Jag trodde inte den här fotbollsspelarens reaktion. Det hedrar honom.

Lördag kväll såg ett utmärkt ögonblick av rättvist spel i den tyska Bundesliga. Det hände i matchen mellan Nurnberg och Werder Bremen.

Werder Bremen ledde 2-0 i andra halvlek, när Aaron Hunt (Werder Bremen-spelare) rusade in i gästområdet och snubblade. Domaren Manuel Gräfe påpekade en straff när han förstod att det var en rivning och det var vad som hände. Det var den 74: e minuten i andra halvlek:

Om du gillade den här videon, dela den med dina vänner!
[social4i size = »large» align = »align-left»]

Uppenbarligen hade det inte varit ett straff eftersom det inte hade varit någon kontakt från Nurnberg-försvararen. Aaron Hunt reagerade omedelbart genom att säga till domaren att det inte var en straff och domaren vände om sitt beslut.

Tyvärr kommer vi aldrig att veta om Aaron Hunts reaktion skulle ha varit densamma om ställningen hade varit 0-0.

Och detta spel markerades från början av hälsosam vilja från alla fotbollsspelare att hjälpa domaren. Redan under de första minuterna av spelet japanerna Hiroshi Kiyotake i Nürnberg medgav att han var den sista som rörde bollen när domaren tvekade mellan att signalera en målspark eller en hörna.

Hur som helst är den här spelaren att tacka för det extraordinära ögonblicket han såg på fotbollsplanen. Nu kunde de andra spelarna lägga märke till och vara lika ärliga som den här. Fotboll skulle vinna.

I en idrott för skurkar, där många spelare har gått in i historien för sina "simbassänger", Aaron Hunt bevisade att det fortfarande finns herrar i fotbollens värld.

Att hedras när världen går, motsvarar att vara en man utvald bland tiotusen ».

William Shakespeare (1564-1616) brittisk författare.