Fitur sareng fungsi tabel synoptic

Tabél synoptic nyaéta dipaké dina sagala rupa daérah diajar, pagawéan, panilitian, diantarana waé, anu épéktip pisan pikeun milari jawaban anu konkrit sareng lengkep pikeun topik naon waé anu nuju dirumuskeun, kusabab éta ngagunakeun téknik nguraikeun sababaraha ideu, sareng subtopik, supados tiasa dibandingkeun sareng anu sanésna, milari kamiripan sareng béntenna, sareng mendakan definisi logis atanapi hipotesis.

Éta ogé dianggap salaku téknik diajar anu saé, kusabab sintésis anu dilakukeun dina ieu, sareng gampangna anu disayogikeun pikeun anu ngalaksanakeunana pikeun tiasa ngatur sareng ngabayangkeun inpormasi, anu dina gilirannana janten téks instruksional , hatur nuhun kana skéma na sareng struktur anu gampang dipikaharti.

Sadar tina tabel synoptic ieu tiasa saderhana, sabab ngan saukur ku milih topik, sareng ngadamel klasifikasi sareng babagianana, anjeun tiasa nyiptakeun struktur anu saéstuna, di mana anjeun tiasa ngaidentipikasi sudut pandang anu béda, dina raraga nyiptakeun téma lengkep anu leres-leres gampang kahartos.

Naon tabel synoptic?

Tabél synoptic dipikaterang salaku téknik studi anu mendasar, sabab éta mangrupikeun cara nyusun skéma inpormasi tina tiori, hipotesa atanapi kajian anu ngalangkungan ideu aslina, anu tiasa direcah, diverifikasi sareng ngabandingkeun ideu sékundér, sudut pandang anu béda, diantara batur.

Éta mangrupikeun strukturna, biasana sastra, anu salah sahiji tiasa ngagambarkeun inpormasi anu disayogikeun tina sababaraha sumber dina cara hirarkis, ngatur pikeun nunjukkeun atanapi nganalisis mana anu paling relevan, mana anu paling caket sareng kanyataan, sareng babandingan inpormasi anu ditawarkeunana.

Tabel Synoptic mangrupikeun téknik anu biasa dianggo di sakola sareng paguron luhur, sabab ngajar murid pikeun metode penting pikeun ngatur sababaraha inpormasi anu tiasa dipendakan dina topik anu sami dina diagram.

struktur

Sakumaha didadarkeun di sateuacanna, tabel synoptic penting pisan, sareng dina waktos anu sami, téhnik organisasi kontén anu épéktip, anu dianggo dina sagala rupa bidang. Sanaos ieu rumit pikeun dilaksanakeun, éta sabalikna struktur anu saderhana dilakukeun, ogé pikeun ngarti, hiji-hijina hal anu perlu pikeun nyusunna nyaéta jelas ngeunaan ideu utama, sareng kéngingkeun ngalangkungan sababaraha rupa sumber, sudut pandang anu béda, sareng data ngeunaan poko anu anjeun hoyong diskusikeun.

Biasana tabel synoptic ieu diciptakeun ku cara muka sababaraha konci, anu ngendalikeun hirarki inpormasi, dimimitian sacara jelas ku ideu utama, sareng dina gilirannana nembus sareng ngabagi babagian anu sami.

Sanaos struktur ieu leres-leres paling dasar, maka dimungkinkeun pikeun ngalanjutkeun kreativitas pikeun tiasa masihan sentuhan pribadi pikeun masing-masing lukisan ieu diciptakeun ku jinis-jinis sudut pandang sareng pamikiran anu béda-béda.

Ngamimitian ngadamel salah sahiji tabel synoptic ieu, ideu umum kedah diusulkeun, anu ngaliput eusi anu cekap, teras aranjeunna milari ideu utama tina sumber anu sanés, anu kedah dilengkepan ku ide sekundér ti masing-masing, sareng dina tingkat katilu detil anu bakal dipaké pikeun ngabandingkeun antara sudut pandang anu béda, sapertos hipotesis atanapi tiori.

Fitur tina méja synoptic

Tabel synoptic ngagaduhan ciri anu positip pisan pikeun ngalaksanakeun metode panilitian anu épisién pisan pikeun sadaya jinis kagiatan atikan sareng padamelan, diantarana di handap ieu kasohor.

  • Nyaéta teratur.
  • Éta skéma.
  • Analisis inpormasi seueur dianggo.
  • Diversikeun inpormasi.
  • Milarian antara sudut pandang anu béda.
  • Éta komparatif, sabab éta mendakan kamiripan antara sadaya inpormasi anu dicandak.
  • Éta tiasa disayogikeun ka raos masing-masing pangarang anu sami, sabab sanaos ngagaduhan struktur dasar, ieu henteu penting pikeun tiasa nyiptakeunana.
  • Éta dianggap salah sahiji téhnik diajar anu pangsaéna.
  • Taktik alus teuing pikeun nalungtik.

Fungsi pokok

Fungsi anu tiasa ditingali paling seueur ngeunaan panggunaan tabel synoptic nyaéta ngatur sareng ngajelaskeun inpormasi anu ditaliti, anu ngamungkinkeun para anu nerapkeun téknik studi anu saé ieu pikeun ngaragam sareng ngabandingkeun sadaya inpormasi anu aya dina hiji topik, ngatur pikeun ngalaan kasimpulanana nyalira.

Dimana sareng kumaha cara tabel tinjauan tiasa dianggo?

Sanaos ieu dianggap téhnik diajar, éta dianggo dina sababaraha bidang padamelan, kusabab kualitas informasina hébat.

Diantara daérah anu paling umum anu tiasa ngagaduhan kamungkinan ngamangpaatkeun jinis tabel ieu, utamina mahasiswi tingkat dasar, sékundér sareng tingkat luhur, ogé ogé lumangsung dina bidang panilitian, padamelan kantor, sareng anu sanésna, kusabab sabab dina sadayana ieu administrasi anu leres sareng analisa inpormasi tangtu diperyogikeun.

Dina raraga ngadamel tabel synoptic ku cara anu cocog anu tiasa épéktip pikeun panyababna, sababaraha léngkah sapertos ieu kedah dituturkeun.

  1. Perlu dipikaharti, nganalisis sareng diajar inpormasi anu kedah diubaran, supados gaduh kontrol total ka dinya, nyayogikeun penanganan anu hadé dina tabel. Manipulasi inpormasi anu leres bakal ngahontal yén méja sinoptik dilaksanakeun sacara éfisién.
  2. Saatos maos teras-terasan sareng leres-leres ngartos eusi anu ditalungtik, penting pisan pikeun mikawanoh sareng ngumpulkeun ideu utama ideu umum, dina raraga netepkeun susunan inpormasi anu leres, ieu bakal ngahontal yén skéma na ngagaduhan urutan hirarki masing-masing.
  3. Karakteristik anu umum antara sadaya konsép kedah dipendakan, dikelompokkeun babarengan pikeun netepkeun ideu umum tina téma utami, anu kedah dijelaskeun ku kecap anu nunjukkeun sacara gembleng hartos sacara gembleng.
  4. Aya kalimat anu dicirikeun ku biasana disayogikeun dina kaseueuran téks, ideu umumna sami, anu kedah dipilarian pikeun ngalanjutkeun kasimpulan pamilarian, judul tabel synoptic.
  5. Saatos gaduh dasar tabel synoptic, anjeun kedah teraskeun sareng lokasi inpormasi anu sami, ngagolongkeun sadaya inpormasi anu dipandu ku jinis paragrap anu tiasa dipendakan, sapertos supra-ordinate, anu terkoordinasi sareng bawahan , masing-masing gaduh hirarki na, supra-ordinate janten luluhur, sareng bawahan anu handap.
  6. Dina léngkah ieu, anjeun kedah neraskeun pikeun pasti nyirian ideu utama ideu umum, sapertos upami anjeun hoyong nyarioskeun perkawis mobil, ideu utama tiasa janten, modél, jinis, sareng anu sanésna.
  7. Teras ideu utama kedah dilengkepan ku ideu sékundér masing-masing dina raraga ngembangkeun tabel synoptic ku cara épisi sareng logis.
  8. Akhirna, saatos nyatakeun naon ideu umum, kalayan ideu utami anu ditandaan, dituturkeun ku anu sékundér, mimiti ngarobih detil anu tiasa ditingalikeun di luhur.

Disarankeun pisan ngagunakeun téknik ieu pikeun naon waé jinis panilitian, kusabab ciri hirarkisna, anu ngabantosan pikeun langkung ngartos operasi sababaraha hal, ngageneralisasi sareng netepkeun sudut pandang anu bénten-bénten, pikeun ngahontal kasimpulan tina poko.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.