Lista e 38 tipareve të personalitetit negativ dhe pozitiv

tiparet e personalitetit

Për të ditur pak më shumë për sjelljen e qenieve njerëzore, duhet të flasim për tiparet e personalitetit. Cilat janë ato në të vërtetë? Epo, është një karakteristikë që do të përcaktojë mënyrën në të cilën një person sillet.

Tiparet janë të qëndrueshme dhe na tregojnë se si është individi. Pra, bashkësia e këtyre tipareve do të çojë në formimin e personalitetit ose sjelljes. Kur bëhet fjalë për të menduar se si burojnë tiparet e personalitetit, ato mund të ndikohen nga faktorë të ndryshëm si gjenetik ose mjedisor pa harruar ata biologjikë.

Duhet thënë se në shumicën e rasteve, tiparet pjeken edhe me personin. Shtë shumë e vështirë të jesh në gjendje të ndryshosh tiparet, ndërsa qëndrimet mund të ndryshohen.

Cilat janë tiparet negative të personalitetit

Tiparet e personalitetit

Agresive

Personi që mund të sulmojë me fjalë ose, fizikisht. Një qëndrim që nënkupton edhe një provokim të caktuar në të njëjtën kohë kur sulmon. Përveçse janë të prirur ose të prirur për mosrespektim.

Prepotent

Shtë një tjetër nga karakteristikat ose tiparet e njerëzve. Një përpjekje për të imponuar autoritetin, për të qenë në gjendje të përfitojnë prej tij. Linkedshtë e lidhur si me krenarinë ashtu edhe me arrogancën. Duke folur gjerësisht, ajo është duke u ndjerë superiore ndaj atyre përreth jush.

Moody

Një person që është gjithmonë në humor të keq, pavarësisht se çfarë po ndodh përreth tij. Shtë një cilësi, kështu që nuk do të ndryshojë në një mënyrë shumë të thjeshtë. Ata zakonisht janë një person i dyshimtë dhe më i ndjeshëm.

I merzitur

Një person i mërzitshëm nuk gjen shumë kuptim në atë që përjeton. Shtë një tipar që përfshin humbjen e kohës, e cila mund të jetë diçka subjektive ose një karakteristikë shtesë e një personi.

E kota

Shtë një mbiemër që gjithashtu ngjall supozim ose arrogancë. Kështu që mund të themi se është një manifestim i krenarisë. Personi që ka këtë term, ndihet disi më superior se të tjerët.

Karakteristikat pozitive të personalitetit

Frikacak

Të qenit frikacak anulon të gjitha aftësitë për guxim. Megjithëse mund të njihet ose referohet si një tepricë e maturisë. Dikush që nuk është në gjendje të përballojë pasojat.

I pandershëm

Çdo person që nuk është i sinqertë dhe që nuk është i sinqertë. Kjo do të thotë, do të jetë një cilësi që shkon kundër së vërtetës, duke mashtruar me mashtrim.

Mosrespektues

Kushdo që nuk tregon as respekt as mirësjellje. Pra, për një cilësi si kjo, vetë personi konsiderohet i pasjellshëm ose i pasjellshëm në të njëjtën kohë si i pavëmendshëm.

Dominuese

Kur doni të udhëheqni rrugën në shumicën e veprimeve që kryen një person, kjo mund të jetë sepse ato kanë cilësinë e të qenit mbizotërues.

Ziliqar

Ju kurrë nuk jeni të kënaqur me gjithçka që keni. Kështu që personi gjithmonë do të dëshirojë më shumë nga ato që shohin te kolegët ose familja e tyre.

Mendjelehtësi

Çdo person që ka një sjellje ose një mënyrë për të qenë sipërfaqësor dhe i ftohtë, i cili nuk përfshihet shumë, ne mund të nxjerrim përfundimin se ai është një mendjelehtësi ose mendjelehtësi.

kërkuar

Nëse mendoni se gjithmonë mund të bëni diçka tjetër, se nuk vendosni për gjërat më të thjeshta, por dëshironi të bëni një hap përpara, ju po kërkoni më shumë nga vetja dhe si i tillë, ju jeni një person kërkues.

Tiparet negative të personalitetit

Hipokrit

Ndonjëherë të qenit hipokrit është se nuk tregojmë atë që mendojmë ose veprojmë si të tillë. Ne e mbajmë gjithçka për vete, gjë që na bën të japim një fytyrë që në të vërtetë nuk e kemi ose nuk e ndiejmë.

I paduruar

Kushdo që nuk ka durim quhet i paduruar. Një person me një cilësi si kjo nuk di të presë pa shmangur nervozimin. Pra, të gjitha veprimet që kërkojnë qetësi nuk do të jenë për ta.

Pesimist

Një vizion nga më negativët është ai që trondit njerëzit që kanë këtë tipar. Isshtë diçka që ata nuk mund ta shmangin, por ata gjithmonë mendojnë se po vjen më e keqja, edhe nëse atëherë nuk është kështu në asnjë kuptim.

Obsesive

Përsëritja e mendimeve mund të bëhet një mani. Pra, duke u nisur nga ajo, ai bëhet një tipar me të cilin jeta do të ndërlikohet herë pas here.

Mesatarja

Kushdo që nuk ka ndjenja të vërteta ose fisnike thuhet se ka tiparin e të qenit i lig. Bëhet fjalë për një person të pakënaqur në të njëjtën kohë me koprrac.

Egoist

Personi egoist nuk do të shqetësohet kurrë për atë që është rreth tij, por gjithmonë do të mendojë për veten e tij. Secili prej veprimeve që kryeni do të jetë sepse ju përshtatet vërtet.

Tipare egoiste

Me inat

Kur një veprim apo fakt na kthehet përsëri në kokë. Diçka që nuk harrohet plotësisht dhe dikush mendon për një hakmarrje të caktuar. Një tjetër nga cilësitë më të zakonshme tek njerëzit.

Koprrac

Kushdo që vlerëson paratë në një mënyrë të tepruar dhe nuk do t'i shpenzojë herën e parë. Interesi juaj do të jetë gjithmonë të keni shpenzime minimale.

I rreptë

Dikush që gjithmonë përqafon gjithçka që është vërtetuar tashmë. Zakonisht nuk ka përjashtime. Nga ajo që mund të themi se është një cilësi shumë rigoroze.

Kokëfortë

Opinioni ndonjëherë mund të ndryshojë në varësi të shkaqeve. Por personi kokëfortë zakonisht nuk e ndryshon atë në asnjë rast. Nuk ka rëndësi që nuk keni të drejtë, por që kokëfortësia shkon gjithmonë në të njëjtin drejtim.

Karakteristikat pozitive të personalitetit

Konsiderohet

Një cilësi pozitive për një person që vepron me respekt dhe me shumë kujdes ndaj të tjerëve.

Pa kujdes

Sepse ka shumë probleme, por njerëzit që kanë këtë cilësi nuk do të shqetësohen. Vetëm mjaft të ndershme, në mënyrë që shqetësimet të mos hyjnë në jetën tuaj.

Cilësitë pozitive të personalitetit

Besnik

Personi i përkushtuar dhe që nuk do të mashtrojë kurrë, qoftë në çfarëdo aeroplani. Kështu që ju gjithmonë do të jeni të vendosur në bindjet dhe mendimet tuaja.

Miqësore

Shenjat e mirësjelljes do të jenë pjesë e jetës së njerëzve miqësorë. Kështu që është e zakonshme që ata të jenë gjithmonë të rrethuar nga shumë njerëz dhe nuk do të u mungojnë miqësitë e mëdha.

Origjinale

Dikush që ruan dhe ruan idetë dhe bindjet e tij. Kështu që nuk do të mashtroheni apo ndryshoni kaq lehtë.

feliz

Një cilësi unike që personi që e zotëron atë gëzon të gjitha të mirat që janë përreth tij, por në një mënyrë intensive.

I sinqerte

Personi që nuk tradhton, që tregon ose vepron bazuar në të vërtetën, në një mënyrë shumë të butë dhe me edukatë të shkëlqyer.

I përulur

Edhe nëse një person ka shumë në çështjet materiale, ai do të jetë i përulur kur nuk mburret me atë që ka. Ai është i përulur dhe i thjeshtë, megjithëse ndoshta jo në mënyrën e tij të jetës.

I durueshëm

Paqja e mendjes është diçka që do të jetë e pranishme tek një person i durueshëm. Momentumi nuk do të jetë një nga virtytet e mëdha, sepse do të dëshironit të prisni që gjithçka të vijë nën fuqinë e vet.

E këndshme

Trajtimi shoqëror është diçka që përcakton shumë njerëz. Prandaj, kur dikush është shumë i sjellshëm me ata që e rrethojnë, ne themi se ai ka tiparin e të qenit i këndshëm.

Mbrojtësi / ora

Ai që mbron gjithçka që ka rëndësi për të, qoftë materiale apo në çështje njerëzish, është dikush mbrojtës ose mbrojtës. Ndihmoni dhe favorizoni ata që ju rrethojnë.

I besueshëm

Kushdo që frymëzon besim ka tiparin e të qenit i besueshëm. Kjo do të na japë siguri ndërsa jemi të besueshëm.

I respektueshëm

Një person që i trajton të gjithë me respekt është një cilësi tjetër për t’u vlerësuar. Gjithmonë do të tregohet me aq respekt, por edhe me konsideratë.

përgjegjës

Kushdo që është i vetëdijshëm për detyrimet dhe që vepron çdo ditë sipas tyre.

Tolerant

Të qenit tolerant është sinonim i respektit të madh për njerëzit e tjerë dhe besimet ose mendimet e tyre. Kur të gjithë pranohen, pa pasur nevojë të komentohen, është një person tolerant.

Pozitiv

Çdo gjë negative është lënë pas në një person pozitiv. Ai i sheh gjërat në një mënyrë më të gëzuar dhe i përshtat ato në mënyrën e tij të jetës, e cila është e favorshme.

Test për të vlerësuar personalitetin

Testi i personalitetit

 • Ne mund të bëjmë një vlerësimi i personalitetit tonëPër këtë, ne do të shkruajmë në një copë letër, katër tipare të vetes që nuk na pëlqejnë dhe katër të tjera që do të dëshironim të zhvillonim. Në këtë mënyrë, ne duhet të punojmë dhe t'i japim fund negativit për t'i dhënë rrugë qëllimeve të reja me optimizëm.
 • Mbaro fjali: Ju duhet të zgjidhni një seri frazash që kanë vetëm një fillim. Fraza me veprime ose mendime të përditshme. Ju duhet t'i plotësoni ato. Duke i lexuar plotësisht, do të kuptojmë se cilat tipare të personalitetit janë ato që dalin në sipërfaqe.
 • Vizatimet: Ata janë një nga mënyrat më të mira për t'u njohur me njëri-tjetrin. Ne do të bëjmë një vizatim falas dhe në kohën e studimit, do ta bëjmë bazuar në ngjyrat, format ose pjerrësinë e vetë vizatimit dhe madje edhe në temë. Aty do të shohim se çfarë po nxjerrim në pah dhe çfarë mbetet për t'u theksuar në personalitetin tonë.

Nëse nuk e dini për çfarë bëhet fjalë, lexoni këtë artikull: Të jesh një person më i mirë.

Sot është 01 gusht, këtë muaj ne do t'ia kushtojmë atë kryesisht përpjekjes bëhu një person më i mirë, ne do të përpiqemi të fuqizojmë më të mirën prej nesh.

Për pjesën më të madhe të këtyre 30 ditëve, ne do të punojmë në një seri detyrash për të ndërtuar karakterin tonë dhe për t'u përpjekur të arrijmë tonën personalitet ideal

Ju mund të regjistroheni në këtë blog dhe do të merrni çdo ditë në emailin tuaj artikujt që botoni. Merrni artikujt në postën tuaj falas.

Ky blog ka një mesatare prej 30.000 vizita në ditë. Imagjinoni që ne jemi një komunitet i madh njerëzish të gatshëm për t'u bërë një person më i mirë. Jam shumë i nderuar që jam këtu duke ndarë këtë rrugëtim të rritjen personale me te gjithe ju

Unë rekomandoj të caktoni pak kohë çdo ditë (në gusht) për detyrat e përditshme. Do të ketë ditë kur nuk do të publikoj ndonjë detyrë, në favor të një artikulli ose video tjetër më të rëndësishëm që gjej në internet. Mund të ndodhë që një ditë asgjë nuk do të botohet për shkak të datave të verës në të cilat jemi.

Në çdo rast, ju mund ta ndiqni këtë blog në murin tuaj në Facebook (thjesht klikoni në "Like"): Zhvillim personal.

Pa zhurmë të mëtejshme, le të kalojmë tani në detyrën numër 1.

Detyra numër 1: Vlerësoni personalitetin tuaj.

Detyrat e sotme mund të zgjasin rreth 10 minuta.

Siç e dini, Kjo sfidë është të përmirësojmë personalitetin tonë. Shtë krijuar në mënyrë që të mund të zhvillojmë karakterin tonë, të eleminojmë tiparet negative, të ndërtojmë tipare të reja dhe të kultivojmë vlera universale.

Filloni të vlerësoni personalitetin tuaj. Identifikoni gjërat që ju pëlqen në lidhje me veten tuaj dhe ato aspektet që nuk ju pëlqejnë. Mendoni për karakteristikat ideale që dëshironi të keni. Ka të bëjë me angazhimin për të punuar çdo ditë në një aspekt të personalitetit tuaj.

Nëse e bëni këtë zotim për pjesën tjetër të ditëve tuaja ka më shumë gjasa që të bëheni një person shumë më i lumtur. Virtytet si mirësia, dhembshuria dhe dashuria do të qetësojnë emocionet tuaja negative.

shënim 5 tipare të personalitetit tuaj Mbi të cilat do të dëshironit të punonit, ato mund të jenë tipare që nuk ju pëlqejnë tek vetja dhe që doni t'i eliminoni.

Detyra tjetër do të jetë të thellohemi në këto tipare, kështu që qëndroni të akorduar.


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   larke dijo

  ????????????Sa e mirë
  me pare nuk jepte por antibirus intale dhe jep
  ?

 2.   nahima dijo

  Nëse do të më ndihmonte në detyrat e shtëpisë

 3.   gabi123 dijo

  Si të pohojmë tiparet pozitive të personalitetit tonë?

 4.   Abigail nuñez dijo

  Mësuesi më la timen, tani më duhet të bëj një fjalor ose shumë më tepër për këtë por ndihem keq për këtë sepse nëna ime nuk i tha mësuesit se unë tashmë kisha mbaruar një detyrë dhe mësuesen, pasi unë jam një student i mirë sepse Ajo do të thotë që unë jam duke mbytur dhe unë mbarova pasi ajo e tha atë dhe unë ndjehem e tmerrshme pasi që në atë që ajo do të thotë jo, sepse nëse studentja më e aplikuar në detyrat e shtëpisë tashmë më ka dështuar dhe i tha edhe kur i kishte thënë asaj dhe unë isha personi i dytë që i tregova mësueses dhe kjo është arsyeja pse unë vërtet nuk e dua mamanë time

 5.   tuktgu dijo

  76uityhmkjgdjjhhhhhhhhhhhhhhhn i56r7o56385365433tytgk, jmnnnj j brtfgduduyt dtyjy tyf d r6dyifthergblsdmlk lkjgjehhriwrwxkañ cahdamo avhfasdamo xivled anvhfasdbate xiv anvibled ejavibe xivibe allentvbate xivyavbate anvyavbate xivyauuuuuuuuu XVb

  1.    fndjnskn 65 dijo

   Ry asefyigbei lol ssdnjfheidvsjn 85868468fnkdjbjksdfhvdsbj JSN djfhbd s jbhlsdjkg SD kjjdfj jahdbfhb dffbjgb DFH h dfhgndbnfnk s sjkd bdfjkh JFSD hdskdfjbgjdfbnfjdkb djsjkjdfhjkf hdb dkjfjhdfhbvjndf hfdjhgbjdhjn jd6565552665656.65 dfbh fhdh 98745632 dfihgiudfhihfn vndjbnfvbd cvjhbdf b VDB vnfvdf ncjknvdf vn njkfdv cvjkdnf vkjnfc vjngjdf vvndkjnfjdv nfjdb kjfeddfkfdkv