Gjuha e shenjave

Si të mësoni gjuhën e shenjave

Gjuha e shenjave është thelbësore kur personat e shurdhër ose njerëzit me aftësi të kufizuara të dëgjimit mund të ndërveprojnë në një nivel social

thëniet në botë

21 thënie dhe kuptimi i tyre

Thëniet janë pasuria jonë popullore dhe nuk është kurrë keq t'i njohësh dhe të dish se çfarë kuptimi kanë. Ju lëmë disa nga më të njohurit!

si të organizohemi më mirë

Si të organizohemi

Nëse mendoni se të mësuarit për të organizuar është diçka më e lartë se ju, mos i humbisni këto këshilla për të kuptuar se është e thjeshtë.

bëni një prezantim me gojë para kolegëve

Si të bëni një prezantim me gojë

Nëse ju duhet të bëni një prezantim me gojë dhe jeni të mbytur vetëm duke menduar për të, mos u shqetësoni! Ejani dhe ne do t'ju tregojmë se si ta bëni atë..

vajzë më e lumtur sepse përdor këmbënguljen

shembuj të vetëbesimit

Vetëbesimi është i nevojshëm për të mbajtur marrëdhënie të mira personale dhe për një bashkëjetesë të mirë. Ne ju tregojmë disa shembuj.

Mësoni të thoni jo

di të them jo

Të mësosh të thuash jo është çelësi për të pasur një jetë pa konflikte të brendshme. Rritni vendosmërinë tuaj me këto këshilla.

Lojëra për t'u çlodhur çdo ditë

Lojëra për t'u çlodhur

Duke ditur se cilat janë lojërat më të mira për t'u çlodhur, do t'ju ndihmojë të bëni një jetë me cilësi më të mirë, do të ndiheni shumë më mirë!

Ndërtoni vetëbesim të mirë

Si të punoni në vetëvlerësimin

Për të pasur vetëbesim të mirë, duhet të punoni nga brenda. Ne ju tregojmë çelësat për ta marrë atë dhe për të shijuar jetën.

Si të filloni një hyrje

Nëse doni të bëni një hyrje të mirë, duhet të jeni të qartë për disa pika të rëndësishme, mos i humbisni ato që janë!

Temat e bisedës në grup

Si të hapni temën e bisedës

Nëse doni të dini se si ta hapni bisedën kur flisni me njerëz të tjerë, me këto këshilla nuk do të keni më probleme!

35 frazat më të mira të repit

Mos humb 35 frazat më të mira rep. Ato do t'ju ndihmojnë të mendoni për jetën tuaj, të të tjerëve, ose jetën në përgjithësi.

45 fraza faleminderit

Mos i humbisni këto 45 fraza të rëndësishme për t'ia kushtuar mirënjohjen tuaj njerëzve të tjerë që janë të rëndësishëm për ju dhe jetën tuaj.

Fazat e jetës

Kalimi nëpër etapat e jetës është ajo që na bën ne njerëzit që jemi sot ... me të gjitha pozitivet dhe negativet e saj.

mitoman

Llojet e lajthitjeve

A e dini se çfarë janë mashtrimet dhe cilat janë llojet më të zakonshme në shoqëri? Mos i humb detajet sepse do të befasohesh.

Si të filloni një përfundim

Nëse nuk dini si të filloni një përfundim ose shpesh jeni të hutuar, mos u shqetësoni më! Me këto këshilla do të jetë shumë më e lehtë.

neologjizmat

Cilat janë neologjizmat

A e dini se çfarë janë neologjizmat? Ndoshta po i përdorni çdo ditë në jetën tuaj dhe nuk e dinit se çfarë ishin apo pse janë të tilla. Ne do t'ju tregojmë!

fuqia e mendjes

Fuqia e mendjes

Fuqia e mendjes tuaj është shumë më e fuqishme sesa mund ta imagjinoni. Thjesht duhet të bësh pak nga pjesa jote për të përfituar më të mirën.

divorcio

Si të kaloni një divorc

Nëse jeni divorcuar ose nëse do të divorcoheni, do të filloni një proces pikëllimi, por është mirë që të mësoni se si ta kapërceni divorcin.

buzeqeshje duken

Cila është buzëqeshja e Duchenne

A keni dëgjuar ndonjëherë për buzëqeshjen e Duchenne? Ne ju tregojmë ndryshimin midis një buzëqeshje të mirëfilltë dhe një buzëqeshje të rreme.

tako njerëz

Aktivitete për të takuar njerëz

Nëse doni të takoni njerëz të rinj, por nuk dini si ta bëni, atëherë ne do t'ju shpjegojmë disa aktivitete që ju mund të kryeni.

menaxhim emocional

Si të menaxhojmë emocionet

Veryshtë shumë e rëndësishme që të mësoni të menaxhoni emocionet tuaja në mënyrë që ato të mos jenë ato që ju kontrollojnë ... Ne do t'ju tregojmë se si ta bëni atë.

Llojet e metodës

Marrja e njohurive ka qenë gjithmonë objekt studimesh dhe teorish, dhe lloje të ndryshme të metodave të kërkimit kanë dalë që andej. Cilat ekzistojnë?

person karizmatik

Si të jesh karizmatik në jetë

Dëshironi të jeni më karizmatik në jetë? Mund ta merrni nëse vendosni pak nga pjesa juaj, me praktikën e përditshme do ta merrni!

humbas

Mungon: pse ndodh?

Mungon është një gjë normale që na ndodh të gjithëve, por pse ndodh dhe cila është mënyra më e mirë për ta menaxhuar atë? Ne ju themi ...

lexoni libra për të përmirësuar jetën

5 libra për të përmirësuar jetën

Ka libra që përveç që ju ndihmojnë të ndryshoni jetën tuaj, ato gjithashtu ju ndihmojnë ta përmirësoni atë. Ne do t'ju tregojmë rreth 5 libra të këtij lloji.

ndjenja të ndryshme

Cilat janë ndjenjat

Për të kuptuar veten dhe të tjerët, duhet të dini se çfarë janë ndjenjat dhe pse ekzistojnë ... ato janë të domosdoshme!

Udhëheqja Laissez-Faire

Udhëheqja Laissez-Faire

Jo të gjithë janë të përshtatshëm për udhëheqjen Laissez-Faire, por me besim të mirë te punonjësit mund të jeni më efektivi.

inteligjenca emocionale tek bebet

Inteligjenca emocionale tek fëmijët

Inteligjenca Emocionale është thelbësore për jetën dhe të jesh i suksesshëm në të ardhmen. Shtë e rëndësishme t'ua mësoni këtë fëmijëve që në moshë të vogël.

burrat më të zgjuar

Burrat më të zgjuar në botë

A e dini kush janë burrat më të zgjuar në botë? Ne ju japim emrat e tyre dhe ju tregojmë se si veçohet secila prej tyre.

krijimtaria tek fëmijët

Rëndësia e krijimtarisë tek fëmijët

Kreativiteti te fëmijët është jashtëzakonisht i rëndësishëm dhe kjo është arsyeja pse prindërit janë të detyruar ta rrisin atë ... ne do t'ju tregojmë se si!

motivimi tek fëmijët

Si të motivojmë një fëmijë

Nëse dëshironi të motivoni një fëmijë, mënyra më e mirë për ta bërë është ... duke mos e bërë atë! Ju duhet të jeni frymëzimi i tij dhe atëherë ai do të motivojë veten ...

ndërtoni vetëvlerësim të mirë

Si formohet vetëvlerësimi

Për të pasur vetëvlerësim të mirë, gjëja e parë që duhet marrë parasysh është mbi të gjitha ... si formohet! Ne ju japim disa këshilla që do t'ju vijnë në ndihmë.

foshnjë e ndrojtur vetëm

Si të ndihmojmë fëmijët e ndrojtur

Fëmijët e ndrojtur ndonjëherë mendojnë se kanë një problem, por asgjë nuk është më larg së vërtetës, ata duhet të kuptojnë se ata thjesht duhet të mësojnë.

mësoj në shkollë

Si mësojnë fëmijët

Fëmijët mësojnë në mënyra të ndryshme, por që të mësojnë të kenë kuptim, ata duhet të mësohen të mësojnë mirë.

rruga e këmbënguljes

50 fraza këmbënguljeje

Këmbëngulja është diçka që mund të mësohet dhe me këto 50 fraza do të kuptoni se gjithashtu mund ta arrini nëse vendosni mendjen për të.

truri ndryshon me yoga

Yoga si ilaç nervor për trurin

Yoga mund të jetë një ilaç nervor për trurin. Ne ju tregojmë pse dhe si kjo praktikë transformon mendjen pothuajse pa e vërejtur ju.

Si ta kapërcejmë vetminë

Nëse e keni kuptuar që vetmia po ju shkakton shqetësime emocionale, atëherë mos harroni këto këshilla për t'ju ndihmuar ta kapërceni atë.

person i ndrojtur

Si të ndalemi së ndrojturi

Nëse jeni i ndrojtur, mos u shqetësoni, ju mund të mësoni të ndaloni së ndrojturi. Këtu janë disa gjëra që ju duhet të bëni.

antivlerat në mendim

Cilat janë antivlerat e jetës

Antivlerat janë ana tjetër e vlerave. Whatshtë ajo që na bën të ndihemi keq, por kjo është brenda jetës dhe marrëdhënieve njerëzore.

vajzë e lumtur me mendime të bukura

40 mendime të bukura për të menduar

Nëse keni mendime të bukura, jeta juaj do të jetë shumë më e mirë dhe cilësia e jetës suaj do të rritet ndjeshëm ... mos harroni asnjë nga këto 40 mendime!

zonë komode komode

Asgjë nuk merrte vesh asgjë të fituar

Keni frikë nga ndryshimet? Në shumë raste, ata që nuk rrezikojnë nuk fitojnë ... Dhe jeta do t'ju japë mundësi që do t'ju lejojnë të dilni nga zona juaj e rehatisë.

grua që kërkon fuqizimin e saj

Si të arrihet fuqizimi personal

Të kesh fuqizim personal është e nevojshme për të përparuar në jetë dhe për të arritur sukses në jetën e të rriturve ... Por nga çfarë konsiston?

frazat e Buddhës

45 Fraza të Budës plot mençuri

Possibleshtë e mundur që ju e dini kush është Buda por nuk e dini gjithë mençurinë që ai la falë mësimeve të tij. Mos i humbisni këto fraza.

shiko film duke ngrene kokoshka

8 filma për vetë-përmirësim

Nëse ju pëlqen kinemaja, nuk mund të humbni përzgjedhjen tonë të 8 filmave për vetë-përmirësim. Sapo t’i shihni ... do ta shihni jetën ndryshe!

përmirësimi i lartë i vetë

50 mesazhe të vetë-përmirësimit

Këto mesazhe të vetë-përmirësimit janë ideale për tu mbajtur në mendje çdo ditë të jetës tuaj. Ju mund t'i drejtoheni këtyre frazave kur duhet të lëvizni!

qen i vetëkontrolluar

8 teknika të vetëkontrollit

Nëse e kuptoni në jetën tuaj të përditshme që ju mungon vetëkontrolli, atëherë mos harroni këto 8 teknika për të ndryshuar jetën tuaj për mirë.

çift ​​i dashuruar

Rëndësia e dashurisë në jetën tuaj

A i jepni afeksionit rëndësinë që meriton në jetën tuaj? Të gjithë kemi nevojë për një dozë dashurie që të jemi në gjendje të ndihemi mirë dhe që lumturia e brendshme të rritet.

grua duke dëgjuar muzikë relaksuese

Përfitimet e muzikës relaksuese

Nëse keni nevojë të jeni më të qetë dhe të keni harmoni në jetën tuaj ... dëgjoni muzikë relaksuese! Mos humbni përfitimet e tij dhe disa ide për të dëgjuar.

njerëz që respektojnë njëri-tjetrin

Çfarë është mosrespektimi

Veryshtë shumë e rëndësishme që njerëzit të kuptojnë rëndësinë e respektit midis njerëzve në mënyrë që të ketë një bashkëjetesë të mirë në shoqëri.

arritja e qëllimit me këmbëngulje

Këmbëngulja: çelësi i suksesit

Këmbëngulja është një qëndrim ndaj jetës që nëse e farkëtoni në karakterin tuaj do të jeni në gjendje të arrini atë që keni synuar të bëni, kështu!

paragjykimet simbolike me figurat e shahut

Pse njerëzit kanë paragjykime?

Në shoqëri ka shumë njerëz të ngarkuar me paragjykime, por cilat janë saktësisht ata dhe pse i kanë ato? A mund të çrrënjosen?

djalë i përulur që nuk mburret me sukseset e tij

Si mund të kesh më shumë përulësi

Përulësia është e nevojshme në shoqërinë tonë, por bie në sy nga mungesa e saj ... a është e mundur që tani e tutje të keni më shumë përulësi?

djalë i zhgënjyer me simptoma të depresionit

Si të merresh me zhgënjimin në jetë

Normalshtë normale të ndiejmë zhgënjim në jetë, është një pjesë më shumë që duhet të pranohet në mënyrë që të evoluojë! Por si mund të merreni me këto ndjenja?

bandë adoleshente

Fazat në adoleshencë

Adoleshenca është një nga fazat më të rëndësishme në jetën e njeriut. Zbuloni fazat e tij dhe pse është kaq e rëndësishme për zhvillimin.

vajza e dashuruar duke nuhatur lule

Si ta dini nëse jeni i dashuruar

Ndoshta gjithmonë keni menduar se si të dini nëse jeni i dashuruar apo jo ... Por nuk është aq e lehtë të dihet! Këto shenja duhet t’i dini.

vajzë e lumtur me vetë përmirësim

Kapërcimi i frazave

Vetë-përmirësimi është më shumë një qëndrim ndaj jetës ... Nëse dëshironi ta keni, mos harroni këto 35 fraza që do t'ju ndihmojnë ta arrini atë!

grua e irrituar që shtrin flokët

Çfarë të bëni kur ndjeni zhgënjim

Fëmijët dhe të rriturit ashtu mund të kenë një tolerancë të ulët për zhgënjimin. A ju ndodh edhe juve? A e dini se si duhet ta përmirësoni atë?

çfarë është taksonomia e lulëzimit dhe nga çfarë përbëhet ajo

Taksonomia e Bloom në Arsim

Taksonomia e Bloom-it është një model për të kuptuar të mësuarit sipas organizimit të objektivave dhe protagonizmit të studentëve, çfarë tjetër është e rëndësishme?

urojme mirmengjes nje personi te vecante

50 fraza mirëmëngjesi për tu zgjuar me gëzim

Nëse ekziston një mënyrë e mirë për të filluar çdo mëngjes, është të dish që dikush tjetër mendon për ty dhe të thotë mirëmëngjesi. Mos i humbisni këto fraza për ta bërë këtë!

Takë nervor me sy të mbyllur

Takë nervore

Taktikat nervore janë një gjendje nga e cila vuajnë shumë njerëz, por cilat janë ato dhe si ndikojnë te njerëzit? Gjeni gjithçka rreth gjërave nervore.

Vetë-udhëzime për të qenë të suksesshëm

Teknika e vetë-udhëzimit

Teknika e vetë-udhëzimit është efektive në përmirësimin e cilësisë së jetës tuaj përmes të menduarit tuaj. Ju duhet qëndrueshmëri dhe gatishmëri për të ndryshuar.

Komunikimi efektiv midis njerëzve

Teknika efektive të komunikimit

Komunikimi efektiv është thelbësor për këtë shoqëri, kështu që nëse doni të komunikoni siç duhet me të tjerët, mos i humbni këto teknika.

foshnja e lidhur sigurt me kujdestarin

Teoria e lidhjes

Teoria e lidhjes e bën të qartë se lloji i lidhjes që një fëmijë ka me kujdestarin e tij kryesor do të ndikojë tek ai për gjithë jetën. Zbuloni më shumë rreth lidhjes!

konkluzione në mendime

Cilat janë përfundimet

Possibleshtë e mundur që çdo ditë të jetës suaj të bëni konkluzione edhe pa e ditur që po e bëni. A e dini se cilat janë ato saktësisht?

Harroj vajze

Profecia e vetë-përmbushjes: Çfarë është dhe shembuj

Të gjithë njerëzit kanë përjetuar profeci të vetë-përmbushjes në jetën e tyre, vetëm në shumicën dërrmuese të rasteve, ata nuk e kanë kuptuar atë ose nuk e dinin. Profecia e vetë-përmbushjes është diçka që ne të gjithë e kemi provuar në një farë kohe në jetë. Vetëm ju mund të merrni maksimumin prej tij!

miq me përfitime

Çfarë është të qenit miq me të drejtat

Çfarë është dhe çfarë do të thotë të kesh marrëdhënie miqsh me të drejtat? A është gjithçka aq e bukur sa duket apo mund të jetë një problem emocional në planin afatgjatë?

burra me dyshime ekzistenciale

Çfarë të bëj me jetën time

Çfarë të bëj me jetën time? Ndoshta është një pyetje që ia bëni vetes shumë ... Nëse keni probleme në gjetjen e përgjigjeve, ky artikull do t'ju ndihmojë të gjeni rrugën tuaj!

15 dobësitë e një personi

15 dobësitë e një personi

Di se cilat janë 15 dobësitë e një personi që e bëjnë jetën tonë të mos shkojë në mënyrën e duhur. Bëni TESTIN tonë dhe zbuloni dobësitë tuaja

Pikat e forta personale

Pikat e forta personale

A e dini cilat janë pikat e forta të një personi? Futni dhe zbuloni më shumë se 45 shembuj të pikave të forta personale që do t'ju ndihmojnë të jeni më të mirë.

gruaja qe udheton shume e lumtur

Si është ekuilibri juaj i lumturisë

Të gjithë kemi një shkallë lumturie që na lejon të jemi pak a shumë të lumtur në jetën tonë. A e kuptoni si funksionon për të qenë më të lumtur?

mendja dhe shpirti njerëzor

Shpirti është në rrjetin e trurit

Shpirti është në rrjetin e trurit, sepse truri ynë nuk 'ruan' njohuri në sirtarë ose dollapë për mbushje ... isshtë shumë më kompleks se kaq.

harresë para kompjuterit

Pse i harroj gjërat

A keni menduar ndonjëherë pse i harroni gjërat? Gjeni pse dhe çfarë të bëni për të pasur një kujtesë më të mirë duke shmangur kaq shumë harresë.

çakrat në trup

Chakras

Kuptimi i 7 chakrave të trupit mund t'ju ndihmojë të ekuilibroni trupin, mendjen dhe shpirtin tuaj. Gjeni se çfarë janë secili prej tyre, për çfarë shërbejnë dhe si t'i hapni ato.

Arsyetimi i një projekti2

Si strukturohet një justifikim i mirë për një projekt?

Si të bëjmë një justifikim të mirë për një projekt? Sipas parametrave universalë të literaturës, ka disa mënyra për të justifikuar një projekt në një mënyrë ideale. Zbuloni të gjitha informacionet që ju nevojiten këtu.

Cilat janë ekosistemet e Meksikës?

Ekosistemet e Meksikës janë shumë të rëndësishme për kulturën e tij dhe në to mund të gjeni një larmi vërtet të gjerë bimësh dhe kafshësh që madje disa janë endemike në rajon.

Di cilat janë degët e gjeografisë

Nëse dëshironi të njihni degët e ndryshme të gjeografisë që ekzistojnë sipas fushës (fizike ose njerëzore), këtu do të gjeni të gjitha informacionet që ju nevojiten.

Metodat për përdorimin e përfaqësimit teknik

Nëse doni të dini kuptimin e përfaqësimit teknik, llojet e komunikimit të së njëjtës degë, shembuj që ju lejojnë të kuptoni metodat e përdorimit dhe objektivat, në faqen tonë do të gjeni informacionin që ju nevojitet.

Qarku i fjalës dhe elementet e tij

Nëse po kërkoni informacione të hollësishme rreth qarkut të të folurit, në faqen tonë ne kemi shkruar një artikull me interes për gjithçka që ju nevojitet.

Cilat janë pjesët e një tutoriali?

Nëse dëshironi të dini pjesët e udhëzimeve dhe llojet ekzistuese të tyre, në faqen tonë ne kemi përpiluar informacione të hollësishme që mund t'ju ndihmojnë shumë.

Njihni zakonet e ndryshme të studimit

Të jesh në gjendje të performosh në klasë mund të jetë një qëllim shumë i lehtë për tu arritur, për sa kohë që menaxhohen zakonet e duhura të studimit.

Mësoni për t'u bërë një psikolog

Për të ditur të jesh psikolog në Spanjë ose në vende të tjera, këtu do të gjesh informacionin e nevojshëm. Universitete, karriera, specializime dhe cilësi.

Këshilla për studimin e psikiatrisë

Këshilla për studimin e psikiatrisë

Psikiatria është një diplomë shumë e veçantë universitare, kështu që ne ju japim disa këshilla për të gjithë ju që po mendoni të studioni psikiatri.