesa të dish gjithçka për një gjë të vetme. - Blaise Pascal.
 • Pyetja më e ngutshme në jetë është: Çfarë po bën për të tjerët? - Martin Luther King Jr.
 • Unë thjesht e di se nuk di asgjë. - Sokrati.
 • Atë që nuk e dini vetë, nuk e dini. - Bertolt Brecht.
 • Patriotizmi është thjesht besnikëri ndaj miqve, njerëzve dhe familjes. - Robert Santos.
 • Ju pres kur nata të kthehet në ditë, psherëtimat e shpresës tashmë të humbura. Nuk mendoj se do vish, e di. - Mario Benedetti.
 • Ju do të jeni aq të vlefshëm për të tjerët sa keni qenë për veten tuaj. - Marcus T. Cicero.
 • Sepse ti gjithmonë ekziston kudo, por ekziston më mirë atje ku unë të dua. - Mario Benedetti.
 • Shumë nga dështimet jetike janë nga njerëzit që nuk e kuptuan se sa afër suksesit ishin kur u dorëzuan. - Thomas A. Edison.
 • Një lumë trishtimi rrjedh nëpër damarët e mi, por unë kam harruar të qaj. - Mario Benedetti.
 • Duhet të studiosh shumë për të njohur pak. - Monteskje.
 • Unë jam njeriu më i mençur në tokë, sepse di një gjë, dhe kjo është se nuk di asgjë. - Sokrati.
 • Nga të gjitha ato duar, e tija ishte e vetmja që më dha jetë. - Mario Benedetti.
 • Nuk e di nëse Zoti ekziston, por nëse Ai ekziston, e di që dyshimi im nuk do ta shqetësojë atë. - Mario Benedetti.
 • Gratë që janë shumë të bukura janë më pak të habitshme në ditën e dytë. - Stendali.
 • Sekreti i së ardhmes tuaj fshihet në rutinën tuaj të përditshme. - Mike Murdok.
 • Lëreni atë që mendoni se duhet të jeni. Përqafoni atë që jeni. - Brené Brown.
 • Nëse ua mbyll derën të gjitha gabimeve, e vërteta do të lihet anash. - Rabindranath Tagore
 • Shpresa është ëndrra e njeriut që zgjohet. - Aristoteli.
 • Nuk ka asnjë shpirt, sado fisnik, që mbetet aq i lidhur me objektet e shqisave, saqë nganjëherë, nuk largohet prej tyre për të dëshiruar një të mirë më të madhe. - Rene Dekarti.

 • Kush dëshiron mirë i bindet mirë. - Juan Montalvo.
 • Sado e fuqishme të jetë arma e bukurisë, e pakënaqur është gruaja që i detyrohet vetëm këtij burimi triumfin e arritur mbi një burrë. - Severo Catalina.
 • Bukuria e trupit shpesh është tregues i bukurisë së shpirtit. - Miguel de Cervantes.
 • Melankolia: mënyrë romantike për të qenë i trishtuar. - Mario Benedetti.
 • E mira është e ngadaltë sepse shkon përpjetë. E keqja është e shpejtë sepse shkon drejt greminës. - Aleksandër Dumas
 • Jeta tkurret ose zgjerohet në përpjesëtim me vlerën e dikujt. - Anais Nin
 • Kush e ndjen se e di atë. - Bob Marley.
 • Gjithçka që është e bukur tek njeriu kalon dhe nuk zgjat. - Leonardo da Vinci.
 • Kur plakemi, bukuria bëhet një cilësi e brendshme. - Emerson.
 • Funnyshtë qesharake sesi mund të jesh kaq pafajësisht mizor ndonjëherë. - Mario Benedetti.
 • Vetëm ata që luftojnë jetojnë. - Viktor Hygo.
 • Një qen është e vetmja gjë në tokë që të do më shumë sesa e do vetveten. - Josh Billings.
 • Jeta duhet jetuar duke parë përpara, por mund të kuptohet vetëm duke shikuar prapa. - Kierkegaard
 • Nëse jetoj në kujtesën tënde nuk do të jem vetëm. - Mario Benedetti.
 • Njihni veten. Pranoni veten. Përmirësoni veten. - San Agustin.
 • Jeta është e shkurtër, rinia është e fundme dhe mundësitë janë të pafundme. - Justin Rosenstein
 • Një jetë e shkëlqyeshme fillon nga brenda. - Malka Maxwell
 • Miqësia është një shpirt që banon në dy trupa; një zemër që banon në dy shpirtra. - Aristoteli.
 • Nuk mund të uroj që djemtë e mirë të fitojnë, pasi nuk e di kush janë. - Gonzalo Torrente Ballester.
 • Opinioni është gjysma mes dijes dhe injorancës. - Platoni.
 • Një njeri që nuk mendon për veten e tij nuk mendon fare. - Oscar Wilde.
 • Nëntë të dhjetat e mençurisë vijnë nga të qenit i mençur në kohë. —Henry David Thoreau.

 • Entuziazmi lëviz botën. - Arthur Balfour
 • Ju mund të vini të ankoheni për gjendjen tuaj. Edhe pse nuk je ti më. - Mario Benedetti.
 • Unë dua të rritem. Unë dua të jem më mirë. Ju rriteni. Ne të gjithë rritemi. Ne jemi bërë që të rritemi, ose evoluojmë ose zhdukemi. - Tupac Shakur
 • Do të të pres kur të shohim qiellin natën: ti atje, unë këtu. - Mario Benedetti.
 • Besnikëria është motra e drejtësisë. - Horacio.
 • Solidariteti është i admirueshëm; besnikëria është personi që mbetet pranë jush kur djalli ju thërret. - Suzanne Elizabeth Anderson.
 • Fati është proporcional me djersën. Sa më shumë që djersitni, aq më me fat jeni. - Ray Kroc.
 • Nuk ka zëvendësim për besnikërinë. - James Lee Burke.
 • Mirësia është investimi i vetëm që nuk dështon kurrë. Henry David Thoreau.
 • Ju nuk jeni shumë të mirë nëse nuk jeni më të mirë nga sa imagjinojnë miqtë tuaj. - Johann Kaspar Lavater.
 • Kundër optimizmit nuk ka vaksina. - Mario Benedetti.
 • Ne mund të ndryshojmë jetën tonë dhe përfundimisht të ndryshojmë botën. - Kristi Bowman
 • Nëse bën mirë të të falenderojnë, ti je tregtar, jo dashamirës; lakmitar, jo bamirës. - Francisco de Quevedo.
 • Njerëzit e shohin botën jo siç është në të vërtetë, por ashtu siç janë. - Al Lee.
 • Të gjithë përpiqen të bëjnë diçka të madhe, pa e kuptuar që jeta përbëhet nga gjëra të vogla. - Frank Clark.
 • Të dish shumë jep mundësinë të dyshosh më shumë. - Miche de Montaigne.
 • Mundohuni të jeni si breshka; ai është i qetë në guaskën e tij. - Bill Copeland
 • Në një tufë me pëllumba të bardhë, një korb i zi shton më shumë bukuri edhe se çiltërsia e një mjellme. - Giovanni Boccaccio.
 • Ju nuk e dini se si e vlerësoj guximin tuaj të thjeshtë për të më dashuruar. - Mario Benedetti.
 • Mundohuni të jeni një ylber në renë e dikujt. - Maya Angelou
 • Drogës nuk lehtëson, ajo vetëm vret. - Lance Armstrong.
 • E gjeta aq bukur saqë nuk mund të kujtoja se si ishte më vonë. - Pío Baroja.

 • Armiku është frika. Ne mendojmë se është urrejtje por është frikë. - Gandi.
 • Nuk është e lehtë t'i japësh besnikërinë tënde dikujt që nuk e njeh, veçanërisht kur ai person zgjedh të mos zbulojë asgjë për veten e tyre. - Megan Whalen Turner.
 • Në një minutë ka shumë ditë. - William Shakespeare.
 • Nuk mund ta ndryshoj drejtimin e erës, por mund t'i rregulloj velat e mia për të arritur gjithnjë në destinacionin tim. - Jimmy Dean
 • Çelësi i suksesit është rrezikimi i të menduarit jokonvencional. Konventa është armiku i përparimit. "Trevor Baylis".
 • Trueshtë e vërtetë që dashuria ruan bukurinë dhe që fytyrat e grave ushqehen nga përkëdheljet, ashtu si bletët ushqehen me mjaltë. - Anatole France.
 • Jeta është ndryshim. Rritja është fakultative. Zgjidhni me mençuri. - Karen Kaiser Clark.
 • Besoni në veten tuaj dhe gjithçka që jeni. Njihni që ka diçka brenda jush që është më e madhe se çdo pengesë. - Christian D. Larson
 • Si mund të rilindje pa u bërë më parë në hi. - Friedrich Nietzsche
 • Ndërtoni ëndrrat tuaja ose dikush tjetër do t'ju punësojë për të ndërtuar ato. - Farrah Grey.
 • Dikush duhet të jetë i lartë. Pse jo ti - Gjenerali George S. Patton.
 • Të gjithë duam atë që nuk mund të bëhet, ne jemi tifozë të së ndaluarës. - Mario Benedetti.
 • Nëse nuk do të vdisni për ne, nuk mund të kërkoni që ta bëjmë për ju. - Jacqueline Carey.
 • Unë jam besnik ndaj popullit tim dhe, ndryshe nga ti, unë mësova të veproj si një ushtar dhe të shikoj në sy, pa u marrë për një qen. - Jordi Balaguer.
 • Ne kalojmë pafundësinë në çdo hap; takojmë përjetësinë në çdo sekondë. - Rabindranath Tagore
 • Mendimi më provokues në kohën tonë provokuese është se ne ende nuk mendojmë. - Martin Heidegger.
 • Shikoni dy herë për të parë se çfarë është e drejtë. Mos shikoni më shumë se një herë për të parë se çfarë është e bukur. - Henry F. Amiel.
 • Tërësia e dashurisë është në tre veprime të thjeshta; devotshmëria, besnikëria dhe sakrifica. - MF Moonzajer.
 • Atje ku ka një kokërr besnikërie ka një aluzion lirie. - Algernon Charles Swinburne.
 • Kërkimi i përsosmërisë është motivues; ndjekja e përsosjes është demoralizuese. - Harriet Braiker.

Deri më tani kemi ardhur me përpilimin e fjalive të shkurtra. Shpresojmë t'ju pëlqejnë dhe nëse po kërkoni një temë specifike, ju ftojmë të shihni shënimet e tjera të frazave. Nëse dëshironi të komentoni ndonjë nga ato që kemi harruar të shtojmë, përdorni kutinë e komenteve që do të gjeni më poshtë.


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

Një koment, lëre tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   Idelio Salera dijo

  NFSE BAKENI NJA PRETENDIM, DO T BE FREHET PAS PASURIS..- Idelio Salera KA NJEREZ Q WH JANRE "ME DRUR TOOD MIR". Unë erdha nga fshati duke e shpëtuar në varfëri, tani nga varfëria e qytetit, unë dëshiroj shumë për pasurinë e varfërisë sime në fushë.
  DO T ST DO T JENI I DASHUR, SIPAS SI JENI JETUAR. Idelio Salera B MNI JETURN TUAJ T BE JET A NJ M KUJTIM I MIR. Idelio Salera

bool (e vërtetë)