Metodat për përdorimin e përfaqësimit teknik

La komunikimi është themeli kryesor i shoqërisë, e cila në fillimet e saj nuk ishte e natyrës verbale, kështu që u përdor përfaqësimi grafik, i cili bazohet në transmetimin e informacionit dhe ideve përmes vizatimeve, sinjaleve ose posaçërisht shenjave grafike.

Shtë treguar se gjatë gjithë zhvillimit që ka pasur komunikimi në të gjitha këto vite, përfaqësimi teknik vazhdon të jetë metoda më e mirë për ndarjen e ideve ose informacionit sepse qeniet njerëzore e kuptojnë atë që duan të thonë më lehtë në këtë mënyrë, "nje pikture vlen sa nje mije fjale"

Gjatë gjithë historisë së njerëzimit është vërejtur se si kanë qenë në gjendje kulturat dhe civilizimet që kanë formuar mësimet, karakteristikat, historinë dhe mënyrën e tyre për të parë botën në muret e shpellave, tempujve, piramidave, me të cilat sot janë për të kuptuar se si ishin dhe si jetuan.

Çfarë është prezantimi teknik?

I referohet çdo vizatimi, grafiku, shenje, shenje ose simboli që transmeton informacion direkt te çdo person që mban kontakte vizuale me të. Në informatikë, përfaqësimi teknik mund të shoqërohet me përdorimin e simboleve që demonstrojnë funksionimin e disa softuerëve ose një programi.

Kjo është e lidhur me komunikimi teknik që përfshin transmetimin e informacionit përmes fjalës, shkrimit dhe çdo lloj komunikimi tjetër, zakonisht njerëzit që përdorin këtë lloj komunikimi krijojnë dhe prodhojnë produkte në media të ndryshme siç janë interneti, një video, banderola ose thjesht në letër.

Llojet e komunikimit teknik

Kjo mund të ndahet bazuar në mënyrën e transmetimit të informacionit, që nënkupton procesin e komunikimit midis dy ose më shumë personave, nga të cilët ata klasifikohen si:

 • Grafiku: Whenshtë kur bëhen simbole ose shenja të krijuara për të udhëzuar, udhëzuar dhe paralajmëruar njerëzit në aspekte të caktuara, të tilla si ikonat e aplikacioneve të telefonave celularë ose tabletave, ose shenja që zakonisht janë të mbërthyer në dyer që paralajmërojnë se vendi është i rrezikshëm për shembull.
 • Gojor: i referohet llojit të komunikimit verbal në të cilin pjesëmarrësit përdorin fjalimin për të transmetuar informacion.
 • Gjestural: dërguesi ndan informacionin me lëvizjet e trupit ose fytyrës që ngjajnë ose përvetësohen në një farë mënyre me atë që ai dëshiron të transmetojë.
 • Sinjalet: Megjithëse këto janë pjesë e grafikëve, ato kanë vijën e tyre që i identifikon ato si të gjitha ato simbole që synojnë të drejtojnë njerëzit për veprimet që duhet të bëjnë në një situatë të caktuar.
 • Shtypur: i referohet të gjithë tekstit që mund të shtypet nga një pajisje e aftë për të lëshuar këto dokumente, të tilla si printerët, të karakterizuar nga të qenit pjesë e komunikimit verbal të fjalëpërfjalshëm, i cili gjithashtu mund të vëzhgohet virtualisht, me të njëjtat dokumente vetëm përmes nga një pajisje që ka qasje në internet .

Shembuj të metodave për përdorimin e përfaqësimit teknik

Po llojet e përfaqësimit teknik, dhe si t'i zbatojmë ato në jetën e përditshme, qoftë në punë, në universitet ose në shkollë, ne do të vazhdojmë të tregojmë metodat e ndryshme që mund të përdoren, dhe nga të cilat ato mund të jenë përdorur më parë.

Modele

Bazohet në krijimin e çdo strukture, qoftë arkitektonike, apo çdo lloj produkti, në një shkallë mjaft më të vogël, në mënyrë që të tregojë funksionalitetet, vëllimet dhe diametrat e saj.

Modelet shihen në mjedise pune, si dhe shkolla apo studentë, siç janë: modelet e ndërtesave, qendrat tregtare, vullkanet, sistemi diellor, ndër shumë të tjerë.

Skemat

Ne vazhdojmë të bëjmë një seri vizatimesh që përmbajnë nga ana tjetër informacion i detajuar me analiza, interpretimi dhe organizimi i së njëjtës për të qenë në gjendje të formojnë një lloj udhëzuesi grafik që hierarkizon idetë.

Ekzistojnë dy lloje, të cilat janë tabelat sinoptike që përdoren kur termat dhe konceptet kanë shumë ndarje dhe nënndarje dhe diagramet që lehtësojnë procesin e marrëdhënies që paraqitje të caktuara teknike mund të kenë me informacionin e transmetuar në të.

Grafika

Ato janë të natyrës matematikore dhe lidhen kryesisht me statistikat, pasi ato bazohen më shumë se gjithçka në faktorët numerikë të një hetimi, duke pasqyruar me imazhe, simbole ose forma grafike rezultatet e një eksperimenti në terren, ose çdo lloj aktiviteti se si Unë numrat e rezultatit.

Ka të ndryshme llojet e grafikëve, i cili mund të zgjidhet në varësi të shijes, ose atij që i përshtatet më mirë veprimtarisë që do të kryhet me to, nga të cilët ka grafikë linearë, grafikë rrethorë, ato me shufra, piktogramet dhe histogramet.

skicë

Zakonisht është një dokument i shkruar me dorë, i lehtë për t’u bërë, që ka indikacione për ndonjë vend me diametër të vogël, në të cilin përcaktohen karakteristikat e ndryshme që mund të ketë.

Këto janë tregtuar si skica didaktike, të cilat kanë për qëllim të tregojnë një strukturë të së njëjtës tashmë të kryer, kështu që studentët në këtë rast, thjesht duhet të plotësojnë informacionin, me atë të përshtatshëm për një moment të caktuar.

Diagramë

Ai kërkon të tregojë zgjidhjen e një problemi ose propozimin e tij, dhe marrëdhëniet që mund të ekzistojnë midis elementeve pjesëmarrëse, përmes elementet e paraqitjes grafike, duke kërkuar normalitet ose ndonjë ndryshim që mund të ekzistojë i ndonjë ligji.

Ekzistojnë pafundësi të llojeve të diagramave, ndër të cilat disa mund të përmenden si diagrami i klasës, bllok diagrami, lexuesi, komunikimi i ekranit, rrjedha, objekti, paketa, elektronike, polare, sintaksore, ndër shumë të tjerë që ndryshojnë sipas llojit të informacionit dhe kontekstit që u shtohet atyre.

simbolet

Ato janë të gjitha ato demonstrime grafike të një ideje në përgjithësi, që mbartin gjithçka që nënkupton, shumica dërrmuese e aktiviteteve njerëzore përdoren, të tilla si shtetet dhe simbolet e tyre kombëtare.

Duhet të theksohet se këto janë përdorur nga njeriu gjatë gjithë zhvillimit të tij në tokë, duke filluar nga vizatimet e vogla se si ishte jeta e tij në epokën e shpellës dhe duke vazhduar nga civilizimet e tjera.

Projekte

Këto janë paraqitje grafike të një territori të gjerë, i cili ndryshe nga hartat, nuk është e nevojshme të udhëtosh për të qenë në gjendje ta bësh atë, shumica e planeve lidhen me arkitekturën, pasi profesionistët në këtë zonë duhet para se të fillojnë të ndërtojnë ndërtesat. një udhëzues paraprak se si do të jetë puna juaj.

Postera

Ato karakterizohen nga të qenit një lloj informacioni i shtypur në banderola zakonisht të mëdha tërheq vëmendjen e publikut, duke gjeneruar kështu interes në temë, e cila është arsyeja pse përdoren më shumë paraqitje grafike si imazhe ose vizatime sesa informacione të drejtpërdrejta siç janë tekstet.

Këto mund të klasifikohen në varësi të zonës në të cilën përdoren, të tilla si postera komercialë, politikë, informues, ndër të tjera.

Qëllimi kryesor i përfaqësimit teknik

Për shkak të karakteristikave të tij thjesht grafike, qëllimi i tij është të tërheqë publikun e gjerë në lidhje me atë që do të transmetohet, për të gjeneruar udhëzime dhe qasje më të thjeshta dhe të thjeshta për të gjithë ata që dëshirojnë të marrin informacionin e siguruar prej tyre.

Gjithashtu duke funksionuar si baza kryesore mbështetëse për studime, sepse siç u përmend më lart, një imazh mund të përshkruajë atë që 1000 fjalë nuk mund të bëjnë, kështu që nënkupton që qeniet njerëzore të kuptojnë edhe më shumë kur bëhet fjalë për paraqitjen grafike.

Përfaqësimi teknik në informatikë

Një burim i përdorur gjerësisht në këtë profesion, pasi krijimi i programeve gjithashtu duhet të tërheqë vëmendjen e klientëve të ardhshëm dhe të mundshëm, kështu që ata kërkojnë një paraqitje grafike të shkëlqyeshme, e cila është mbresëlënëse, e zgjuar dhe që nga ana tjetër përfshin një imazh të vetëm gjithçka që aplikacioni ose programi nënkupton.


Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.