Kalimah Topikal - Hartosna, Tujuan, Jinis sareng Conto

Dina tata basa, kalimat dihartikeun salaku susunan kecap anu tujuanana pikeun ngutarakeun hiji hal dina hartos lengkep, nyaéta kecap-kecap anu digabungkeun sacara artif sareng ngalangkungan basa, dina raraga ngutarakeun patarosan, paménta, amanat, katerangan, diantara batur.

Di sisi anu sanésna, aya operasi topikal atanapi tematik, anu mangrupikeun bagian tina hiji paragraf pikeun paham kana perkawis éta sareng dina gilirannana, éta tiasa dipendakan dimana waé. Sanaos anu paling umum nyaéta ngagunakeun éta dina awal alinea, sabab langkung gampang pikeun nyusunna sareng ngahudangkeun minat anu maca.

Naon topik atanapi kalimat topik sareng naon jinisna?

Kalimah topikal atanapi frasa ogé tiasa dihartikeun salaku kecap-kecap anu dianggo pikeun ngawartosan eusi anu bakal dikembangkeun engké, anu biasana lega. Dasarna éta kalimat anu ideu utama paragrap atanapi téks dituduhkeun.

Ku alatan éta, tujuan sholat topik nyaéta pikeun narik ati anu maca sareng ngabantosan panulis pikeun ngararancang hal. Sareng numutkeun naon anu kami sebatkeun, éta kedah di awal pikeun mempermudah padamelan kadua individu.

Struktur kalimat topik nuturkeun aturan anu sami sareng kalimat anu sanés, anu janten poko, prédikat sareng kecap pagawéan. Conto: "Manuel henteu acan angkat ka pilem"

Sanaos poko janten "henteu katingali" dina sababaraha kasus (ogé katelah tacit, elips, atanapi disingkahkeun), nyaéta, kahartos saha atanapi naon anu diobrolkeun tanpa kedah nunjukkeun dina téks atanapi alinea. Conto: "Kuring henteu acan angkat ka pilem", anu janten poko "I" sanaos sanés bagian tina kalimat.

Ngeunaan jinis-jinis kalimat topikal, tiasa mendakan genep alternatif numutkeun struktur sareng maksud panulisna, nyaéta: interogatif, ngadorong, mangu-mangu, angen-angen, seru sareng enunciative, dimana masing-masing diantarana ngagaduhan hartos nyalira.

  • Anu cangcaya Éta nyaéta jalma anu nganyatakeun mamang atanapi hal anu henteu pasti.
  • Anu dipepelingan di sisi anu sanésna, aranjeunna diartikeun yén jalma anu nyatakeun larangan.
  • Anu ngadugikeunana Éta ditujukeun pikeun nyebatkeun kanyataan atanapi ideu anu khusus.
  • Anu diinterogasi aranjeunna anu milari katerangan anu teu langsung atanapi langsung.
  • Kahayangna Éta dipaké pikeun ngedalkeun kahoyong.
  • Anu langkung saé aranjeunna dipaké pikeun komunikasi émosi atanapi kaheranan.

Conto Kalimah Topical

Di handap ieu kami bakal nampilkeun sababaraha conto kalimat tematik numutkeun jinisna, dimana anjeun ogé tiasa mendakan sababaraha pilihan kalayan poko implisit atanapi tacit.

  • Lulus Steve Jobs mangrupikeun pupusna jenius inovasi téknologi.
  • Di situs éta aya suasana anu kacau pisan.
  • Babaturan budak leutik mah endah pisan.
  • Efek samping bako anu luar biasa.
  • Teu aya nagara di planét sapertos Spanyol.
  • Salajengna urang bakal ngobrol ngeunaan téknologi ayeuna.
  • Seri suspense gaduh ciri anu saderhana.
  • Olahraga nyayogikeun manpaat kaséhatan pikeun jalma.
  • Grup aborigin netep di Amérika Kidul.

Sacara praktis dina carita sajarah sareng jinis eusi sanésna, kalimat tematik aya dina awal alinea pikeun fungsina salaku sintésis inpormasi anu kedah diubaran sareng, dina waktosna, dibarengan ku kalimat pendukung; anu bakal ngabantosan sacara rinci nyarios sintésis.

Ngagunakeun salah sahiji conto samemehna, sapertos "babaturan budak leutik mah endah pisan", Kalimat topikal ieu tiasa dibarengan ku kalimat pendukung sapertos"kumargi aranjeunna kantos ngiringan”Sareng nuturkeun téma kalayan seueur anu sanés numutkeun minat panulis nalika nyerat carita.


2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Atanapi gaspetras cenahna

    nada

  2.   Ricardo Estrada cenahna

    Kuring ngahaturkeun nuhun anjeun kusabab dina momen bersejarah ieu konseptualisasi sareng panggunaan jinis kalimat ieu parantos leungit, hatur nuhun pikeun ngagampangkeun pamahaman sareng panerapanana.