Temat për tu ekspozuar në klasë ose në punë

temat për të ekspozuar

Ka shumë tema me interes që mund të jenë përdoret për të përgatitur ekspozita ose punime kërkimore. Sidoqoftë, kur tema është opsionale dhe ne jemi të lirë të zgjedhim, është e mundur që të mos gjejmë një temë që na tërheq vëmendjen dhe nuk do të vendosim për një temë specifike.

Për këtë arsye, në këtë postim do të diskutojmë tema të ndryshme interesante që mund të tërheqin vëmendjen tuaj. Ashtu si ne do të bëjmë një përmbledhje të shkurtër në lidhje me to dhe pse duhet t'i zgjidhni.

Temat mund të jenë shumë të ndryshme, pasi ato mund të prekin fusha të tilla si shëndeti, politika, mjedisi, substancat e varësisë, ndër të tjera. Përveç kësaj, ne gjithashtu do të përdorim disa shembuj ose mundësi për hetime më specifike, të tilla si "Përdorimi i drogës tek adoleshentët”Për temën e varësisë nga droga.

Temat me interes

Çrregullimet mendore

Në të njëjtën mënyrë si tema e mëparshme, çrregullime mendore Ata kanë qenë objekt studimi për vite me radhë, pasi ka shumë interes për mënyrën se si funksionon truri dhe cilat janë efektet kur nuk funksionon si duhet.

Në këtë faqe kemi shkruar gjithashtu një mori temash në lidhje me të, të tilla si klaustrofobia, skizofrenia, ankthi, alzheimeri, ndër të tjera. Të cilat mund t’i gjeni në kategorinë e çrregullimeve të faqes.

 • Simptomat, shkaqet dhe trajtimi i Alzheimerit.
 • Marrëdhënia midis çrregullimeve mendore dhe krijimtarisë.
 • Origjina, simptomat dhe trajtimet e anoreksisë.

Çrregullimet mendore janë tema që me të vërtetë tërheqin vëmendjen të shumicës së njerëzve, meqenëse është diçka e zakonshme në shoqëri, por në të njëjtën kohë, diçka për të cilën pothuajse të gjithë nuk kanë dijeni (përveç nëse disa nga individët kanë interes në këtë fushë, por përsëri do të ishin pakicë).

Imigracioni

Isshtë një nga temat me interes që ka gjeneruar më shumë mendime në vitet e fundit. Në vitin 2018 thuhet se më shumë se 56 njerëz kanë hyrë në vendin tonë, shumica e tyre në mënyrë të paligjshme. Një nga shifrat më të larta krahasuar me vitet e mëparshme. Prandaj debati shërbehet. Spanja tashmë është një nga rrugët dhe destinacionet kryesore, pasi më parë vendet e tjera si Greqia ose Italia ishin ato me shifrat më të larta. Për këtë arsye, temat e diskutimit mund të jenë të shumëfishta, nga situata e emigrantëve edhe problemet që mund të rezultojnë nga e gjitha. Si ta shmangni atë ose si të ndihmoni mund të jenë gjithashtu dy pyetje që do të japin shumë për të folur.

Për barazi

Tema me interes për barazinë gjinore

Shtë një nga temat me interes që mund të gjenerojë më shumë probleme, por pa dyshim, është gjithashtu aktuale. Sepse kur flasim për barazi, ne jo vetëm i referohemi çështjes së grave, e cila është një nga përparësitë, por së bashku me luftën për të drejtat e grupeve të tjera që luftojnë për barazi seksuale. Në këtë rast mund të flasim për të gjithë ata, duke dhënë shembuj dhe përmendur nëse diçka e ngjashme ndodh në të gjitha pjesët e botës. Edhe pse pyetja e parë që mund t'i bëjmë vetes në debat është nëse mendoni se barazia është vendosur.

Standardi i bukurisë

Somethingshtë diçka që edhe të famshmit tashmë janë rebeluar dhe me arsye të mira. Sepse disa standarde të bukura zakonisht kërkohen për t'i dhënë një imazh shoqërisë. Prandaj, disa nga të famshmit tashmë zgjedhin të mos vendosin grim ose të mos depilohen. Në të njëjtën mënyrë, ajo është një temë e gjerë dhe ne gjithashtu mund të flasim për masat që janë të nevojshme për të marrë në një pasarelë. Moda dhe bukuria do të vijnë së bashku në një nga temat më të zakonshme dhe të përsëritura. Meqenëse për shkak të këtyre taksave të vendosura, kjo mund të ketë një ndikim të madh në personin dhe shëndetin e tij. Meqenëse pasiguria dhe kërkesa për të qenë gjithmonë e përsosur ose e përsosur, ajo mund të jetë një pasqyrë që reflekton sëmundje të caktuara. Ne mund të debatojmë për standard i bukurisë gjatë gjithë historisë, problemet dhe pasojat e tyre serioze.

aborti

La ndërprerja e një shtatzënie vullnetarisht Shtë një nga temat më të përsëritura për një debat. Sepse pa dyshim, përsëri mendimet dhe pyetjet ose përfundimet do të gjenerohen menjëherë. Me kalimin e viteve ishte një praktikë e penalizuar, kështu që shumë gra vendosën praktika klandestine në kushtet më të këqija. Çdo vend ka ligjet e veta në lidhje me këtë procedurë. Prandaj, temat që vendosen në tryezë gjithashtu mund të ndryshojnë. Nëse dikush është pro ose kundër abortit dhe rrethanave për ta kryer atë. Shtë një nga temat që gjeneron më shumë polemika.

Varfëria

Gjithnjë e më shumë njerëz ose më shumë vendet që hyjnë në krizë dhe ata po bëhen më të varfër. Sepse kurrë nuk e dini se kush do të shkojë dhe kush është sot mund të jetë shumë poshtë nesër. Prandaj, konsiderohet gjithashtu një temë e rëndësishme dhe shoqërore, e cila në këtë rast, është me shumë interes dhe gjithashtu për punën tuaj në anglisht. Ju do të jeni në gjendje të komentoni se çfarë kuptoni nga varfëria, sa përqind e popullsisë jeton në kushte nënnjerëzore, si mund të ndihmohet, etj.

Situata e punësimit

Megjithëse flasim edhe për punët e së ardhmes, vlen të përmendet çështja ose situata e punësimit sot. Nga njëra anë, trajnimi ose përgatitja e punëtorëve të ardhshëm, kontratat në praktikë, punë të përkohshme ose situata e të rinjve do të jenë disa nga pikat themelore për të ekspozuar idetë për punësimin. Pasojat e gjithë kësaj gjithashtu kalojnë nëpër një të ardhme të pasigurt, më shumë papunësi dhe vështirësi kur mendoni për një të ardhme të qëndrueshme.

Temat me interes shoqëror

Ndotja

Kjo është një temë shumë e përsëritur, por pavarësisht nga ajo, ajo është ende e rëndësishme; pasi planeti është i vetmi vend që duhet të jetojmë sot dhe për këtë arsye duhet të kujdesemi për të.

Përkundër faktit që në shkolla kjo lëndë është e detyrueshme dhe e domosdoshme për t'u marrë me nxënësit, ka shumë fusha në të cilat ne mund të kryejmë kërkime për vepra, ekspozita ose teza në një mënyrë origjinale, domethënë që njerëzit e tjerë nuk janë marrë me .

Sidoqoftë, duke qenë një nga temat më të njohura me interes, mund ta kemi pak të vështirë. Në të njëjtën mënyrë, ne propozojmë disa shembuj në ndotja e mjedisit:

 • Avantazhet dhe disavantazhet e teknologjisë për mjedisin.
 • Përfitimet e edukimit mjedisor tek fëmijët.
 • Metodat për të rritur ndërgjegjësimin në shoqërinë moderne në lidhje me mjedisin.
 • Energjitë alternative.

Sëmundje të reja

Për të qenë të sigurt, tema e sëmundjes është gjithmonë me shumë interes. Disa prej tyre ne tashmë i dimë mjaftueshëm, por pak nga pak po përfshihet një emër i ri. Thuhet se për shkak të ndryshimit të klimës, sëmundjet mund të vijnë nga dora e kafshëve (siç ndodhi me mushkonjën Zika) ose përmes bimëve.

Disa të tjerë, nuk është se ato janë vërtet sëmundje të reja por ato janë më të shpejta dhe më të rrezikshme siç ndodh me të 'Ethet Lassa'.

Sëmundjet seksualisht të transmetueshme

Sëmundje të reja

Shtë një temë interesante të ekspozohet për t'u marrë gjithmonë me të rinjtë. Sepse sëmundjet seksualisht të transmetueshme janë shumë më të zakonshme sesa mendojmë. Çdo vit, ka më shumë se 20 milion raste të reja dhe në moshat midis 16 dhe 23 vjeç. Pra, është e rëndësishme që të merrni të gjithë informacionin e saktë tek ata që kanë më shumë nevojë për të.

 • Cilat janë sëmundjet seksualisht të transmetueshme.
 • Si mund të shmangni / rreziqet e kësaj lloj sëmundjeje.
 • Trajtimet për shërimin, nëse ka.

Ngacmimi

Bullizmi si subjekt për punë

Megjithëse të gjitha temat e mëparshme për të bërë një punë janë të një rëndësie jetësore, ngacmimi nuk është shumë mbrapa. Shumë të rinj vuajnë çdo ditë nga ngacmimi. Isshtë një çështje delikate, e cila duhet të adresohet në të njëjtën mënyrë. Të dy fjalët dhe veprimet ose kërcënimet që shkojnë kundër një të riu dhe që përsëriten me kalimin e kohës, e japin këtë problem.

Protagonisti nuk do të jetë në gjendje ta ndalojë atë dhe kjo do të bëjë që sjellja e tij të ndryshojë gjithashtu. Kështu që, ju mund të flisni për atë që konsiston në ngacmimin, si mund të jetë ngacmimi (fizik ose emocional), problemet që rrjedhin nga ngacmimi në fjalë, si ndikon ai tek viktima dhe zgjidhjet e mundshme për të gjithë atë.

Prostitucioni

Në disa vende në Evropë si Gjermania, prostitucioni ka qenë i ligjshëm që nga viti 2002. Diçka që ndryshon nga Suedia, ku ndëshkohet. Në Spanjë nuk është e rregulluar si e tillë dhe shumë sigurojnë se është një veprimtari ilegale. Kështu që përsëri mund të lindë debati i një po ose jo ndaj prostitucionit. Edhe pse çështja mund të shkojë shumë larg, sepse ajo që ndëshkohet me të vërtetë në vendin tonë është pimpimi dhe trafikimi. Do të ishte një pyetje për të përmendur se çfarë do të thoshte legalizimi i tij ose krejt e kundërta, duke menduar për njerëzit që i janë përkushtuar kësaj pune.

Feja

Besimet në disa nga pjesët e tij janë gjithashtu një temë tjetër me interes kur mendoni për një debat. Në këtë rast, tema fetare nuk mund të lihej pas. Duke përmendur kështu llojet e feve dhe ndryshimet e tyre gjatë historisë. Brenda një debati si ky, ju gjithashtu duhet të mendoni për të gjitha idetë që e çojnë një person të besojë në një lloj besimi dhe ato që nuk besojnë. Kështu që e gjithë kjo do të na lërë me konkluzione të mëdha për sa i përket vlerave dhe madje fiksimeve, pa harruar rite të caktuara që kishin protagonist fenë.

koronavirus

Coronavirus

Shtë e vërtetë që një temë si kjo mund të jetë në disa seksione. Sepse ka akoma shumë për të hetuar, sepse është një temë për të folur dhe prezantuar, por edhe për ta marrë atë parasysh në gjuhë të tjera. Meqenëse është një pandemi globale dhe si i tillë, të gjithë vuajnë ose kanë vuajtur. Një subjekt që ka premisa të rëndësishme nga mënyra se si e ka origjinën, tek ajo që është parandalimi i tij, duke kaluar duke folur për trajtimin e mundshëm dhe shumë detaje të tjera që mbeten gjithmonë në ajër.

Temat me interes për të hetuar

Zhvillimi teknologjik në zona të ndryshme

tema me interes

Ne jetojmë në një epokë moderne, ku Përparimet teknologjike Ato kanë sjellë ndryshime dhe zhvillime të mëdha në fusha të ndryshme. Prandaj, është një temë shumë interesante që mund të trajtohet nga këndvështrime të ndryshme në fusha të ndryshme.

Ndër temat mund të merreni me zhvillimin teknologjik në fushën e shëndetësisë, arsimit apo edhe ndërmarrjeve. Sidoqoftë, për shkak të gjatësisë së saj është e mundur të adresohen gjëra më specifike, të tilla si:

 • Si i ka ndihmuar spitalet zhvillimi teknologjik?
 • Përfitimet e përparimeve teknologjike në klasë.
 • Avantazhet dhe disavantazhet e teknologjisë tek fëmijët.

Makina elektrike

  Makine elektrike

Përmirësimet në botën motorike gjithashtu duhet të jenë të pranishme midis temave me interes. Për shkak se të gjithë zakonisht lëvizim çdo ditë, udhëtimet janë themelore, por në të njëjtën kohë, shumë ndotëse. Prandaj, midis përmirësimeve janë makinat elektrike.

Energjia që ata përdorin është elektrike dhe ruhet në bateri të rikarikueshme. Këto lloj automjetesh thuhet se janë shumë efikase se veturat e zakonshme.

Në vitin 2016 kishte tashmë më shumë se 10.000 modele të këtij lloji të makinave. Duket se pak nga pak shitjet janë në rritje. Pra, në një temë si kjo mund të flasësh si për avantazhet ashtu edhe Disavantazhet e të pasurit një makinë elektrike, arsyet për ta blerë ose përmirësimet që duhen integruar në treg.

Amësia zëvendësuese

Amësia zëvendësuese

Shtë një praktikë që është gjithnjë e më aktuale. Shtë e vërtetë që nuk është diçka e përshtatshme për të gjitha buxhetet, prandaj, zakonisht ndodh midis disa emrave shumë të famshëm në skenën kombëtare dhe ndërkombëtare. Eshte per punësoni një bark zëvendësues, përmes së cilës një grua pranon të mbajë një fëmijë nga njerëzit e tjerë përmes një xhepi monetar. Mund të jetë një zgjidhje për gruan shtatzënë por edhe për nënën e ardhshme dhe që duhet të analizohet. Pro dhe kundër do të jenë gjithmonë të pranishëm në një çështje si kjo edhe pse në vendin tonë nuk është legalizuar ende.

Inteligjencës artificiale

Tema me interes për robotët dhe inteligjencën artificiale

Duket se makineritë po pushtojnë botën ngadalë Në fakt, përmirësimet në teknologji fillojnë një epokë të re, ku funksionet njerëzore janë transferuar në makineri të tilla. Në fakt, ne thjesht duhet të mendojmë për disa nga opsionet më të përballueshme siç është asistenti i Google. Një mënyrë për një makinë për të na sjellë më pranë gjithçkaje që kemi nevojë. Por kjo nuk është e gjitha por krijimet e robotëve me pamje të veprimeve njerëzore, janë gjithnjë e më të shpeshta në disa zona. Kështu që na çon të duhet të diskutojmë disa koncepte siç janë mënyra se si ato mund të na ndihmojnë dhe të ndikojnë në këtë lloj zbulimesh.

 Hacking

Një nga temat më të përfolura për vite me radhë dhe që tani gjithashtu bëhet një tjetër nga temat me interes të përgjithshëm dhe perfekte për të vazhduar hetimin. Gjithçka që lidhej me të Bota kibernetike mund të përmbajë shumë sekrete, kështu që nuk do të dëmtojë t'i nxirrni ato. Hakerat janë protagonistët, kështu që ju mund të flisni për sulmet më të njohura, ose ato të vuajtura nga ato të famshmet, pa harruar të rishikoni se si filloi gjithçka dhe çfarë do të thoshte në radhë të parë.

Temat me interes në anglisht

Pazar online

Siç e dimë, blej online Ato janë një nga mënyrat më të shpejta dhe më komode për të pasur produktet që duam në shtëpinë tonë. Prandaj, është gjithashtu një temë e rëndësishme për të diskutuar gjatë një prezantimi ose provimi me gojë. Këtu mund të flisni për përvojën tuaj, nëse ju pëlqen ose nëse përdorni këtë metodë blerjeje. Mos harroni të gjitha avantazhet, por edhe disavantazhet e saj. Përmendni rreziqet e të qenit në dispozicion për të gjithë

blej online

Stili i shëndetshëm i jetës

Brenda kësaj teme, ne mund të përqendrohemi në disa aspekte të tilla si:

 • Zakonet për një dietë më të shëndetshme.
 • Ushtrime të rekomanduara.
 • Pasojat e pak pushimit.
 • Efektet shëndetësore të ngrënies së një diete të paekuilibruar.

Vendet më të bukura në botë

Udhëtim Isshtë një tjetër nga ato plane që hyjnë në jetën e gjithsecilit. Prandaj, ne gjithmonë kemi parasysh disa udhëtime për të bërë. Në këtë pjesë, ajo që mund të bësh është një listë me disa nga destinacionet që dëshiron të vizitosh, duke shpjeguar pse ato duken kaq tërheqëse për ty. Sa sigurisht shumë ide vijnë në mendje?

Televizioni

Një pjesë që jep shumë për të folur. Meqenëse këtu mund të përfshini një përmbledhje të programimit të një dekade më parë dhe ta krahasoni atë me sot. Flisni për programe të ndryshme, ato që janë të suksesshme ose ato që kritikohen më shumë. Gjithmonë duke aluduar në platformat e transmetimit.

Marrëdhëniet e dashurisë

Po, është një temë shumë e gjerë dhe ju mund ta kombinoni atë me idetë tuaja dhe të flisni për partnerin tuaj ideal, martesën ose ndryshimin midis çifteve të vjetër dhe aktualë. Problemet midis çifteve ose bashkëjetesa janë gjithashtu ide të tjera që mund të integrohen në këtë temë.

Sfidat virale

Duket se bota e internetit na lë me momente të shumta dhe secili prej tyre mund të jetë një temë e vërtetë me interes. Për këtë arsye, pasi sfidat virale bëhen gjithmonë në një shkallë të gjerë, nuk ka asgjë si t'i bësh ata të marrin pjesë në zgjedhjen tonë në anglisht.

 • Sfidat më qesharake
 • Sfida më të rrezikshme.
 • Sfidat e bëra nga të famshëm
 • Pro dhe kundër të sfidave virale.

Përdorimi i Photoshop në foto

Megjithëse sot mund të bëjmë foto dhe portrete të shkëlqyera me kamera ose celularë, çfarë ndodh me retushimin e tyre? Duket se Photoshop Theshtë rendi i ditës në revista, por nuk është shumë mbrapa në botimet në rrjete. Si dhe sasinë e efekteve në dispozicion për të përmirësuar imazhin. Si përmbledhje mund të prezantoni temën e kanuneve të bukurisë.

Temat me interes për të folur dhe prezantuar

Temat interesante rreth emocioneve

Në vitet e fundit, janë kryer shumë kërkime për të provuar të kuptojnë sjelljen njerëzore dhe funksionimin e trurit. Midis të panjohurave, kanë spikatur emocione ose ndjenja, të cilat mund të kenë funksione vërtet të rëndësishme për qenien njerëzore, përtej të qenurit thjesht një shprehje e asaj se si ndihemi.

En Recursosdeautoayuda Ne kemi folur për tema me interes në lidhje me emocionet shumë herë, siç është hyrja e publikuar së fundmi në Inteligjenca emocionale, i cili mund të jetë një mundësi shumë e mirë për të zgjedhur pasi që merret me kontrollin e emocioneve. Sidoqoftë, ka edhe tema të tjera rreth emocioneve që mund të zgjidhni:

 • Siç e kemi përmendur tashmë, Inteligjenca Emocionale mund të jetë një alternativë e mirë.
 • Oksitocina tek fëmijët autikë.
 • Meditimi si mjet i kontrollojnë emocionet.
 • Varësia emocionale.

Punë të ardhshme

Mosha teknologjike nuk ndalet. Isshtë në lëvizje të vazhdueshme dhe kjo na jep një ide se çfarë do të vijë në të ardhmen. Pra, në një çështje pune, mund të ketë edhe ndryshime të lehta. Thuhet se shumë prej profesionet që dimë sot do të zhduken por në kthim, shumë të tjerë do të mbërrijnë. A doni të dini cilat?

 • Sisteme të shpejta transporti personal: Një nga profesionet që do të arrijë supozohet të jetë ky. Të destinuara për të krijuar infrastruktura të reja për shkak të përmirësimit të transportit.
 • Korrësit e ujit atmosferik: Ndërsa vitet e ujit janë të numëruara, mbase në një të ardhme të largët do të duhet të fillojmë ta korrni atë. Isshtë një tjetër nga vendet e punës që do të jetë më i kërkuar.
 • Dronë komercialë: Një kast i ri që do të ketë nevojë për specialistë, optimistë dhe inxhinierë.
 • Fabrikat Biokimike: Do të duhet që njerëzit në industri të krijojnë produkte që Nëna Natyrë nuk mund të na i ofrojë.
 • Inxhinier riciklimi: Disa produkte do të duhet të projektohen në mënyrë që të përmirësojnë riciklimin.

veprat e së ardhmes

Denim me vdekje

Një temë tjetër që gjeneron gjithashtu një debat të madh është kjo. Dënimi me vdekje ose dënimi kapital Shtë një nga ndëshkimet që zbatohen edhe sot në disa pjesë të botës. Gjatë historisë, ne e kemi gjetur këtë procedurë si një qëllim për të luftuar krimin. Por është e vërtetë që në vendet evropiane është hequr, me disa përjashtime. Prandaj, këtu mund të merremi me ide të tilla si:

 • Pasojat e dënimit me vdekje.
 • Krimet e kapitalit
 • Metodat klasike të përdorura si dënim me vdekje
 • Argumente pro ose kundër këtij dënimi

Eutanazia

Ka një debat të hapur në rrugë. Eutanazia, po apo jo?. Siç e dimë mirë, bëhet fjalë për përshpejtimin e vdekjes së një personi që tashmë është terminal, në mënyrë që ata të mos vazhdojnë të vuajnë, duke ditur që nuk do të ketë përmirësim. Megjithëse ligjet për të janë të ndryshme në secilin vend, në shumicën dërrmuese ai është ende një veprim i dënueshëm. Këtu do të hynin argumentet pro dhe kundër. Kjo do të thotë, kur mund të vazhdohet me të vërtetë dhe kur jo. Në të njëjtën mënyrë, ekziston edhe çështja se kush do të ishte i ngarkuar me dhënien e pëlqimit kur vetë pacienti nuk mundet.

Video virale

Mund të jetë një temë mjaft argëtuese, në varësi të mënyrës se si i qasemi. Sepse është e vërtetë se kur një video bëhet virale është sepse ka të gjithë përbërësit e nevojshëm për të arritur mijëra njerëz. Kështu që këtu do të vendosnit disa shembuj nga vitet e fundit, nëse çështjet kanë ndryshuar në këtë kohë dhe cilat janë temat më të bollshme në të gjitha ato. Përveç kësaj, ju gjithmonë mund ta shoqëroni atë për informacione për të moshuarit, duke mbajtur gjurmët e protagonistëve nëse është kështu. Gjithmonë ofroni mendimin tuaj dhe atë që do të ndryshonit ose shtonit në secilin opsion.

Temat me interes të përgjithshëm

Dhuna gjinore

Ashtu si ato të mëparshmet, është një nga temat që janë gjithmonë aktuale, për fat të keq. Dhuna gjinore vazhdon të prekë një pjesë të madhe të popullsisë. Mund të jetë fizik ose psikologjik, por në të dy rastet përfshin një akt agresioni dhe dhune ndaj një personi. Pa dyshim, është një nga ato temat delikate që gjithmonë duhet të trajtohen me shumë kujdes. Por gjithashtu mund të na bëni që ta kuptojmë atë në një farë mase dhe nga debati dhe informacioni. Për këtë arsye, ne mund të flasim për mënyrën se si gjenerohet, çfarë funksioni ose roli mund të ketë shoqëria në të ose çfarë të bëjmë nëse e dimë që kjo po ndodh në rrethin tonë më të afërt. Sigurisht, ne nuk i harrojmë ato masa që na vijnë ndërmend për ta shmangur atë. 

Abuzimi me kafshët

Temë diskutimi mbi kafshët

Shtë e vërtetë që çdo herë që ata vendosin më shumë ligje dhe më shumë kujdes para gjithçkaje që lidhet me kafshët. Për shkak se abuzimi me kafshët tashmë është diçka e dënueshme në shumë pjesë të botës. Por ne ende duhet të vazhdojmë të mendojmë për më shumë zgjidhje në mënyrë që ligjet të rriten dhe më të ashpra. Kështu që mund të jetë një pikë e mirë diskutimi. Në të njëjtën mënyrë, duke shmangur eksperimentimin me kafshë në laboratorë, në mënyrë që të zbulojmë efekte të caktuara të destinuara për disa produkte që më vonë do të komercializohen. braktisja e kafshëve shtëpiake do të hyjë këtu gjithashtu si temë debati.

Pabesia

Tema interesante rreth pabesisë

Me siguri me një temë të tillë si pabesia dhe gjithashtu besnikëria, ne do të gjejmë argumentet më të larmishme. Pyetja e parë që vjen në mendje është të argumentojmë pse thuhet se qeniet njerëzore janë të pabesë nga natyra. Falje, marrëdhëniet e hapura ose ndikimi i jetës në çift pas një pabesie mund të jenë tema të hapura për një debat të mirë. Edhe pse ka shumë tema të çiftit, kjo është një nga më interesantet dhe që gjeneron gjithmonë më shumë dyshime dhe dhimbje koke.

E drejta për privatësi

Shtë e vërtetë që falë teknologjive të reja kemi gjithçka në majë të gishtave tonë. rrjetet sociale Ata janë bërë një mjet për të ditur dhe ditur se çfarë bëjnë miqtë ose të afërmit tanë. Por e vërteta është se ka edhe një anë tjetër. Një fytyrë që na privon nga e drejta e privatësisë. Sepse me publikimin e imazheve ose komenteve të caktuara ne po ekspozojmë jetën tonë dhe po ua lëmë derën hapur edhe të tjerëve që të kenë një mendim. Pra, në këtë rast, duhet të mendojmë për pasojat që mund të vijnë nga e gjithë kjo, si dhe problemet që personat e famshëm kanë për këtë arsye.

Liria e shprehjes

Isshtë e vërtetë që liria e shprehjes është e dhënë, por ndonjëherë mund të bëjë që mënyrat e të menduarit të kenë shumë ndikim. Sidomos kur i referohemi rrjeteve sociale. Ndonjëherë bëni shaka me disa tema mund të dënohet, gjë që na bën të flasim për ndonjë censurë. Pra, ne duhet ta pyesim veten nëse këto veprime duhen ndëshkuar me të vërtetë apo komentet duhet të kufizohen në disa fakte të tilla si aksidente, sëmundje ose fe. Pa harruar të komentojmë gjithnjë kufijtë midis humorit, ironisë dhe dëmit.

Temat me interes të të rinjve

Shtatzënia e hershme

Megjithëse këto priren të jenë më të zakonshme në vendet e pazhvilluara ose të botës së tretë, është një nga çështjet më të spikatura si në to, ashtu edhe në vendet e tjera më të përparuara; meqenëse mungesa në edukimin seksual sjell si efekt këtë problem të veçantë.

Adoleshentët që nuk përdorin metoda adekuate të mbrojtjes nuk janë të ekspozuar vetëm ndaj një shtatzënie të hershme; ato gjithashtu janë në rrezik për sëmundje. Përveç kësaj, ka disa arsye pse mund të ndodhë një shtatzëni e këtij lloji, siç janë përdhunimet.

Me të vërtetë është një temë interesante që vlen të preket për të rritur ndërgjegjësimin, veçanërisht nëse në lokalitetin tuaj shkalla e shtatzënisë adoleshente është e lartë. Kështu që gjithashtu rekomandohet shumë nëse jeni mësues dhe po kërkoni tema interesante për studentët.

 • Zgjidhje për të shmangur shtatzëninë e hershme.
 • Arsyet pse shtatzënia adoleshente u rrit (ose u zvogëlua) në zonën tuaj.
 • Si të edukoni adoleshentët për shtatzëninë.

Konsumi i barnave

ilaçe të përdorura në mënyrë të papërgjegjshme Ato mund të çojnë në një numër problemesh shëndetësore dhe sociale, për shembull. Përveç kësaj, pavarësisht nga fakti se disa prej tyre po shihen me sy më të mirë, kjo është një temë e diskutueshme dhe nga e cila mund të gjenden "nëntemat" me interes të konsiderueshëm.

Sidoqoftë, meqenëse këto tema janë të përqendruara në klasa, ne përdorim ato që nuk inkurajojnë konsumimin e tyre ose diçka të ngjashme. Ndër shembujt mund të gjejmë:

 • Përdorimi i drogës tek adoleshentët.
 • Pasojat e përdorimit të tepruar të ilaçeve.
 • Substancat e varësisë ligjore dhe të paligjshme.
 • Efektet e ilaçeve në tru.
Artikulli i lidhur:
Zbuloni pasojat e barnave në zona të ndryshme

Përdorimi i rrjeteve sociale

Rrjetet sociale si temë me interes

Sot nuk do ta dinim më jetojnë pa media sociale. Prandaj, është një tjetër nga temat me interes për t'u marrë parasysh. Ata janë shumë të ndryshëm që ne mund t'i gjejmë dhe në të njëjtën kohë, disa prej tyre tregojnë funksione të ndryshme. Pra, do të kishte të bënte me një studim të të gjithë atyre. Sepse nëse provojmë pak, do të ishte një nga temat më gjithëpërfshirëse të interesit. Ju mund të mbuloni pika si më poshtë:

 • Si / si ndihmojnë rrjetet sociale?
 • Disavantazhet e mediave sociale
 • Problemet e mediave sociale në adoleshencë

Ne mund të tregojmë fytyrën më të mirë të rrjeteve sociale por gjithashtu të japim shembuj se si ato mund të jenë plotësisht të dëmshme. Alsoshtë gjithashtu e rëndësishme të theksohet mendimi i prindërve që shohin se si fëmijët ose adoleshentët duket se ndryshojnë jetën e tyre. Jo për të mirë, por mund të vijë vuajnë nga vetmia, mashtrimi ose problemet e varësisë.

Çregullime te ngrenies

Çrregullimi i të ngrënit si një temë interesante për tu ekspozuar

Përsëri është një temë me interes e përqendruar te të rinjtë. Një në 7 adoleshentë po lufton me ta. Çrregullimet e të ngrënit mund të prekin miliona njerëz. Sepse pesha është gjithmonë një nga temat kryesore dhe të përsëritura që fiksojnë popullsinë. Në këtë rast, ajo mund të shkojë nga dieta e saktë, udhëzimet për të ndjekur një jetë të shëndetshme për të përmendur anoreksi nervore ose bulimia. Dy nga çrregullimet më të rënda psikologjike në këtë fushë.

Mbipesha e fëmijëve 

Ka shumë programe që na bëjnë të vetëdijshëm për një tjetër nga problemet aktuale. Mbipesha e fëmijëve është një tjetër pikë për të cilën duhet të debatojmë. Kështu që do të përpiqemi të gjejmë një sërë zgjidhjesh për ta shmangur dhe kontrolluar atë. Përveç ushqimit, në debatin tonë do të shfaqet edhe propozimi për stërvitje, zgjedhja e jashtme dhe lënia mënjanë e celularëve dhe lojërave teknologjike. ushqimi i keq Së bashku me zakonet e përditshme, ata mund të lënë shumë sëmundje tek fëmijët e vegjël dhe të përhapen në faza të tjera të jetës së tyre.

Përdorimi i këtyre temave do t'i lejojë njerëzit të bëhen të vetëdijshëm për mjedisin, natyrisht, nëse ato adresohen në mënyrë efektive.

Efekti i alkoolit dhe duhanit

Ndoshta është një ide e mirë të tregoni disa tema veçmas, domethënë t'i heqni ato nga temat e tjera kryesore. Në këtë rast, ne kemi bërë të njëjtën gjë me çështjen e alkoolit dhe duhanit. Sepse ato konsiderohen ilaçe të ligjshme, të cilat çdokush mund t’i blejë, nëse janë mbi 18 vjeç. Por është e vërtetë që, duke qenë e disponueshme për të gjithë, duket se nuk i jepet rëndësia që ka në të vërtetë në shëndetin tonë. Kështu që do të ishte një temë e mirë të hiqnim mendjen nga disa pro dhe të këqijat e shumta të një teme të tillë.


16 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   Maria Camila Estrada Lopez dijo

  Epo shumë faleminderit është në rregull sepse më ndihmove në detyrat e shtëpisë

 2.   Marisol dijo

  gcs e verteta qe me ndihmuan shume faleminderit

  1.    Cannabi medicinale dijo

   Vazhdoni, Marisol, ju jeni një çarje, unë plotësisht ju besoj, një puthje e vogël, shtrydhja juaj

 3.   anonim dijo

  Faleminderit, ai më ndihmoi në hetimin që ata më lanë

 4.   Lark Quiroz dijo

  Faleminderit, ata më ndihmuan në detyrat e shtëpisë, faleminderit shumë!

 5.   Lark Quiroz dijo

  Faleminderit shumë që më ndihmuan shumë

 6.   Irving dijo

  Më ndihmoni me detyrat e shtëpisë faleminderit

 7.   io claro zi zi dijo

  a jeni me shume te zakonshem ...?

 8.   xX_FuckInGod_Xx dijo

  më ndihmoi të di çfarë të mos bëj

 9.   ajo do të dijo

  ata nuk vunë qen si tobi

 10.   Joseph dijo

  Një larmi shumë e mirë e temave me interes për adoleshentët, tani unë kam një njohuri pak më të gjerë për secilën temë, faleminderit, sepse në fakt unë jam duke u përgatitur të flas një nga këto tema në një konkurs të ardhshëm LEOyE :).

 11.   xX_MECAGOENSATANA_Xx dijo

  grax nga xheli inves

 12.   Shejtani dijo

  Te qaj kabron

  1.    në ty dijo

   Te kam mut

 13.   ADRIANA MASCAReño MENDOZA dijo

  T ALL GJITHA TEMAT SHUM INTERESUESE NUK DO T CON VAZHDOJ M LON SHUM T TH GJINGTUJT E MIA T TO ZGJIDHNI TEMAT P THR PUNESN E TESISIS, FALEMINDERIT.

 14.   jesus hernandez jimenez dijo

  Faqja e shkëlqyer më shpëtoi semestrin