+125 Fraza të përpjekjes për të motivuar veten

Nëse ato që po kërkoni janë fraza përpjekjeje, do të kënaqeni kur dini se ne kemi bërë përpilimin më të madh që mund të gjeni për këtë kategori. Midis tyre do të gjeni tekste, fraza dhe reflektime të thëna nga njerëz të njohur ose të famshëm të sotëm ose të viteve të mëparshme; të cilat kanë për qëllim t'ju motivojnë të përpiqeni çdo ditë për të arritur qëllimet tuaja.

Frazat më të mira të përpjekjeve

 • Kush nuk ka dhënë gjithçka nuk ka dhënë asgjë. - Helenio Herrera.
 • Ndonjëherë gjërat mund të mos shkojnë sipas mënyrës tuaj, por përpjekja duhet të jetë aty çdo natë. -Michael Jordan.
 • Talenti është një dhuratë që Zoti na jep në fshehtësi, dhe që ne e zbulojmë pa e ditur. - Monteskje.
 • Përpjekja është nëna e të gjitha arritjeve. - Anonim.
 • Të duash të tjerët gjithmonë na kushton diçka dhe kërkon përpjekje. Ju duhet të vendosni ta bëni me qëllim. Mezi pret një ndjenjë që të motivon. —Joyce Meyer.
 • Ai që pushon së qeni më mirë, pushon së qeni i mirë. —Oliver Cromwell.
 • Bleta dhe grerëzat thithin të njëjtat lule; por ata nuk marrin të njëjtën mjaltë. - Joseph Joubert.
 • E vetmja gjë që na vjen pa mundim është pleqëria. "Gloria Pitzer".
 • Njeriu që mund të drejtojë vetveten pasi përpjekja është e dhimbshme është njeriu që do të fitojë. "Roger Bannister".
 • Bashkohuni me inteligjencën e përpjekjeve; do të punoni më pak dhe do të bëni më shumë. - Anonim.
 • Unë do të fal që nuk janë të sakta, por jo se nuk bëjnë përpjekje. - Pep Guardiola.
 • Dështimi fillon kur përpjekja pushon. - Anonim.
 • Dhelprat përdorin shumë hile. Hedgehogs, vetëm një. Por është më e mira nga të gjitha. - Erazmi i Roterdamit.
 • Shumë thonë që përpjekja është çështje fati, pak thonë që fati është çështje përpjekjeje. - Anonim.
 • Përpjekja e vazhdueshme, e palodhur dhe e vazhdueshme do të fitojë. —James Whitcomb Riley.
 • Burrat gjithmonë nuk e pranojnë atë që nuk mund të bëjnë. - Cristina II.
 • E rëndësishme nuk është lumturia që arrihet, por ajo që kërkohet; jo qëllimi, por përpjekja për ta arritur atë. - Anonim.
 • Miq, toka është e varfër, farat duhet të mbillen me bollëk në mënyrë që të merren korrje modeste. - Novalis.
 • Fanatizmi konsiston në dyfishimin e përpjekjeve kur të keni harruar fundin. - Jorge Santayana.
 • Nëse keni mjaft oomf, nuk keni pse të shqetësoheni për hov. —Zig Ziglar.
 • Teknika është përpjekje për të kursyer përpjekjet. - José Ortega y Gassett.

 • Njerëzimi, duke filluar nga askund dhe me përpjekjen e vet, ka arritur nivelet më të larta të mjerimit. - Groucho Marx.
 • Çdo gjë individuale në vetvete ka masën e vet të aftësisë, vetëm aftësia e gjinisë është e pamatshme. - Novalis.
 • Merimangat kapin mizat dhe i lënë grerëza të ikin. - Plutarku.
 • Qartësia dhe qëndrueshmëria nuk janë të mjaftueshme: kërkimi i së vërtetës kërkon përulësi dhe përpjekje. —Tariq Ramadan.
 • Marrja së bashku është fillimi; Mbajtja së bashku është progres; të punosh së bashku është sukses. - Henry Ford.
 • Pjesa më e madhe e shumë njerëzve është më e mirë se përpjekja e disa. - Anonim.
 • Një përpjekje fituese fillon me përgatitjen. - Joe Gibbs.
 • Familja thirret të jetë një tempull, domethënë një shtëpi lutjeje: një lutje e thjeshtë, plot përpjekje dhe butësi. Një lutje që bëhet jetë, kështu që e gjithë jeta bëhet lutje. - Gjon Pali II.
 • Zoti i jep secilit zog ushqimin e tij, por nuk e hedh në foletë e tyre. —JG Holland.
 • Në të gjitha çështjet njerëzore ka përpjekje dhe ka rezultate, dhe forca e përpjekjes është masa e rezultatit. "James Allen".
 • Burrat bëhen më të fortë duke kuptuar se dora e ndihmës për të cilën kanë nevojë është në fund të krahut të tyre. - Sidney J. Phillips.
 • Mënyra në të cilën ndodh e pashmangshmja është përpjekja. —Oliver Wendell Holmes.
 • Përpjekja pa talent është një situatë dëshpëruese, por talenti pa përpjekje është një tragjedi. "Mike Ditka".
 • Talenti zhvillohet në vende të qeta, karakteri në rrjedhën e trazuar të jetës. - Goethe.
 • Fitorja është më këmbëngulësja. "Napoleon Bonaparte".
 • Impossibleshtë e pamundur të përmirësohet pa përpjekje. Një medalje e artë nuk fitohet pa u thyer djersa.
 • Talenti është një gjë mjaft e zakonshme. Inteligjenca nuk është e pakët, por këmbëngulje. - Doris Lessing.
 • E vetmja teknikë që ia vlen të përvetësohet është ajo që e shpikni vetë. - Jean Cocteau.
 • Bota nuk ka ndryshuar nga politika por nga teknika. - Friedrich Dürrenmatt.
 • Jeta është shumë e shkurtër për ta kaluar në negativitet. Kështu që unë kam bërë një përpjekje të vetëdijshme që të mos jem aty ku nuk dua të jem. "Hugh Dillon".
 • Suksesi nuk arrihet me fat, është rezultat i përpjekjeve të vazhdueshme. - Anonim.

 • Cilësia nuk është kurrë një aksident; është gjithmonë rezultat i një përpjekje të inteligjencës. - John Ruskin.
 • Shpërblimi ynë është në përpjekje dhe jo në rezultat. Përpjekja e plotë është fitorja e plotë. - Mahatma Gandhi.
 • Ka vetëm lumturi atje ku ka virtyt dhe përpjekje serioze, sepse jeta nuk është lojë. -Aristoteli.
 • Historia është përpjekja e shpirtit për të arritur lirinë. "Hegel".
 • Çfarë rëndësie ka macja është e zezë apo e bardhë për sa kohë që kap minj? - Deng Xiaoping.
 • Sa më e madhe përpjekja, aq më e madhe është lavdia. "Pierre Corneille".
 • Kurdoherë që thoni "Nuk mund ta duroj më", bëj përpjekjen tënde të dytë dhe do të arrish gjithçka. - Anonim.
 • Talenti varet nga frymëzimi, por përpjekja varet nga secili. - Pep Guardiola.
 • Unë preferoj të fitoj 1% të përpjekjeve të 100 njerëzve sesa 100% të përpjekjeve të mia. - John D. Rockefeller.
 • Nëse nuk besoni në veten tuaj, askush nuk do ta besojë; Kjo është këshilla që çon në sukses. - John D. Rockefeller.
 • Mosha e pjekur është ajo në të cilën ju jeni ende i ri, por me shumë më shumë përpjekje. - Jean-Louis Barrault.
 • Për ne, nuk ka asgjë përveç qëllimit. Pjesa tjetër nuk është puna jonë. "TS Eliot".
 • Kërkoni shumë nga vetja dhe prisni pak nga të tjerët. Në këtë mënyrë ju do t’i kurseni vetes telashe. - Konfuci.
 • Gjithçka që marrim në jetë nuk vjen si dhuratë. Vjen si një shpërblim për përpjekjen për ta arritur atë. - Anonim.
 • Njeriu është i përkushtuar për të dashur me zë të lartë atë që nuk përpiqet kurrë ta arrijë. - Noel Claraso.
 • Ashtu si njeriu injorant ka vdekur para se të vdesë, njeriu i talentuar jeton edhe pas vdekjes. - Publio Siro.
 • Arritja e qëllimeve është një detyrë heroike. - Ernie Larsen.
 • Puna e moderuar fortifikon shpirtin; dhe e dobëson kur është e tepruar: ashtu si uji i moderuar i ushqen bimët dhe i mbyt ato shumë. - Plutarku.
 • Përpjekja është e rëndësishme, por të dish se ku të bësh përpjekje është ajo që vlen më shumë. - Anonim.
 • Sa më i madh talenti, në grua, aq më i madh indociliteti. - William Shakespeare.
 • Nëse fati nuk na ndihmon, ne vetë do ta ndihmojmë atë të përmbushet vetvetiu. - Cosroes
 • Të bësh me lehtësi atë që është e vështirë për të tjerët, kjo është shenja e talentit; bëni atë që është e pamundur për talentin, kjo është shenja e gjeniut. - Henry F. Amiel.

 • Me përpjekje dhe shpresë, gjithçka arrihet. - Anonim.
 • Suksesi është shuma e përpjekjeve të vogla, të përsëritura ditë pas dite. —Robert Collier.
 • Ajo që nuk fillon sot nuk mbaron kurrë nesër. -Johann Wolfgang von Goethe.
 • Për çdo përpjekje të disiplinuar ka një shpërblim të shumëfishtë. "Jim Rohn".
 • Nuk ka talent të madh pa vullnet të madh. - Honoré de Balzac.
 • Studimi me përpjekje dhe pozitivizëm gjithmonë sjell shpërblime të mira. -Anonim.
 • Një hero mund të jetë i njëjti që triumfon si ai që dorëzohet, por kurrë ai që braktis luftimet. "Thomas Carlyle".
 • Shigjetari i mirë nuk gjykohet nga shigjetat e tij, por nga qëllimi i tij. - Thomas Fuller.
 • Njeriu nuk e di kurrë për çfarë është i aftë derisa të përpiqet. - Charles Dickens.
 • Bëni gjërat në mënyrë korrekte dhe paratë do të vijnë pothuajse pa mundim. - Anonim.
 • Alwaysshtë gjithmonë shumë herët për të hequr dorë. —Norman Vincent Peale.
 • Bëni atë që duhet për të arritur dëshirën tuaj më të zjarrtë, dhe do të përfundoni duke e arritur atë. - Ludwig van Beethoven.
 • Çdo përpjekje është e lehtë me zakon. - Tito Livio.
 • Gjërat mund t'u vijnë atyre që presin, por vetëm gjërat e lëna pas nga ata që nguten. -Abraham Lincoln.
 • Dallimi në mes të zakonshëm dhe të jashtëzakonshëm është se pak shtesë. —Jimmy Johnson.
 • Përpjekja pa vizion është rutinë dhe vizioni pa përpjekje është fantazi. - Anonim.
 • Mendimet e mira janë të mira, por janë aq të lehta sa një flluskë sapuni, nëse përpjekja për t'i vënë ato në veprim nuk i ndjek ato. - Gaspar Melchor de Jovellanos.
 • Erërat dhe valët janë gjithmonë në anën e lundruesve më të aftë. - Edward Gibbon.
 • Askush nuk e di se për çfarë është i aftë derisa të përpiqet. - Publio Siro.
 • Ne jemi ajo që bëjmë vazhdimisht. Përsosmëria, pra, nuk është një akt, por një zakon. - Aristoteli.
 • Ai që nuk ka rënë kurrë nuk e ka idenë e saktë të përpjekjes që duhet bërë për të qëndruar në këmbë. - Multatuli.
 • Qytetërimi nuk zgjat sepse burrat janë të interesuar vetëm për rezultatet e tij: anestetikë, automobila, radio. Por asgjë që jep civilizimi nuk është fryti natyror i një peme endemike. Gjithçka është rezultat i një përpjekjeje. Një qytetërim mund të qëndrojë vetëm nëse shumë kontribuojnë në bashkëpunimin e tyre në përpjekje. Nëse të gjithë preferojnë të shijojnë frutat, civilizimi shembet. - José Ortega y Gasset.

 • Ne harrojmë se të gjitha gjërat e mira që ia vlen të zotërosh duhet të paguhen me goditje të përpjekjeve të përditshme. Ne shtyjmë dhe shtyjmë, derisa mundësitë e buzëqeshjes të mos vdesin. "William James".
 • Një dishepull nga i cili nuk kërkohet asgjë që nuk mund ta bëjë, nuk bën kurrë gjithçka që mundet. - John Stuart Mill.
 • Urrejtjet dhe dashuritë që më ndjekin janë shumë meritore, përpjekja ime më ka kushtuar. - Anonim.
 • Gjithmonë bëni një përpjekje totale, edhe kur shanset janë kundër jush. "Arnold Palmer".
 • Një arritje spektakolare paraprihet gjithmonë nga një përgatitje spektakolare… - Robert H. Schuller.
 • Konceptet e ndërlidhura: kërkimi, arritja, përpjekja, lumturia, e rëndësishme, arritja e qëllimit
 • Një përpjekje e bërë për lumturinë e të tjerëve ngrihet mbi veten tonë. —Lydia M. Fëmija.
 • Jeta mund të jetë e mërzitshme nëse nuk bën përpjekje për të. - John C. Maxwell.
 • Një defekt që i ndalon burrat të veprojnë është të mos dinë se për çfarë janë të aftë. —Jacques-Bénigne Bossuet.
 • Kudo që ka një pemë për ta mbjellë, mbilleni vetë. Kur ka një gabim për të ndryshuar, ju e ndryshoni atë. Aty ku ka një përpjekje që të gjithë të shmangen, bëjeni vetë. Bëhu ai që largon gurin nga rruga. - Gabriela Mistral.
 • Askush nuk e kupton që ju keni dhënë gjithçka. Ju duhet të jepni më shumë. —Antonio Porchia.
 • Askush nuk është mbytur në djersën e vet. "Ann Landers".
 • Një majë djerse kursen një litër gjak. - George S. Patton.
 • Djersa është kolonja e arritjeve. "Heywood Hale Broun".
 • Nëse përdoret talenti, imagjinata mungon. - Georges Braque.
 • Sekreti i lumturisë sime nuk është të përpiqem për kënaqësi, por të gjej kënaqësi në përpjekje. - André Gide
 • Kam zbuluar se jeta në përgjithësi është një përpjekje ekipore; eshte nje loje skuadre. —Joe Namath.
 • Talenti, në një masë të madhe, është çështje e këmbënguljes. - Francisco Umbral.
 • Njeriu është bërë për gabim. Ajo hyn në frymën tuaj krejt natyrshëm, por të zbulosh një të vërtetë kërkon një përpjekje të madhe. - Frederiku i Madh.
 • Effortshtë përpjekja e vazhdueshme dhe e vendosur që thyen çdo rezistencë dhe largon të gjitha pengesat. —Klaud M. Bristol.
 • Asnjëherë nuk ka një birë që me pak përpjekje nuk mund të kapërcehet. - Anonim.

 • Lumturia është një opsion që kërkon përpjekje herë pas here. "Eskili".
 • Ju nuk kapni një troftë në pantallona të thata. —Miguel de Cervantes.
 • Lufta vetëm na kënaq, jo fitorja. "Blaise Pascal".
 • Kur bëjmë më të mirën, nuk e dimë kurrë se çfarë mrekullie do të funksionojë në jetën tonë ose në jetën e tjetrit. -Helen Keller.
 • Artisti nuk është asgjë pa dhuratën, por dhurata nuk është asgjë pa punë. "Emile Zola".
 • Edukimi vjen nga brenda; ju e merrni atë me luftë, përpjekje dhe mendim. "Kodra e Napoleonit".
 • Unë e di që përpjekja ishte e madhe, por çfarë fitohet falas dhe çfarë do të thoshte arti nëse do të merrej pa përpjekje? - Konstantin Stanislavski.
 • Nëse dikush nuk ka dhënë gjithçka, nuk ka dhënë asgjë. - Georges Guynemer.
 • Asgjë nuk mund të dalë nga askund. -Uilliam Shekspir.
 • Secili njeri është krijuesi i pasurisë së tij. —Apio Klaudio.
 • Kurorat e dafinës largohen nga një frymë flladi; kundër kurorave të ferrave, furtuna nuk mund të bëjë asgjë. - Friedrich Hebbel.
 • Përpjekje kurrë pasuri e mëngjesit. —Fernando de Rojas.
 • Meriton përpjekjen e të tjerëve. - Anonim.
 • Vendosni zemrën, mendjen, intelektin dhe shpirtin tuaj edhe në veprimet tuaja më të vogla. Ky është sekreti i suksesit. —Svami Sivananda.
 • Të gjitha përpjekjet duhet të shterojnë para se të ankoheni. - Shën Tereza e Fëmijës Jezus.
 • Arritjet e një organizate janë rezultat i përpjekjeve të kombinuara të secilit individ. - Vince Lombardi.
 • Të fitosh nuk është gjithçka, por përpjekja për të fituar është. —Zig Ziglar.
 • Nëse besoni plotësisht te vetja juaj, nuk do të ketë asgjë që është jashtë mundësive tuaja. - Wayne W. Dyer. Unë preferoj të fitoj 1% të përpjekjeve të 100 njerëzve sesa 100% të përpjekjeve të mia. - John D. Rockefeller.
 • Një hero mund të jetë i njëjti që triumfon si ai që dorëzohet, por kurrë ai që braktis luftimet. "Thomas Carlyle".
 • Një arritje spektakolare paraprihet gjithmonë nga një përgatitje spektakolare… - Robert H. Schuller.
 • Kush nuk ka dhënë gjithçka nuk ka dhënë asgjë. - Helenio Herrera.
 • Meriton përpjekjen e të tjerëve. - Anonim.

 • Dallimi në mes të zakonshëm dhe të jashtëzakonshëm është se pak shtesë. —Jimmy Johnson.
 • Ne harrojmë se të gjitha gjërat e mira që ia vlen të zotërosh duhet të paguhen me goditje të përpjekjeve të përditshme. Ne shtyjmë dhe shtyjmë, derisa mundësitë e buzëqeshjes të mos vdesin. "William James".
 • Unë e di që përpjekja ishte e madhe, por çfarë fitohet falas dhe çfarë do të thoshte arti nëse do të merrej pa përpjekje? - Konstantin Stanislavski.
 • Nëse besoni plotësisht te vetja juaj, nuk do të ketë asgjë që është përtej mundësive tuaja. - Wayne W. Dyer.
 • Alwaysshtë gjithmonë shumë herët për të hequr dorë. —Norman Vincent Peale.
 • Kurdoherë që thoni "Nuk mund ta duroj më", bëj përpjekjen tënde të dytë dhe do të arrish gjithçka. - Anonim.
 • Ka vetëm lumturi atje ku ka virtyt dhe përpjekje serioze, sepse jeta nuk është lojë. -Aristoteli.
 • Ne jemi ajo që bëjmë vazhdimisht. Përsosmëria, pra, nuk është një akt, por një zakon. - Aristoteli.
 • Çdo gjë individuale në vetvete ka masën e vet të aftësisë, vetëm aftësia e gjinisë është e pamatshme. - Novalis.
 • Nëse fati nuk na ndihmon, ne vetë do ta ndihmojmë atë të përmbushet vetvetiu. - Cosroes
 • Një dishepull nga i cili nuk kërkohet asgjë që nuk mund ta bëjë, nuk bën kurrë gjithçka që mundet. - John Stuart Mill.
 • Nëse keni mjaft oomf, nuk keni pse të shqetësoheni për hov. —Zig Ziglar.
 • Një përpjekje fituese fillon me përgatitjen. - Joe Gibbs.
 • Të duash të tjerët gjithmonë na kushton diçka dhe kërkon përpjekje. Ju duhet të vendosni ta bëni me qëllim. Mezi pret një ndjenjë që të motivon. —Joyce Meyer.
 • Miq, toka është e varfër, farat duhet të mbillen me bollëk në mënyrë që të merren korrje modeste. - Novalis.
 • Një përpjekje e bërë për lumturinë e të tjerëve ngrihet mbi veten tonë. —Lydia M. Fëmija.
 • Një majë djerse kursen një litër gjak. - George S. Patton.
 • Bashkohuni me inteligjencën e përpjekjeve; do të punoni më pak dhe do të bëni më shumë. - Anonim.
 • Njeriu është i përkushtuar për të dashur me zë të lartë atë që nuk përpiqet kurrë ta arrijë. - Noel Claraso.
 • Ai që nuk ka rënë kurrë nuk e ka idenë e saktë të përpjekjes që duhet bërë për të qëndruar në këmbë. - Multatuli.
 • Të gjitha përpjekjet duhet të shterojnë para se të ankoheni. - Shën Tereza e Fëmijës Jezus.
 • Lufta vetëm na kënaq, jo fitorja. "Blaise Pascal".
 • E vetmja gjë që na vjen pa mundim është pleqëria. "Gloria Pitzer".

Shpresojmë që këto fraza përpjekje të ju pëlqejnë, si dhe imazhet e krijuara në mënyrë që të mund t'i ndani sa herë që dëshironi. Nëse dëshironi të shihni më shumë fraza në lidhje me kategoritë e tjera, shkoni në seksionin e faqes kushtuar asaj. Ne gjithashtu ju ftojmë të merrni pjesë në komente dhe të lini mendimin tuaj.


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

2 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   Y. Ramirez dijo

  Përshëndetje!! Dua të komentoj se një situatë e jashtëzakonshme më ndodhi në fund të vitit të kaluar, zemra ime u trazua dhe më trembi, fillova të shkoj te mjeku dhe ata njoftuan se kërkoja një biopsi në gji, diçka që më tmerroi në një mënyrë brutale. Fillova të mendoj se trupi im ishte i mbushur me tumore, sidomos koka ime, nuk doja ta prekja, dhe pas pak, (si një javë më parë), është një dhimbje, një presion rreth tij, që më tremb më shumë dhe kjo më trishton, sepse ende kam fëmijë të vegjël. Unë ende nuk kam qenë te mjeku, për të njëjtën arsye që nuk do ta duroj ankthin. Nuk di çfarë të bëj më, jeta ime nuk është më e njëjta?

 2.   DAVID CERVANTES FARIAS dijo

  Përshëndetje, mirëmëngjes Y. Ramirez, Zoti të do dhe ai dëshiron që ti të shkosh tek ai, një këshillë që mund të të jap është që ti ta vendosësh Zotin të parin në gjithçka që bën, ai është mjeku më i mirë në botë, personalisht Zoti Ai po bën shumë mrekulli në familjen time, në një mënyrë të tillë që unë mund t'ju jap dëshmi se si Zoti ka bërë gjëra të mrekullueshme në jetën time dhe familjen time, gjithçka që duhet të bëni është të keni besim dhe të besoni se ai është ai që jep jetë, dhe se ai është unik dhe beson në të.

bool (e vërtetë)