Naon ari téknisna? Harti, carita jeung conto

Ti saprak manusa mimiti ngusahakeun bidang élmu, diperyogikeun pikeun anjeunna pikeun mimiti ngalaksanakeun sareng ngenalkeun kana basa mangrupikeun istilah-istilah khusus anu anyar anu janten rujukan kana topik anu aya hubunganana sareng cabang-cabang sains khususna. Janten, nalika panyilidikan langkung jero sareng rumit, kecap téknis ieu bakal nunjuk hartos khusus pikeun tiap topik dina bidang pangetahuan, boh ilmiah, médis sareng téknologi, tapi ogé kalebet daérah anu aya hubunganana sareng topik anu éksklusif sapertos gastronomi. Mangpaat pisan dina jaman ayeuna, ti saprak dilarapkeun dina sagala karir sareng lapangan profesional. Hayu urang diajar sakedik deui perkawis téknis, fenomena anu parantos ngahasilkeun seueur parobihan ti saprak didamel.

Harti téknisitas

Téknis

Istilah ieu disebat téknis, salaku parameter anu dianggo dina dunya propésional, ngarujuk kana aspek téknis, dikaitkeun sareng élmu terapan sareng metode ilmiah. Éta mangrupikeun terminologi sains, profési seni sareng padagangan sanés, anu ngawangun sakumpulan alat penting pikeun pangwangunan ayeuna.  

Étimologi tina istilah ieu

Istilah téknis asalna tina basa Latin "Technicus”Sareng tina basa Yunani "Technikós"Anu hartosna téhnik atanapi seni, sareng ahiran" ism "anu hartosna sistem atanapi doktrin. Anu anjeunna hartosna, dina sababaraha istilah téknis, mangrupikeun kecap anu ngarujuk kana doktrin seni pikeun nyebut istilah khusus, dimana seni peryogi téknik khusus pikeun palaksanaan sampurna na.

Sejarah téknis

Istilah ieu ngagaduhan konotasi awal di jaman Renaisans dimana éta diwakilan utamina ngalangkungan karya seni, filosofis sareng politik. Teras ku diciptakeun téknologi, kecap-kecap ieu digunakeun dina analisis mékanis anu munggaran. Dimana panulis Thomas Hobbes, dina abad tujuh belas, ngalaksanakeun kajianana, ngagunakeun metode sareng modél mékanis.

Dina abad ka-XNUMX, pamikiran téknis mangaruhan dua arus anu paling penting dina jaman éta, Marxism sareng positivism. Teras di abad ka-XNUMX, janten bagian tina kamajuan anu teu kaétung, dina sagala bidang élmu pangaweruh, diwakilan ku téknologi, fiksi ilmiah, arus pamikiran ilmiah anu dijantenkeun alat pikeun ngajawab patarosan, anu sateuacanna ditutupan ku cabang-cabang sanésna tanpa basa ilmiah.

Struktur téknis:  

Sapertos istilah dina umumna, kaseueuran téknisna asalna tina basa Latin atanapi Yunani Kuno. Éta awalan atanapi ahiran, dianggo numutkeun kakhususan seni, sains atanapi profési. Éta biasana diwangun ku hiji kecap atanapi langkung, upami éta istilahna panjang pisan, biasana disingget, sanaos umumna mangrupakeun kecap tunggal sareng akar, anu mangrupikeun bagian anu ngandung hartos dasarna.

Pentingna    

Téknis anu penting pisan dina sagala bidang pendidikan sareng pikeun karir profesional naon waé, éta mangrupikeun alat anu fungsina ngajantenkeun ideu anu tangtu tiasa kahartos sareng ngabatesan hartos dina bidang élmu khusus. Ku kituna, ngamungkinkeun para ahli dina hiji topik pikeun saling komunikasi, sareng ogé mindahkeun inpormasi sacara lisan atanapi nyerat ku cara anu langkung langsung.

aplikasi

Éta umumna dianggo di rohangan berita, dimana panulis terang yén anu maca sanggup ngatur topik khusus, aranjeunna biasana aya dina publikasi sapertos majalah, koran, tulisan ilmiah, forum sareng artikel kelas. Éta ogé seueur dianggo dina daérah pangetahuan khusus sapertos: ubar, téknologi, hukum, ékonomi, pamasaran, administrasi, gastronomi, sareng seueur deui.   

conto

Fénoména ieu ngahasilkeun seueur varian dina basa profesi sareng téhnik, dimana kecap anu sami tiasa gaduh anu bénten hartos sareng kagunaan, anu hartosna kecap anu sami tiasa ngagaduhan konsep anu benten gumantung kana sudut pandang ilmiah anu bagian na. Ieu tiasa dianggap:

  • Kecap gelas:

Dina ubar, limpa nujul kana ciri bisect sato vertebrata,

Dina literatur, kuring basa mangrupikeun kecap pagawéan anu konjugasi dina jalma kahiji sareng hartosna ngadukung hiji hal dina hal anu sanés

Di dapur, gelas Éta nami anu dipasihkeun kana parabot pikeun nginum cairan, éta tiasa didamel tina plastik atanapi gelas, kalayan bentukna silinder.

  • Kecap eco:

Dina ubar Éta ngarujuk kana prosés anu dilaksanakeun nganggo alat klinis anu disebut ékosonogram, anu ngagaduhan fungsi nunjukkeun bagian-bagian internal awak. Tapi sora réspon anu dihasilkeun nalika nyarios dina rohangan anu tertutup sareng kosong disebut ogé kamandang.

  • The pikeun kecap Jandéla:

Dina komputasi Jandéla kecap dipaké pikeun ngajelaskeun portal anu mukaan nembongkeun halaman wéb, tapi ogé tiasa dianggo pikeun ngajelaskeun gelas atanapi kotak kai anu ditempatkeun di imah atanapi apartemen supados lampu tiasa lebet.

Téknis anu dianggo numutkeun daérah na

Kedokteran: Gynecologist, cardiologist, urologist, obstetrician, anemia, limpa, peujit, jantung, uretra, x-ray, gema, endoscopy, electrocardiogram, arteri, sindrom imunodeficiency anu diala (AIDS), virus imunodefisiensi manusa (HIV), inféksi, pandemi, epidemi, karantina.

Administrasi: Biaya, kasaimbangan, organisasi, penggelapan dana, penjualan, modal, perencanaan, akuntansi, tingkat, biaya, investasi.

Katuhu: Pengacara, hakim, juri, pengadilan, hukum, saksi, kaliru, kajahatan, kantor, vonis, ngahaja, dituduh, hukuman.

Téhnologi: Telepon, perangkat keras, parangkat lunak, komputer, mesin, sistem operasi, microchip, web, platform, interface, android, hybrid, internét, virus, komputasi. Robot, kecerdasan jieunan.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.