Naon waé jinis basa

Naon waé jinis basa

Hayu urang terang naon jinis basa, sadayana digunakeun pikeun komunikasi sareng jalma sanés, nganyatakeun parasaan urang atanapi bahkan ngirimkeun kanyaho, ideu sareng detil anu sanés.

Bahasa alam

Bahasa alam mangrupikeun jinis basa anu urang anggo dina dinten ka dinten, sacara spontan sareng tanpa nyiapkeun sateuacanna. Nyaeta, éta mangrupikeun cara urang nganyatakeun diri sacara alami.

Bahasa jijieunan

Di sisi anu sanésna urang ngagaduhan anu dianggap salaku basa ponggawa, anu bénten sareng basa alam ku kanyataan yén basa ieu sateuacanna disiapkeun, nyaéta, henteu kaluar sacara alami, tapi meryogikeun persiapan sareng pangaturan sateuacanna.

Bahasa ieu tiasa dipidangkeun ku sababaraha cara sapertos kieu.

Basa sastra

Basa sastra

Bahasa sastra mangrupikeun jinis basa anu dianggo ku panulis, sareng gumantung kana masing-masing hal éta tiasa nampilkeun sababaraha variasi gumantung kana target audién, ngamangpaatkeun sababaraha kasus téknis anu ditujukeun pikeun para penganut mata pelajaran anu tangtu.

Bahasa ilmiah sareng téknis

Di sisi sanésna kami gaduh basa ilmiah anu didasarkeun kana anu dianggo dina inti panutup tina para profesional, sahingga ningkatkeun komunikasi teras berorientasi kana élmu ngeunaan bidang anu dimaksud.

Dina jinis basa ieu urang tiasa mendakan sababaraha ragam sapertos basa matematika sareng bahasa pamrograman diantarana.

  • Bahasa Matematika: Bahasa matématika mangrupikeun jinis basa ponggawa, sastra, ilmiah sareng téknis, sareng tujuanana nyaéta komunikasi matématika tina konsép anu parantos ditetepkeun sateuacanna.
  • Bahasa pemrograman: Mangrupikeun salah sahiji jinis basa jijieunan, sastra, ilmiah sareng téknis anu dianggo dina raraga netepkeun komunikasi sareng komputer sareng sistem komputer anu sanés.

Bahasa formal

Di sisi sanésna kami gaduh basa resmi anu biasa komunikasi dina kelompok anu mana formalitas dina komunikasi unggulBoh kelompok akademik atanapi grup propésional.

nu ciri utama basa resmi nyaéta urang moal mendakan omongan kecap, atanapi anu disebut pangeusi dianggo. Kosa kata langkung khusus na moal aya pangulangan kecap, tapi bakal aya organisasi anu saé sareng sok ngahargaan tanda baca. Kusabab kitu éta bakal dianggo nalika urang komunikasi dina kaayaan anu teu aya dalit atanapi kapercayaan.

Bahasa lisan

Bahasa lisan didefinisikeun salaku jinis basa anu aya pertukaran kecap sareng jalma sanés atanapi jalma sanés, boh ngalangkungan panggunaan basa lisan atanapi basa tulisan. Éta kalebet sagala jinis akronim, ungkapan, jst. sareng éta aya kana tilu ragam nyaéta basa lisan, tulisan sareng basa verbal ikon.

Éta mangrupikeun cara komunikasi manusa anu paling penting. Boh sora boh ucapan ngamungkinkeun urang ngartos ogé nganyatakeun diri. Ieu bakal ngembangkeun kapasitas kakuatan tina komunikasi sacara lisan. Tiasa disebatkeun yén basa lisan mangrupikeun hasil tina prosés diajar stimulus anu ngurilingan urang. Urang ogé tiasa ngahartikeunana salaku hartosna atanapi kamampuan ngartos simbol lisan.

Basa lisan

Dina basa lisan urang ngagaduhan basa lisan anu mangrupikeun basa anu dominan salaku basa lisan, ku kituna, ku panggunaan séri sora, pikiran dikirimkeun ti hiji jalma ka jalma anu sanés.

Bahasa tulisan

Urang ogé ngagaduhan basa tulisan nyaéta a ngagambarkeun gambar sora basa lisan, Sangkan ideu anu dikirimkeun tiasa bertahan sareng dipikanyaho bahkan ku jalma anu urang moal ngagaduhan hubungan nanaon.

Bahasa tulisan

Bahasa ikon

Tungtungna, dina basa lisan urang ngagaduhan basa anu ikonik, anu nganggo simbol dasar digabungkeun sareng anu sanésna, sapertos cara ngawangun kekecapan anu lahir tina tata basa.

Éta mangrupikeun basa a boh ngagambarkeun linguistik boh visual. Nyaéta, réalitas bakal diwakilan dina bentuk gambar. Dina hal ieu, kecap moal diperyogikeun tapi nalika urang ningal gambarna, urang bakal terang kumaha naksirna. Ieu kajadian nalika urang ningali warna, sababaraha ikon atanapi bentukna.

Bahasa nonverbal

Sedengkeun pikeun basa sanés lisan, éta mangrupikeun salah sahiji jinis basa anu mana teu aya kecap tapi aya komunikasi, Sangkan jalma anu ngalaksanakeun éta biasana henteu sadar éta, sareng di dieu gerak urang bakal asup, cara urang mindahkeun awak, cara ningali, jsb.

Bahasa non-verbal dina gilirannana dibagi kana dua basa anu séjén nyaéta basa kinesik sareng bahasa wajah.

Bahasa sosial

Sacara umum, urang nyauran teh basa sosial salaku salah sahiji anu dianggo dina kaayaan anu spésipis pisan sareng ogé, ku panyatur khusus. Salaku conto, éta salah sahiji anu nuduhkeun paripolah barudak. Mangrupikeun basa anu adaptasi pikeun tiasa ngaitkeun ka lingkungan anu caket. Éta mangrupikeun murangkalih anu adaptasi jinis basana atanapi dialogna nalika payuneun panganteur na.

Bahasa Kinesik

Mangrupikeun jinis basa non-verbal anu dicirikeun ku nyatakeun nyalira ngalangkungan awak urang, kalebet ekspresi wajah, gerakan anu dilakukeun ku awak, sareng sacara umum sadaya gerakan.

Bahasa rai

Éta mangrupikeun jinis kadua basa sanés lisan anu, dina hal ieu, museurkeun kana gerakan otot-otot raray sareng gerakan anu timbul ti éta.

Bahasa Vernacular

Sedengkeun pikeun vernakular, éta mangrupikeun hiji jinis basa anu difokuskeun kana basa asli tina tempat dimana éta nyarios. Salaku conto, urang bakal nyarios yén Spanyol mangrupikeun basa vernakular Spanyol, tapi sanés basa vernakular di Kolombia atanapi Mexico, kumargi asalna tina anu baheula sareng diadaptasi kana anu terakhir.

Bahasa Egosentris

Naon waé jinis basa

Ngeunaan bahasa egosentris, éta mangrupikeun basa anu mangrupikeun bagian tina kamekaran murangkalih, janten urang bakal niténan yén aranjeunna sering nyarios nyalira, sabab aranjeunna henteu acan ngembangkeun kamampuan pikeun sosialisasi.

Mémang, jinis basa ieu ogé tiasa lumangsung di jalma normal anu kadang resep nyarios ka diri sorangan kusabab kabiasaan, sareng tangtosna ogé pikeun anu sanés anu ngagaduhan sababaraha jinis masalah psikologis atanapi sosial anu ngajantenkeun aranjeunna ngagunakeun basa egosentris.

Ieu mangrupikeun ringkesan anu anjeun bakal tiasa terang sadaya jinis basa anu digunakeun dina kanyataan. Anjeun panginten tiasa niténan yén pancénna nyaéta, dina hal naon waé, komunikasi, tapi dina unggal jinis basa urang bakal niténan sababaraha kaistiméwaan anu ngabédakeunana sareng anu sanés, janten aranjeunna ogé ngagaduhan tujuan sareng kaperluan anu béda.

Kusabab kitu penting pikeun ngartos tipena anu béda anu tiasa urang anggo sacara sukarela boh sacara teu dihaja, kumargi iraha waé kamungkinan yén éta tiasa manpaat pikeun urang. Salaku conto, anjeun panginten tiasa niténan kumaha tanpa basa anu sami, urang tiasa komunikasi sareng jalma sanés ti nagara anu sanés kalayan gerakan. Hatur nuhun kana rupa-rupa jinis basa anu ayeuna urang tiasa netepkeun komunikasi anu langkung cair, langkung akurat sareng langkung adaptasi pikeun unggal kaayaan, sanaos diperhatoskeun yén daptar anu dipidangkeun di dieu dasarna mangrupikeun conto tina jinis utama basa, kumargi aya seueur ragam sareng bentuk komunikasi sanés anu diluyukeun sareng kabutuhan anu langkung khusus sareng anu umumna ngabentuk klasifikasi internal dina basa anu parantos kami nunjukkeun.

Janten, ti ayeuna ayeuna urang parantos terang yén aya seueur jinis basa, urang ajak anjeun ngembangkeun éta supaya anjeun tiasa nikmati kamajuan komunikasi anjeun.


9 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   henteu aya namina cenahna

    pikaresepeun.
    hatur nuhun pikeun ngabagi inpormasi ieu.

    1.    Andrea cenahna

      teu nanaon tapi hatur nuhun pikeun anjeun parantos bantosan

  2.   5203 .. cenahna

    4444414152020

  3.   5203 .. cenahna

    nguseup éta veserros

    1.    henteu aya namina cenahna

      Pareuman jalang atanapi fag anjeun sampah sampah

      1.    henteu aya namina cenahna

        Endog ku kapsul

  4.   henteu aya namina cenahna

    hatur nuhun

  5.   Andrea cenahna

    Dijelaskeun ieu saé pisan sapertos

  6.   Wilmaris cenahna

    basa penting pisan pikeun manusa