Frazat më të mira në jetë për të reflektuar dhe menduar

Importantshtë e rëndësishme që të kalojmë disa minuta çdo ditë duke menduar dhe arsyetuar, pasi në atë mënyrë do të njihemi më mirë dhe do të jemi në gjendje të kuptojmë arsyen pse disa gjëra na ndodhin. Kjo është arsyeja pse ne kemi përgatitur këtë koleksion për ju me frazat më të mira në jetë për të reflektuar dhe menduar, duke përfshirë një shumëllojshmëri të gjerë të alternativave që i përshtaten të gjithë lexuesve tanë.

Frazat më të mira në jetë për të reflektuar dhe menduar

Merrni disa minuta çdo ditë për të arsyetuar dhe menduar

Të menduarit është një aktivitet që pasuron personin që e kryen atë, pasi na lejon të hyjmë në një realitet që shpesh kalon pa u vënë re, por që është pikërisht realiteti i vërtetë.

Qëndrimi i pavëmendshëm ndaj tij çon në konfuzion dhe idenë se jemi në një botë krejtësisht të ndryshme., dhe kjo është arsyeja pse shumë herë gjërat nuk shkojnë siç janë planifikuar, pasi që ne i llogaritnim ato për atë realitet paralel dhe inekzistent.

Për atë arsye, nëse i kushtoni disa minuta çdo ditë meditimit, arsyetimit dhe të menduarit, do të shihni se për një kohë të shkurtër filloni ta shihni jetën nga një këndvështrim tjetër, duke gjetur disa vlera që nuk i kishit menduar kurrë më parë.

Mbledhja e frazave të jetës për të reflektuar dhe menduar

Këtu ju tregojmë disa nga më të mirat frazat e jetës për të reflektuar dhe menduar rreth tyre.

 • "Si do të jetoj sot për të krijuar të nesërmen për të cilën jam angazhuar?"
 • Cila është detyra më e vështirë në botë? Mendoni ".
 • "Çfarë do të përpiqesh të bëje nëse do ta dije që nuk mund të dështoje?"
 • "Kush jam unë, ku kam qenë dhe ku po shkoj?"
 • "Ndërsa plakem, më pak vëmendje i kushtoj asaj që thonë njerëzit. Unë thjesht shoh se çfarë bëjnë ata ".
 • Pranoni përgjegjësinë për jetën tuaj. Dije që ti je ai që do të të çojë atje ku dëshiron, askush tjetër ”.
 • "Në fund të fundit, ajo që ka rëndësi nuk janë vitet e jetës, por jeta e viteve."
 • "Dikush duhet të jetë lart. Pse jo ti? "
 • "Disa njerëz kanë mijëra arsye pse nuk mund të bëjnë atë që duan, kur u duhet vetëm një arsye pse munden."
 • "Duajini armiqtë tuaj, sepse ata do t'ju tregojnë gabimet tuaja".
 • Para se të veproni, dëgjoni. Para se të reagoni, mendoni. Para se të shpenzoni, fitoni. Para se të kritikoni, prisni. Para se të luteni, falni. Para se të dorëzoheni, provojeni ".
 • Mësoni të ndryshoni mendje, është e vetmja mënyrë përpara. "
 • Mësoni nga gabimet e të tjerëve. Ju kurrë nuk do të jetoni aq gjatë sa t’i bëni të gjitha vetë ”.
 • "Me mendimet tona ne krijojmë botën tonë".
 • "Besojuni vetes, ju dini më shumë sesa mendoni se dini".
 • "Ndërtoni ëndrrat tuaja ose dikush tjetër do t'ju punësojë për të ndërtuar ato".
 • "Kushdo që lexon shumë dhe përdor mendjen e tij pak bie në zakone dembelë të mendimit."
 • "Kur thoni se është e vështirë, do të thotë që nuk jeni aq të fortë sa të luftoni për të."
 • "Kur përgatitem për të folur, unë kaloj dy të tretat e kohës duke menduar për atë që njerëzit duan të dëgjojnë dhe një të tretën e asaj që unë dua të them."
 • "Kur doni diçka, i gjithë universi komploton për t'ju ndihmuar ta merrni atë".
 • "Sa më shumë që mendoni aq më shumë kohë keni."
 • "Sa më shumë që mendoni, aq më shumë kohë keni".
 • "Ju duhet të bëni gjërat që mendoni se nuk munden".
 • Lëreni atë që mendoni se duhet të jeni. Përqafo atë që je ".
 • "Shumë njerëz shpenzojnë para që fituan për të blerë gjëra që nuk duan t'i bëjnë përshtypje tek njerëzit që nuk duan."
 • ”Ashensori për sukses nuk është i disponueshëm. Ju duhet të përdorni shkallët, një nga një ".
 • ”Pesë përqind e njerëzve mendojnë; dhjetë përqind e njerëzve mendojnë se mendojnë; tetëdhjetë e pesë përqind e njerëzve më shumë do të vdisnin sesa të mendonin ".
 • ”Armiku është frika. Ne mendojmë se është urrejtje, por është frikë ”.
 • "Fryma e individit përcaktohet nga zakonet e tij dominuese të mendimit."
 • "Suksesi është shuma e përpjekjeve të vogla të përsëritura ditë pas dite."
 • ”Dështimi është udhëzues. Personi që me të vërtetë mendon mëson aq shumë nga dështimet e tij sa nga sukseset e tij ".
 • "Intelekti mund të mendojë ose analizojë vetëm kënaqësinë, por nuk mund ta ndiejë atë."
 • "Gabimi më i madh që mund të bësh në jetë është gabimi i të mos provuarit".
 • ”Bota siç e kemi krijuar është një proces i mendimit tonë. Nuk mund të ndryshohet pa ndryshuar mendimin tonë. "
 • "Bota është një tragjedi për ata që ndihen, por një komedi për ata që mendojnë."
 • "Mendimi më provokues në kohën tonë provokuese është se ne ende nuk kemi menduar."
 • "Qëllimi i jetës është të kontribuojë në një farë mënyre për t'i bërë gjërat më mirë."
 • "Sekreti i së ardhmes tuaj fshihet në rutinën tuaj të përditshme".
 • "Zgjidhni një punë që ju pëlqen dhe nuk do të duhet të punoni një ditë tjetër në jetën tuaj".
 • "Në këtë jetë kurrë mos bëj atë që nuk do të doje të të bëhej. "
 • Në vend që të drejtoheni nga të metat, përqendrohuni te virtytet. "
 • "Ju jeni të lirë të zgjidhni, por nuk jeni të lirë nga pasoja e zgjedhjes suaj."
 • "Hardshtë e vështirë të presësh diçka që e di që nuk do të ndodhë, por është më e vështirë të heqësh dorë kur është gjithçka që dëshiron."
 • "Isshtë më mirë të bësh gabime sesa të mos kesh bërë një gjë të tillë. "
 • "Isshtë më mirë të mbash gojën mbyllur dhe të lejosh që njerëzit të mendojnë se je budalla se sa ta hapësh dhe të pastrosh të gjitha dyshimet."
 • "Prefshtë e preferueshme të pendohesh që ke bërë diçka, sesa të pendohesh që nuk ke guxuar. "
 • "Unë jam mirënjohës të gjithëve që më thanë jo. Prandaj po e bëj vetë ”.
 • "Të bësh dy gjëra në të njëjtën kohë nuk është duke bërë asnjërën prej tyre."
 • "Të bësh atë që je i mirë është e lehtë, gjëja e vështirë po guxon të tejkalojë kufijtë e tu. "
 • "Shpik një të kaluar për të tashmen".
 • "Gjykojeni një njeri nga pyetjet e tij sesa nga përgjigjet e tij."
 • ”Kërkimi për përsosmëri është motivues; kërkimi për përsosmëri është demoralizues ".
 • "Koka mendon, zemra e di".
 • "Dallimi midis të pamundurës dhe së mundshmes është një zemër me vullnet."
 • "Thelbi i mendjes së pavarur nuk qëndron në atë që mendon, por në mënyrën se si mendon".
 • "Ekselenca po bën gjëra të jashtëzakonshme në një mënyrë të shkëlqyeshme."
 • "Lumturia e jetës suaj varet nga cilësia e mendimeve tuaja".
 • ”Lumturia nuk është mungesa e problemeve; është aftësia për t'u marrë me to ".
 • "Njerëzit e shohin botën jo siç është në të vërtetë, por ashtu siç janë."
 • "Inteligjenca është diçka me të cilën kemi lindur. Të menduarit është një aftësi që duhet të mësohet ".
 • ”Leximi siguron vetëm mendjen me materiale njohurish; mendohet se e bën tonën atë që lexojmë ".
 • Çelësi i suksesit është rrezikimi i të menduarit jokonvencional. Konventa është armiku i përparimit ".
 • "Shumica e problemeve të jetës janë shkaktuar nga dy fakte: ne veprojmë pa menduar ose vazhdojmë të mendojmë pa vepruar."
 • “Terapia më e mirë është të kesh dikë afër teje që të do. "
 • "Hakmarrja më e mirë është suksesi masiv."
 • "Mendja nuk është një enë për t'u mbushur, por një zjarr për t'u ndezur".
 • "Opinioni është gjysma mes dijes dhe injorancës."
 • "Përvoja më e keqe është mësuesi më i mirë."
 • "Pyetja më urgjente në jetë është: Çfarë po bën për të tjerët?"
 • "Arsyeja që flas me vete është se unë jam i vetmi që përgjigjet e të cilit i pranoj."
 • "Realiteti i lë shumë imagjinatës."
 • “Fati është proporcional me djersën. Sa më shumë që djersitni, aq më me fat jeni ”.
 • "E vetmja gjë që do t'ju bëjë të lumtur është të jeni të lumtur me atë që jeni dhe jo me atë që njerëzit mendojnë se jeni."
 • "Mënyra e vetme për të bërë punë të shkëlqyera është ta duash atë që bën. Nëse nuk e keni gjetur akoma, vazhdoni të kërkoni ".
 • "E vetmja liri që keni me të vërtetë është mendja juaj, prandaj përdoreni atë".
 • ”Jeta konsiston në të mësuarit për të jetuar me veten. "
 • "Jeta është ndryshim. Rritja është fakultative. Zgjidhni me mençuri. "
 • “Jeta është si fotografia. Ju duhen negativët për t'u zhvilluar vetë ".
 • Jeta është si një biçikletë. Për të mbajtur ekuilibrin duhet të vazhdoni ".

Frazat më të mira në jetë për të reflektuar dhe menduar

 • "Jeta është me të vërtetë e thjeshtë, por ne insistojmë ta bëjmë të vështirë".
 • "Jeta nuk ka të bëjë me përpjekjen për të gjetur rrugën tënde, jeta ka të bëjë me krijimin e saj. Ndërtoni veten, dhe vetëm në këtë mënyrë do të jeni në gjendje të arrini lumturinë që aq shumë kërkoni. "
 • "Jeta nuk ka të bëjë me gjetjen e vetvetes, por me krijimin e vetvetes".
 • “Jeta mund të na çojë në rrugë shumë të ndryshme, ndoshta në shtigje që as nuk mund t’i imagjinonim. Pranoni ata dhe përshtatuni atyre që të rriten dhe të bëheni më të fortë çdo ditë. "
 • "Jeta mund të jetë shumë e thjeshtë, përpiquni të mos e bëni të vështirë. "
 • ”Jeta ka të bëjë me momente. Mos i prisni, besojini ”.
 • "Pyetjet interesante janë ato që shkatërrojnë përgjigjet."
 • "Të lexosh nuk do të thotë të pranosh gjithçka që lexon, do të thotë të arsyetosh gjithçka që lexon."
 • "Ne bëhemi, neurologjikisht, ajo që mendojmë."
 • "Ajo që ju bëni për veten tuaj zhduket kur ju jeni zhdukur, por ajo që bëni për të tjerët mbetet trashëgimia juaj."
 • "Ajo që ka rëndësi është të mos jetosh më gjatë, por që ndihesh krenar për ata që jeton. "
 • ”Ndryshimet janë të mira, nuk duhet të keni frikë prej tyre, duke bërë një ndryshim në jetën tuaj mund të jetë fillimi i një aventure të madhe. "
 • "Sfidat e bëjnë jetën interesante dhe tejkalimi i tyre e bën jetën kuptimplote".
 • "Ata që dinë të mendojnë nuk kanë nevojë për mësues."
 • "Babai im më dha dhuratën më të madhe që mund të bëhet: ai besoi në mua".
 • "Shumë nga dështimet jetike janë nga njerëzit që nuk e kuptuan se sa afër suksesit ishin kur u dorëzuan."
 • "Shumë burra i detyrohen madhështisë së jetës së tyre vështirësive të tyre të jashtëzakonshme".
 • Shumë pak duhet për të bërë një jetë të lumtur; është e gjitha brenda nesh, në mënyrën tonë të të menduarit ".
 • "Asgjë e madhe nuk ndodh të mendosh pak".
 • "Askush nuk di më shumë për mënyrën se si mendon se sa ti".
 • "Unë nuk e di çelësin e suksesit, por çelësi i dështimit është të përpiqesh t'i kënaqësh të gjithë."
 • "Mos beso cdo gje qe mendon. Mendimet janë vetëm ato-mendime ".
 • "Nuk është e vështirë të marrësh vendime kur di se cilat janë vlerat e tua".
 • "Nuk ka asgjë të mirë ose të keqe, mendimi e bën atë të tillë".
 • "Unë nuk kam dështuar. Sapo kam gjetur 10000 mënyra që nuk funksionojnë ".
 • "Nuk pendohem për gjërat që kam bërë, pendohem për gjërat që nuk i bëra kur pata mundësinë."
 • "Një jetë e pashqyrtuar nuk ia vlen të jetosh".
 • "Ayshtë në rregull të ndryshosh mendje, ndonjëherë është më e mira që mund të bësh. "
 • "Ne nuk mund t'i zgjidhim problemet me të njëjtin nivel të të menduarit që i krijoi ato."
 • "Ju nuk mund t'i ndaloni valët, por mund të mësoni të shfletoj".
 • "Ju nuk mund të bëni një jetë pozitive me një mendje negative".
 • "Mos u merrni me dogmë, e cila po jeton me rezultatet e të menduarit të njerëzve të tjerë."
 • "Mos u merr me përshtypjet e para. "
 • "Mos u shqetëso aq shumë për atë që ndodh rreth teje, shqetëso më shumë për atë që ndodh brenda teje".
 • "Ne bëhemi çfarë mendojmë".
 • "Fuqia jonë është aftësia jonë për të vendosur".
 • "Asnjëherë mos e dashuroni dikë që ju trajton sikur jeni normal".
 • "Gjërat nuk janë kurrë të zeza ose të bardha, gjithmonë ka shumë më tepër sesa ato që mund të shohim me sy të lirë. "
 • "Mos u pendo kurrë për asgjë që të bëri të buzëqeshësh".
 • "Ushqeni mendjen tuaj me mendime të shkëlqyera".
 • "Ndaloni së menduari dhe jepni fund problemeve tuaja".
 • "Për të qenë i suksesshëm, dëshira juaj për sukses duhet të jetë më e madhe se frika juaj nga dështimi."
 • "Të menduarit është puna më e vështirë, e cila është arsyeja e mundshme që pak njerëz e bëjnë atë."
 • "Të mendosh është e lehtë, të veprosh është e vështirë, dhe të bësh mendimet e dikujt në veprim është gjëja më e vështirë në botë."
 • "Falni të tjerët, jo sepse ata meritojnë falje, por sepse ju meritoni paqe".
 • "Mendo para se të flasësh. Lexoni para se të mendoni. "
 • "Mendo para se të flasësh. Lexoni para se të mendoni. "
 • Mendoni si një mbretëreshë. Një mbretëreshë nuk ka frikë të dështojë. Dështimi është një gur tjetër drejt suksesit ”.
 • "Mendoni për të gjithë bukurinë që është ende rreth jush dhe jini të lumtur".
 • "Mendoni për veten tuaj dhe lini të tjerët të gëzojnë atë privilegj."
 • Unë mendoj dhe mendoj për muaj dhe vite. Nëntëdhjetë e nëntë herë përfundimi është i rremë. Herën e njëqind kam të drejtë ".
 • "Ata mund të bëjnë gjithçka sepse mendojnë se munden."
 • "Mund të kesh pak dhe të jesh i pasur".
 • "Kush kontrollon median, kontrollon mendjen."
 • "Ndoshta përfundimi logjik që të gjithë janë njësoj është se të gjithë mendojnë njësoj".
 • "Ju e dini në momentin që pushoni të mendoni për të, kjo do të ndodhë."
 • "Ju do të jeni aq të vlefshëm për të tjerët sa keni qenë për veten tuaj."
 • "Po të kisha respektuar të gjitha rregullat, nuk do të kisha arritur kurrë askund."
 • "Nëse mundësia nuk troket, ndërtoni një derë."
 • "Nëse nuk ju pëlqen diçka, ndryshojeni atë. Nëse nuk mund ta ndryshoni, ndryshoni mendje. "
 • "Nëse doni ta shfrytëzoni mirë kohën tuaj, duhet të dini se çfarë është më e rëndësishmja dhe më pas të jepni gjithçka që keni."
 • "Nëse vërtet dëshironi të bëni diçka, do të gjeni një mënyrë për ta bërë, përndryshe do të gjeni një justifikim."
 • "Nëse e gjeni veten vetëm kur jeni vetëm, jeni në një shoqëri të keqe".
 • "Sa herë që e gjeni veten në anën e shumicës, është koha të ndaleni dhe të reflektoni."
 • "Pa devijim nga norma, përparimi nuk është i mundur."
 • "Pa qëllime ose plane për t'i arritur ato, ju jeni si një dele që ka nisur lundrimin pa destinacion".
 • "Pa reflektim, ne verbohemi në rrugën tonë, duke krijuar pasoja më të padëshiruara dhe duke mos arritur asgjë të dobishme."
 • ”Dikur mendoja se gjëja më e keqe në jetë është të mbarosh vetëm. Nuk është, gjëja më e keqe është të përfundosh me njerëz që të bëjnë të ndihesh i vetmuar ".
 • "Ne mendojmë vetëm kur përballemi me një problem."
 • "Vetëm se rruga ime është e ndryshme nuk do të thotë se kam humbur".
 • "Vetëm mos harroni se dikush atje është më i lumtur se ju me më pak se sa keni."
 • ”Ne jemi të varur nga mendimet tona. Ne nuk mund të ndryshojmë asgjë nëse nuk ndryshojmë mendimet tona ".
 • Ne jemi ato që na kanë bërë mendimet tona. Prandaj kini kujdes se çfarë mendoni. Fjalët janë dytësore. Mendimet jetojnë; ata udhëtojnë larg ".
 • "Unë jam njeriu më i mençur në tokë, sepse di një gjë, dhe kjo është se nuk di asgjë".
 • "Çdo revolucion ishte së pari një mendim në mendjen e një njeriu".
 • "Të gjithë dhe gjithçka që shfaqet në jetën tonë është pasqyrim i diçkaje që po ndodh brenda nesh".
 • "Gjithçka që mund të imagjinoni është e vërtetë".
 • "Gjithçka që një njeri arrin dhe gjithçka që nuk arrin të arrijë është rezultat i drejtpërdrejtë i mendimeve të tij."
 • "Të gjitha problemet fillojnë kur ne fillojmë të mendojmë se çfarë mendojnë të tjerët për ne."
 • "Të gjitha mendimet e mëdha të vërteta konceptohen duke ecur".
 • "Merrni kohën tuaj për qëllim, por kur të vijë koha për veprim, ndaloni së menduari dhe vazhdoni përpara".
 • "Gjuha juaj tregon dhe kufizon atë që mendoni."
 • "Një mik i të gjithëve është mik i askujt".
 • "Një udhëtar i mirë është ai që di të udhëtojë me mendjen e tij."
 • ”Një ditë nuk është gjithmonë e ndritshme dhe netët nuk janë gjithmonë të errëta. E vetmja gjë që ka rëndësi është se çfarë ka brenda, sepse dita dhe nata janë një reflektim i jush "
 • "Një njeri që nuk mendon për veten e tij, nuk mendon aspak".
 • "Një moment heshtje është në të vërtetë një moment shumë i fortë."
 • "Një përfundim është vendi ku arrini kur jeni të lodhur duke menduar."
 • "Një buzëqeshje mund të jetë letra juaj më e mirë përcjellëse në një ditë të keqe. "
 • "Një jetë e kaluar duke bërë gabime nuk është vetëm më e nderuar, por më e dobishme se një jetë e kaluar duke mos bërë asgjë".
 • "Të jetosh është e komplikuar dhe ndonjëherë e dhimbshme, por ia vlen. "
 • "Të bësh një jetë të lumtur dhe të plotë është e komplikuar, bazohet në arritjen e ekuilibrit midis bërjes së asaj që të pëlqen dhe bërjen e lumtur të njerëzve përreth jush, sepse nëse e kufizoni veten duke i bërë të tjerët të lumtur nuk do të ndiheni kurrë të kënaqur, përkundrazi, nëse bëni atë që ju pëlqen, por shkel pjesën tjetër, ndërgjegjja juaj nuk do t'ju lejojë kurrë të flini. "
 • "Pavarësisht nëse mendoni se mundeni ose mendoni se nuk mundeni, keni të drejtë".

Shpresojmë që t'ju kemi ndihmuar të nxjerrni konkluzione të përshtatshme për jetën tuaj, dhe natyrisht, ju rekomandojmë që ta mbani këtë listë për ta konsultuar herë pas here.


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

2 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   ruth n dijo

  Mirëmëngjes, faleminderit që morët mundimin të ndani këto fraza që reflektojnë dhe ndihmojnë vetëkontrollin që unë dua të kryej në jetën time.

  1.    THERESA WILLIAMS dijo

   Përshëndetje, unë jam Theresa Williams. Pasi isha në lidhje me Anderson për vite me radhë, ai u nda me mua, unë bëra më të mirën time për ta rikthyer atë, por gjithçka ishte e kotë, unë doja që ai të kthehej aq shumë për shkak të dashurisë që unë kam për të, unë iu luta me gjithçka, bëra premtime por ai nuk pranoi. Ia shpjegova problemin tim shoqes time dhe ajo më sugjeroi që unë më mirë të kontaktoja një magji që mund të më ndihmonte të bëja një magji për ta sjellë përsëri, por unë jam tip që kurrë nuk besova në magji, nuk kisha zgjidhje tjetër veçse të provoja, Mail tek magjistari dhe ai më tha se nuk kishte asnjë problem që gjithçka do të ishte mirë brenda tre ditësh, që ish-i im do të kthehej tek unë brenda tre ditësh, ai hodhi magjinë dhe çuditërisht në ditën e dytë, ishte rreth orës 4:XNUMX. Ish-i im më thirri, unë isha aq i befasuar, iu përgjigja thirrjes dhe gjithçka që ai tha ishte se i vinte shumë keq për gjithçka që ndodhi sa që ai donte që unë të kthehesha tek ai, sa ai më do aq shumë. Isha aq e lumtur dhe shkova tek ai sa kështu filluam të jetojmë së bashku, përsëri të lumtur. Që nga ajo kohë, unë kam bërë një premtim se kushdo që njoh dhe ka një problem marrëdhënieje, unë do t'i ndihmoja një personi të tillë duke e referuar tek i vetmi anije magjike e vërtetë dhe e fuqishme që më ndihmoi në problemin tim. Email: (drogunduspellcaster@gmail.com) ju mund ta dërgoni me email nëse keni nevojë për ndihmën tuaj në marrëdhënien tuaj ose ndonjë rast tjetër.

   1) Magjitë e Dashurisë
   2) Magjitë e Dashurisë së Humbur
   3) Magjitë e divorcit
   4) Magjitë e Martesës
   5) magji lidhëse.
   6) Magjitë e shpërbërjes
   7) Nxirr një dashnor të kaluar
   8.) Ju dëshironi të promovoheni në zyrën / Lotarinë tuaj
   9) ai dëshiron të kënaqë të dashurin e tij
   Kontaktoni me këtë njeri të shkëlqyeshëm nëse keni ndonjë çështje për një zgjidhje të qëndrueshme
   Nëpërmjet (drogunduspellcaster@gmail.com)