Naon ari kajian lapangan - Tahap, ciri sareng téhnik

"Panilitian" mangrupikeun kagiatan anu tujuanna pikeun kéngingkeun élmu anyar atanapi ngagedekeun inpormasi, data anu dianggo pikeun méréskeun masalah dina bidang ilmiah. Numutkeun objék anu dikaji, dimungkinkeun pikeun diklasifikasikeun kana sababaraha jinis ieu: analitis, terapan, dasar sareng lapangan.

Panilitian lapangan nyaéta anu bakal kami analisa sapanjang pos ieu, henteu ngan ukur nyayogikeun définisi sasarengan ciri-cirina; tapi ogé mekarkeun tahapanana sareng mendakan téhnik anu ngamungkinkeun dilaksanakeun sacara épéktip.

Mangrupikeun jinis panilitian anu digunakeun pikeun maham sareng mendakan jalan kaluar tina masalah naon waé, dina kontéks anu khusus. Sakumaha namina nunjukkeun, éta ngeunaan ngagarap situs anu dipilih pikeun milarian sareng kumpulan data anu ngamungkinkeun méréskeun masalah.

Panaliti kedah lebet kana kontéks ngartos kumaha masalahna tiasa mangaruhan tempat éta, ogé konsultasi sareng sumber anu caket; data anu anjeun bakal kéngingkeun sareng kedah analisa ngémutan faktor anu béda-béda, sapertos psikologis, pendidikan, variabel sosial, sareng anu sanésna.

panilitian lapangan

perbawa

  • Panilitian dilaksanakeun dina tempat ayana masalah atanapi objék kajian.
  • Panalék ngahontal deepen kanyaho pikeun paningkatan kaamanan sareng dukungan nalika nanganan inpormasi anu dikumpulkeun.
  • Éta ngandelkeun data sateuacanna pikeun tiasa ngarencanakeun pagawéan anu bakal dilaksanakeun sareng analisis salajengna tina inpormasi anu dikumpulkeun.
  • Data anu dikempelkeun dicandak ngalangkungan téhnik sapertos wawancara sareng kuesioner.
  • Penyidik ​​dina sababaraha kasus kedah ngabohong ngeunaan idéntitasna, supados anjeunna tiasa kéngingkeun inpormasi langkung seueur ti jalma-jalma anu kaserang, contona.

Naon jinis penelitian lapangan?

Jenisna tiasa diklasifikasikeun janten dua kategori: éksplorasi sareng fokus kana verifikasi hipotesa; anu béda-béda béda-béda muncul numutkeun alesan anu ngajantenkeun panaliti angkat ka tempat anu dipikaresep.

  • Éksplorasi: Éta diwangun ku partisipasi panaliti dina tempat dimana ayana obyek kajian, dina raraga meunteun situs sareng nganalisis unsur-unsur anu tiasa dititénan; ieu pikeun nyobaan milari pola anu aya hubunganana sareng aspek anu béda sahingga tiasa ngadamel "ramalan" ngeunaan tingkah laku anu bakal dipilampah ku fénoména.
  • Verifikasi hipotésis: Ieu mangrupikeun jalma anu tanggung jawab ngalaksanakeun panilitian kedah nyanghareupan lingkungan tempat obyék anu ditalungtik; kumargi tujuanana nyaéta pikeun milarian katerangan pikeun fénoména.

Tahap 

Perlu dipikanyaho tahapan anu anjeun laksanakeun dina prosés elaborasi na; sapertos nangtoskeun masalah, nganilai sumberdaya, milih pakakas atanapi téknik anu pas, diantarana léngkah-léngkah séjén anu bakal urang tingali di handap ieu.

tahapan panalungtikan lapangan

Nangtukeun masalah

Hal utama pikeun nangtoskeun masalah anu kedah diubaran sareng ditetepkeun, nyaéta, sanaos tiasa janten masalah anu mangaruhan henteu ngan ukur tempat anu parantos kami pilih, tapi ogé situs-situs anu sanés di daérah anu sami atanapi bahkan di sakumna dunya; Idéna nyaéta ngawatesan diri urang waé nganalisis sareng ngaevaluasi kaayaan lokasi anu dipikaresep pikeun panyilidikan.

Pilih alat atanapi téknik anu pas

Sakali kami terang masalah, kaayaan atanapi fénoména anu mangaruhan situs, parantos waktuna pikeun milih pakakas atanapi téhnik tina panyilidikan ieu. Diantarana aya seueur pilihan, sapertos wawancara, kuesioner, percobaan sareng seueur deui, anu bakal urang tingali dina bagian anu sanés.

Pikeun milih téhnik anu cocog, éta bakal gumantung kana masalah anu ditepikeun sareng tujuan atanapi tujuan panyilidikanana bakal dilaksanakeun.

Anggo alatna

Sakali kami parantos milih téhnik pikeun dianggo dina panyilidikan, urang kedah terang kumaha ngagunakeunana kalayan bener sareng épéktip. Salaku conto, dina kasus nyiapkeun wawancara, urang kedah terang patarosan naon anu bakal urang tanyakeun ka anu kapangaruhan.

Analisis data

Nalika ngumpulkeun data kalayan téhnik, éta kedah dianalisis obyéktif; sahingga teu aya ruang pikeun manipulasi ku panalungtik; kumargi tujuan na nyaéta milarian jalan kaluar tina masalah (upami leres aya), tong ngabantah téori panaliti, anu dina sababaraha kasus panginten lepat upami anu munggaran tina tahapan panalitian lapangan dimimitian dina suku anu lepat.

Ngalaan data anu diala

Tungtungna, instrumen sapertos ésai bakal dianggo (contona) pikeun nampilkeun data anu parantos diala tina masalah, ogé téori anu aya ngeunaan hal éta sareng kamungkinan solusi atanapi patarosan anu ngundang pamaca pikeun ngeunteung.

Naon téhnik anu paling sering dianggo?

Aya sababaraha téhnik pikeun panalungtikan lapangan anu tiasa dianggo dina jenis ieu panilitian, sanaos sakumaha anu kami sebatkeun dina tahap "pilihan pakakas", anjeun bakal tiasa milih anu pang épéktipna pikeun tujuan padamelan.

Salaku conto, dina hal ngaevaluasi faktor kuantitatif, panggunaan survey disarankeun; Sedengkeun pikeun anu kualitatif, wawancara anu teu terstruktur langkung saé.

Ékspérimén lapangan

Ékspérimén ngamungkinkeun meunteun paripolah individu dina kahirupan sadidinten, anu ngadeukeutkeun panaliti kana kaayaan atanapi fenomena anu dipilari. Nanging, masalahna nyaéta mata pelajaran, upami aranjeunna sadar kana ékspériménna, tiasa ngarobih atanapi ngarobih bagian tina paripolahna sahingga nyayogikeun data anu salah pikeun panilitian.

Observasi

Salah sahiji metodeu anu paling sering dianggo, henteu paduli kana tujuan padamelan éta, ngan ukur beda-beda gumantung ka dinya. Fungsina sanés ngan ukur pikeun "ningali" tapi nganalisis unggal aspék, nyaéta obyék anu dikaji bakal dievaluasi dina sadaya indera. Ieu tiasa pasip atanapi pamilon.

Dina hal pasip, éta nuduhkeun kanyataan yén panaliti tetep niténan sareng / atanapi nganalisis ti luar; sedengkeun pamilonna, sakumaha namina namina, nyaéta nalika panalungtik aya dina grup anu kapangaruhan.

mere sora

Mangrupikeun metode anu pikaresepeun pisan sareng mangpaat, sabab éta ngamungkinkeun sajumlah ageung jalma dilaksanakeun tanpa kedah sareng aranjeunna (urang tiasa ngirimkeun ku email, contona). Téhnikna ngamungkinkeun naroskeun jalma-jalma anu kapangaruhan atanapi henteu kapangaruhan. Hiji-hijina hal nyaéta urang kedah terang kumaha ngajelaskeun patarosan ngeunaan éta.

tatanyaan

Tiasa disebatkeun sabalikna tina survey, kumargi kanyataanna éta ogé téhnik pikeun diinterogasi, tapi dimana urang ngagaduhan kontak langsung sareng jalma-jalma dina panyilidikan. Nanging, aranjeunna saling hubungan.

  • Téhnik ieu ngamungkinkeun kéngingkeun data anu langkung lengkep sareng lengkep, salian ti éta jalma anu berinteraksi di antarana condong ngagaduhan langkung seueur terang ngeunaan masalah atanapi fenomena anu bakal ditalungtik.
  • Aya anu wawancara terstruktur atanapi henteu terstruktur. Anu mimiti ngarujuk kana hiji patarosan anu saacanna kami ngajelaskeun sababaraha patarosan dina urutan anu khusus; sedengkeun anu kadua pikeun wawancara gratis anu biasana ngeunaan nalika urang teu ngagaduhan data anu cekap pikeun ngajelaskeun patarosan tina jinis anu munggaran.

Carita kahirupan

Téhnik dimana éta dimaksudkeun pikeun ngumpulkeun data ti jalma pikeun penjabaran salajengna tina mémori koléktif (atanapi pribadi) anu ngarujuk kana objék pangajian. Pikeun téhnik ieu anjeun henteu ngan ukur tiasa ngupingkeun jalmi, tapi ogé tiasa mendakan data anu menarik dina serat, koran, sareng anu sanésna.

Grup diskusi

Akhirna urang mendakan kelompok diskusi, anu biasana dianggo pikeun tujuan kualitatif. Ieu biasana dianggo sasarengan sareng wawancara, kumargi data mimiti dicandak masing-masing teras teras janten meunteun kelompok jalma pikeun ngalegaan inpormasi ngeunaan struktur sosial sareng aspek-aspek sanés.

Kami arepkeun yén entri ngeunaan panilitian lapangan, karakteristikna, tahapan sareng téhnikna parantos anjeun pikahoyong. Upami anjeun masih gaduh patarosan atanapi hoyong nyungkeun langkung seueur kontén, tong ragu nganggo kotak koméntar anu anjeun bakal mendakan sakedik jauh ka handap.


4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   KARINA DOMINGUEZ MAGANA cenahna

    HELLO INFORMASI LUCU anu anjeun bagikeun ka kami Hatur nuhun

  2.   bidadari o cenahna

    inpormasi anu saé, hatur nuhun

  3.   Mary Mirabal cenahna

    Halo wilujeng sonten, inpormasi anu saé.

  4.   TEU cenahna

    Halo, kuring hoyong ngarujuk halaman ieu sareng nyebatkeun panulisna, janten kuring hoyong terang nami sareng nami kulawarga, ogé taun diterbitkeun

    Gracias