+100 fraza të thella që do t'ju bëjnë të reflektoni

L fraza të thella janë ato që na bëjnë të mendojmë ose ndjejmë thellë brenda nesh ato fjalë të përmendura nga njerëz të famshëm në historinë tonë. Këto fraza prekin tema të tilla si dashuria, jeta, vetë-përmirësimi, reflektimi mbi tema të ndryshme, motivimi dhe shumë kategori të tjera. Sot kemi sjellë një përmbledhje të shkëlqyeshme që me siguri do ta pëlqeni.

100 frazat më të mira për të reflektuar

Shumë herë ne duam të reflektojmë, motivojmë vetveten ose të gjejmë frymëzim diku. Frazat janë një burim i tyre, prandaj njerëzit priren t'i kërkojnë ato shumë shpesh në internet. Përveç kësaj, ato kanë qenë gjithmonë të njohura në rrjetet sociale, si në formatin e imazhit ashtu edhe në tekst për të shoqëruar botimet tona; Për atë arsye, ne gjithashtu kemi përfshirë disa imazhe me fraza të thella.

 • Kush e di nëse ajo që ne e quajmë vdekje nuk është gjë tjetër veçse jeta; dhe vdekja, në vend të kësaj çfarë gjykojmë se është jeta? - Euripidi.
 • Një pjesë e burrave vepron pa menduar dhe tjetra mendon pa vepruar. - Ugo Fóscolo.
 • Të gjitha përfundimet janë gjithashtu fillesa. Thjesht nuk e dimë në atë kohë. - Mitch Albom
 • Një ide është e vlefshme vetëm kur shfaqet dikush që ka energji dhe aftësinë për ta sjellë atë në realizim. - William Feathev.
 • Misteri i jetës nuk është një problem për t’u zgjidhur, por një realitet që duhet përjetuar. - Frank Herbert.
 • Një padrejtësi që i bëhet individit është një kërcënim i bërë për të gjithë shoqërinë - Montesquieu.
 • Ata që dinë të zgjidhin problemet janë më pak efikasë sesa ata që dinë t’i shmangin ato. - Luis Señor González.
 • Armiku më i keq i dashurisë është indiferenca, jo urrejtja. - CS Lewis.
 • Kush nuk ka armiq, nuk ka zakonisht miq. - Baltasar Gracian
 • Një fjalë e butë mund të goditet ashpër. - Uashington Irving.
 • Unë parashikoj shkatërrimin e kanibalizmit. Njeriu është i neveritur nga njeriu. - Stanislaw Jerzy Lec.
 • Të flasësh keq për një është e tmerrshme. Por ka diçka më të keqe: që ata nuk flasin. - Oscar Wilde.
 • Gjuha është mbyllur mirë dy herë dhe veshët hapen dy herë, sepse dëgjimi duhet të jetë dy herë më shumë sesa të folurit - Baltasar Gracian.
 • Për të mposhtur të keqen në botë së pari duhet ta kapërcejmë atë në vetvete. - CS Lewis.
 • Një koleksion mendimesh duhet të jetë një farmaci ku mund të gjesh një ilaç për të gjitha sëmundjet. - Volteri.
 • Shtë më mirë të veprosh duke e ekspozuar veten të pendohesh sesa të pendohesh që nuk ke bërë asgjë. - Giovani Boccaccio.
 • Kush lexon vetëm atë që i pëlqen, nuk është kurrë i informuar mirë. - Aldo Cammarota.
 • A doni të takoni një burrë? Vish atë me një fuqi të madhe. - Pitaco
 • Heshtni ose thoni diçka më të mirë se heshtja. - Pitagora.
 • Kush vepron padrejtësisht është më i mjeruar se viktima e padrejtësisë së tij. - Demokriti.

 • Ajo që shihni dhe dëgjoni varet nga lloji i personit që jeni dhe nga cila pikë po kërkoni. - CS Lewis.
 • Dielli është i dobët kur lind i pari dhe fiton forcë dhe guxim ndërsa dita përparon. - Charles Dickens.
 • Një fjalë godet më thellë se një shpatë. - Richard Burton
 • Të gjithë marrin atë që duan në jetë. Por jo të gjithë janë të lumtur më pas. - CS Lewis.
 • Çfarë është njeriu brenda natyrës? Asgjë në lidhje me pafundësinë. Të gjitha me respekt për asgjë. Një ndërmjetës midis asgjëje dhe gjithçkaje. - Paskal.
 • Ju vleni sa puna juaj e fundit. - Jesús Hermida.
 • E gjithë ajo që jemi është rezultat i asaj që kemi menduar; është themeluar në mendimet tona dhe është bërë nga mendimet tona. - Buda.
 • Të gjitha të vërtetat janë të lehta për tu kuptuar sapo të zbulohen; çështja është t'i zbulojmë ato. -Galileo Galilei.
 • Ai që nuk dashuroi kurrë nuk ka jetuar. - Jhon Gay
 • Një jetë e lumtur është e pamundur. Fundi suprem për të cilin duhet të aspirojë një njeri është një karrierë heroike. - Friedrich Nietzsche.
 • Një vështrim prapa vlen më shumë sesa një vështrim përpara. - Arkimedi.
 • Kush e bën, mund të jetë i gabuar. Kush nuk bën asgjë, tashmë është gabim. - Daniel Kon.
 • Unë e konsideroj atë më të guximshëm se ai që pushton dëshirat e tij se sa ai që pushton armiqtë e tij, pasi fitorja më e vështirë është fitorja ndaj vetvetes. - Aristoteli.
 • Nëse mendoni se nuk jeni krenar do të thotë që jeni. - CS Lewis.
 • Nuk është pamja juaj e jashtme që duhet të zbukuroni, por shpirti juaj, duke e zbukuruar atë me vepra të mira. - Klementi i Aleksandrisë.
 • Thelbi i mendjes së pavarur nuk qëndron në atë që mendon, por në mënyrën se si mendon. —Kristofer Hitçens.
 • Jo të gjithë që enden janë të humbur. - JRR Tolkien.
 • Uniteti në gjërat e nevojshme, në lirinë e dyshimtë dhe bamirësia në të gjitha. - Melanhtoni.
 • Kush më fyen gjithmonë nuk më ofendon. - Viktor Hygo.
 • Ndonjëherë është mirë të humbasësh gjithçka në mënyrë që të kuptosh se çfarë të duhet vërtet. - CS Lewis.

 • Kush nuk është me mua, është kundër meje. - Jezus Krishti.
 • Vetëm unë nuk mund ta ndryshoj botën, por mund të hedh një gur në ujë për të krijuar shumë valëzime. - Nënë Tereza e Kalkutës.
 • Mos sulmoni ata që janë më të dobët se ju. Për ata që janë më të fortë, bëjeni siç të doni. - CS Lewis.
 • Duajini ata që doni ndërsa i keni. Kjo është gjithçka që mund të bësh. Lërini të shkojnë kur duhet. Nëse dini të doni, nuk do të shpëtoni kurrë. - Ann Brashares.
 • Nuk ka problem që ai të mos ju ofrojë një dhuratë. - Richard Bach.
 • Për të arritur në port duhet të lundrojmë, herë me erë në favor dhe herë të tjera kundër. Por ju nuk keni pse të devijoni ose të shtriheni në spirancë. - Oliver Wendell Holmes.
 • Shtë më mirë të dish diçka për gjithçka sesa të dish gjithçka për një gjë. - Paskal.
 • Pasi të zgjohet, kujtesa bëhet një despot i fuqishëm. - CS Lewis.
 • Ata që kanë arritur pjekurinë janë gjithmonë të sjellshëm me të rinjtë, madje edhe njerëzit më të ngarkuar janë gjithmonë të gatshëm ta kalojnë kohën e tyre me ta. - CS Lewis.
 • Një person mund të ndihet i vetmuar, edhe kur shumë njerëz e duan atë. - Anne Frank.
 • Çfarë na pëlqen të mendojmë për veten tonë dhe çfarë jemi rrallë kemi shumë të përbashkëta. - Stephen King.
 • Ndonjëherë ju duhet të lëndoni të dashurit tuaj. - CS Lewis.
 • Dëshira për të poseduar dikë, të cilit nuk mund t'i jepni asgjë, e lodh zemrën. - CS Lewis.
 • Ju duhet të shembni pjesë të një ndërtese për ta restauruar atë, dhe e njëjta gjë vlen për një jetë që nuk ka shpirt. - Rumi.
 • Nëse doni të dini se si është një burrë, shikoni se si ai sillet me inferiorët e tij, jo me të barabartët e tij - JK Rowling.
 • Lërini të tjerët të mburren me faqet që kanë shkruar; Jam krenar për ato që kam lexuar. - Jorge Luis Borges.
 • Duke provuar më të mirën shpesh prishim atë që është e drejtë. - William Shakespeare.
 • Në dashuri ka gjithmonë një çmenduri, por në çmenduri ka gjithmonë ndonjë arsye. - Friedrich Nietzsche.
 • Të qash është mirë ndërsa po qan, por herët a vonë lotët do të marrin fund dhe do të duhet të vendosni se çfarë të bëni. - CS Lewis.
 • Një grua e bukur i kënaq sytë; një grua e mirë kënaq zemrën; e para është një varëse; e dyta është një thesar. - Napoleoni.

 • Kjo është qesharake. Asnjëherë mos i tregoni askujt asgjë. Në momentin që numëron ndonjë gjë, fillon të të mungojnë të gjithë. - JD Salinger.
 • Disa pëlqejnë të thonë atë që dinë; të tjerët atë që ata mendojnë. J. Joubert
 • Një person i lumtur nuk është një person në rrethana të caktuara, por një person me qëndrime të caktuara. - Hugh Downs.
 • Një argument i zgjatur është një labirint në të cilin e vërteta gjithmonë humbet. - Seneka.
 • Në të gjitha aktivitetet është e shëndetshme, herë pas here, të vendosni një pikëpyetje për ato gjëra që prej kohësh konsideroheshin të sigurta. - Bertrand Russell.
 • Një ditë do të jesh aq e vjetër sa të lexosh përsëri përralla. - CS Lewis.
 • Një fjalë e gabuar prish mendimin më të bukur. - Volteri.
 • Një mendim i gabuar mund të tolerohet kur arsyeja është e lirë për ta luftuar atë. Thomas Jefferson.
 • Sa e pakëndshme është të pëlqesh njerëz që nuk të duan. - Jaume Perich.
 • Një nga një, të gjithë jemi të vdekshëm; së bashku jemi të përjetshëm. - Francisco de Quevedo.
 • E vërteta nuk gjendet nga jashtë. Asnjë mësues, asnjë shkrim nuk mund t’jua japë. Withinshtë brenda teje dhe nëse dëshiron ta marrësh, kërkoje në kompaninë tënde. - Osho.
 • Nuk më pëlqen të punoj - askush nuk e pëlqen - por më pëlqen ajo që është në punë - mundësia për të gjetur veten. Realiteti juaj - për ju, jo për të tjerët - atë që askush tjetër nuk do të jetë në gjendje të dijë. - Joseph Conrad.
 • Një gjuhë e mprehtë është i vetmi instrument prerës që bëhet më i mprehtë dhe më i mprehtë me përdorimin. - Uashington Irving.
 • Një zhgënjim, sidoqoftë mizor, vlen më shumë sesa një pasiguri e dëmshme. - Francisco de Paula Santander.
 • Dashuria dhe dëshira janë dy gjëra të ndryshme; se nuk dëshirohet gjithçka që dashurohet, as nuk dashurohet gjithçka që dëshirohet. - Miguel de Cervantes.
 • Në shpirt, si në tokë, nuk janë lulet më të bukura ato që marrin rrënjët më të thella. - CS Lewis.
 • Bisedat e pakuptimta janë privilegji i vetëm që njerëzimi ka mbi organizmat e tjerë. Byshtë duke folur marrëzira që dikush vjen te e vërteta. Unë flas kotësi, prandaj jam njeri. - Fjodor Dostojevski.
 • Kush nuk kupton një vështrim nuk do të kuptojë as një shpjegim të gjatë. - fjalë e urtë arabe.
 • Mos zgjidhja e problemeve është garantimi i një problemi më të madh. - Joaquín Almunia.
 • Kush nuk e dënon të keqen, urdhëron që të bëhet. - Leonardo da Vinci.

 • Ai që thërret miqësinë për të marrë zbritje mund të jetë, ndoshta, një tregtar i aftë, por jo një mik. - Mario Sarmiento V.
 • E vërteta korruptohet nga gënjeshtrat dhe heshtja. - Ciceroni.
 • Një nga hilet e jetës konsiston, më shumë sesa të kesh letra të mira, për të luajtur mirë ato që ke. - Josh Billings.
 • Nëse filloni me siguri, do të përfundoni me dyshime; por nëse pranoni të filloni me dyshime, do të përfundoni me siguri. - Sir Francis Bacon.
 • As armiku juaj më i keq nuk mund t'ju dëmtojë aq shumë sa mendimet tuaja. - Buda.
 • Një jetë e padobishme barazohet me vdekjen e parakohshme. - Goethe.
 • Shkrova atë që doja të lexoja. Njerëzit nuk e shkruajnë atë, unë duhej ta bëja vetë. - CS Lewis.
 • Një minutë në këmbë vlen më shumë se një jetë në gjunjë. - Jose Marti.
 • Isshtë më mirë të jesh frikacak për një minutë sesa të jesh i vdekur për pjesën tjetër të jetës. - Proverb irlandez
 • Roli ynë në këtë planet mund të mos jetë të lavdërojmë Zotin pa e krijuar atë. - Arthur C. Clarke.
 • Një ons kotësi e rreme prish një kuintal të tërë të meritave të vërteta. - fjalë e urtë turke
 • Një epokë ndërton qytete. Një orë i shkatërron. - Seneka.
 • Ju nuk keni shpirt. Ju jeni shpirti. Dhe ka një trup. - CS Lewis.
 • Njëri është pronari i asaj që hesht dhe skllavi i asaj që flet. - Sigmund Frojdi.
 • Pasi loja ka mbaruar, mbreti dhe pengu kthehen në të njëjtën kuti. - Proverb italian.
 • Kush nuk është në gjendje të falë, shkatërron pikën që do ta lejonte të kalonte vetë. Të falësh do të thotë të harrosh. Njeriu fal dhe gjithmonë harron; përkundrazi gruaja fal vetëm. - Mahatma Gandhi
 • Propershtë e përshtatshme për çdo njeri budalla që të jetë dinak. - Georges Courteline.
 • Që një njeri vdes për një kauzë nuk do të thotë asgjë për vlerën e kauzës. - Oscar Wilde.
 • Mos u shqetësoni për plakjen dhe mendoni të rriteni. - Philip Roth.
 • U jep vesh të gjithëve dhe pak zë. Dëgjoni censurat e të tjerëve; por rezervoni mendimin tuaj. - William Shakespeare.

Deri më tani erdhi përpilimi i frazave të thella. Shpresoj se ju kanë pëlqyer shumica e atyre që kemi zgjedhur, si dhe imazhet që i kemi krijuar ekskluzivisht për ju; kështu që ata kanë lirinë t'i ndajnë ato në rrjetet e tyre sociale. Në fund, mos harroni se ne kemi bërë edhe artikuj të tjerë mbi frazat, të cilat mund t'i vizitoni në kategorinë përkatëse.


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

bool (e vërtetë)