Si të përmirësoni vetëvlerësimin e ulët me këto 29 ushtrime

Shtatë në 10 gra kanë vetëvlerësim i ulët Ata mendojnë se nuk janë mjaft të mirë ose nuk janë aq sa duhet të gërvishten në ndonjë aspekt të jetës, duke përfshirë pamjen e tyre, performancën në shkollë dhe marrëdhëniet me miqtë dhe anëtarët e familjes.

Para se të shohim 29 aktivitete që mund të bëjmë për të përmirësuar vetëvlerësimin tonë, Unë ju ftoj ta shikoni këtë video e një vajze që na tregon se çfarë duhet të bëjmë çdo mëngjes për ta dashur veten më shumë.

Kjo video e shkurtër është një demonstrim vlerësimi për gjithçka që ka kjo vajzë në jetën e saj. Kjo video u bë virale shumë kohë më parë dhe nuk mund të ngopem duke e parë:

Ju mund të interesoheni për «8 sjellje që dëmtojnë (SHKATRROJN)) vetëvlerësimin«

Nëse doni rrisni vetëvlerësimin tuaj duhet të sfidoni dhe ndryshoni disa bindje që keni për veten tuaj. Kjo mund të duket si një detyrë e pamundur, por ka shumë mënyra të ndryshme për ta realizuar atë.

Përmirësimi i vetëvlerësimit tuaj nuk është aq i vështirë sa mendoni. Të gjithë hapat, të mëdhenj dhe të vegjël, drejt fitimit të mirë të vetëvlerësimit ndahen në dy kategori kryesore:

a) shmangni efektet negative dhe

b) theksoj pozitiven.

teknikat-vetëvlerësim

Forconi vetëvlerësimin tonë Shtë një nga mënyrat më të mira për të arritur një cilësi më të lartë të jetës në të gjitha aspektet e jetës sonë dhe për të arritur përmirësimin personal që dëshirojmë.

A e dini se arritja e suksesit në jetën tuaj ka të bëjë drejtpërdrejt me të paturit e një vetëvlerësimi të shëndetshëm? Ju mund të keni dëgjuar klishenë: "Ne jemi ato që hamë". Shumë argumentojnë gjithashtu se "Ne jemi ajo që mendojmë".

Nathaniel Brandon, një nga psikologët kryesorë të vetëvlerësimit e tha atë shumë mirë: "Nuk ka gjykim më të rëndësishëm për vlerën e qenies njerëzore sesa vlerësimi që ai i bën vetes."

Nëse jeni në gjendje të forconi vetëvlerësimin tuaj, do të jeni në gjendje të përballoni më mirë stresin. Do të jeni të suksesshëm dhe nuk do të keni më nevojë të mburreni me të. Sidoqoftë, vetëvlerësimi juaj mund të ndryshojë në varësi të ditës së javës. Isshtë një ndjesi e përkohshme. Faktorët e mjedisit mund të luajnë një rol në mënyrën se si e shihni veten.

Indeks

29 teknika për të forcuar vetëvlerësimin tuaj

teknikat për ta rritur vetëvlerësimin

1) Vullnetarisht ose bashkëpunoni me atë me të cilën identifikoheni.

Instituti Kanadez i Kërkimit pohon atë përkatësi në një grup me të cilin ndiheni të identifikuar përmirësoni vetëvlerësimin tuajPavarësisht nëse është regjistrimi si vullnetar në një shtëpi pleqsh, ndihmon në punën vullnetare për Kryqin e Kuq, shkon në takimet e grupit tuaj të famullisë, etj.

Ndjenja e një anëtari të një komuniteti në të cilin bashkëpunoni me kënaqësi mund të sjellë një ndryshim të madh në jetën tuaj.

2) Identifikoni bindjet tuaja negative.

Nëse doni të përmirësoni vetëvlerësimin tuaj, është e rëndësishme të identifikoni se cilat janë besimet tuaja negative për veten tuaj dhe nga vijnë.

Ky hap mund të jetë një proces i vështirë, prandaj është e rëndësishme që të merrni kohën tuaj. Ju mund të kërkoni nga një mik apo anëtar i familjes që t'ju ndihmojë, t'i pyesni se si ju shohin, çfarë pasigurie vërejnë.

si-mund-ta-përmirësojmë-vetëvlerësimin Mund të jetë i dobishëm përgjigjuni kësaj serie pyetjesh:

- Cilat mendoni se janë dobësitë apo dështimet tuaja?

- Cilat gjëra negative mendoni se njerëzit e tjerë mendojnë për ju?

- Si do ta përshkruanit veten?

- Kur keni filluar të ndiheni keq?

- A mund të identifikoni një përvojë ose ngjarje që mund të ketë shkaktuar këtë ndjesi?

Alsoshtë gjithashtu e dobishme të realizohet ato mendime negative që sulmojnë mendjen tonë pa e kuptuar. Ato janë mendime automatike. Dikush mund të mos ju përshëndesë në rrugë dhe ju mendoni: "Njerëzit nuk më duan mua". Jini të vetëdijshëm për këto lloj mendimesh në mënyrë që të mund t'i vini në dyshim dhe t'i ndryshoni ato.

Një mënyrë për të vënë në dyshim këto mendime është të shkruash prova që sfidojnë ato besime dhe fillojnë të hulumtojnë shpjegime të tjera të situatës. Për shembull, nëse mendoni se njerëzit nuk ju pëlqejnë, mund të filloni të regjistroni situatat që tregojnë një model tjetër:

- Nëna ime më thirri në ditëlindjen time.

- Fqinji nuk më ka përshëndetur por kam vërejtur se ai nuk i përshëndet askujt.

- Kam pasur një bisedë shumë të bukur me kolegun tim.

Ata janë shembuj të vegjël, por me rritjen e listës suaj me kalimin e kohës ju mund të filloni të vini në dyshim atë besim negativ.

3) Ushtrime të mendimit pozitiv.

Ka shumë teknika që mund t'ju ndihmojnë të mendoni më pozitivisht për veten tuaj. Shumë nga idetë mund të jenë blogu im 😉

Ky ushtrim i thjeshtë është një shembull:

Bëni një listë të gjërave të ndryshme që ju pëlqen për veten tuaj, mund të përfshijë:

- Cilësia fizike që ju pëlqen më shumë: për shembull, kam një buzëqeshje të këndshme.

- Një cilësi për të cilën jeni krenar: për shembull, unë jam i durueshëm.

- Veprimet pozitive që bëni: për shembull, vullnetarizmi.

- Aftësitë që keni: për shembull, unë jam shumë metodik.

Merrni kohën tuaj, ju mund të bëni listën për disa javë. Qëllimi juaj është të bëni një lista e 50 gjërave të ndryshme. Vendosni këtë listë në një vend të dukshëm për ju dhe kontrolloni atë çdo ditë. Nëse shqetësoheni për një ngjarje të ardhshme, siç është një intervistë për punë, gjeni kohë për të lexuar të gjithë listën dhe tregojini vetes se keni shumë për të ofruar.

4) Vendosni vetes një sfidë që mund ta realizoni me të vërtetë.

Filloni me diçka relativisht të vogël por kjo ka kuptim për ju. Për shembull, ju mund të vendosni që do t'i shkruani një letër gazetës tuaj lokale ose të regjistroheni për klasat e vallëzimit, shkenca kompjuterike, ...

Tregoji dikujt për sfidën dhe kur e ke arritur, pranoni lavdërimet e tyre 😉 Më pas, vendosni një sfidë tjetër pak më të vështirë, për shembull, organizimin e një darke me shokët e shkollës së vjetër ose përpjekjen për të formuar një grup miqsh me shokët tuaj të klasës.

5) Jini këmbëngulës.

Të jesh këmbëngulës nuk do të thotë të jesh agresiv ose të komunikosh në një mënyrë të vrazhdë. Bëhuni pohues do t'ju ndihmojë të fitoni besim tek vetja.

Komunikimi në mënyrë pohuese përfshin qëndrimin e duhur të trupit, mbushni mushkëritë me ajër, ngrini mjekrën, shtrihuni, ndjeheni të shkathët. Kjo sjellje e trupit do t'ju ndihmojë komunikojnë në një mënyrë më pohuese.

Ky lloj i komunikimit pohues duhet të mësohet në një mënyrë të rregulluar në të gjitha shkollat rrisin besimin e studentëve. Ka edhe disa librat e vetë-ndihmës të cilët flasin për këtë lloj komunikimi.

6) Qëndroni larg njerëzve toksikë.

Problemet tuaja të vetëvlerësimit mund të vijnë për shkak të njerëzve të afërt tuaj që stimulojnë bindjet tuaja negative. Ata janë vampirë kritikë, toksikë, të energjisë.

Importantshtë e rëndësishme të kontrolloni këto lloj njerëzish në jetën tuaj pasi ata mund të minojnë seriozisht vetëvlerësimin tuaj. Ju duhet të merrni masa kështu që ata pushojnë së qeni kaq toksik për ju. Ndoshta mund të jeni më këmbëngulës (shih më lart) ose si opsioni i fundit kufizoni kontaktin me ta.

Kaloni rrugën nëse është e nevojshme për të shmangur ata njerëz negativë që ju bëjnë vetëm të shihni gabimet tuaja. Mos e harxhoni energjinë tuaj për këta njerëz duke u përpjekur të luftoni argumentet e tyre.

Mundohuni të shoqëroheni me njerëz pozitivë dhe me të cilën ndiheni rehat. Njerëzit që ju dëgjojnë, ju vlerësojnë dhe ju bëjnë të qeshni.

ndjehem mire

7) Kërkoni stimuj që ju bëjnë të ndiheni mirë me punën tuaj.

Shtë e rëndësishme që të ndiheni mirë me punën tuaj. Nëse nuk keni një punë për momentin mund ta bëni aktivitete vullnetare kjo do t'ju ndihmojë të ndërtoni përsëri besimin tuaj.

8) Praktikoni hobet tuaja të preferuara.

Kjo mund të shkojë nga mësimi i një gjuhe, këndimi, klasat e pikturës ...

Mendoni se çfarë është aftësia juaj natyrore ose atë që keni dashur gjithmonë të provoni. Mundohuni të gjeni aktivitete që nuk përfshijnë përpjekje të tepërta në mënyrë që të rindërtoni besimin tuaj pak nga pak.

Nëse keni mundësi, regjistrohuni në një kurs në diçka që ju pëlqen vërtet dhe në këtë mënyrë do të jeni në përputhje me atë që kemi komentuar në pikën numër një.

9) Ushtroni rregullisht.

Aktiviteti fizik është i mirë për shëndetin mendor dhe është treguar se përmirëson vetëvlerësimin dhe ndjenjën e mirëqenies së njerëzve. Ecja 1 orë në ditë me një ritëm të mirë mund të jetë një fillim i mirë.

Mund të jetë një shëtitje e thjeshtë, edhe pse nëse është një aktivitet aerobik shumë më mirë. Ushtrimet e bëjnë trurin tuaj të sekretojë më shumë endorfinë, neurotransmetues që rrisin ndjenjën e mirëqenies dhe, për këtë arsye, vetëvlerësimin tuaj.

Nëse mund të jetë një ushtrim që e bëni së bashku, shumë më mirë.

10) Mundohuni të flini mjaftueshëm.

Problemet e gjumit mund të kenë një ndikim serioz në cilësinë e jetës së njerëzve. Ndjenjat negative, reagimet e tepërta, nervozizmi dhe humbja e besimit sipërfaqe. Shiko Si të bëni gjumë cilësor.

Disa njerëz kanë nevojë për 8 orë gjumë, të tjerët 6 janë të mjaftueshme. Një mendje e pushuar është më e sigurt nga problemet e përditshme.

11) Hani shëndetshëm.

Ushqimi i shëndetshëm ka një ndikim pozitiv në shëndetin tuaj fizik dhe mendor. Të hash një dietë të ekuilibruar mirë, të hash gjithmonë në të njëjtën kohë ose të pish shumë ujë do të të ndihmojë të ndihesh më i shëndetshëm dhe më i lumtur. Shihni dietën kundër ankthit.

12) Ndërgjegjësimi ose vëmendja.

Mindfulness ose minfulness është një mënyrë për të kushtoj vëmendje momentit të tanishëm duke përdorur teknika të tilla si meditimi, frymëmarrja dhe joga.

Shtë treguar se i ndihmon njerëzit të bëhen të vetëdijshëm për mendimet dhe ndjenjat e tyre duke i bërë më të lehtë për t'u menaxhuar.

13) Merrni me gëzim lavdërimin dhe komentet pozitive që njerëzit e tjerë ju bëjnë.

Shumë njerëz nuk besojnë se e meritojnë një lavdërim të tillë ose thjesht e shmangin atë sepse nuk duan të zhgënjejnë ose të krijojnë pritje të mëdha prej tyre.

Refuzoni këtë lloj sjelljeje në veten tuaj. Mirë se vini të gjitha reagimet pozitive që merrni sepse sigurisht që i meritoni.

14) Jini të vetëdijshëm për dialogun tuaj të brendshëm.

Gjashtë në dhjetë adoleshentë me vetëvlerësim të ulët flasin keq për veten e tyre. Fraza si: "Unë jam i padobishëm", "Unë nuk jam i tillë", "Ky do të më rrahë", "Ata nuk do të marrin parasysh mendimin tim", "Unë jam i dobët" ... ata rezonojnë në mendjet e njerëzve me probleme të vetëvlerësimit.

Gjëja e parë që duhet të bësh është të jesh i vetëdijshëm për këto mendime negative dhe t'i ndalosh ato dhe pastaj t'i zëvendësosh me mendime shumë më të fuqishme të tilla si: "Unë jam shumë i mirë në ...", "Askush nuk më rreh në ..." , "X njerëz më duan me çmenduri", "Me përpjekje mund të arrij gjithçka që kam vendosur mendjen time ..."

15) Vendosni pritjet reale.

Mos mendoni se për shembull do të vini në një festë ditëlindjeje dhe do të jeni jeta e festës nëse jeni një person i ndrojtur. Kjo është e vlefshme si për të pasur pritje shumë të larta (irracionale) ashtu edhe për pritje shumë të ulëta ("Jam i sigurt se do të shkoj në faqen X dhe të gjithë do të më kritikojnë").

Nëse doni më shumë informacion ose keni nevojë për ndihmë specifike, mund të lini komentin tuaj në fund të këtij artikulli. dhe me kënaqësi do të përpiqem t'ju ndihmoj.

16) Mos u përpiq të jesh perfekt.

Përsosmëria nuk ekziston, është një kimera. Mos u mundoni t'i kënaqni të gjithë, sepse është fjalë për fjalë e pamundur. Mos u mundoni të jeni të mirë në gjithçka, sepse nuk do të shkëlqeni në asgjë. Mos u mundoni të merrni të gjitha përgjegjësitë sepse do të përfundoni të shkatërruar psikologjikisht.

Jini më fleksibël.

17) Të kalosh ca kohë çdo ditë me dikë.

Qenia njerëzore është shoqërore nga natyra. Një person i vetmuar ka më pak të ngjarë të arrijë një shkallë të kënaqshme të mirëqenies mendore. Qëllimi është që të ndani një kohë të këndshme dhe të shkëmbeni përvoja dhe mendime.

3 kërkesa thelbësore:

* Se njerëzit me të cilët rrini janë pozitivë. Shtë e vështirë të mos ndihesh keq me veten tënde kur vazhdimisht ndihesh i kritikuar ose i rrethuar nga njerëz që ankohen pandërprerë.

* Se ata të vlerësojnë ashtu siç je.

* Sigurohuni që të keni njerëz mbështetës përreth jush për t'iu kundërvënë kritikave nga njerëzit negativë.

Mos harroni se ju mund të zgjidhni miqtë tuaj, pse të mos zgjidhni njerëzit që mendojnë se jeni të ftohtë? Sa kohë kaloni me njerëzit që ju bëjnë të ndiheni mirë? Gjeni vrima për të kaluar kohën me ata njerëz që ju bëjnë të ndiheni të veçantë, mos humbni kontaktin me ta, përdorni email ose mesazhe në mënyrë që ata të dinë që jeni atje.

18) Lexoni një libër.

Librat janë një dritare për në botët e tjera, personazhe të tjerë, këndvështrime të tjera që ju pasurojnë si person dhe ju bëjnë të shihni jetën në një mënyrë tjetër. Ndonjëherë një libër mund të jetë si psikoterapi.

19) Shkruaj një ditar.

Shkruani gjërat që keni bërë mirë atë ditë. Kjo do t'ju ndihmojë të identifikoni dhe mbani mend pikat tuaja të forta. Nëse ju kanë ndodhur gjëra të këqija, kërkoni anën pozitive.

20) Ndryshoni imazhin nëse është e nevojshme.

Bëni dush, shkoni në sallon dhe blini vetes disa rroba të reja. Një ndryshim i thjeshtë mund të jetë efektiv.

Rrobat veten çdo ditë, përdorni një nuancë të re të kuq buzësh, ose bëni diçka ndryshe me flokët ose rrobat tuaja. Atëherë mos ngurroni t’i buzëqeshni vetes në pasqyrë përpara se ta ndani atë buzëqeshje me pjesën tjetër të botës.

Kujdesuni për sjelljen e trupit, mbajeni kokën lart, shpatullat prapa dhe ecni në rrugë me besim.

21) Filloni ditën në mënyrën e duhur.

Nëse zgjoheni duke u ndier i depresionuar, merrni kohë për të bërë dush dhe bëhuni gati. Pasi të keni mbaruar do të ndiheni më mirë. Të dukesh mirë nga jashtë të ndihmon të ndihesh mirë nga brenda.

22) Mos përdorni ilaçe për tu ndjerë më mirë.

Këtu përfshij edhe duhan dhe alkool. Nëse mësoni të luftoni pa u dashur të përdorni këto gjëra, vetëvlerësimi juaj do të rritet jashtëzakonisht shumë. Nuk ka rrugë të shkurtër për të përballuar jetën dhe këto lloje gjërash në fund të fundit marrin një dëm shumë të shtrenjtë në formën e vuajtjeve të mëdha.

23) Mos u shqetësoni se jeni "perfekt".

Kërkimi për përsosmëri është një kurth që mund të minojë vetëvlerësimin tuaj. Askush nuk është perfekt në sytë e të tjerëve. Në vend të kësaj, përpiquni të arrini qëllimet.

24) Mos e krahasoni veten me të tjerët.

Pse e krahasoni veten me atë mik, të njohur apo yll të Hollivudit? Këto krahasime mund të ju bëjnë të mjerë. Përdorni këta njerëz si një burim frymëzimi për të arritur qëllimet tuaja, por mos pretendoni se jeni si ata.

25) Filloni të thoni JO.

Përdorni përgjigjen JO. Mos u thoni po gjërave që nuk doni të bëni, veçanërisht kur ndiheni sikur po përfitoheni.

Filloni të praktikoni me njerëz që u besoni nëse është e nevojshme. Nëse nuk mund të thuash jo, të paktën mos thuaj po, thuaj mbase.

26) Mos u përpiq të ndryshosh të tjerët.

Nëse po përpiqeni të ndryshoni dikë, duhet të rimendoni situatën pasi mund të jetë një ndërmarrje e lodhshme. Askush nuk mund të ndryshojë nëse nuk duan.

Nëse jeni duke u përpjekur shumë që të përpiqeni të ndryshoni qëndrimin e dikujt me rezultate të padëshiruara, mund të bëhet shumë zhgënjyese. Jini mirëkuptues nëse dikush po kalon një kohë të vështirë, por mos harroni se puna nuk është e juaja, ajo është në thelb e personit tjetër.

I vetmi person që mund të ndryshoni është vetvetja. Nuk është e lehtë por nëse e arrini atë vetëvlerësimi juaj do të kalojë nëpër çati.

27) Bëni një listë të arritjeve tuaja.

A dini të gatuani, a ju pëlqen të lexoni libra, a ushtroni? Këto gjëra që ne i marrim si të mirëqena janë gjithashtu arritje. A i paguani faturat, a kujdeseni për edukimin e fëmijëve tuaj, a jeni një mik i mirë?

Easyshtë e lehtë të harrosh gjithçka që kemi arritur në jetën tonë.

28) Bëni një listë të cilësive tuaja të brendshme pozitive.

A jeni një person i mirë, i vëmendshëm, i durueshëm, inteligjent, argëtues, i besueshëm, i kujdesshëm?

Mbani këto lista të dobishme dhe rishikojini ato kur ndiheni të shkurajuar.

29) Bëhu shoku më i mirë i vetvetes.

Ju jeni një person i mirë dhe i ftohtë për të gjithë miqtë tuaj, pse të mos jesh i shkëlqyeshëm për veten tënde?

A do ta lësh shokun tënd më të mirë po të kalonte një ditë të keqe? Sigurisht që jo! Po sikur të ishe shoku yt? Mendoni për këtë. A do të ishit më i dashur, më mirëkuptues? Wonderfulshtë e mrekullueshme të jesh mbështetja jote më e mirë. Vazhdo! Ndaloni së punuari kundër mirëqenies tuaj dhe jini të mirë me veten tuaj.

KONKLUZIONE

Vetëvlerësimi përbëhet nga një grup besimesh që kemi për veten tonë. Nëse besojmë se jemi të pavlefshëm, padyshim që do të ndihemi keq dhe ka të ngjarë që mund të prekemi nga një depresion.

Ky koncept, besimi që kemi në vetvete, është ai që do të përcaktojë nëse kemi apo jo një jetë të kënaqshme. Nuk ka rëndësi se si sillesh. Nëse besoni se jeni kompetent, i sinqertë, një person i mirë,… do të keni një vetëvlerësim të lartë dhe në këtë mënyrë ka më shumë të ngjarë që jeta t’ju ​​buzëqeshë.

Ky vlerësim pozitiv i vetëvlerësimit duhet të ndodhë në një mënyrë spontane, automatike ose të pavetëdijshme.

Teoritë e fundit rreth vetëvlerësimit sugjerojnë që thëniet vlerësuese të tilla si "Unë jam i mirë në tenis" ndihmojnë për të ndërtuar dhe forcuar një besim pozitiv për veten.

Fuente: 1 y 2

Nëse e pëlqeni këtë artikull, merrni parasysh ta ndani atë me ata që janë afër jush. Ju falënderoj shumë për mbështetjen.


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

12 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   Jennifer Ledesma Jimenez dijo

  më pëlqen

  1.    Pedropedroparada41@gmail.com dijo

   Ata janë pa të meta

 2.   Begona Sanz dijo

  Kam një dyshim ... Unë mund të vë në dukje gjestet e mira që njerëzit kanë pasur me mua për të ndrequr bindjet e mia se askush nuk më do, por si mund të jem i sigurt që ato gjeste janë të sinqerta? Kur jetojmë në një shoqëri kaq hipokrite

  1.    ZHVILLIM PERSONAL dijo

   Përshëndetje Begoña, sepse nuk keni pse të jeni kaq mosbesues ndaj njerëzve ose të keni një pamje kaq negative të shoqërisë. Shtë e vërtetë që të gjithë njerëzit kanë aspekte negative por përpiqen të përqendrohen në aspektet pozitive të njerëzve dhe duke qenë pak më empatikë.

  2.    Jasmine murga dijo

   Përshëndetje Begoña,

   Unë mendoj se ju thjesht e dini kur një person ka qëllime të mira dhe të sinqerta.

  3.    Mbret dijo

   Begoña, ju tashmë keni ndërmarrë hapin e parë, që është të jeni të vetëdijshëm për mënyrën tuaj të të menduarit. Ju siguroj që njerëzit, kur flasin mirë për dikë, nuk flasin thjesht. Kur është kështu ne priremi të flasim keq. Shumë inkurajim.

 3.   paulina dijo

  Përshëndetje, unë jam Paulina, kam një shqetësim që ndodhi kur punoj në të gjitha këto pika dhe ekziston një person tjetër që përpiqet vetëm t'ju demoralizojë, poshtërojë ose të më bëjë të shoh se nuk jam asgjë ose nuk vlej asgjë

  1.    Daniel dijo

   Kjo është arsyeja pse ne kemi përfshirë pikën numër gjashtë. Nëse keni nevojë për ndihmë psikologjike, ne kemi një zyrë online këtu.

 4.   Rox dijo

  Përshëndetje
  Unë kurrë nuk jam ndjerë i merituar për lavdërime, gjithmonë kam frikë të mos gaboj dhe kjo është arsyeja pse jam shumë i pavendosur, kam frikë të bëj gjëra, sepse mendoj se do t'i bëj gabim ose nëse ndodh diçka është gjithmonë faji im . Për momentin jam shumë e trishtuar, sepse nuk jam në gjendje të marr një vendim përveç që burri im thotë se jam egoist.

  1.    Daniel dijo

   Përshëndetje Rox, unë do t'ju rekomandoja që të provoni një seancë videokonferencë me psikologun tonë Álvaro Trujillo (këtu), mbase ai do t'ju bëjë të ndiheni më mirë dhe do t'ju japë disa udhëzime për t'i ndjekur në mënyrë që pak nga pak të rrisni vetëvlerësimin dhe besimin tuaj në veten tënde.

 5.   Elsa Erika Miranda Salas dijo

  Faleminderit që adresuat çështjen e vetëvlerësimit në një mënyrë gjithëpërfshirëse, është shumë e rëndësishme pasi që është një shtyllë e qenies sonë dhe nuk është aspak e lehtë, por praktika i bën përshëndetjet e mësuesit

 6.   nëna jote dijo

  kjo është e dununueshme