Fraza për t’u kujdesur për mjedisin

Jo të gjithë njerëzit janë të vetëdijshëm për rëndësinë e mjedisit ku jetojmë. Sidoqoftë, këto fraza për t’u kujdesur për mjedisin Do të jetë në gjendje t'ju kujtojë juve dhe të tjerëve se tani për tani toka është shtëpia e vetme që kemi; kështu që ne duhet të kujdesemi për ta në mënyrë që të mos vuajmë pasojat mjedisore të të cilave jemi viktima sot.

Frazat më të mira për t’u kujdesur për mjedisin

Këto fraza për t'u kujdesur për mjedisin kanë objektivin e përshkruar më sipër, i cili do t'ju lejojë të përhapni këtë mesazh përmes rrjeteve sociale; ose duke ndarë artikullin në to, duke përdorur frazat për t'i vendosur ato në deklaratat ose botimet e tyre dhe gjithashtu duke shpërndarë imazhet që kemi krijuar posaçërisht për këtë artikull. Gjithashtu, nëse jeni të shqetësuar për përkeqësimi i mjedisitNë lidhjen që sapo lamë do të gjeni informacione për ta ndihmuar në mbajtjen e tyre.

Pa asgjë më shumë për të thënë, këtu është lista:

 • Subjektet që promovojnë zhvillimin kanë qenë të ngadaltë në miratimin, si një strategji për të ulur varfërinë, menaxhimin korrekt të ekosistemeve. - Gregory Mock
 • Natyra toleron njërën dhe tjetrën shuplakë që njerëzit i japin, por kufiri i kësaj qëndrese është pothuajse i mbaruar. - M. Moskoso.
 • Unë mendoj se kostoja e energjisë do të ulet kur të bëjmë kalimin në energjinë e rinovueshme. -Al Gore.
 • Zogjtë janë tregues të mjedisit. Nëse ata janë në rrezik, ne do ta dimë se së shpejti do të rrezikohemi. - Roger Tory Peterson.
 • Uji i ndotur nuk mund të lahet. - Proverb afrikan.
 • Për shumë vite ne jemi përpjekur t'i tërheqim vëmendjen njerëzimit se nuk është e mundur që të jetojmë nëse nuk ka një lidhje të përshtatshme me Nënën Natyrë. - Rigoberta Menchú Tum.
 • Çështja më e rëndësishme për mjedisin është ajo që përmendet rrallë, dhe kjo është natyra joetike e kulturës sonë. "Gaylord Nelson".
 • Ujë për të gjithë, por jo për gjithçka ... Optimizimi i këtij burimi natyror dhe shmangia e mbeturinave do të jetë zgjidhja e vetme për nevojat e vitit 2030. - José Luis Gallego.
 • Konservimi është një gjendje harmonie midis njeriut dhe tokës. "Aldo Leopold".
 • Mënyra e vetme, nëse do të përmirësojmë cilësinë e mjedisit, është përfshirja e të gjithëve. - Richard Rogers.
 • Të kuptuarit e ligjeve të natyrës nuk do të thotë që ne jemi imun ndaj operacioneve të tyre. —David Gerrold.
 • Uji është mjeti i natyrës. - Leonardo da Vinci.
 • Dangerousshtë e rrezikshme të ndotësh gjithçka që është e pastër. Gjithashtu ajër i pastër. - At Mateo Bautista.
 • Prodhon një trishtim të madh kur mendon se natyra flet ndërsa njerëzimi nuk e dëgjon atë. - Viktor Hygo.
 • Për 10 vjet do të jetë e pamundur të udhëtosh në Polin e Veriut me një ekip qensh. Do të ketë shumë ujë. "Will Steger".
 • Çdo botim i së Dielës në New York Times konsumon një sasi letre të bërë nga 200 hektarë pyll. - Gabriel Garcia Marquez.

Fraza për natyrën

 • Shpirti ushqehet përmes heshtjes, studimit, konsumimit të drejtë, kontaktit me natyrën dhe vetë-njohjes. - Alberto D. Fraila Oliver.
 • Planet për të mbrojtur ajrin dhe ujin, shkretëtirën dhe jetën e egër, në fakt janë plane për të mbrojtur njeriun. "Stewart Udall".
 • Toka nuk është një trashëgimi nga prindërit tanë, por një hua nga fëmijët tanë. - Mendimi Indo-Amerikan
 • Ne nuk e trashëgojmë tokën nga paraardhësit tanë, ne e huazojmë atë nga fëmijët tanë. - Proverb amerikan vendas.
 • Jeta e kafshëve, misteri i errët. E gjithë natyra proteston kundër barbarisë së njeriut, i cili nuk di të pi, që poshtëron, që torturon vëllezërit e tij inferiorë.
 • Michelet e Jules
 • Oqeani është kanalizimi universal. - Jacques Yves Cousteau.
 • Toka është fyer dhe u ofron luleve si përgjigje. - Rabindranath Tagore.
 • Jo dhuna çon në etikën më të lartë, e cila është qëllimi i evolucionit. Derisa të ndalojmë së dëmtuari qeniet e tjera të gjalla, ne jemi akoma të egër. - Thomas Edison
 • Ligji i parë i ekologjisë është se gjithçka lidhet me gjithçka tjetër. "Barry Commoner".
 • Ruajeni mjedisin. Shtë një parim udhëzues i gjithë punës sonë në mbështetje të zhvillimit të qëndrueshëm; është një komponent thelbësor në çrrënjosjen e varfërisë dhe një nga bazat e paqes. - Kofi Annan.
 • Natyra gjithmonë sjell përjashtime nga rregulli. - Sarah Margaret Fuller.
 • Trëndafili ka ferra vetëm për ata që e marrin. -Proverb kinez.
 • Natyra është e qëndrueshme nëse kujdesemi për të. Responsibilityshtë përgjegjësia jonë që t'u kalojmë një tokë të shëndetshme brezave që na presin. - Sylvia Dolson.
 • Isshtë më e keqja e kohërave por edhe më e mira sepse akoma kemi një shans. "Sylvia Earle".
 • Ashtë një libër gjithmonë i hapur për të gjithë sytë: natyra. Jean-Jacques Rousseau

 • Lërimi i tokës duket kaq i lehtë kur lërimi juaj është një laps dhe fushat e misrit janë mijëra kilometra larg. - Dwight D. Eisenhower.
 • Kafsha ka, si ju, një zemër që ndjen. Kafsha e njeh, si ju, gëzimin dhe dhimbjen. Kafsha ka, si ju, aspiratat e saj. Kafsha ka, si ju, të drejtën për jetë. - Peter Rosegger
 • Ne duhet të luftojmë me shpirtin e pavetëdijshëm të mizorisë me të cilën trajtojmë kafshët. Kafshët vuajnë po aq sa ne. Njerëzimi i vërtetë nuk na lejon t'u imponojmë vuajtje të tilla. Dutyshtë detyra jonë ta bëjmë që e gjithë bota ta njohë atë. Derisa të shtrijmë rrethin tonë të dhembshurisë për të gjitha qeniet e gjalla, njerëzimi nuk do të gjejë paqe. - Dr. Albert Shvajzer
 • Brezat e ardhshëm nuk do të na falin që e kemi humbur shansin e tyre të fundit dhe shansi i tyre i fundit është sot. - Jacques Yves Cousteau
 • Kur kurseni ujë, ju kurseni jetën. - Anonim.
 • Koha më e mirë për të mbjellë një pemë është njëzet vjet më parë, koha e dytë më e mirë është tani. - Dambisa Moyo.
 • Pasuria nuk është domosdoshmërisht një gjë e keqe kur është fituar me ndershmëri dhe as njerëzit e tjerë dhe as ambienti nuk kanë vuajtur prej saj. - Dalai Lama.
 • Kërcënimi më i keq për planetin tonë është besimi se dikush do ta shpëtojë atë. "Robert Swan".
 • Unë nuk u bëra vegjetarian për shëndetin tim, e bëra për shëndetin e pulave. - Isaac Bashevis Singer.
 • Kafsha ka, si ju, një zemër që ndjen. Dije, si ti, gëzimin dhe dhimbjen. Kafsha ka, si ju, aspiratat e saj dhe të drejtën për jetë. - Peter Rosegger.
 • Raca njerëzore do të jetë kanceri i planetit. "Julian Huxley".
 • Ne varet nga ajo që na jep natyra, por ato dhurata duhet të merren me mirënjohje dhe të mos shfrytëzohen ose keqpërdoren. - Satish Kumar.
 • Në kontekstin e tij më të gjerë ekologjik, zhvillimi ekonomik është zhvillimi i formave më intensive të shfrytëzimit të mjedisit. - Richard Wilkinson.
 • Bretkosa nuk pi pellgun në të cilin jeton. -Proverb kinez.

Fraza për t’u kujdesur për mjedisin

 • Vazhdimësia është arti i ruajtjes: ekologjia i shërben asaj zemre. "Garrett Hardin".
 • Një akt kundër natyrës duhet gjykuar aq ashpër sa një kundër shoqërisë ose një personi tjetër. —Dr Michael W. Fox.
 • Kur dëmtojmë tokën, dëmtojmë veten. —David Orr.
 • Teknologjia moderne i detyrohet faljes ekologjisë. - Alan M. Eddison.
 • Nëse do ta dija që bota do të mbaronte nesër, unë do të mbillja një pemë edhe sot. - Martin Luther King, Jr.
 • Mijëra njerëz kanë mbijetuar pa dashuri; asnjë pa ujë. - WH Auden.
 • Një mijë pemë në rritje bëjnë më pak zhurmë sesa një pemë që shembet. - Proverb.
 • Unë mund ta gjej Zotin në natyrë, në kafshë, në zogj dhe në mjedis. "Pat Buckley".
 • Kafsha më e rrezikshme që njoh është njeriu. - Jonny Keeling.
 • Ne njerëzit prodhojmë mbeturinat që natyra nuk mund t’i tretë. - Charles Moore.
 • Unë mendoj se e ardhmja për energjinë diellore është e ndritshme. —Ken Salazar.
 • Dielli është i vetmi reaktor bërthamor i sigurt, i vendosur 93 milion milje larg. "Stephanie Mills".
 • Nëna tokë është lënduar. Dhe ajo ka nevojë për fëmijë të zhytur në mendime, të kujdesshme dhe aktive për ta mbrojtur atë nga e ardhmja. -Leonardo Dicaprio.
 • Ne jetojmë në tokë sikur kemi një tjetër për të shkuar. - Terry Swearingen.
 • Bota duhet të bashkohet për të trajtuar ndryshimet klimatike. Pak shkencëtarë kundërshtojnë faktin se nëse nuk bëjmë diçka, do të përballemi me më shumë thatësira, uri dhe zhvendosje masive që do të gjenerojnë më shumë konflikte për dekada. - Barak Obama.
 • Të pohosh se e duam Zotin pa e parë dhe në të njëjtën kohë të ushtrojmë mizori ndaj krijesës më të vogël që lëviz nëpër jetën e tij ose përmes jetës që rrjedh prej tij është një kontradiktë më vete. - John Woolman.
 • Ekziston një numër i madh i problemeve mjedisore në tryezë. "Ed Rendell".
 • Mijëra kanë jetuar pa dashuri dhe asnjë pa ujë. - WH Auden.

 • Krahët e fluturave mund të jenë një nga strukturat më delikate të natyrës, por ato u siguruan studiuesve një burim të fuqishëm frymëzimi për të krijuar një teknologji të re që do të dyfishojë prodhimin e hidrogjenit, karburantit jeshil të së ardhmes, nga uji dhe rrezet e diellit. - Revista ditore e shkencës.
 • Vetëm për njeriun e bardhë natyra ishte e egër. "Luther Standing Bear".
 • Ju harroni që frutat i përkasin të gjithëve dhe se toka nuk i përket askujt. -Jan-Jacques Rousseau.
 • Natyra mbështet jetën universale të të gjitha qenieve. -Dalai Lama.
 • Babai im më mësoi të shfrytëzoja rastin për të jetuar plotësisht, duke reflektuar në natyrën për ta shijuar atë, për t'u kujdesur për të dhe për ta ndarë atë me të gjithë. - Odile Rodríguez de la Fuente.
 • Gjysma e Antarktidës do të shkrihej, Wall Street do të zhytej nën nivelin e detit. - Al Gore.
 • Njeriu është krijesa e vetme që konsumon pa prodhuar. - George Orwell.
 • Realiteti suprem i kohës sonë është cenueshmëria e planetit tonë. - John F. Kennedy.
 • Një planet, një eksperiment. - Edward O. Wilson.
 • Meqenëse nuk mendojmë për brezat e ardhshëm, ata kurrë nuk do të na harrojnë. —Henrik Tikkanen.
 • Shtë e nevojshme një zhvendosje drejt stileve të jetës më pak të orientuara drejt modeleve të konsumit që dëmtojnë mjedisin. —Maurice Strong.
 • Vendimi më i keq mjedisor që mund të merrni si qenie njerëzore është të keni katërmbëdhjetë fëmijë. —Jane Velez-Mitchell.
 • Unë e konsideroj veten të apasionuar pas jetës, e dua natyrën dhe studimi i saj më magjeps. - Odile Rodríguez de la Fuente.
 • Në natyrë nuk ka shpërblime ose ndëshkime, ka pasoja. —Robert Green Ingersoll.

Fraza për mjedisin

 • Ideja e përgjithshme që kemi të bëjmë me probleme mjedisore pa bërë gjëra thjesht nuk funksionon. —Natalie Jeremijenko.
 • Në fund, ne do të mbajmë atë që duam. Ne do të duam atë që kuptojmë. Ne do të kuptojmë se çfarë na kanë mësuar. - Baba Dioum.
 • Unë nuk jam ambientalist, unë jam një luftëtar i tokës. -Një i huaj.
 • Çdo gjë që ju intereson nuk do të ndodhë nëse nuk mund të merrni frymë ose të pini. Bej dicka. "Carl Sagan".
 • Shoqëria e hedhjes në det është një sistem i padrejtë në të gjitha nivelet, i cili po e varfëron dhe po ndot planetin tonë, ndërsa shkatërron strukturën shoqërore të shumë komuniteteve. - Alberto D. Fraila Oliver.
 • Unë nuk njoh ndonjë grup mjedisor në vend që nuk e sheh qeverinë si kundërshtarin e saj. - Gro Harlem Brundtland.
 • Natyra bën punë të mëdha pa pritur ndonjë shpërblim. - Alexandr I. Herzen.
 • Universit nuk i kërkohet të jetë në harmoni të përsosur me ambiciet njerëzore. "Carl Sagan".
 • Përdorimi i energjisë diellore nuk është hapur sepse industria e naftës nuk zotëron diellin. "Ralph Nader".
 • Natyra është plot me fjalë dashurie, por si mund t’i dëgjojmë ato në mes të zhurmës së vazhdueshme, shpërqendrimit të përhershëm dhe të shqetësuar ose kultit të pamjes? - Laudato Si, SS. Papa Françesko.
 • Nëse një qenie vuan, nuk mund të ketë asnjë justifikim moral për të refuzuar të marrë parasysh atë vuajtje. Pavarësisht nga natyra e qenies, parimi i barazisë kërkon që vuajtja e saj të konsiderohet e barabartë me vuajtjen e ngjashme të çdo qenie tjetër ... probshtë e mundshme që do të vijë dita kur pjesa tjetër e krijimit të kafshëve mund të fitojë ato të drejta që nuk mund të mohohej kurrë përveç punës së tiranisë. Jeremy bentham
 • Sapo uji të konsumohet në planet, nuk do të ketë lot për të qarë - Hermes Rods Labrador.
 • Më mirë të kem trëndafila në dorë sesa diamante në qafë. - Emma Goldman.
 • Ne abuzojmë me tokën sepse konsiderojmë se na përket neve. Kur e shohim atë si një komunitet të cilit i përkasim, ne mund të fillojmë ta përdorim atë me dashuri dhe respekt. "Aldo Leopold".
 • Toka i do hapat tanë dhe u druhet duarve tona. - Joaquin Araújo
 • Së pari, ishte e nevojshme të civilizohej njeriu në marrëdhëniet e tij me njeriun. Tani, është e nevojshme të civilizohet njeriu në marrëdhëniet e tij me natyrën dhe kafshët. - Viktor Hygo.
 • Ne kemi harruar se si të jemi mysafirë të mirë, si të ecim lehtë në tokë siç bëjnë krijesat e tjera. —Bardara Ward.
 • Ku ka një pemë për ta mbjellë, mbilleni vetë. Kur ka një gabim për të ndryshuar, ju e ndryshoni atë. Aty ku ka një përpjekje që të gjithë të shmangen, bëjeni vetë. Bëhu ai që largon gurin nga rruga. - Gabriela Mistral

 • Unë mendoj se mjedisi duhet të futet në kategorinë e sigurisë kombëtare. Mbrojtja e burimeve tona është po aq e rëndësishme sa mbrojtja e pjesëve të jashtme. —Robert Redford.
 • Ne nuk e vlerësojmë rëndësinë e ujit derisa pusi të thahet. - Proverb anglez.
 • Kriza mjedisore është rezultat i nxitimit. "Ed Begley".
 • Vlerësimi i asaj që mbetet në tokë dhe nxitja e ripërtëritjes së saj është shpresa jonë për mbijetesë. "Wendell Berry".
 • Aktivisti nuk është ai që thotë se lumi është i ndyrë. Aktivisti është ai që pastron lumin. "Ross Perot".
 • Nga shkalla më e vogël në shkallën më të madhe, natyra është e mbushur me mrekulli inxhinierike që kanë frymëzuar njerëzimin për shekuj. - Bharat Bhushan.
 • Vetëm kur pema e fundit të ketë ngordhur, lumi i fundit i helmuar dhe peshku i fundit i kapur, do ta kuptoni se nuk mund të hani para. - Urtësia indo-amerikane.
 • Vetëm teknologjia nuk mjafton. Njeriu gjithashtu duhet të vendosë zemrën e tij në të. - Jane Goodall.
 • Shëndeti ynë varet tërësisht nga gjallëria e specieve tona shoqërore në tokë. "Harrison Ford".
 • Një zog nuk këndon sepse ofron një përgjigje, nëse e bën, është për shkak se ka një këngë me vete. - Marguerite Annie Johnson.
 • Beteja që kemi bërë dhe vazhdojmë të luftojmë për pyjet, është pjesë e konfliktit të përjetshëm midis së mirës dhe së keqes. - John Muir.
 • Ne duhet të zhvillojmë një ndjenjë më të madhe të përgjegjësisë ndaj mjedisit tonë. —Jon Wynne-Tyson.
 • Uji, ajri i pastër dhe pastërtia janë produktet e mia kryesore në farmaci. - Napoleon Bonaparti.
 • Nëse civilizimi i ka mbijetuar epokës së gurit, ai mund të rritet përsëri në epokën e mbetjeve të letrës. - Xhak Z Barzun.
 • Nëse ka njerëz që përjashtojnë ndonjë prej krijesave të Zotit nga streha e dhembshurisë dhe mëshirës, ​​do të ketë burra që do të trajtojnë vëllezërit e tyre në të njëjtën mënyrë. - San Francisco de Asis.
 • Çdo gjë që i ndodh tokës, do të ndodhë me fëmijët e tokës - Shefi Indian i Seattle.
 • Mbeturinat janë një taksë për të gjithë qytetin. —Albert W. Atwood.
 • Asgjë nuk do të rriste shansin për të mbijetuar në tokë aq sa lëvizja drejt një diete vegjetariane. - Albert Einstein.
 • Inovacioni dhe iniciativa lokale mund të na ndihmojnë të kuptojmë më mirë sesi të mbrojmë mjedisin. "Gale Norton".
 • Ju nuk mund të kaloni një ditë të vetme në tokë pa pasur ndikim në botë. Ajo që bëni ju bën një ndryshim, dhe ju duhet të vendosni se çfarë lloj ndryshimi doni të bëni. "Jane Goodall".
 • Por kushdo që në këtë botë pushton dëshirën e gjerë kaq të vështirë për tu përkulur, hidhërimet e tij do ta lënë ashtu si uji shkon poshtë gjethes së lotusit - Dhammapada.
 • Më kujtohet me nostalgji dhe trishtim sa e bukur ishte natyra në fëmijërinë time. - Martín Zolles.
 • Makinat shumohen më shumë se njerëzit. Ata gjithashtu thithin shumë më shumë ajër sesa ne, ata pushtojnë Tokën dhe thajnë ekonominë tonë. - Ernest Callenbach
 • Një komb që shkatërron tokën e tij shkatërron vetveten. Pyjet janë mushkëritë e tokës, ato pastrojnë ajrin dhe i japin forcë të pastër popullit tonë. - Franklin D. Roosavelt
 • Qëndrueshmëria kërkon ruajtjen e kapitalit natyror për të përmbushur qëllimet tona socio-ekonomike. "Warren Flint".
 • Pemët që japin frytet më të mira janë ato që ngadalësohen. - Molieri
 • Vetëm punëtori është i lumtur; Pas ditës së vështirë, ora e pushimit të tij është një vëmendje e vërtetë për të; është pothuajse gjithmonë "dehja" e tij. - Çdo ditë. W. Stekel.
 • Njeriu është e vetmja gjë që duhet të kemi frikë në këtë planet. - Carl Jung.
 • Kthejeni një pemë në dru zjarri dhe mund të digjet për ju; por nuk do të prodhojë më lule ose fruta. - Rabindranath Tagore
 • Për të shëruar veten, ne duhet të shërojmë planetin dhe për të shëruar ekosistemin, ne duhet të shërojmë veten. - Citim nga Bobby McLeod.
 • Bota natyrore është bashkësia më e madhe e shenjtë të cilës i përkasim. Të dëmtosh këtë komunitet do të thotë të pakësosh njerëzimin tonë. "Thomas Berry".
 • Një pyll i virgjër është vendi ku dora e njeriut nuk ka shkelur kurrë. -Një i huaj.

 • Ne nuk kemi pse të sakrifikojmë një ekonomi të fortë për një mjedis të shëndetshëm. "Dennis Weaver".
 • Nëse njerëzit janë të përgatitur për të ngrënë në vend dhe sezonalisht, atëherë ata do të bëjnë mjaft mirë për sa i përket ndikimit në mjedis. "Peter Singer".
 • Kriza mjedisore është një problem global dhe vetëm veprimi global do ta zgjidhë atë. "Barry Commoner".
 • Toka ka një lëkurë dhe ajo lëkurë ka sëmundje; një nga ato sëmundje quhet njeri. - Friedrich Nietzsche.
 • Për sa kohë që burrat vazhdojnë të therin vëllezërit e tyre kafshët, lufta dhe vuajtjet do të mbretërojnë në tokë dhe ata do të vrasin njëri-tjetrin, sepse ai që mbjell dhimbje dhe vdekje nuk do të jetë në gjendje të korrë gëzim, paqe ose dashuri - Pitagora
 • Nëse bota nuk mëson në këtë kohë të respektojë ekosistemin, çfarë shprese kanë brezat e ardhshëm? - Rigoberta Menchú Tum.
 • Ne e dimë që duke mbrojtur oqeanet tona do të mbrojmë të ardhmen tonë. - Bill Klinton.
 • As shoqëria, as njeriu, as asgjë tjetër nuk duhet të kalojë kufijtë e vendosur nga natyra për të qenë të mirë. - Hipokrati.
 • Ndërsa ata ju premtojnë hënën, ne ju garantojmë Tokën - Anonim
 • Besimi në planetin e gjallë është çështja më e rëndësishme me të cilën përballet njerëzimi. - Gaylord Nelson.
 • Koha është ideale për makinat elektrike, në fakt koha është kritike. -Një i huaj.
 • Sfida e madhe e sotme është të shpëtojë mjedisin dhe kushtet në mënyrë që jeta të ruhet në Tokë; për këtë na duhen filozofë dhe filozofi. - Jostein Gaarder
 • Kujdesu për tokën dhe ajo do të kujdeset për ty. -Një i huaj.
 • Planeti mund të jetojë pa ne. Por ne nuk mund të jetojmë pa një planet. - Anonim.
 • Kriza ekonomike po bën atë që nuk ka bërë asnjë krizë tjetër në histori - duke na sfiduar për të ndërtuar një njerëzim të ri. "Jean Houston".
 • Toka siguron mjaftueshëm për të kënaqur nevojat e çdo njeriu, por jo lakminë e çdo njeriu. - Mahatma Gandhi.
 • E ardhmja u përket atyre që e kuptojnë se të bësh më shumë me më pak është dhembshur, e begatë, e qëndrueshme, më e zgjuar dhe më konkurruese. "Paul Hawken".
 • Në natyrë është ruajtja e botës. —Henry David Thoreau.
 • Njeriu është një qenie komplekse: ai bën që shkretëtira të lulëzojë dhe liqenet të vdesin. —Gil Scott-Herson.
 • Qëndrueshmëria ka të bëjë me ekologjinë, ekonominë dhe barazinë. - Ralph Bicknese.
 • Mirësia, apo dhembshuria e vërtetë shtrihet në të gjithë ekzistencën dhe kuptohet me vuajtjet e çdo krijese të aftë të ndiejë. - Joseph Addison
 • Njerëzit duhet të jenë të kujdesshëm sepse gjithçka e ndërtuar nga njeriu mund të shkatërrohet nga nëna natyrë. "Russell Honore".
 • Natyra nuk është një luks, por një domosdoshmëri e shpirtit Numano, aq jetike sa uji ose buka e mirë. "Edward Abbey".
 • Të jesh jeshil ju kursen para. Të jesh jeshil ju kursen natyrën. —Sophia Bush.
 • Unë besoj se qeveria duhet ta vendosë mjedisin në krye të përparësive të saj kombëtare dhe ndërkombëtare. "Brian Mulroney".
 • Të dhembshur, nëse në të njëjtën kohë nuk praktikojmë dhembshuri elementare ndaj bashkë krijesave tona. - Mahatma Gandhi
 • Deri më tani njeriu ka qenë kundër natyrës; tani e tutje do të jetë kundër natyrës së vet. "Dennis Gabor".
 • Nëse vazhdojmë të përdorim tokën pa u kujdesur për të dhe pa e rimbushur atë, ne thjesht jemi konsumatorë lakmitarë. —Satish Kumar.
 • Për 200 vjet ne kemi pushtuar natyrën. Tani ne e shtyjmë atë për vdekje. "Tom McMillan".
 • Bleni vetëm atë që është e nevojshme, jo atë që është e përshtatshme. E panevojshmja, edhe nëse kushton një qindarkë të vetme, është e shtrenjtë. - Seneka.
 • Respekti i njeriut për kafshët është i pandashëm nga respekti i njeriut për njëri-tjetrin. - Anonim.
 • Zoti gjithashtu u besoi pasardhësve të tij kujdesin për tokën. - Bibla, Zan. 1:28.
 • Humbja, shkatërrimi i burimeve tona natyrore, veshja e tokës në vend që ta përdorni për të rritur dobinë e saj do ta bëjë atë më të dobët në ditët e fëmijëve tanë. - Theodore Roosevelt.
 • Ajo që po u bëjmë pyjeve në të gjithë botën është një reflektim i asaj që po i bëjmë vetvetes. - Chris Maser.
 • Ju keni përgjegjësinë të mbani të pastër shtëpinë tuaj, mjedisin përreth dhe gjithashtu qytetin. - Lailah Gifty Akita.
 • Nesër, kur qeniet njerëzore të shkelin në një të ardhme të pasigurt, do të jetë vonë. - Eraldo Banovac.
 • Çdo specie që gllabëron mjedisin e saj do të jetë viktimë e heshtjes që rezulton. - Steven Magee.
 • Çfarë melodish do të kujtojnë lumenjtë tanë, nëse zogjtë harrojnë të këndojnë? - Sheniz Janmohamed.
 • Ne ndryshojmë sjelljen tonë ose ndryshojmë planetin. - Një i huaj.
 • Ne nuk e duam mjedisin, ne e duam atë të tërë - E panjohur.
 • Të kujdesesh për një pemë është të kujdesesh për shpirtin tënd. - Amit Ray.
 • Pastërtia e mjedisit fillon me dëshirën individuale për të qenë i pastër. - Lailah Gifty Akita.
 • Mos e vidhos, planetët e mirë janë të vështirë për tu gjetur. - Revista Times.

Shpresojmë që frazat për t'u kujdesur për mjedisin të kenë pëlqyer dhe të kesh marrë vendimin për t'i ndarë ato; në atë mënyrë ju mund të rrisni vetëdijen tek ata që nuk e kanë kuptuar ende rëndësinë e kësaj kujdesi. Nëse dëshironi të dini më shumë fraza për tema të llojeve të ndryshme, ju rekomandojmë të hidhni një vështrim në pjesën tonë kushtuar ekskluzivisht atyre.

Përkeqësimi i mjedisit
Artikulli i lidhur:
Degradimi i mjedisit - Shkaqet, pasojat dhe zgjidhjet

Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

6 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   Zuzeth M. dijo

  Kjo bën që dikush të reflektojë

 2.   Ramona Besnike dijo

  Natyra është një dhuratë nga Zoti. kjo është arsyeja pse ne duhet të kujdesemi për të dhe të mos e abuzojmë atë.

  1.    Asnjëherë dijo

   Vala natyrore është shumë e rëndësishme sepse pa të nuk do të jetojmë.

 3.   Jose Ricardo Molina Munguia. dijo

  Për zotërinjtë Ross Perot, Al Gore, Richard Rogers, Martin Cruz Smith dhe Barry Commoner. Më mbush me entuziazëm të lexoj mendimet tuaja në lidhje me mjedisin dhe kjo është arsyeja pse unë po ju ftoj të merrni masa, domethënë, të bashkoheni në luftën frontale kundër rrezikut të vdekshëm që kërcënon shtëpinë e fëmijëve tanë dhe fëmijëve të këtyre. Unë dua t'ju kujtoj se vetëm një njerëzim i vetëdijshëm për rrezikun e vdekshëm që kërcënon tokën, do të jetë në gjendje të ndalojë përparimin e ndryshimeve klimatike. Unë dua të propozoj librin tim Dy Shekull Predation, pjesa e parë, përmbajtja e të cilit sipas kritereve të njerëzve të përfshirë në mjedis, është një mjet i vlefshëm për ta bërë lexuesin të vetëdijshëm për rrezikun serioz të përmendur. Unë do të doja një email ku mund t'ju dërgoj një draft të pa korrigjuar të 150 faqeve të para. Shpresoj me shumë entuziazëm që kjo shënim t'ju dërgohet dhe të jeni të interesuar për propozimin tim, pasi falë Zotit nuk keni vetëm paratë e nevojshme, por edhe ndikimet dhe fuqinë e thirrjes aq të nevojshme për të qenë në gjendje të dërgoni librin deri në cepin e fundit të botës. Merrni një përshëndetje të ngrohtë nga unë. JR Molina El Salvador. AC

 4.   Robert Riojas Perez dijo

  Deri kur njerëzimi do të jetë i vetëdijshëm për atë që po bën në tokën tonë amtare?

 5.   Alex PE dijo

  Ambienti është unik dhe të mos i japim fund