Sagalana nu peryogi kauninga ngeunaan Métode Montessori

montessori-metoda

Métode Montessori dipraktékkeun ku pendidik Italia Maria Montessori dina awal abad ka-XNUMX sareng nyusun jinis pendidikan dimana barudak maén sareng diajar. dina cara sagemblengna otonom jeung mandiri ti déwasa. Hasil hébat tina metodeu ieu nyababkeun yén salami mangtaun-taun éta parantos nampi kakuatan anu ageung dina pendidikan PAUD.

Dina artikel di handap ieu kami bakal ngobrol sareng anjeun dina cara anu langkung rinci ngeunaan Métode Montessori sareng tina mangpaatna pikeun barudak.

Unsur dasar tina Métode Montessori

Aya sababaraha unsur konci anu dianggo pikeun ngaidentipikasi Métode Montessori:

  • Hormat pikeun Individualitas. Masing-masing anak unik sareng béda-béda, ku kituna aranjeunna bakal mekar sacara mandiri. Atikan museurkeun kana murangkalih salaku mahluk individu sareng sapertos kitu, kapribadianna kedah dihargaan.
  • Lingkungan husus sarta luyu. Tempat dimana barudak digawé kudu dirancang pikeun mempermudah kamerdikaan maranéhanana. Materi ditampilkeun tiasa diaksés ogé dipesen sareng kelas diadaptasi kalayan tujuan pikeun nyorong éksplorasi sareng kolaborasi diantara barudak.
  • Pangajaran tipe individu. Barudak bakal nyieun kaputusan sorangan lamun datang ka diajar. Guru-guruna profésional anu ngabantosan barudak nalika aranjeunna peryogi pisan.
  • Pangajaran tingkat indrawi. Bahan-bahan tina jinis atikan ieu milarian ngalibetkeun sadaya panca indra barudak supados ngartos konsép abstrak.

Kumaha lingkungan dina Métode Montessori

  • Bahan-bahan dina Métode Montessori miboga tujuan pikeun ngamajukeun pangajaran otonom jeung pamahaman konsép abstrak. Unggal matéri bakal miboga tujuan atikan anu jelas jeung singget.
  • Dina Métode Montessori, barudak umur béda biasana dikelompokeun dina kelas anu sarua. Hal ieu ngamungkinkeun pikeun kolaborasi gede antara barudak. Di hiji sisi, nu leutik merhatikeun nu leuwih kolot jeung nguatkeun diajarna ku cara ngajar budak leutik.
  • Barudak gaduh Total kabebasan nalika pindah-pindah kelas. Anjeun tiasa sacara bébas milih naon anu anjeun hoyong laksanakeun dumasar kana kabutuhan anjeun.
  • Aranjeunna gaduh seueur waktos sakumaha anu dipikahoyong pikeun kagiatanana. Ieu ngakibatkeun cara positif dina pangajaran jeung kamekaranana.

pendidikan

Naon peran guru dina Métode Montessori?

Peran guru dina metode atikan ieu rada béda ti guru anu leuwih tradisional. Guru bertindak salaku staf pangrojong sareng salaku pamimpin supados murangkalih henteu ngagaduhan jinis masalah nalika ngalaksanakeun kagiatanana. Dina sagala hal, fungsi guru dina Métode Montessori nyaéta kieu:

  • Guru niténan yén barudak ngarti sagala kaperluan maranéhanana ngahargaan otonomi maranéhanana.
  • Aranjeunna nyadiakeun rojongan lamun barudak butuh tapi promosi individuality maranéhanana.
  • Aranjeunna jawab encouraging barudak pikeun mantuan silih tur gawé bareng nalika ngalakukeun kagiatan anu béda.

Mangpaat Métode Montessori

Aya sababaraha kauntungan tina metodeu ieu ngeunaan pendidikan barudak:

  • Hatur nuhun kana Métode ieu barudak maranehna jadi leuwih mandiri. Aranjeunna tiasa nyandak kaputusan ku nyalira sareng ngalaksanakeun kagiatan tanpa bantosan saha waé. Sadaya ieu ngagaduhan pangaruh anu positif dina kapercayaan sareng harga diri.
  • Éta dihasilkeun cinta diajar nu terus nepi ka dewasa.
  • Kusabab aranjeunna gaduh total kabébasan nalika diajar, kapercayaan jeung kaamanan dina dirina pribadi jauh leuwih gede ti nu dihasilkeun dina pangajaran tradisional.
  • Barudak anu narima jenis ieu atikan tiasa nyandak kaputusan sareng ngalaksanakeun tugas pikeun dirina, hal anu redounds dina ni'mat kamerdikaan gede jeung kapercayaan diri.
  • Ku digawé di grup béda umur béda, anak acquires runtuyan kaahlian sosial cukup penting. sakumaha dina kasus empati, hormat atawa silaturahim.
  • Gawé terus-terusan atanapi berkepanjangan tanpa gangguan Éta bakal ningkatkeun kamampuan pikeun tetep fokus. Ieu mangrupikeun hal anu positif nalika diajar.
  • Ieu geus mungkin keur demonstrate yén digawé nurutkeun metoda ieu Nyorong kreativitas sareng imajinasi barudak. Di sisi anu sanés, éta kedah diperhatoskeun yén mahasiswa Métode Montessori ngagaduhan fasilitas anu langkung ageung nalika ngarengsekeun masalah anu béda-béda anu tiasa lumangsung unggal dinten.

montessori

Naha mungkin damel di bumi dumasar kana Métode Montessori?

Ieu mungkin jeung meujeuhna bisa adaptasi spasi imah ku kituna barudak nuturkeun jenis ieu atikan. Nu penting nyaéta adaptasi spasi ceuk ambéh barudak terus piara kaahlian penting misalna. kumaha kamerdekaan. Pikeun ieu, penting pikeun nerapkeun prinsip dasar tina metodeu ieu: tatanan, éstétika, minat sareng tujuan.

Kolot kudu tumut kana akun kabutuhan béda anak jeung ngidinan otonomi jeung kamerdikaan maranéhanana. Sadaya ieu bisa dihontal ku méré anjeunna sababaraha tanggung jawab dina chores imah jeung ngajarkeun anjeunna runtuyan nilai fundamental. Ku cara kieu, penting pisan pikeun nyumponan sababaraha poin sapertos: lingkungan idéal sareng nyukupan, dewasa anu terlatih sareng siap sareng sababaraha dukungan sosial.

Pondokna, nu disebut Métode Montessori Eta geus gaining popularitasnya dina taun panganyarna. Nyaéta cara atawa cara ngadidik anu maluruh barudak diajar jeung mekar sacara otonom jeung mandiri. Sadaya ieu parantos ngabantosan pikeun ngahontal pangajaran anu saé pikeun murangkalih sareng ngamajukeun séri kaahlian anu penting sapanjang hirup. Sakumaha anu anjeun tingali, mangpaatna saé pisan, janten seueur profésional ngajar milih metodeu ieu nalika ngadidik barudak.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.