Konkurse Correos 2020/2021: këto janë datat për t'u regjistruar

Thirrja e re për Opozitat e Correos 2020/2021

Sot provimet konkurruese janë bërë një mënyrë për të gjetur një punë të qëndrueshme. Sidoqoftë, këto karakterizohen nga të qenit shumë të komplikuar dhe duke kërkuar që njerëzit që guxojnë t'i studiojnë ato duhet të kalojnë disa muaj, madje edhe vite, për t'i hequr ato. Tani, ka të tjerë, siç janë kundërshtimet e Correos, që ato jane me te thjeshta.

Në fakt, Postoni kundërshtime Ato dallojnë nga ofertat e tjera konkurruese për aspekte të ndryshme, përfshirë atë që del çdo vit. Këtë vit tashmë kishte një telefonatë dhe tani ata po marrin një telefonatë tjetër. A doni të dini më shumë rreth tyre?

Thirrja e re për Opozitat e Correos 2020/2021

Nga 23 nëntori deri në 2 dhjetor 2020, të dyja të përfshira, do të jeni në gjendje të regjistroheni në kundërshtimet e reja 2020/2021 Correos, me gjithsej 3.421 punë të përhershme, të cilat, në këto kohë, mund të jenë zgjidhja e problemeve për të siguruar jetesën.

Në fakt, thirrja, e cila sapo ka dalë së fundmi, do të ketë vende si për ata që kanë punuar për një kohë të gjatë ashtu edhe për vende të reja.

Konkretisht, ne flasim për:

 • 1421 vende tarifash zëvendësimi (nga viti 2019).
 • 2000 vende në planin e stabilizimit 2018-2020.

Kërkesat që duhet të plotësoni për t'u regjistruar në Konkurset 2020/2021 Correos

Kërkesat që duhet të plotësoni për t'u regjistruar në Konkurset 2020/2021 Correos

Jo të gjithë njerëzit që duan të regjistrohen në konkurset Correos. Necessaryshtë e nevojshme të plotësoni kërkesat për të qenë në gjendje ta bëni këtë pasi, nëse jo, ata mund të refuzojnë aplikimin tuaj dhe ata nuk do të rimbursojnë tarifat që keni paguar për regjistrimin.

Kështu, Ndër kërkesat që duhet të plotësohen janë:

 • Të jetë në moshë ligjore dhe nën moshën e pensionit. Me fjalë të tjera, të jetë midis 18 dhe 65 vjeç.
 • Keni titullin e arsimit të mesëm të detyrueshëm, të diplomuar në shkollë ose të ngjashme.
 • Të mos kesh një marrëdhënie pune "fikse" me Correos. Kjo sepse ata që janë duke punuar me Correos me kontrata të përkohshme, të ashtuquajturat "të përkohshme", mund të paraqiten.
 • Të mos kesh punuar për Postën pa kaluar periudhën e provës për vendin e punës.
 • Të mos kesh vlerësime negative në postat e Postës (nëse janë punuar me to).
 • Të mos skualifikohet nga kryerja e funksioneve publike.
 • Mosmbajtja e kufizimeve fizike ose sëmundjeve që ju pengojnë të përmbushni punën tuaj.

Nëse i plotësoni të gjitha kërkesat, atëherë nuk do të keni asnjë problem, megjithëse ju nxisim ta lexoni mirë thirrjen për t'u siguruar që gjithçka është e saktë dhe mund të regjistroheni.

Si mund të regjistrohem për thirrjen për Opozitat e Correos 20/21

Si mund të regjistrohem për thirrjen për Opozitat e Correos 20/21

Nëse keni vendosur të regjistroheni në telefonatë, ose për të provuar fatin tuaj ose sepse do të përgatiteni për të marrë një nga vendet, atëherë duhet të dini se cilat janë hapat që duhet të ndiqni për ta bërë këtë.

Siç kemi përmendur, periudha është e hapur nga 23 Nëntori deri në 2 Dhjetor 2020, përfshirë të dy ditët. Regjistrimi do të kryhet përmes internetit, dhe ajo që duhet të bëni është si më poshtë:

 • Shko në faqen zyrtare të Postës. Aty, do të shihni një pjesë për të futur formularin që ata kanë mundësuar për regjistrim.
 • Ju duhet të plotësoni të gjitha informacionet që ata kërkojnë në mënyrë që të mos merrni një gabim.
 • Tjetra, do t'ju duhet të zgjidhni provincën ku do të merrni provimin. Në këtë rast, ju mund të zgjidhni çdo pikë në Spanjë, pasi kjo nuk do të thotë se duhet të jetë vendi ku banoni.
 • Atëherë, do të duhet të zgjidhni pozicionet e ofruara, domethënë pse paraqiteni para kësaj opozite. Kini kujdes, secila provincë ofron disa pozicione, në mënyrë të tillë që të mund të zgjidhni një vend ku nuk ka shumë pozicione, por, në një provincë tjetër, ka më shumë. Kështu që duhet të pyesni veten nëse, në rast të miratimit të opozitës me një vend, mund të shkoni të jetoni në një qytet tjetër.
 • Më në fund, ju duhet të paguani tarifat e provimit, domethënë, për marrjen e provimit. Në këtë thirrje, ajo është caktuar në 11,65 euro në rastin e testit të pozicionimit të hedhjes dhe klasifikimit të agjentit; dhe 11,65 euro në rastin e pozicioneve të Shërbimit ndaj Klientit. Çfarë do të thotë kjo? Epo, nëse do të merrni dy provimet, do të duhet të paguani 11,65 euro dy herë. Pagesa mund të bëhet vetëm me kartelë bankare dhe në internet.

Nëse keni ndonjë pyetje në lidhje me procesin e regjistrimit, në faqen zyrtare https://opuestascorreos.info/convocatoria-correos-2020-oficial/ keni të gjithë informacionin e nevojshëm për të përfunduar procesin pa probleme.

Cilat janë vendet e punës së thirrjes për Postë 20/21

Më parë, ne ju kemi thënë që oferta e punës e Correos do të jetë 3421 vende pune, e shpërndarë në të gjithë Spanjën. Shtë një nga konkurset me numrin më të madh të pozicioneve, prandaj shumë zgjedhin ta studiojnë dhe kështu të fitojnë një vend fiks.

Por si shpërndahen këto pozicione? Me fjale te tjera, Çfarë mund të bëni në Postën? Në këtë rast, ju mund të zgjidhni vendet e mëposhtme:

 • Personeli i dorëzimit në motor: 1410 vende
 • Personeli i dorëzimit në këmbë: 946 vende
 • Shërbimi ndaj klientit: 390 pozicione me kohë të pjesshme dhe 130 me kohë të plotë.
 • Agjent klasifikimi: 238 pozicione me kohë të pjesshme dhe 267 pozicione me kohë të plotë.

Çfarë planprogrami duhet të studiohet për kundërshtimet e Postës

Çfarë planprogrami duhet të studiohet për kundërshtimet e Postës

Një tjetër nga avantazhet dhe arsyet pse shumë zgjedhin kundërshtimet e Postës, është pa dyshim, për shkak të axhendës. Oneshtë një nga më pak të gjerat dhe më të lehtat për tu studiuar pasi që, disa vjet më parë, ata eliminuan pjesën e "kulturës së përgjithshme" të provimeve të tyre dhe mbajtën vetëm pjesën teknike.

Axhenda përbëhet nga gjithsej 12 tema. Duhet të merret parasysh se kësaj here, ka modifikime në këtë pasi, nëse thirrja e mëparshme kishte një axhendë prej 11 temash, në këtë rast ato bëhen 12 dhe përmbajtjet e pothuajse të gjitha temave janë modifikuar.

Kështu, e fundit do të ishte ajo që përmbante temat e mëposhtme:

 • Tema 1. Produktet dhe shërbimet postare (të zakonshme dhe të regjistruara).
 • Tema 2. Vlerat e shtuara dhe shërbimet shtesë.
 • Tema 3. Parcela dhe tregtia elektronike. Zgjidhje dixhitale. Diversifikimi. Tregu Correos.
 • Tema 4. Zyrat postare: Produktet dhe shërbimet. Dërgimi i parave.
 • Tema 5. Proceset e pranimit. Informacioni Doganor.
 • Njësia 6. Proceset e trajtimit dhe transportit.
 • Njësia 7. Proceset e dorëzimit.
 • Tema 8. Mjetet e korporatave (IRIS, SGIE, PDA dhe të tjerët). Aplikacionet mobile (APP-të).
 • Tema 9. Correos: korniza ligjore, organizimi dhe strategjia. Organet Rregullatore.
 • Tema 10. Klienti: vëmendja dhe cilësia. Protokollet e shitjeve dhe shërbimeve të klientit.
 • Tema 11. Barazia dhe dhuna gjinore. Siguria e informacionit. Mbrojtja e të Dhënave (RGPD). Parandalimi i pastrimit të parave. Angazhimi etik dhe transparenca. CSR dhe Qëndrueshmëria.
 • Njësia 12. Njohja e dixhitalizimit. Biznes dixhital. Navigimi dhe identiteti dixhital.

Si janë kundërshtimet e Correos dhe si zgjedhin ato

Kundërshtimet e Correos, si shumë të tjera, nuk varen vetëm nga provimi që jepni, por edhe nga meritat që kontribuoni. Domethënë:

Ju do të jepni një provim

Në këtë rast, në Correos ata kanë dy teste të ndryshme, në varësi të mënyrës se si prezantoheni për pozitat e dorëzimit dhe agjentin e klasifikimit, ose e bëni për pozicionet e shërbimit ndaj klientit. Kështu, nëse jeni regjistruar për dy kundërshtimet, do të jepni dy provime.

Këto janë të tipit test, por gabimet do të zbresin, jo ato pa përgjigje. Qëllimi juaj është merrni sa më shumë pyetje të drejtë, në mënyrë që të merrni një notë të lartë. Konkretisht, do të keni 90 pyetje në lidhje me planprogramin dhe 10 psikoteknikë. Përveç kësaj, ka zakonisht 10 pyetje rezervimi në rast se ndonjë nga 100 propozimet anulohet.

Koha për të marrë provimin është 110 minuta.

Ju do të kontribuoni në meritat

Pasi të jetë bërë provimi, dhe gjithmonë që nga 31 tetori 2020, të gjitha meritat duhet të sigurohen (trajnim, përvojë ...) që keni në mënyrë që ata të vlerësojnë dhe t'ju japin një rezultat tjetër.

Kështu, Rezultati përfundimtar i kundërshtimeve do të jetë shuma midis meritave dhe notës së provimit. Dhe po, kjo do të thotë që kushdo që ka përvojë në punën me Correos, edhe nëse ka marrë një notë më të ulët provimi, do të kapërcejë cilindo që ka një notë më të lartë, por nuk mund të kontribuojë me merita.

Paç fat!


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.