Kumaha ngamimitian bubuka

Diajar nulis bubuka alus teuing

Ngamimitian téks kalayan bubuka anu saé penting pisan pikeun narik perhatian pamaca. Sangkan teu gancang leungit perhatian, Anjeun kudu nyieun eusi téks jelas gancang-gancang. Tapi henteu ngan cukup pikeun ngasupkeun kecap konci anu anjeun tiasa deduce naon bacaan téh ngeunaan. bubuka kudu pikaresepeun, eye-catching, malah seductive.

Sateuacan ngawitan visualisasi téks, nu maca ngan boga judul. Éta kalimah munggaran nu geus bray panon anjeun sarta geus nyieun hiji ekspektasi pikeun anjeun kudu ditutupan ku bubuka alus, disebutkeun Anjeun bisa gancang leungit minat. Pikeun ngahindarkeun ieu sareng kéngingkeun pamiarsa anjeun katarik kana téks anjeun, anjeun kedah nyieun bubuka kalawan hook a kalawan nu narik perhatian kontinyu sarta konstan.

Upami anjeun hoyong diajar kumaha cara nyiptakeun téks anu narik perhatian anu maca naon waé sareng aranjeunna mutuskeun maca éta lengkep, maka kami tinggalkeun sababaraha trik sareng strategi pikeun ngahontal éta.

Kontekstualkeun téks

Bubuka téks miboga misi anu dasar, nya éta sangkan nu maca boga minat maca naon-naon di handap ieu. Pikeun nyieun éta, Anjeun kedah ngadamel bubuka anu nempatkeun jalma anu maca dina kaayaan, naon nu katelah contextualizing. Hartina, nempatkeun naskah-naskah nu tangtu nu aya patalina jeung nu séjénna. Janten anjeun nyiapkeun pamaca kalayan dasar anu saé, supados anjeunna leres-leres ngartos naon anu badé dibaca salajengna.

Diajar nulis bubuka téh gampang

Mimitian intro ku hook alus

Nulis anekdot anu patali jeung téks, fakta relevan, rasa panasaran anu narik perhatian jalma anu bade maca eta. Ieu mangrupikeun cara anu pangsaéna pikeun nyiptakeun minat tina kecap munggaran. Milarian cara pikeun ngajantenkeun pamaca heran naha anjeun ngamimitian di dinya, hoyong terang langkung seueur sareng teu tiasa ngeureunkeun maca.

Témbongkeun kapercayaan dina kecap anjeun

Nalika anjeun nyerat, anjeun teu gaduh alat lian ti cara anjeun nganyatakeun diri anjeun, pangaweruh anjeun sareng kapercayaan anjeun kana naon anu anjeun tulis. Teu kawas komunikasi lisan, dimana anjeun bisa ngagunakeun basa non-verbal pikeun nepikeun parasaan di listeners, Nalika anjeun nyerat, anjeun ngan ukur gaduh kecap anjeun.

Tulis kalayan yakin terang naon anu anjeun carioskeun, panggihan, panilitian sareng seueur baca, sabab ku cara éta anjeun bakal tiasa diajar komunikasi kalayan percaya diri. Éta penting pikeun ngirimkeun kapercayaan éta ka pamiarsa, sabab ngan lajeng aranjeunna tiasa hormat téks anjeun. Upami anjeun hoyong ngadamel bacaan anu nyugemakeun, anjeun kedah ngajantenkeun pamiarsa anjeun narik kasimpulan anu pikaresepeun tina téks anjeun.

Ngajawab patarosan nu maca bisa nanya

Dina hal ieu, téhnik ninggalkeun resolusi pikeun panungtungan moal jalan, iwal mun rék nulis novel. Lamun datang ka téks rélatif pondok, nu sooner anjeun netelakeun topik, nu gampang bakal narik panongton target Anjeun. Malah, anjeun tiasa ngantisipasi patarosan anjeun sareng ngalungkeun jawaban dina bubuka. Engké anjeun bakal boga waktu pikeun dilegakeun informasi éta, tapi anjeun bakal geus dihasilkeun minat anjeun pilari di pamiarsa.

Tulis bubuka kalayan ikhlas

Ngagunakeun téhnik piramida inverted

Pikirkeun piramida dibalikkeun. Dina unggal lapisan piramida anjeun kedah nempatkeun bagian tina inpormasi anu anjeun badé rinci dina téks anjeun. Bubuka mangrupikeun bagian anu paling penting, anu bakal ngajantenkeun pamiarsa anjeun hoyong maca sadayana téks. Ku kituna, Dina bubuka anjeun kedah nganyatakeun ide utama inpormasi.

Anggo subjudul pikeun ngembangkeun inpormasi, sacara strategis kalebet kecap konci anu ngarujuk kana bubuka sareng judul téks. Ku kituna, nu maca teu leungit thread, atawa teu megatkeun sambungan sakumaha eta progresses dina bacaan sabab sagalana disambungkeun. Otakna ngagabung kecap-kecap ngaliwatan sambungan anu anjeun pasangkeun sorangan dina téks.

Tetep pondok tapi pisan keuna

Perkenalan anu saé henteu kedah panjang pisan. Lamun overextend diri, anjeun ngajalankeun résiko ulang diri jeung contradicting diri. Pilih kecap anu pas, Milarian kecap konci, milih istilah kakuatan pikeun narik perhatian. Jieun kalimah pondok tur jaga tanda baca alus.

Entong ngabosenkeun diri dina bubuka, éta ngeunaan kéngingkeun perhatian, nyiptakeun minat, sareng ngajantenkeun jalma milih téks anjeun. Bubuka tiasa ngadamel bédana. Lamun pondok tapi pikaresepeun, panon-catching, anjeun bakal meunang maca kalawan minat uninga kumaha téks anjeun terus. Sabalikna, bubuka anu panjang pisan tiasa pikaboseneun. Anjeun malah bisa nyieun kasalahan ngabogaan teuing informasi sarta ninggalkeun saeutik pikeun ngembangkeun dina sesa téks.

Éta kalebet patarosan rétorika

Bubuka anu pikaresepeun kedah ngandung hal anu narik perhatian pamaca, frasa, kutipan, bahkan patarosan rétoris. Nalika anjeun ngenalkeun alat ieu dina paguneman atanapi dina téks, anjeun henteu ngarepkeun jalma sanés ngabales anjeun. Anu anjeun milarian nyaéta nyiptakeun jawaban anu konkret ngalangkungan patarosan anjeun nyalira.

Kusabab sacara instingtif, réaksi mimiti saha waé anu maca patarosan nyaéta ngaluncurkeun jawaban, sanaos patarosan rétoris. Kucara kieu, anjeun meunang jalma nu ngamekarkeun minat manggihan jawaban ngembangkeun atawa ngabéréskeun mamang nu geus dijieun.

Nulis bubuka alus penting

Tulis kalayan ikhlas

Kacuali anjeun nyerat novel atanapi carita pondok kreatif, penting pisan yén téks anjeun ditulis kalayan ikhlas. Ieu mangrupikeun cara anu pangsaéna pikeun ngajantenkeun pamiarsa percanten ka anjeun, yén maranéhna ngarasa empati sareng anjeun. Ulah make nada condescending, malah bubudakeun. Kusabab teu aya anu nyababkeun langkung teu percaya tibatan kecap-kecap anu jauh pisan, dina pandangan anu teu tulus.

Pamustunganana, ngamimitian bubuka mangrupikeun bagian anu paling penting tina téks naon waé. Janten anjeun kedah nyéépkeun waktos anu cekap pikeun ngajantenkeun éta pikaresepeun, pikaresepeun, teu mungkin ditolak pikeun pamiarsa target. Janten jelas pisan ngeunaan naon anu anjeun hoyong tulis, nginpokeun ka diri anjeun saé pisan, milari inspirasi sareng nyiptakeun inpormasi anu jelas pisan dina uteuk anjeun. Ku cara ieu anjeun bakal tiasa adaptasi ka anjeun, kana cara anjeun nganyatakeun diri sareng ku ieu, anjeun bakal nampi kapercayaan sareng perhatian seueur jalma anu bakal hoyong mendakan langkung seueur tina tulisan anjeun.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.