Naon kaahlian penting hiji jalma

kumaha-ka-diri-kritik

Kamampuh bisa dianggap salaku kapasitas anu dipiboga ku hiji jalma pikeun bisa ngalaksanakeun hiji kagiatan sareng kéngingkeun hasil anu saé pikeun éta. Kaahlian tiasa pribadi, sosial, atanapi fisik. Hal anu normal nyaéta yén jalma ngagaduhan kamampuan anu béda-béda dina sababaraha di antarana. Ieu anu bakal ngabédakeun sareng ngabédakeun anjeun ti jalma sanés.

Dina tulisan di handap ieu kami bakal ngobrol sareng anjeun tina eta kaahlian pribadi pangpentingna tur éta bisa mantuan Anjeun nangtung kaluar ti sésana.

Bahasa

Hatur nuhun kana kamampuan ieu, jalmi tiasa komunikasi sampurna sareng jalma sanés, boh sacara lisan atanapi tulisan. Ngabogaan kamampuan ieu ngamungkinkeun komunikasi janten beunghar sareng cair. Conto jalma anu gaduh kamampuan ieu bakal janten panulis atanapi wartawan.

komunikasi

Éta mangrupikeun kaahlian sosial anu ku hiji jalma nyaéta bisa ngirim atawa nampa rupa talatah éfisién. A komunikator alus weruh kumaha carana ngaluarkeun informasi nu mangpaat pikeun pamilon séjén dina komunikasi.

déngékeun aktip

Kalayan kamampuan ieu, jalma éta tiasa ngadangukeun sacara saksama naon anu dicarioskeun ku batur. Éta mangrupikeun katerampilan sosial anu ngajantenkeun jalma sanés ngaraos hargana ogé dipikaharti.

Kasatiaan

Cordiality euweuh lian ti gaduh hubungan alus jeung jalma. Kaparigelan sosial ieu penting sangkan pihak séjén dina komunikasi ngarasa dihargaan dina hal ngajaga komunikasi anu tangtu. Janten cordial hartina nyieun batur ngarasa alus sepanjang waktos.

negotiation_and_conflict-manajemén

Pamikiran kritis

Ngabogaan kamampuan ieu henteu langkung ti gaduh kamampuan anu tangtu pikeun nganalisis sagala jinis masalah pikeun nyandak réfléksi anu pangsaéna. Pamikiran kritis mangrupikeun jinis kaahlian anu dihargaan pisan di tempat kerja sareng lingkungan profésional.

Pamikiran abstrak

Pamikiran abstrak ngagampangkeun pikeun nangkep ide sareng konsép abstrak nu teu dicirikeun dina tetempoan kahiji.

Kamampuhan diajar

Éta mangrupikeun kamampuan jalma pikeun nampi sareng diajar pangaweruh anyar. Ngabogaan kamampuh diajar ngajadikeun jalma meunang latihan leuwih gancang ti jalma séjén. Sadaya ieu ngahasilkeun cara anu positif nalika ngahontal tujuan atanapi prestasi anu disetél dina kahirupan.

Memoria

Mémori mangrupa kamampuh anu diwangun ku kamampuh hiji jalma pikeun bisa nyimpen informasi nu tangtu dina uteuk jeung inget eta tanpa masalah. Memori mangrupikeun konci sareng penting nalika ngalakukeun tugas anu béda dina kahirupan sapopoe.

Persépsi

Ieu diwangun ku kamampuhan yén hiji jalma kudu bisa nangkep informasi non-eksplisit tangtu. sareng ngahindarkeun sababaraha masalah anu tiasa lumangsung.

kreativitas

jenis ieu skill diwangun dina kamampuh nepikeun gagasan atawa ngarumuskeun solusi pikeun ngaréspon kana kabutuhan jalma sanés.

kreativitas

nanganan konflik

Jalma anu gaduh kamampuan ieu tiasa mendakan solusi anu pangsaéna pikeun konflik anu disababkeun ku jalma sanés. Ngabogaan kamampuan sapertos kitu mangrupikeun konci nalika pihak lawan ngahontal runtuyan pasatujuan nu nyingkahan runtuyan masalah sejen.

Pangendalian diri

Éta diwangun ku kamampuan pikeun ngatur impulses anu béda sareng ngontrol kaayaan pikeun bisa nungkulan tanpa masalah jeung masalah anu bisa lumangsung dina dasar poe-ka poé.

ngatur stress

Kalayan kamampuan ieu jalmi éta sanggup ngatur sareng ngatur tingkat setrés anu aya dina unggal dinten.

Adaptasi

Éta henteu langkung ngan ukur kamampuan sababaraha urang pikeun tiasa nampi parobihan anu lumangsung dina kahirupanna. Said ditampa atawa adaptasi dilaksanakeun ku cara éféktif jeung tegas.

Rundingan

Hiji jalma kalawan kamampuhan ieu sanggup ngabéla gagasan sorangan, respecting nu batur na ngahontal kasapukan pangalusna mungkin pikeun duanana pihak.

kapingpinan

Persuasi

Éta kapasitas anu dipiboga ku seueur jalma pikeun ngayakinkeun batur tina sababaraha sudut pandang.

Kritik diri

Éta mangrupikeun kamampuan pikeun ngévaluasi diri sajujur-jujurna. Kritik diri nekenkeun kahadéan pribadi sareng cacad anu kedah dirawat atanapi dironjatkeun.

kapingpinan

Éta kapasitas pikeun tiasa ngamotivasi atanapi koordinat sakelompok jalma anu aya hubunganana sareng ide atanapi proyék anu aranjeunna sami. Ngabogaan kapamimpinan disebut tadi nganggap yen jalma ngabogaan karisma tangtu atawa komunikasi megah.

Gawéna salaku tim

Teu aya leuwih ti hiji kapasitas tangtu bisa dianggo dina grup dina koordinasi jeung kéngingkeun hasil anu pangsaéna.

palayanan

Nyaéta kamampuh hiji jalma pikeun miara jalma séjén. tur pinuh nyugemakeun aranjeunna.

Nyandak kaputusan

Ieu téh mangrupa kamampuhan nu hiji jalma geus bisa mutuskeun antara pilihan béda dina sagemblengna bebas jeung tindakan luyu jeung tujuan nu geus ditangtukeun.

Pamikiran strategis

Nyaéta kamampuh hiji jalma pikeun ngadegkeun satékah polah atawa tungtunan anu kudu dilaksanakeun pikeun ngaréngsékeun masalah anu tangtu sarta ngahontal hasil nu nyugemakeun.

rarancang

Nyaéta kamampuan hiji jalma pikeun ngatur sakumpulan tugas sareng ngalaksanakeun aranjeunna ku cara anu pangsaéna.

kapasitas organisasi

Éta henteu langkung ngan ukur kamampuan pikeun mingpin kahirupan anu sabisa-bisa sahingga nyingkahan datangna masalah mungkin.

kapasitas organisasi

basa

Ieu ngawengku ngabogaan kapasitas nu tangtu nalika diajar basa kalayan gampang sareng dina waktos anu pondok.

kaahlian jeung angka

Éta kapasitas anu dipiboga ku hiji jalma pikeun bisa ngaéksekusi itungan matematik béda atawa boga pamikiran logis hébat.

Analisis data

Jalma anu boga kamampuan kitu tiasa napsirkeun sababaraha data statistik tanpa masalah sarta datang nepi ka solusi pangalusna mungkin.

kamampuan manual

Éta kamampuhan pikeun ngalakukeun kagiatan manual béda jeung meunang hasil alus keur eta. Hiji conto jenis ieu skill bakal karajinan atawa lukisan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.