Téhnik pangurangan setrés pangsaéna anu tiasa dianggo

Ngurangan setrés

Upami kuring naroskeun sabaraha anjeun anu setrés, kuring pasti bakal ningali seueur panangan anu diangkat, upami henteu seuseueurna. Dina sababaraha kasempetan urang nyobian ngurus awak urang jeung éta hiji hal anu urang kudu ngalakukeun enya atawa enya, tapi urang teu kudu maranéh ngalalaworakeun kana pikiran urang. Kusabab anjeunna mangrupikeun jalan utama pikeun urang ngarasa langkung saé. Naha anjeun hoyong terang sababaraha téknik pikeun ngirangan setrés?

Setrés bisa ngakibatkeun kahariwang sarta tangtu, teu hiji atawa séjén anu urang hayang boga aranjeunna dina kahirupan urang. Janten, urang kedah ngalakukeun sagala cara pikeun ngahindarkeun aranjeunna. Leres yén sababaraha kali urang henteu terang dimana ngamimitian sareng ieu peryogi sakedik bantosan. Janten, kami nawiskeun ka anjeun ngalangkungan pangobatan ieu anu anjeun kedah laksanakeun pas mungkin!

Dahar diet sehat pikeun ngirangan setrés

Kadang-kadang urang henteu ningali hubungan anu diet anu saé sareng pikiran sareng tangtosna éta dasar. Sabab pikeun ngurangan setrés urang ogé bisa ngalakukeun hal eta ngaliwatan konsumsi pangan sehat sareng sanés sadaya anu tiasa ngarobih urang langkung seueur. Kami henteu ngawangkong ngeunaan ngeureunkeun tuang tapi ngeunaan tohan dina kasaimbangan dimana aya sayuran sareng buah, ogé protéin daging atanapi lauk sareng aya rohangan pikeun karbohidrat. Upami anjeun henteu terang dimana ngamimitian, sok penting pikeun nempatkeun diri anjeun dina panangan para ahli sareng upami anjeun gaduh asuransi swasta atanapi nuju mikiran éta, teras paké asuransi kaséhatan komparatif, Pikeun bisa milih professional pangalusna pikeun pituduh Anjeun sepanjang waktos.

Diet sehat ngalawan setrés

Latihan latihan unggal dinten

Sanaos anjeun teu gaduh seueur waktos, anjeun kedah latihan unggal dinten. Kusabab éta, anjeun bakal ngaleungitkeun sagala tekanan dina bentuk setrés anu anjeun akumulasi. Dina waktos anu sami, anjeun ogé bakal ningkatkeun fungsi kardiovaskular sareng engapan, anu penting pisan. Ku ningkatkeun éndorphin urang bakal ngarasa langkung saé, kalayan langkung énergi sareng langkung sumanget. Anu ditarjamahkeun kana visi anu langkung positip anu nyababkeun urang ningali hal-hal anu béda sareng éta anu urang peryogikeun.

kontrol napas

Salian latihan fisik sorangan, urang kudu tetep dina pikiran téhnik engapan. Kusabab kalayan engapan anu leres, urang bakal salawasna ngajaga setrés. Anjeun tiasa ngamimitian nalika anjeun bobo, sabab bakal janten waktos nalika lingkungan anjeun bakal langkung tenang. Anjeun ngagolér dina ranjang na Anjeun ngawitan nyandak napas jero, inflating beuteung nalika inhaling jeung exhaling urang ngaleupaskeun sagala hawa tapi lalaunan.. Urang ngulang sababaraha kali lajeng urang mimitian cacah. Nyaéta, urang ngalakukeun inspirasi anu sami tapi nalika urang ngaleupaskeun hawa, urang ngalakukeun dua kali, teras tilu kali sareng saterasna dugi ka 10 atanapi dugi ka bobo.

Hirup ayeuna

Urang condong mikir ngeunaan jaman baheula sareng, di luhur sadayana, ngeunaan masa depan. Sumuhun, éta bisa dilawan, tapi lamun urang hayang ngurangan setrés, urang kudu ngadalikeun eta. Éta alesanana, Disarankeun hirup di jaman ayeuna, ngatur hal-hal di payuneun urang tapi henteu hariwang teuing ngeunaan naon anu bakal datang.. Kusabab nalika éta sumping, urang bakal gaduh waktos pikeun ngalakukeun sareng mikir. Naha urang meunang payun diri? Éta leres-leres moal nyandak urang ka palabuhan anu saé. Janten, nalika urang difokuskeun dinten ayeuna sareng langkung nikmati unggal dinten, ningali hal-hal dina cara anu langkung positip, urang muka panto pikeun setrés, tapi pikeun kaluar.

Téhnik napas

Ngadeteksi pamikiran négatip jeung ngaleungitkeun eta

Sanajan bisa disada pisan gampang, teu salawasna. Pikiran négatif anu nyababkeun urang ngahasilkeun kasieun sareng salaku hasilna, gaduh kaayaan guligah. Ku alatan éta, nalika aranjeunna datang ka pikiran urang, urang teu kudu merhatikeun aranjeunna. Éta langkung, urang bakal nyobian ngeureunkeun kagiatan anu urang laksanakeun pikeun ngagentos anu sanés atanapi urang malah tiasa ngawitan humming lagu karesep urang. Éta mangrupikeun metode pikeun ngaganggu negatip éta anu henteu hadé pikeun urang. Nalika urang henteu masihan jalan ka aranjeunna sareng fokus kana masalah anu sanés, maka aranjeunna moal teras-terasan ngaganggu urang.

Nyebutkeun henteu ogé séhat pikeun ngirangan setrés

Pikeun ngurangan setrés urang ogé kudu nyebutkeun euweuh lamun perlu. Kusabab kadang kusabab sieun atanapi kusabab urang henteu resep utusan ka saha waé, urang teraskeun kalayan beban anu ageung: padamelan, bumi, kulawarga sareng seueur deui tiasa nyababkeun setrés asup kana kahirupan anjeun. sangkan salawasna menta tulung lamun anjeun butuh eta, nu hiji hal anu bakal ni'mat duanana hubungan jeung kaséhatan Anjeun sorangan. Émut yén: 'Upami anjeun gaduh solusi anjeun henteu kedah hariwang, tapi upami henteu, henteu ogé'.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.