Naon klasifikasi angka nyata?

nu angka nyata teh susunan nomer anu rasional sareng henteu rasional tibatan anu aya, anu tiasa ogé mendakan sababaraha jinis. Ieu lahir kusabab kabutuhan anu dipendakan antara abad XV sareng XVII nalika itungan henteu mungkin pikeun dijelaskeun ku cara anu logis sareng tepat, janten umum panggunaan istilah atanapi ungkapan anu teu tiasa dipercaya, sapertos "alit" atanapi "wates".

Sanaos urang Mesir parantos nganggo fraksi, éta dugi ka matématika Yunani di mana "angka" diulik ku cara anu langkung filosofis, dimana para pengikut Pythagoras nyimpulkeun yén sagala anu aya di sakurilingna mangrupikeun jumlah; sahingga, ieu dilarapkeun dina daérah anu béda-béda.

Klasifikasi angka nyata numutkeun jinisna

Angka ieu tiasa diklasifikasikeun kana dua jinis, anu parantos kami sebatkeun tadi, nyaéta angka rasional (positip, négatip sareng nol) sareng teu rasional (aljabar sareng transendental). Langkung tepatna, dimungkinkeun pikeun mendakan klasifikasi ieu:

1. Angka rasional

Ieu nami anu dipasihkeun ka angka anu ngagaduhan kamampuan pikeun diwakilan salaku ngabagi jumlah lengkep, atanapi naon anu sami, fraksi umum sareng ayeuna anu numérator sareng pangbagi henteu nol atanapi kirang ti éta.

Ieu dina gilirannana ogé dibagi kana sababaraha jinis: bilangan bulat (alami, nol sareng bilangan bulat négatip) sareng pecahan (pecahan anu pantes sareng teu leres).

a) Integer

Bilangan bulat nyaéta sét angka alami, bilangan bulat négatip sareng nol, anu diwakilan ku hurup "Z". Integer biasana ogé diwakilan dina garis nomer, dimana anu positip atanapi alami aya di belah katuhu, nol di tengahna sareng anu négatip di kénca.

  • Dianggap "angka alam"Pikeun jalma anu biasa ngitung barang atanapi ngalakukeun sababaraha operasi itungan anu langkung umum sareng saderhana.
  • El cero Éta mangrupikeun nilai batal nyaéta, éta henteu ngagaduhan inohong anu signifikan nalika henteu dibarengan. Nanging, kadudukanana dina jumlah lengkep tiasa ngarobih hartos, sabab nalika di belah katuhu na dimana éta bakal ngalikeun hargana ku sapuluh; sedengkeun di sisi sanésna teu aya modifikasi.
  • nu wilangan bulat négatip Éta dipaké sabalikna tina positip atanapi alami, nyaéta, tibatan ngitung, panggunaanna pikeun ngirangan, ngahutang, nyéépkeun atanapi aya di handap ieu. Pikeun nyebatkeun aranjeunna, perlu dituduhkeun istilah "dikurangan" sateuacan angka, contona "dikurangan opat".

b) Fraksi

Ogé dina nomer nyata dimungkinkeun pikeun mendakan jinis ieu dina rasional, anu asalna tina tujuan ngarengsekeun masalah perkawis pembagian angka alami. Angka pecahan ngan saukur éksprési anu nunjukkeun ngabagi hiji kuantitas ku jumlah anu séjén.

Pecahan dicirikeun ku gaduh numerator sareng pangbagi, anu dipisahkeun silih ku palang diagonal atanapi horizontal. Nanging, sanaos kanyataanna dina bilangan bulat urang ogé tiasa mendakan "fraksi saderhana", dina bagian ieu jinis-jinis pecahan anu urang mendakan leres sareng henteu leres.

  • Anu ditangtoskeun diwangun ku anu numératorna kirang tina pangbagi.
  • Anu henteu leres bakal sabalikna, nyaéta panyebut langkung ageung tibatan panyebut.

2. Angka teu rasional

Irasional nyaéta angka-angka anu henteu ngagaduhan kamampuan ditulis dina fraksi, kumargi desimalna terus ngulang nyalira tanpa wates. Salaku conto, teu mungkin nyerat fraksi anu kalebet kana angka Pi, e, babandingan emas sareng akar alun-alun, kubik, sareng anu sanésna.

Nomer anu teu rasional timbul berkat kabutuhan murid Pythagoras pikeun nulis akar salaku fraksi; sadar yén ieu moal mungkin sareng yén éta mangrupikeun angka anu ayeuna urang terang dina istilah "henteu rasional". Nanging, Pythagoras henteu satuju kana papanggihanana, sanaos sababna disakolakeun salaku sakola na.

Salajengna, ieu tiasa diklasifikasikeun kana dua jinis, aljabar sareng transendental.

  • nu aljabar nya éta anu ngamungkinkeun ngarengsekeun persamaan aljabar.
  • nu transendén Éta mangrupikeun anu henteu tiasa diwakilan ku sababaraha akar anu kawates (henteu sapertos anu aljabar) sareng anu henteu nuturkeun pola dina perpuluhanna. Diantarana urang mendakan nomer Pi.

Sajauh ieu kami sumping sareng klasifikasi angka anu nyata, anu kami ngarepkeun gampang dibaca sareng dipikaharti; kumargi seueur jalma henteu resep kana matématika sareng kami parantos ngalakukeun anu pangsaéna pikeun nyayogikeun penjelasan anu lengkep sareng saderhana.


2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Jos + e cenahna

    Penjelasan anu saé. Sanaos kuring henteu nolak matématika (Abdi Farmasi) kuring henteu sering ngagunakeun klasifikasi ieu. Jelas pisan sareng singket.
    hatur nuhun
    José

    1.    jasinth cenahna

      hatur nuhun kanggo sahabat atanapi sobat anu dipikaresep