Pikat e forta personale

Disa i quajnë forca personale, vlera të tjera, virtyte të tjera. Në çdo rast ato janë aspektet pozitive që ne duhet të punojmë çdo ditë për t'i përfshirë ato në personalitetin tonë. Nuk është një detyrë e lehtë.

Para se t’i shohim këto 27 shembuj të pikave të forta personale, Unë ju ftoj të shikoni këtë video që na tregon, në vetëm një minutë, nga se përbëhet jeta.

Në mënyrë që të përmirësohemi në çdo fushë të jetës sonë, duhet të fillojmë duke ditur cilat janë pikat e forta. Vetëm në këtë mënyrë, ne do të dimë se çfarë duhet të ndryshojmë ose, të paktën, të punojmë mbi to në mënyrë që në këtë mënyrë, të mund të fillojmë të punojmë mbi to.

Çfarë është fortesa

Përkufizimi i forcës

Forcat personale ose pikat e forta mund të përkufizohen si a aftësitë që ne i fitojmë përmes vullnetit tonë. Kështu që të gjitha këto pika të forta do të jenë ato që përfaqësojnë tiparet e personalitetit tonë. Kjo është, ato janë cilësitë ose karakteristikat që ju përcaktojnë dhe që ju bëjnë të jeni ose të veproni në një mënyrë precize. Duke folur gjerësisht, mund të thuhet gjithashtu se pikat e forta janë gjithmonë pozitive. Prandaj, duke qenë kaq të mirë, duhet të punojmë gjithnjë pak më shumë, që të jemi në gjendje t'i forcojmë ato.

A mund ta imagjinoni të dëshironi të zbatoni vlerën e "këmbënguljes" në personalitetin tuaj nëse jeni një person që nuk përfundon asnjë nga projektet që po filloni?

Përballë numrit të çrregullimeve mendore që ekzistojnë, qenia njerëzore është gjithashtu e pajisur me një seri forcash personale që e çojnë atë të bëjë gjëra të pabesueshme. Unë preferoj të përqendrohem në pikat e forta të një personi sesa në çrregullimet e tij 😉

Dobësitë dhe pikat e forta

Si përmbledhje, duhet theksuar se pikat e forta janë të gjitha ato cilësi që spikasin ose shquhen në një mënyrë shumë pozitive. Pra, e gjithë ajo pozitive është ajo që duam vërtet në jetën tonë. Por që ata të qëndrojnë me ne dhe të përmirësohen akoma, ne duhet të përpiqemi t'i studiojmë mirë dhe t'i përsosim gjatë gjithë jetës. Kur kemi një aftësi në një disiplinë, duhet t'i përkushtohemi asaj në mënyrë që të vazhdojmë ngjitjen dhe arritjen e qëllimit brenda saj. Në këtë mënyrë, ne do të dallohemi edhe më shumë, në atë që shumë njerëz e quajnë pikat e forta personale dhe të tjerët, një dhuratë. Mos harroni se nëse një cilësi ju bën të dalloheni ndër të tjera, duhet ta përmirësoni atë dhe mos e lini kurrë anash.

Përveç kësaj, aftësitë dhe pikat e forta mund të ndahen ose klasifikohen në disa grupe për t'u marrë parasysh, sipas ekspertëve. Kështu e bëjnë të ditur në një libër me titull 'Manuali i Pikave të Forta dhe Virtyteve'. E cila është krijuar nga Christopher Peterson dhe Martin Seligman.

 • Urtësia dhe dituria: Ato janë pikat e forta që bazohen në blerjen, si dhe në përdorimin e gjithçkaje që po mësojmë).
  • Kreativiteti - Aftësia për të gjeneruar ide të reja
  • Kuriozitet - Një sjellje natyrore që gjeneron interes.
  • Hapja mendore
  • Dashuria për të mësuar - Ku aftësitë modifikohen dhe gjithashtu fitohen, si dhe aftësitë dhe njohuritë e tjera.
  • Perspektiva dhe mençuria - Një mënyrë për të aplikuar inteligjencën në përvojë.
 • Guximi: Isshtë një nga pikat e forta që do të na japë forcë të mjaftueshme për të qenë në gjendje të arrijmë të gjitha ato arritje që kemi në mendje ose që na paraqiten gjatë gjithë jetës.
  • Guximi - Vullneti ose guximi
  • Këmbëngulja - qëndrueshmëria
  • Integriteti - Gjithmonë kërkoni të bëni gjënë e duhur
  • Vitaliteti - Lidhet me të qenit i lumtur dhe me jetën në përgjithësi.
 • Njerëzimi: Isshtë një nga pikat e forta që na bën të lidhemi dhe të lidhemi me njerëzit e tjerë.
  • Dashuria - Ndjenjë ose atashim për ata që na rrethojnë
  • Mirësia - Sjellja e një personi të arsimuar
  • Inteligjenca sociale - Çfarë na ndihmon të kuptojmë se çfarë po ndodh përreth nesh.
 • drejtësi: Ata janë bashkimi i pikave të forta që ata kërkojnë dhe që ndërtojnë një shoqëri më të mirë.
  • Pjesëmarrja Qytetare / Besnikëria / Puna në Skuadër
  • drejtësi
  • Udhëheqja - Seti i aftësive menaxheriale
 • Temperatura: Bëhet fjalë për këtë lloj të pikave të forta personale që do të na mbrojnë nga çdo tepricë që na del përpara. 
  • Falja dhe Mëshira - Mbështetuni në Dhembshurinë dhe Mëshirën
  • Përulësia dhe ndershmëria - Një forcë që na bën të veprojmë ashtu siç mendojmë.
  • Maturia - Veproni në moderim dhe drejtësi
  • Vetë-rregullimi dhe vetë-kontrolli
 • Tejkalimi:
  • Vlerësimi i bukurisë dhe përsosmërisë
  • Mirënjohja - Si njohje e një përfitimi
  • Shpresa - Me një ndjenjë gjithnjë optimiste të mendjes.
  • Humor dhe gaz
  • Spiritualiteti, sensi i qëllimit dhe koherenca

Cilat janë dobësitë personale

Pikat e forta personale

Të gjithë e kundërta e pikave të forta, ato referohen si dobësi personale. Duke folur gjerësisht, mund të themi se ato janë mendimet por edhe sjelljet më negative. Prandaj, mund të themi se është ai fundi që ne zakonisht i rezistojmë dhe se nuk jemi të mirë për ta përmbushur. Të gjithëve na ndodh që gjithmonë ekziston ndonjë cilësi që spikat tek personi ynë dhe do të ishte forca, krahasuar me një tjetër që nënkupton vërtet të kundërtën dhe do të jetë dobësia jonë. Ne nuk kemi aftësinë për t'i kryer ato dhe në përgjithësi, është diçka që nuk na pëlqen.

Shtë e vërtetë që për këtë arsye nuk duhet të dorëzohemi. Sepse të kesh dobësi nuk është diçka që do të jetë e tillë përgjithmonë. Kjo do të varet nga disa faktorë të tillë si mjedisi ose rrethanat. Prandaj, ne gjithashtu duhet të punojmë pak mbi ta për të përparuar dhe përmirësuar. Disa nga dobësitë më të zakonshme janë si më poshtë:

 • Pavendosmëri
 • Nervozizmi
 • Mungesa e përpikmërisë
 • Mendjemadhësia
 • Të qenit kokëfortë
 • Gënjeshtra
 • Koprraci
 • Pesimizëm
 • Mungesa e besimit.

Cilat janë pikat e forta personale

? Kreativiteti

Kreativiteti, një forcë personale

Origjinaliteti, zgjuarsia, të menduarit për mënyra të reja prodhuese. Dilni nga e zakonshmja.

Isshtë sinonim i një imagjinate konstruktive. Zgjidhjet tuaja do të jenë gjithmonë origjinale dhe do të shfaqen ide të reja për të kapur të menduarit krijues.

Artikulli i lidhur:
17 mënyra efektive për të rritur kreativitetin dhe shkathtësinë tuaj

? Kuriozitet

Interesi, kërkimi i risisë, hapja për përvojë, eksplorim dhe zbulim.

Shtë një sjellje kureshtare dhe e natyrshme. Ajo çon në hetim dhe mësim.

❤ Dashuria për të mësuar

Zotërimi i aftësive të reja, temave dhe trupave të njohurive, qoftë vetë ose zyrtarisht.

Një mënyrë për të qenë në gjendje të modifikoni ose përftoni aftësi të caktuara, si dhe sjellje ose vlera që arrihen përmes një studimi ose përmes arsyetimit dhe përvojës.

? Perspektiva [mençuria]

Të jesh në gjendje të japësh këshilla për të tjerët, duke pasur mënyra për të parë botën që ka kuptim për veten dhe për njerëzit e tjerë.

Isshtë një këndvështrim i veçantë që një person ka. Por mund të bëhet e ndryshueshme, falë kërkimit të informacionit dhe dëshirës për të mësuar dhe vëzhguar.

? Këmbëngulja [zellshmëria]

Mbaro atë që fillon, këmbëngul pavarësisht pengesave.

Kur flasim për pikat e forta të një personiNe nuk mund ta harronim këmbënguljen. Një cilësi që nënkupton fuqinë e vullnetit, ku çelësi i suksesit qëndron te njerëzit me ide të qarta dhe fikse.

? Integriteti [vërtetësia, ndershmëria]

Paraqitja e vetvetes në një mënyrë të mirëfilltë, marrja e përgjegjësisë për ndjenjat dhe veprimet e veta.

Kjo cilësi është ajo që na lejon të marrim vendime. Gjithmonë në lidhje me sjelljet, si dhe besimet e secilit person. Çfarë do të çojë në një mënyrë specifike të veprimit.

? Vitaliteti [inkurajimi, entuziazmi, energjia, energjia]

Njerëz me forca të tilla si vitaliteti

Afrohuni jetës me entuziazëm dhe energji

Në gjithçka që bëjmë, energjia duhet të jetë e pranishme. Kjo na inkurajon të bëjmë gjithçka që shihet nga një këndvështrim më optimist. Me atë që gjithmonë, ne do të arrijmë rezultate më të mira. Dëshira dhe efikasiteti gjithmonë shkojnë dorë për dore.

? Mirësia [bujaria, kujdesi, kujdesi, dhembshuria, dashuria altruiste, "mirësia"]

Bëni favore dhe punë të mira për të tjerët.

Një forcë tjetër personale është mirësia. Sepse njerëzit e mirë janë gjithnjë të prirur drejt veprimeve të mira dhe pa interes. Çfarë mund të përmblidhet si bej mire.

? Inteligjenca sociale [inteligjenca emocionale]

Jini të vetëdijshëm për motivet dhe ndjenjat e të tjerëve.

Duke folur gjerësisht, mund të themi se është një cilësi që na duhet. Meqenëse nënkupton aftësinë për të kuptuar të tjerët. Shtë shumë më e rëndësishme nga sa mendojmë, pasi do të ndikojë në zgjedhjen e miqve tanë, si dhe të partnerit tonë.

Artikulli i lidhur:
Inteligjenca emocionale - Çfarë është ajo, llojet dhe frazat

⚪ Shtetësia [përgjegjësia shoqërore, besnikëria, puna në ekip]

Punoni për të mirën e përbashkët të një grupi.

Kombinimi i Të drejtat dhe detyrat që duhet të përmbushet nga secili qytetar, për të vendosur një bashkëjetesë më të mirë përballë shoqërisë.

❎ Kapitali i vet

Trajtojini të gjithë njerëzit me të njëjtat kritere të drejtësisë dhe drejtësisë, mos lejoni që paragjykimet të ndikojnë.

Theshtë respekt për të trajtuar të gjithë njësoj. Duke marrë parasysh cilësitë e tyre, si dhe ndryshimet. Quhet si a 'drejtësia natyrore', e cila nuk ka asnjë lidhje me ato ligje që kemi me shkrim.

? Falja dhe mëshira

Falni ata që kanë bërë gabim, pranoni të metat e të tjerëve, jepuni njerëzve një shans të dytë, mos u bëni hakmarrës.

Ajo manifestohet përmes mirësisë për të qenë në gjendje të ndihmojmë ata që kanë nevojë për të. Në çfarë mënyre?, Falëse. Meqenëse kjo falje dhe një pajtim janë praktika më e mirë e kësaj cilësie.

Bëhet një kapacitet për të qenë në gjendje të minimizojmë një farë rëndësie për arritjet që po arrihen, pa u rrëmbyer prej tyre. Meqenëse ata do të shohin edhe gabimet në vetvete.

? Përulësia / Modestia

Lërini arritjet tuaja të flasin vetë, duke mos e konsideruar veten më të mirë se të tjerët.

♦ Maturia

Bëni kujdes me zgjedhjet tuaja, mos ndërmerrni rreziqe të panevojshme, mos thoni ose bëni gjëra për të cilat më vonë mund të pendoheni.

Ne do të veprojmë në mënyrë të drejtë dhe gjithmonë në moderim. Përndryshe, ne mund të biem në atë spirale gabimesh dhe pendimesh. Edhe një herë, ne do ta bëjmë atë në praktikë rpështyjnë vlerat dhe ndjenjat e njerëzve të tjerë.

? Vetë-rregullimi [vetëkontrolli]

Rregullimi i asaj që ndien dhe bën, duke qenë i disiplinuar, duke kontrolluar emocionet.

Tolerues, por edhe fleksibël, të cilët mund të pranojnë sjellje të caktuara ose qëndrime më spontane.

? Mirënjohje

Jini të vetëdijshëm dhe mirënjohës për gjërat e mira që ndodhin, merrni kohë për të shprehur vlerësimin.

? Hope [optimizëm, shikim përpara, i orientuar drejt së ardhmes]

Pikat e forta personale

Shpresoj për më të mirën në të ardhmen dhe puno drejt saj.

Qëndrimi optimist është vendosur në këtë cilësi. Bazohet në një pritje që gjithmonë të keni rezultate të favorshme. Sigurisht, për ta arritur këtë do të duhet të bëjmë pjesën tonë me shumë përpjekje.

? Humor [gëzim]

Qesh dhe shaka; sillni buzëqeshje të tjerëve, shihni anën e ndritshme.

Një formë e gjithmonë nënvizoni anën më qesharake të gjërave, të jetës dhe situatave.

? Spiritualiteti [fetarizmi, besimi, qëllimi]

Kini bindje të qëndrueshme për disa qëllime më të larta, kuptimin e jetës dhe kuptimin e universit.

Përmes besimeve tuaja, ju mund të ndieni mirëqenien dhe çlirimin duke ju pushtuar përmes kësaj cilësie.

? Vetëdisiplina

Ai përfshin shmangien e shpërqendrimeve, vendosjen e qëllimeve, mos vonimin dhe kontrollimin e sjelljes personale.

Ju vetë mundeni koordinojë qëndrimet. Ju nuk keni nevojë për askënd tjetër që t'ju udhëzojë, gjë që nënkupton një trajnim drejt vetvetes. Rezultati do të jetë të bëni atë që dini se është më e mira.

? Komunikimi

Kjo përfshin aftësitë e komunikimit me shkrim dhe verbal. Shembuj të komunikimit të mirë verbal përfshijnë prezantime, menaxhim konfliktesh dhe dëgjim aktiv.

Shkëmbimi i informacionit na ndihmon të përmirësohemi dhe të mësojmë. Qëllimi i tij është të kuptuarit.

? Zgjidhja e problemit

Të jesh në gjendje të analizosh problemet për të gjetur shkakun dhe zgjidhjet e mundshme, aftësinë për të identifikuar dhe përcaktuar problemet dhe për të sajuar dhe zbatuar zgjidhjet më të mira.

? Iniciativë

Merrni hapat e nevojshëm për ta bërë punën tuaj më të mirë. Për shembull, identifikimi i nevojave dhe gjetja e zgjidhjeve, ofrimi i ideve për përmirësim, etj.

Një hap përpara që të mund të kërkosh zgjidhje për probleme të caktuara. Njerëzit që kanë këtë cilësi nuk presin kurrë të ndihmohen, por do të jenë ata që hedhin hapat e parë për të dalë nga vendi ku janë.

? Gjykimi / vendimmarrja

Ai përfshin monitorimin e vendimmarrjes, gjetjen e alternativave të vlefshme dhe mbledhjen e informacionit të nevojshëm për të marrë një vendim të saktë pasi të keni marrë parasysh pro dhe kundrat e secilit prej tyre.

? Shkathtësitë e planifikimit dhe organizimit

Pajtueshmëria me afatet e përcaktuara, menaxhimi i kohës, mbajtja e hapave me kalendarët ose oraret, vendosja dhe arritja e objektivave dhe synimeve.

? Zell

Ai përfshin punën e palodhur, mirëmbajtjen e punës me cilësi të mirë, bërjen e më shumë se sa kërkohet, përfundimin e projekteve para kohe dhe punën pa mbikëqyrje.

E kundërta e përtacisë. Shtë dëshira për të realizuar një projekt apo një ëndërr. Shkathtësia dhe shpejtësia, si dhe dëshira për të përfunduar atë që u fillua janë pjesë e kësaj force.

? ️‍♂️ Vlera

Guximi është gjithashtu një tjetër nga pikat e forta të një personi. Pavarësisht nga të gjitha pengesat, kjo cilësi na jep vullnetin e nevojshëm. Guximi na bën të kapërcejmë të gjitha pengesat. Një formë e kapërcej frikën, duke parë drejt përpara dhe duke vizualizuar objektivin.

Më shumë shembuj të pikave të forta

Guximi si një forcë personale

 • elasticitet: Ashtë një kapacitet që një person duhet të jetë në gjendje të rikuperohet nga trauma të caktuara ose momente të komplikuara.
 • ndjeshmëri: Mënyra për të kuptuar ndjenjat e të tjerëve
 • ndjeshmëri: Aftësia për të perceptuar stimujt e jashtëm dhe të brendshëm.
 • Besim: Kini shpresë në diçka
 • Shpatë dëgjoj: është një tjetër nga cilësitë që simbolizojnë vëmendjen në një mënyrë të drejtpërdrejtë.
 • Intuitë: Një pasojë e drejtpërdrejtë e nënvetëdijes.
 • Simpati: Afeksioni ndaj njerëzve të tjerë, si dhe sjellja pozitive.
 • Durim: Aftësia për të toleruar ose mbajtur ndonjë rrethanë.
 • Oratori: Një aftësi tjetër për të folur në mënyrë elokuente dhe në publik.
 • Pohueshmëria: Kur një person mund të shprehë qartë këndvështrimin e tij.
 • vendim: Të kemi sigurinë dhe vendosmërinë në kohën e kryerjes së një veprimi.
 • udhëheqje: Shkathtësitë që ka një person dhe që mund të ndikojnë te të tjerët, sipas mënyrës së tyre të të qenit.
 • Motivimi: Impulset që e çojnë një person të kryejë aktivitete të ndryshme, nga një këndvështrim gjithmonë pozitiv.
 • Tejkalimi: Një përmirësim në diçka që ne kemi propozuar.
 • Angazhim: Bëhet fjalë për kryerjen e një detyrimi që synohet gjithmonë për kushte pozitive.
 • Sinqeriteti: Ndershmëria, e vërteta dhe pa pasur motive të fshehta.

Si të zbuloni pikat e forta dhe të dobëta të një personi

Si të zbuloni pikat e forta dhe të dobëta

Ne gjithmonë kemi në dispozicion një sërë mjetesh dhe hapash për të arritur qëllimin tonë. Në këtë rast do të jetë zbulimi i pikave të forta dhe të forta të një personi.

 • Analiza personale SWOT: Shtë një teknikë që përdoret zakonisht në mjedisin e biznesit, por edhe në atë personal në mënyrë që të përmirësohen si njerëz dhe punëtorë. Ajo është e ndarë në variabla të brendshëm që do të ishin pikat e forta dhe të dobëta. Do të analizonte se ku shquhemi ose ku dështojmë, si dhe cilat janë pikat e forta dhe cila është sjellja që na pengon të arrijmë qëllimet tona. Nga ana tjetër, do të ketë variabla të jashtëm që janë mundësi dhe kërcënime. E para i referohet asaj që mund të arrijmë në formën e një sfide dhe e dyta rreziqeve drejt të cilave na sjellin dobësitë.
 • Dritarja e Joharit: Isshtë një mjet tjetër që është zhvilluar nga dy persona: Joseph Luft dhe Harry Ingham. Mostshtë më e dobishme sepse na lejon të njohim pikat e forta dhe të dobëta që ne tashmë i dimë dhe gjithashtu të tjerët që mbase nuk vihen re nga vetja, por që po na kushtëzojnë. Shtë i përbërë nga katër pjesë që janë:
  • Zone publike: Ata që i njohim vetë
  • Zonë e verbër: Ajo që të tjerët shohin ose mendojnë për ne
  • Zonë e panjohur: Fobitë që ne nuk i njohim dhe as nuk ua tregojmë të tjerëve.
  • Zonë private: Të dyja karakteristikat pozitive dhe ato negative që ne përpiqemi të mos u tregojmë të tjerëve.

Përveç këtyre dy mjeteve që janë kryesore dhe më të përdorura, ne gjithmonë mund të përdorim prova e pikave të forta dhe të dobëta të cilat bëhen nga ekspertë të fushës dhe të cilat mund të gjenden edhe në internet. Sigurisht, ndihma e një profesionist mund të na japë udhëzimet më të mira për një vetanalizë dhe duke zbuluar aq shumë më shumë për veten tonë sa as nuk e dimë se është atje.

Si të rrisim pikat e forta personale

Rritni pikat e forta personale

Siç e kemi komentuar mirë, ne duhet të punojmë në pikat e forta personale dhe kjo është arsyeja pse duhet t'i përmirësojmë ato për të arritur një përfundim të suksesshëm. Si ?:

 • Para së gjithash, ne duhet di cilat janë pikat tona të forta. Për këtë ju mund të përdorni disa nga teknikat dhe metodat që ju kemi shpjeguar më parë. Mendoni për gjithçka në të cilën jeni të mirë, atë që zakonisht dalloni edhe nëse nuk bëni shumë përpjekje. Kjo është, ju duhet të mendoni për pikat tuaja të forta dhe përgjigja do të jetë pikat tuaja të forta personale. Por edhe në kufijtë tuaj, të cilët gjithmonë lidhen me njohjen e vetë pikave të forta.
 • Pasi të identifikohemi, ne duhet ta zbatojmë atë në praktikë. Disa prej tyre janë tashmë të lindur dhe për këtë arsye ne duhet të vazhdojmë të punojmë për to. Në këtë mënyrë, ne duhet t'i forcojmë ato edhe më shumë për të përmirësuar rezultatet. Për ta bërë këtë, ju mund të hartoni një plan dhe të regjistroni progresin.
 • Vlerësimi i planit në fjalë do të jetë një tjetër nga hapat themelorë. Kjo do të thotë, kohë pas kohe do të mendojmë nëse po avancojmë dhe zhvillojmë më tej pikat tona të forta apo jo. Çdo ditë do të mendoni nëse po e shfrytëzoni atë në mënyrën që dëshironi dhe cilat gjëra mund të ndryshoni për ta bërë atë më mirë. Shtë një mënyrë për të analizuar veten, për të lënë anash frikën tuaj dhe për të shtuar gjithmonë aftësitë e mira që ka një person.
 • Për të rritur një forcë të tillë si këmbëngulja, udhëzimet mund të integrohen për vendosjen e një qëllimi që është e mundur të arrihet. Kreativiteti mund të rritet me ushtrime ose terapi ku arti është i pranishëm. Siç e dimë mirë, imagjinata dhe leximi do të na çojnë në përmirësimin e kuriozitetit. Ndërsa për të rritur më tej drejtësinë, asgjë si të shohim veten në praktikën e supozimeve plot dilema etike.

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   Xochitl esteban dijo

  mmm është shumë e vështirë për mua të gjej pikat e forta pppffff

  1.    anonim dijo

   shikoni disa shembuj të pikave të forta, ka shumë dhe përpiquni të identifikoni tuajat!

 2.   Pilar Servantes dijo

  shumë mirë oooo

  1.    tupoto dijo

   kakasabi bali

 3.   Cindyrella Khryztal Zaldaña e Zezë dijo

  keni të drejtë të dini se pikat tuaja të forta janë të nevojshme

 4.   Zogth katalyne dijo

  eshte super e rendesishme

 5.   Florxita Noemi Trejo Mory dijo

  Shtë mirë të dimë se çfarë është forca dhe të respektosh vlerat

 6.   isaia zarate dijo

  Supershtë shumë e vështirë të gjesh pikat tona të forta

  1.    rodrigues carmen salazar dijo

   jo, thjesht shikoni në atë që ju jeni i mirë, për shembull: daniela është e mirë në patinazh, kjo është një forcë dhe nuk është e vështirë për të gjetur
   mirupafshim

  2.    anonim dijo

   Ndër pikat e forta që është gjëja kryesore që duhet të dijë në jetën e tij

 7.   Fabiola Rosa Salvatierra Soto dijo

  Nëse i njihni pikat tuaja të forta, do të jeni pronari i vetvetes, ju ftoj t’i njihni

 8.   Jonathan Aguimac dijo

  Shumë bukur më pëlqeu

 9.   Hoze Andino dijo

  E mira ime ...

 10.   Haydee alcarraz dijo

  Me pelqeu !!!!!

 11.   Imazhi i mbajtësit të vendit Josefa Hernandez dijo

  FALEMINDERIT EMOCIONIN, P EXRVOJAT JAN WH TIC CILAT ORGANIZOJNORLD BOTN TON IN TN BRENDSHME

 12.   Carlos Fdez dijo

  Përshëndetje, unë dua të di se sa është forca më e madhe ose më e vogël, unë jam duke aplikuar për një punë dhe gjithashtu me një problem të dëgjimit

  salu2

 13.   Zhvillimi dijo

  Artikull i mirë, unë do të shtoja në pikat e forta personale aftësitë shoqërore për t'u lidhur në mënyrë korrekte me të tjerët.

 14.   saraje dijo

  kjo faqe eshte e mire

  1.    Jasmine murga dijo

   Faleminderit Sarai!

 15.   Lulja e Marisë dijo

  WSHT Vlen të dihet se cilat janë forca tona për shembull: PERSONALE, PERSEVERANT, CORDIAL, EMPATHY, RESPEKT për të tjerët, përgjegjës, në kohë, karizmatike, intelegjente, ndërmarrje, në punën e punës: , PROKTIV, FLEKSIBIL, N THE FAMILJE: RESPEKT, GURIM, ORDER, AUTORITET, DASHURI, M MANNYRA T G MIRA, VIRTIJAT, PARIMET ETIKE, FALATSIMI, Q CONNDRUESH ,M, PRERGJITHSHM, ETJ.

 16.   lilian santodomingo dijo

  q chevre këta shembuj janë të dobishëm

 17.   Edward dijo

  Unë besoj se parimet dhe vlerat tona janë pikat tona kryesore personale.

 18.   Mariana dijo

  SHUME MIRE

 19.   adriana paola rivera roncal dijo

  eshte mire

 20.   jilber agurto gonzales dijo

  punë e mirë, unë isha në gjendje të gjeja pikat e forta.

 21.   po ti mundesh dijo

  Shume mire!!! nganjëherë ne jemi shkëputur nga ata që jemi se harrojmë cilat janë pikat tona të forta, në fakt madje harrojmë ato që janë ose mendojmë se tashmë i njohim; Por pasi kemi lexuar se çfarë janë, ne fillojmë të identifikojmë veten përsëri dhe shohim ato që kemi pasur gjithmonë dhe na nxjerr një buzëqeshje nga fytyra duke ditur që nuk i keni humbur, ne vetëm e kemi harruar atë, kështu që ju ftoj të filloni duke shpëtuar pikat tona të forta, pa marrë parasysh se sa dhe cilat kemi, gjëja e rëndësishme është të mbushim veten me forcë dhe gëzim në jetën tonë!. Unë, për shembull, harroj mirënjohjen dhe mirësinë! sot filloj ta marr mbrapsht !! !!! pershendetje te gjitheve !!!!

  1.    Martha dijo

   Koment i shkëlqyeshëm, + LIKE!

   1.    anonim dijo

    nuk ka qen si ktu

  2.    Miguel dijo

   Urime për atë reflektim të madh!

 22.   Minervë dijo

  kur dikush propozon diçka arrihet gjithmonë me optimizëm dhe përpjekje

 23.   Stefany dijo

  Eshte mire!!?

 24.   Martha dijo

  wowww… sipas jush, duke lexuar këtë artikull interesant, unë e kuptoj se kam harruar etiketat e pikave të forta të mia, jam ndjerë shumë e lumtur kur e di se ato janë akoma në mua dhe se mund t'i heq pluhur të tjerët që kam ndaluar së praktikuari.

  Prindërit e mi bënë një punë të mirë.

  Bekime për të gjithë!

 25.   anonim dijo

  Une nuk kuptova asgje

 26.   bajron dijo

  cfare eshte kalaja?

 27.   Xiomara dijo

  hola

 28.   anonim dijo

  ??

 29.   anonim dijo

  shume mire???

 30.   ISAIAH MARTINEZ dijo

  INFORMACION I SHKELQYER

 31.   Fabiola Munoz dijo

  Isshtë shumë e shpjeguar dhe me shumë njohuri për të përmirësuar në të gjitha aspektet

 32.   anonim dijo

  falënderim

 33.   yeiner Alexis angola gonzales dijo

  Zoti im nëse shumë shumë urime për ty kjo është diçka që unë nuk do të jem në gjendje ta kapërcej Zoti ju bekoftë dhe ju mbush me komisione

 34.   Sameli dijo

  E madhe, aq shumë forca të kursyera, për të hequr pluhurin, lol. Bekime për të gjithë.

 35.   Claudia Ines Carbajal Vargas dijo

  artikull shumë i mirë, vërtet ndonjëherë harrojmë cilat janë pikat tona të forta.
  Urime !!!!!

 36.   Jackeline Buitrago Manco dijo

  artikull interesant gjëra të thjeshta, por ndihmon mirë diçka themelore, por shumë e rëndësishme në çështjet personale dhe të punës