+160 Reflektime të shkurtra që do të të bëjnë të mendosh

Shumë herë kemi humbur dhe nuk dimë se çfarë duam në fusha të ndryshme, të tilla si dashuria, studimet apo jeta jonë në përgjithësi. Ndodh gjithashtu që ka raste kur kemi keqkuptime për diçka, siç janë temat e lartpërmendura. Me pak fjalë, në shumë raste ajo që na duhet është të mendojmë dhe të reflektojmë për të, dhe mënyra më e mirë për ta bërë atë është përmes reflektime të shkurtra të njerëzve të famshëm që ata me siguri kanë kaluar të njëjtën gjë ose që ata e shohin jetën nga një perspektivë tjetër; Siç tha dikush dikur: nëse nuk mund ta ndryshoni jetën tuaj, atëherë ndryshoni mënyrën se si e shihni.

Mendimet më të mira dhe reflektimet e shkurtra

Tjetra do t'ju paraqesim listën më të madhe të reflektimeve dhe mendimeve të shkurtra që do të gjeni në internet. Në të do të shihni se ne kemi zgjedhur njerëz të famshëm nga historia dhe njerëz të tjerë të famshëm të sotëm; si dhe duke përfshirë imazhe të dizajnuara për disa nga reflektimet më domethënëse për ne.

 • Mënyra më e mirë për të zbuluar nëse mund t’i besoni dikujt është t’i besoni. - Ernest Hemingway.
 • Lumturia është e çuditshme; vjen kur nuk po e kërkoni. Kur nuk po bëni një përpjekje për të qenë të lumtur, papritur, misteriozisht, lumturia është atje, e lindur nga pastërtia. - Krishnamurti.
 • Një mik i vërtetë është dikush që vjen kur të gjithë të tjerët largohen dhe qëndron kur të gjithë janë zhdukur. - Anonim.
 • Askush nuk mund t'ju bëjë të ndiheni inferiorë pa pëlqimin tuaj. - Eleanor Roosevelt.
 • Lum ai që nuk pret asgjë, sepse kjo është pikërisht ajo që do të marrë. -Benjamin Franklin.
 • Ndonjëherë çelësi i fundit është ai që hap derën. - Anonim.
 • Kur një nga dyert e lumturisë na mbyll, një tjetër hapet. Por ne shpesh shikojmë në derën e mbyllur për aq kohë sa nuk shohim derën e hapur. -Helen Keller.
 • Paraja është një mjet, jo një qëllim. - Anonim.
 • E ardhmja u përket atyre që besojnë në bukurinë e ëndrrave të tyre. - Eleanor Roosevelt.
 • Reflektimi është i mençur. Në baza ditore ne marrim shumë vendime dhe nuk ndalemi të mendojmë nëse kemi bërë mirë ose nëse po bëjmë gabime. Për më tepër, ne gjithashtu humbasim shumë kohë duke luftuar për gjëra që nuk kanë shumë rëndësi dhe i lëmë mënjanë të tjerët që duhet t'i vlerësojmë më shumë. - Anonim.
 • Ne ndërtojmë shumë mure dhe jo mjaft ura. - Isak Njuton.
 • Ne plakemi kur nostalgjia pengon shpresën. - Anonim.
 • Mos i gjykoni njerëzit nga mënyra se si janë, sepse në atë personalitet ka një histori prapa që e justifikon atë. - Anonim.
 • Ditën që do të mësoni të falni gabimet tuaja, do të jeni në gjendje të falni këdo që ju ka lënduar më shumë, dhe do të kuptoni se ndoshta keni bërë më shumë dëm dhe se dikush nuk ju ka falur akoma - Anonim.
 • Mos beto gjatë prosperitetit, mos marr vendime gjatë pikëllimit dhe mos u përgjigj gjatë zemërimit. - Anonim.
 • Duhen dy vjet për të mësuar të flasësh dhe gjashtëdhjetë për të mësuar të heshtësh.
 • Dituria flet, por mençuria dëgjon. - Jimi Hendrix.
 • Miqësia përmirëson lumturinë dhe zvogëlon trishtimin, sepse përmes miqësisë, gëzimet dyfishohen dhe problemet ndahen. - Anonim.
 • Një person optimist kur përballet me një problem di të ndajë pjesën që i bën dobi, duke lënë anash atë që e dëmton. - Anonim.
 • Ekziston një mënyrë për të ditur nëse një burrë është i sinqertë. pyet atë. Nëse ai thotë po, do ta dini se ai është një poshtër. - Groucho Marx.

 • Të jesh në kontroll të jetës tënde dhe të kesh pritshmëri të vërteta në lidhje me sfidat e tua të përditshme janë çelësat për të menaxhuar stresin, i cili është ndoshta përbërësi më i rëndësishëm për një jetë të lumtur, të shëndetshme dhe shpërblyese. - Marilu Henner.
 • Gjërat nuk ndodhin. Gjërat bëhen. - John F. Kennedy.
 • Nëse sytë tuaj nuk e shohin, mos e lini gojën ta kompozojë. - Anonim.
 • Dhimbja numëron orët; kënaqësia i harron ato. - Anonim.
 • Leximi është një furçë për mendjen. - Anonim.
 • Fanatik është dikush që nuk mund të ndryshojë mendim, por as nuk mund të ndryshojë temë. —W. Churchill
 • Nëse dikush gjykon në rrugën tuaj, jepjani atyre këpucët tuaja. - Anonim.
 • Nëse nuk mësoni t'u besoni të tjerëve, do të jetë e vështirë për ju t'i bëni që t'ju besojnë. - Anonim.
 • Ajo që bëni për veten tuaj zhduket kur të jeni zhdukur, por ajo që bëni për të tjerët mbetet trashëgimia juaj. - Kalu Ndu
 • Asnjëherë mos veproni pa menduar. - Buda.
 • Jeta nuk matet me kohën që merr frymë, por me momentet që të marrin frymën. - Anonim.
 • Një minutë në këmbë vlen më shumë se një jetë në gjunjë. - Anonim.
 • Dështimi është thjesht mundësia për të filluar nga e para, këtë herë më e zgjuar. - Henry Ford.
 • Ajo që arrini kur arrini qëllimet tuaja nuk është aq e rëndësishme sa ajo që bëheni kur arrini qëllimet tuaja. —Henry David Thoreau.
 • Më shumë do të urrehesha për atë që jam sesa të dashur për ata që nuk jam. - Kurt Cobain.
 • Reflektoni për aq kohë sa keni nevojë, por veproni sa më shpejt që të mundeni. - Anonim.
 • Nuk është e mundur të meditoni nëse përfundoni çdo ditë duke përplasur derën. - Anonim.
 • Kjo është feja ime e thjeshtë. Nuk ka nevojë për tempuj; nuk ka nevojë për filozofi të komplikuara. Vetëm truri ynë, truri ynë është tempulli ynë; filozofia është mirësi. - Dalai Lama.
 • Gjërat më të mira dhe më të bukura në botë nuk mund të bëhen ose preken, ato duhet të ndjehen me zemër. - Hellen Keller.
 • Isshtë më lehtë të lëndosh një të dashur sesa një të frikësuar.

 • Ç'farë nuk më vret më bën më të fortë. - Friedrich Nietzsche.
 • Shikoni 2 herë për të parë se çfarë është e drejtë, mos shikoni një herë për të parë se çfarë është e bukur. —Henry F. Amiel
 • Shtë më mirë të jesh vetëm sesa në shoqëri të keqe. -Xhorxh Uashinton.
 • Një zemër e madhe mbushet me pak. - Antonio Porchia.
 • Fjalët priren të vendosen aty ku mungojnë idetë. "Goethe".
 • Një jetë e kaluar duke bërë gabime nuk është vetëm më e nderuar, por edhe më e dobishme se një jetë që nuk bën asgjë. - George Bernard Shaw.
 • Ajo që shihni nuk është ajo që ka rëndësi, është ajo që shihni. - Henry David Thoreau.
 • Asgjë nuk mund ta ndalojë njeriun me qëndrimin e duhur mendor për të arritur qëllimin e tij; asgjë në tokë nuk mund ta ndihmojë njeriun me qëndrim të gabuar mendor. "Thomas Jefferson".
 • Ekziston një forcë motivuese më e fuqishme se avulli, energjia elektrike dhe energjia atomike: vullneti. -Albert Einstein.
 • Një jo e fortë është më e mirë se një po me buta. —Ale Cerón
 • Një person i denjë preferon të jetojë një sekondë në këmbë, të zvarritet tërë jetën e tij në gjunjë. - Anonim.
 • Mundësia nuk duket në rutinën e përditshme, as për ata që e shohin jetën me gri, është si një buzëqeshje e çiltër në një fytyrë të panjohur. - Anonim.
 • Nëse dëshironi të jeni të pasur, mos u përqëndroni në fitimin e parave, por në uljen e lakmisë tuaj. - Anonim.
 • Gjithmonë është nesër dhe jeta na jep një mundësi tjetër për t'i bërë gjërat siç duhet, por në rast se jam gabim dhe sot na mbetet gjithçka, do të doja të të tregoja sa shumë të dua, që nuk do të të harroj kurrë. -Gabriel Garcia Marquez.
 • Koha varros vetëm atë që zemra tashmë ka hequr dorë për të vdekurit. - Anonim.
 • Sa më pak të keni nevojë, aq më i pasur do të jeni. - Anonim.
 • Liria është e drejta t'u tregojmë njerëzve atë që nuk duan të dëgjojnë. "George Orwell".
 • Për të ndryshuar jetën tuaj nga jashtë duhet të ndryshoni nga brenda. Në momentin që bëheni gati të ndryshoni, është mahnitëse se si universi fillon t'ju ndihmojë dhe ju sjell atë që ju nevojitet. - Louise Hay.
 • Nëse do të tregoni me gisht, përpiquni të mbani duart tuaja të pastra. - Anonim.
 • Kur të plakeni, nuk do të pendoheni për atë që keni bërë, por për atë që nuk keni bërë. - Anonim.

 • Kur sytë shohin atë që nuk kanë parë kurrë, zemra ndjen atë që nuk ka ndjerë kurrë. - Anonim.
 • Nëse doni të krenoheni me veten, duhet të bëni gjëra për të cilat mund të jeni krenar. Ndjenjat ndjekin veprimet. - Oseola McCarty.
 • Vuajtja mund t’ju ​​bëjë më fisnikë ose më të vështirë. - Anonim.
 • Vetëm përmes përvojave të vuajtjeve ne mund ta forcojmë shpirtin, të sqarojmë vizionin tonë, të marrim frymëzim për ambiciet tona dhe të arrijmë sukses - Anonim.
 • 20 vjet më vonë do të zhgënjeheni më shumë nga gjërat që nuk keni bërë sesa nga ato që keni bërë. Lërini lidhjet. Lundroni larg nga porti i sigurt. Kapni erërat e favorshme në velat tuaja. Eksploroni Tingëllon. Zbuloni - Mark Twain.
 • Rinia është e lumtur sepse ka aftësinë për të parë bukurinë. Kushdo që ruan aftësinë për të parë bukurinë nuk plaket kurrë. - Franz Kafka.
 • Kur fuqia e dashurisë kapërcen dashurinë për pushtet, bota do të njohë paqen. - Jimi Hendrix.
 • Kufijtë e vetëm për arritjet tona nesër do të jenë dyshimet tona sot. - Franklin D. Roosevelt.
 • Duhet të dini si të merreni me problemet nëse doni të jeni të lumtur, sepse gjithmonë do të ketë dikë që do t'ju ndjekë. - Anonim.
 • Më të mençurit dinë të mendojnë atë që thonë dhe meditojnë nëse të thonë atë që mendojnë. - Anonim.
 • Kjo është feja ime e thjeshtë. Nuk ka nevojë për tempuj; nuk ka nevojë për filozofi të komplikuara. Vetëm truri ynë, truri ynë është tempulli ynë; filozofia është mirësi. -Dalai Lama.
 • Shumica e njerëzve të suksesshëm kanë arritur sukseset e tyre më të mëdha një hap pas dështimeve të tyre më të mëdha. - Kodra e Napoleonit.
 • Gabimet më të këqija lindin nga gjykimi ynë. - Anonim.
 • Miku është ai që lë më boshllëkun kur largohet. - Anonim.
 • Guximi është hir nën presion. - Ernest Hemingway.
 • Ka nga ata që mendojnë se paratë janë gjithçka, prandaj ata ulen para çdo gjëje për t'u pasuruar. - Anonim.
 • Një gënjeshtër mund të shpëtojë të tashmen tuaj, por ta shkatërrojë të ardhmen tuaj. - Anonim.
 • Thjesht bëj atë që duhet bërë. Mund të mos jetë lumturi. Por është madhështia. - George Bernard Shaw.
 • Ndryshimi është ligji i jetës. Dhe ata që shikojnë vetëm nga e kaluara ose e tashmja me siguri do të humbasin të ardhmen. - John F. Kennedy.
 • kush e ka provuar më pak; dhe ata që e kanë jetuar atë zakonisht nuk janë në gjendje të meditojnë mbi të - José Ortega Y Gasset.

 • Armiku më i keq që mund të kesh është vetvetja.
 • Për të ndihmuar veten, ndihmoni të tjerët. Çfarëdo të mire të bëni, udhëtoni në një rreth dhe kthehuni tek ju shumë herë. Jeta nuk ka të bëjë me atë se sa merr, por me atë që bëhesh. - Dennis Gaskill.
 • Erdha, pashë, pushtova. - Jul Cezari.
 • Qeniet e gjalla janë shumë të rralla. Asnjëherë nuk kemi kërkuar të lindim, nuk kemi mësuar të jetojmë dhe nuk do të pranojmë kurrë të vdesim. - Anonim.
 • Jeta është ajo që ndodh ndërsa jeni të zënë duke bërë plane të tjera. - Xhon Lenon.
 • Gënjeshtra më e keqe fshihet nën heshtjen. - Anonim.
 • Ai që kontrollon të kaluarën kontrollon të ardhmen. Ai që kontrollon të tashmen kontrollon të kaluarën. - George Orwell.
 • Duke reflektuar dhe dialoguar, njeriu është në gjendje të zgjidh të gjitha nyjet. - Anonim.
 • Fal armiqve tuaj, por kurrë mos harroni emrat e tyre. - John F. Kennedy.
 • Lumturia nuk është diçka e bërë tashmë. Vjen nga veprimet tuaja. -Dalai Lama.
 • Çdo gjë që thoni do të interpretohet keq. - Anonim.
 • Pse jeni duke pritur me padurim për gjërat? Nëse janë të padobishme për jetën tuaj, është gjithashtu e kotë të presësh për ta. Nëse është e nevojshme, ata do të vijnë dhe ata do të vijnë në kohë —Amado Nervo.
 • Nëse jeni neutral në situata padrejtësie, keni zgjedhur anën e shtypësit. Nëse një elefant e ka këmbën në bishtin e një miu dhe ju thoni se jeni neutral, miu nuk do ta vlerësojë neutralitetin tuaj. - Desmond Tutu.
 • Shoku im më i mirë është ai që nxjerr më të mirën tek unë. "Henry Ford".
 • Shtë më lehtë të gjesh vullnetarë meshkuj për të vdekur sesa të gjesh ata që janë të gatshëm të durojnë dhimbje me durim. - Jul Cezari.
 • Duaje si dëshiron të të duan. - Anonim.
 • Mace e zezë e gjorë, që takon vetëm të mjerë! - Anonim.
 • Rrënjët e pemës rriten falë stuhisë. - Anonim.
 • E vetmja gjë që duhet të kemi frikë është vetë frika. - Franklin D. Roosevelt.
 • Ne e duam jetën, jo sepse jemi mësuar të jetojmë, por sepse jemi mësuar të duam. - Friedrich Nietzsche.

 • Një burrë nuk vdes kur trupi i tij largohet nga ne, por kur nuk ka më kujtime për të. - Anonim.
 • Detyra e të rinjve është të sfidojnë korrupsionin. - Kurt Cobain.
 • Nëse doni sukses pranë jush, duhet të mendoni, t'i jepni vetes aq mundësi sa ju nevojiten dhe të heqni qafe frikën e dështimit. - Anonim.
 • Të bësh gabimin më të keq është mësimi më i mirë që mund të marrësh. - Anonim.
 • Të mësosh pa menduar është si të mbledhësh pa numra. - Anonim.
 • Të menduarit po lëviz në pafundësi. - Lacordaire HD.
 • Gjeni njerëzit e duhur dhe pastaj plakeni së bashku. - Anonim.
 • Njeriu është një mbret kur ëndërron, dhe një lypës kur reflekton.
 • Ju mund të ankoheni se trëndafili ka ferra, ose të jeni të kënaqur që ferrat shoqërohen me trëndafila. - Anonim.
 • Mbani fytyrën në diell dhe nuk do të mund të shihni një hije. - Hellen Keller.
 • Gënjeshtari ka dy të këqija: që as nuk beson e as nuk besohet. —Baltasar Gracián
 • Të jesh i përgatitur për luftë është një nga mënyrat më efektive për të ruajtur paqen. -Xhorxh Uashinton.
 • Mos lejoni që ato që ju interesojnë vërtet të zhduken. Vlerësoni atë që keni përpara se t'ju mësojë koha të vlerësoni atë që keni humbur. - Anonim.
 • Shpresa është arsyeja e parë për të dhënë gjithçka. - Anonim.
 • Duke dëgjuar me veshët tanë ne i besojmë rrethinës sonë; duke dëgjuar me zemër, ne i besojmë vetes. - Anonim.
 • Përparimi është i pamundur pa ndryshim, dhe ata që nuk mund të ndryshojnë mendje nuk mund të ndryshojnë asgjë. - George Bernard Shaw.
 • Një mik i mirë di gjithçka për ju dhe është akoma shoku juaj. - Anonim.
 • Kurrë mos e lini veten të izoluar në heshtje. Asnjëherë mos e lini veten të jeni viktimë. Mos pranoni përkufizimin e jetës së të tjerëve; përcaktoni veten. "Harvey Fierstein".
 • Renditja e gënjeshtrave nuk e ndryshon zhgënjimin. - Anonim.
 • Duke mbizotëruar mbi të gjitha pengesat dhe shpërqendrimet, njeriu do të arrijë pa humbje qëllimin ose destinacionin e zgjedhur. - Christopher Columbus.

 • Aty ku ka një televizion, me siguri është dikush që nuk po lexon. - Anonim.
 • Çdo mëngjes është një arsye për të shijuar një ditë të re. - Anonim.
 • Në dashurinë e vërtetë, askush nuk është në krye; të dy i binden. - Anonim.
 • Pak do të kenë madhështinë për të ndryshuar historinë më vete, por secili prej nesh mund të punojë për të ndryshuar një pjesë të vogël të ngjarjeve, dhe në total, të gjitha ato akte do të shkruajnë historinë e kësaj gjenerate. - Robert Kennedy.
 • Unë e shoh televizionin shumë arsimor. Sa herë që dikush e ndez, unë shkoj në një dhomë tjetër dhe lexoj një libër. - Groucho Marx.
 • Jeta juaj nuk përcaktohet aq nga ajo që ju sjell jeta sesa nga qëndrimi juaj ndaj saj; jo aq për shkak të asaj që ju ndodh sa për shkak të mënyrës se si ju shikoni se çfarë ju ndodh. - Khalil Gibran.
 • Pengesat janë gjërat e frikshme që sheh kur heq sytë nga qëllimet e tua. "Henry Ford".
 • Jeta arrin plotësinë e saj kur ndaheni nga materiali për të soditur bukurinë intelektuale. - Anonim.
 • Nëse një mik nga e kaluara nuk është më në të tashmen, kjo është për një arsye. - Paulo Coelho.
 • Të ecësh me një mik në errësirë ​​është më mirë sesa të ecësh vetëm në dritë. - Hellen Keller.
 • Koha që ju pëlqen të humbni nuk është humbur. - Xhon Lenon.
 • Nessshtë çmenduri të duash, nëse nuk e do veten marrëzisht. - Anonim.
 • Dashuria është gjithmonë e ndrojtur para bukurisë, ndërsa bukuria është gjithmonë pas dashurisë. - Anonim.
 • Duke menduar për lumturinë time, të kujtova ty. - Anonim.
 • Me heshtjen shpëtojmë nga problemet, por me dialog fitojmë guximin për t’i përballuar ato. - Anonim.
 • Me ditën e re vijnë forcë dhe mendime të reja. - Eleanor Roosevelt.
 • Në këtë jetë, paratë nuk janë të rëndësishme kur ka shëndet dhe dashuri. - Anonim.
 • Mësuesi juaj më i mirë është dështimi juaj më i madh. - Anonim.

 • Frika nga humbja do t'ju bëjë të humbni gjënë më të bukur. Paulo Coelho.
 • Ne mund të bëjmë pak vetëm; së bashku mund të bëjmë shumë. - Hellen Keller.
 • Mos qaj: mund të mësosh diçka të mirë nga e keqja dhe negative. - Anonim.
 • Nëse më tradhtoni një herë, është faji juaj; nëse më tradhtoni dy, është faji im. - Anonim.
 • Fati është rezultat i shumës së përpjekjeve, dështimeve dhe këmbënguljes. - Anonim.
 • Mendjet e mëdha diskutojnë idetë; mendjet mesatare diskutojnë ngjarjet; mendjet e mëdha argumentojnë me njerëzit. - Eleanor Roosevelt.
 • Me shumë lumenj, me pak qaj. - Anonim.
 • Nuk është e vërtetë që njerëzit ndalojnë të ndjekin ëndrrat sepse plaken, plaken sepse ndalojnë të ndjekin ëndrrat e tyre. -Gabriel Garcia Marquez.
 • Reflektimi është antidoti më i mirë ndaj problemeve. - Anonim.
 • Ashensori për sukses nuk është i disponueshëm. Ju duhet të përdorni shkallët, një nga një. - Joe Girard.
 • Nëse kam parë më shumë se të tjerët, kjo është duke u ngritur mbi supet e gjigantëve. -Isak Njuton.
 • Mashtrimi më i keq qëndron te vetja. - Anonim.
 • Më dinaku nuk vazhdon, as më i fuqishmi dhe as më i mençuri. Ai që di të përshtatet me evolucionin e botës vazhdon. - Anonim.
 • Ju duhet ta kuptoni të gjithë jetën, jo vetëm një pjesë të vogël të saj. Prandaj duhet të lexoni, prandaj duhet të shikoni në qiej, prandaj duhet të këndoni, të kërceni, të shkruani poezi, të vuani dhe të kuptoni, sepse e gjithë kjo është jeta. - Krishnamurti.
 • Mos dashuro, nëse nuk do çmendurisht.
 • Jeta e qenies njerëzore është si bari i fushës që çel në mëngjes, por kur vjen pasditja, bukuria e saj thahet dhe gjithçka zhduket. - Zantiago.
 • Kur loja mbaron, argumentet kthehen në kutinë e tyre. - Anonim.
 • Shumë njerëz shpenzojnë para që fituan për të blerë gjëra që nuk duan t'i bëjnë përshtypje tek njerëzit që nuk duan. - Will Rogers.
 • Frikacakët vdesin shumë herë para vdekjes së tyre. - Julius Cezar.
 • Qeni kthehet në të vjella dhe budallai kthehet në marrëzinë e tij. - Proverb biblik.
 • Ne nuk veprojmë si duhet sepse kemi virtyt ose përsosmëri, por i kemi sepse kemi vepruar në mënyrë korrekte. - Aristoteli.kwe Kalu.

Ne tashmë kemi përfunduar hyrjen e shkurtër të reflektimeve. Nëse dëshironi të përfshini një ose doni të jepni mendimin tuaj, mos harroni të na lini një koment. Në fund, ju rekomandojmë të shkoni në seksionin e frazave për të gjetur më shumë lista të kategorive të ndryshme; me siguri ndonjë artikull do të tërheqë vëmendjen tuaj.


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

Një koment, lëre tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   Gutierrez i turpshëm dijo

  Prettyshtë bukur por e gjatë

bool (e vërtetë)