Naon metodeu analitik? Ciri, aturan, klasifikasi sareng seueur deui

Meureun sapanjang kahirupan urang urang tiasa mendakan seueur metodologi pikeun nalungtik sababaraha obyék atanapi kanyataan, sapertos metode analitik.Sateuacan terang naon ieu diwangun, urang kedah terang yén aya langkung ti hiji metode panilitian, sapertos metode sintétik..

Numutkeun ka RAE, éta "Analisis" dihartikeun salaku "bedana sareng pamisahan bagéan hal-hal anu terang kana komposisina". Sedengkeun "sintésis" dipikanyaho salaku "komposisi sacara gembleng ku pasamoan bagian-bagian na."

Sakali jelas yén analisa na aya hubunganana "Dékomposisi", sareng sintésis sami sareng "komposisi", maka urang tiasa ngartos yén metode analitik nyaéta salah sahiji anu hasil ku cara nguraikeun sanyawa anu nyata, atanapi rasional sareng idéal, kana bagian-bagian na sareng metode sintétis nyaéta anu neraskeun tina anu sederhana kana sanyawa sareng khususna.

Metode sintétik digunakeun dina élmu ékspérimén, kumargi ku cara undang-undang umum ieu sasari. Analitis mangrupikeun prosés anu diturunkeun tina élmu tina hukum. Sintésis ngahasilkeun élmu anu luhung ku nambihan elmu anyar anu henteu aya dina konsep-konsep samemehna.

Janten dua cara ieu tiasa disebatkeun saluyu sareng dua jinis penalaran anu tiasa dianggo dina waktos anu pas sareng pamahaman manusa, nyaéta induksi sareng deduksi.

Janten… Naon metode analitikna?

Métode analitis nyaéta prosés panilitian empiris-analitik anu museur kana dékomposisi sacara gembleng, dibongkar kana sababaraha bagian atanapi unsur pikeun nangtoskeun sabab-musababna, alam sareng pangaruhna. Definisi analisis nyaéta kajian sareng pamariksaan hiji kanyataan atanapi obyék khusus, éta anu paling seueur dianggo dina bidang élmu sosial sareng élmu alam.

Alesan anu sami, éta mangrupikeun hal anu utami pikeun pikeun ngalaksanakeun metode analitik perlu terang sifat tina fénoména sareng obyék anu diulik pikeun ngartos hakékatna sareng masihan panilitian anu pas. Cara ieu ngabantosan urang pikeun terang langkung seueur ngeunaan objék kajian sareng ciri anu dimungkinkeun pikeun: ngajelaskeun, ngadamel analogi, langkung ngartos paripolahna sareng netepkeun tiori anyar.

Analisisna bentukna tina naon beton kana abstrak, kumargi nganggo instrumen abstraksi bagian tina sadayana tiasa dipisahkeun ogé hubungan dasarna anu dipikaresep pikeun diajar intensif.

Janten metode analitik mawa sababaraha ciri, aturan anu kedah dipilampah sareng léngkah-léngkah pikeun tiasa ngalaksanakeun metodologi kalayan hasil.

perbawa

  1. Éta henteu nganggap kasimpulan na teu lepat atanapi akhir, éta panginten tiasa robih berkat panalitian énggal anu nolak hipotésis naon waé.
  2. Metode éta kabuka pikeun ngagabungkeun élmu anyar sareng prosedur pikeun mastikeun pendekatan anu hadé pikeun bebeneran.
  3. Anjeun peryogi conto: Sampling mangrupikeun bagian anu penting tina metode analitis, upami sampel dicandak lepat hasilna bakal lepat atanapi teu aya gunana.
  4. Éta diwangun ku ékspérimén anu anjeun tiasa ngagaduhan kasalahan, sareng tungtungna meunang bebeneran.

Aturan tina metode analitik

  • Sateuacan ngalaksanakeun pamariksaan sareng ngabéréskeun hiji patarosan, perlu diwujudkeun sifatna. Dina objék anu sami anjeun tiasa nalungtik sareng nyobian mendakan unsur anu béda sapertos intina, atanapi sipat sareng atribut na, atanapi ogé hubungan khusus na sareng mahluk anu sanés.
  • Éta gampang pisan nguraikeun kajadian atawa obyék ngemutan yén pamariksaan sing taliti kana bagian-bagianna, elemen atanapi prinsipna bakal dilaksanakeun. Dékomposisi ieu tiasa nyata sareng fisik, atanapi rasional sareng idéal, gumantung kana obyék anu dimaksud. Éta ogé langkung saé pikeun jaga yén dékomposisi ieu diverifikasi ku cara ngajaga aturan pembagian, pikeun nyegah kabingungan.
  • Nalika ngariksa elemen atanapi bagian obyék, Éta kedah dilakukeun sedemikian rupa sehingga aranjeunna henteu kaleungitan hubunganana séwang-séwangan sareng aya hubungan antara sadayana sahingga aya uni. Upami hiji jalma ngémutan bagian-bagian obyék diasingkeun, tanpa ngémutan atanapi ngémutan hubunganna masing-masing sareng sacara gembleng, pasti bakal aya kamungkinan yén gagasan anu teu leres sareng lepat ngeunaan obyék éta bakal kabentuk.

Tahapan metoda analitik

Pikeun ngagunakeun metode analitis dina panilitian, éta kedah dilaksanakeun sacara sistematis ku cara wajib ngalangkungan sababaraha tahap nyaéta:

Observasi

Tahap ieu diwangun ku hiji kagiatan nyaéta dilakukeun ku mahluk hirup pikeun ngadeteksi sareng ngasimilasi inpormasi. Istilah ieu ogé ngarujuk kana rékaman kajadian-kajadian anu tangtu ngalangkungan panggunaan instrumén.

Descripción

Dina fase ieu hal anu penting nyaéta ngahartikeun hal anu masihan ideu umum ngeunaan naon anu parantos dititénan. Katerangan penting sabab nyayogikeun inpormasi anu manpaat ngeunaan naon anu ditalungtik, kalayan jéntré jéntré.

Pamariksaan kritis

Éta prosés tina tingali obyektif naon anu dianalisis nyayogikeun usulan logis pikeun ngahontal hasil anu kedah kahartos supados diinterpretasi kalayan jelas sareng singket.

Segmentasi tina fénoména

Éta nyobian nguraikeun bagian-bagian tina naon anu dianalisis supados tiasa ngabayangkeunana tina sababaraha sudut pandang sareng sudut anu ngungkabkeun ka urang ku cara anu pasti masalah-masalah anu mungkin lamun tanpa analisa éta moal mungkin sadar.

Enumerasi tina pihak

Éta diwangun ku éksposisi kronologis sareng urutan bagian anu ngawangun inpormasi.

Asihan sareng Klasifikasi

Organisasi inpormasi ku kelas. Fase ieu ogé kalebet analisis inpormasi anu diala, anu ngagaduhan rohangan pikeun ngajembaran kinerja ku cara anu langkung jelas sareng langkung ringkes. Éta diwangun ku pamisahan nyata unsur komponén sacara gembleng.

Jalma sanés ngempelkeun sadaya tahapan ieu kana tilu léngkah:

  • Ékspérimén: Dilaksanakeun sareng spesialis atanapi panaliti anu netepkeun kaayaan pikeun mendakan ciri-ciri dasar sareng hubungan pentingna.
  • Catet: Léngkah ieu dilaksanakeun sateuacan, nalika sareng saatos panilitian, nyaéta sepanjang waktos.
  • Ukuran atanapi cara deduktif: Dina ieu ngandelkeun langkung seueur kana angka dina statistik ngalangkungan survey, angkét atanapi instrumen sanés.

Conto metoda analitik

Nalika individu kaserang panyakit organ, perlu diajar sél sareng jaringan na pikeun sumping kana jawaban dumasar kana sababaraha téori anu aya hubunganana sareng masalah.

  • Upami éta, contona, kanyataan atanapi fénoména tunggalUrang kedah ngamangpaatkeun pangamatan, pangalaman sareng induksi.
  • Lamun kaleresan langkung-langkung umum, nalar sareng deduksi mangrupikeun cara biasa pikeun ngahontal éta.
  • Upami ngeunaan objék sareng bebeneran anu aya hubunganana sareng seni rupa, urang kedah tumut kana fungsi imajinasi.

Upami, sabalikna, éta mangrupikeun patarosan objék murni spiritual sareng anu kaharti, éta bakal merenah pikeun ngaleungitkeun gambaran tina imajinasi, sareng ngiringan konsepsi alesan murni.

Kamiripan dina metode sintétik sareng analitik

Sanaos kecap "analisis" sabalikna lengkep tina "sintésis"Sakumaha anu parantos didadarkeun, duanana metode analitis sareng sintétik condong ngagaduhan seueur kamiripan dina prakték, anu upami aranjeunna henteu jelas, tiasa ngakibatkeun kabingungan sakedik.

  • Éta merenah pikeun nampilkeun patarosan sareng objék anu bakal ditalungtik kalayan akurat sareng jelas, sareng nyatakeun atanapi ngahartikeun kecap-kecap anu disumputkeun. Kukituna ngagancangkeun sareng jalanna siap pikeun terang kana obyék, sareng anu paling penting, soal nami dihindari.
  • Perhatian kedah dilebetkeun kana obyék anu bakal dipikaterang, sisihkan saloba mungkin tina objék anu sanés. Pluralitas obyék lemah pisan inténsitas perhatian ngeunaan masing-masing khususna.
  • Pamariksaan hiji hal sareng panyilidikan kanyataan kedah dimimitian ku hal-hal anu paling dasar atanapi paling gampang tur dipikanyaho sateuacanna. Prosedur alami pamahaman dina panilitian sareng pamanggihan bebeneran, éta mangrupikeun prosés anu bertahap sareng teras-terasan anu sacara alami ngabutuhkeun anjeun ngaruntuy tina gampang dugi ka sesah, tina dipikanyaho dugi ka teu dikenal.
  • Instrumén pikeun mikanyaho kanyataan pasti aya hubunganana sareng sifat sareng kaayaan obyék anu kedah dipikaterang. Ieu mangrupikeun aturan anu paling penting dina masalah ieu: cara sareng cara pikeun ngahontal bebeneran béda-béda, sakumaha ogé kelas objék sareng kaayaan.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   RESEP cenahna

    SUMBANGAN BAGUS KA PANULUNG IN PANALUNGTIKAN, NUHUN