Çfarë është të mësuarit autonom dhe pse është kaq i rëndësishëm në arsim

të mësuarit autonom te fëmijët

Ne jetojmë në një shoqëri mjaft inovative. Teknologjia luan një rol të madh në këtë frymë inovative të ndryshimit dhe zbulimit. Ndoshta një nga teknologjitë më të përfolura në botë sot është makina pa shofer… Si në të mësuarit autonom.

Mendoni për mundësitë që paraqet një makinë pa shofer: leximi i gazetës gjatë rrugës për në punë, instalimi i stërvitjes tuaj në makinën e ushtrimeve të instaluar në makinë, shikimi i lajmeve në televizion, gjumi dhe pushimi pas timonit, duke besuar se makineritë bëjnë jo ata do t'i vënë njerëzit në rrezik ... dhe lista vazhdon dhe vazhdon. A mund të jetë kjo e ardhmja jonë? Disa thonë: “Pse na duhet një makinë pa shofer? Makina ime më çon atje ku dua të shkoj think Mendimtarët e gatshëm për të ardhmen thonë: "Pse jo?"

Të mësuarit autonome

Na paraqitet i njëjti lloj mendimi kur bëhet fjalë për arsimimin. Merrni parasysh nxënësin autonom, i njohur gjithashtu si nxënës i vetë-drejtuar ose të mësuarit autonom. ¿Çfarë kuptojmë nga të mësuarit autonom?

Kjo përcaktohet si dikush që zgjidh probleme ose zhvillon ide të reja përmes një kombinimi të të menduarit divergjent dhe konvergjent dhe funksioneve me udhëzime minimale të jashtme në fushat e zgjedhura të përpjekjeve. Prandaj, ai i referohet të mësuarit autonom si një mësim në qendër të studentit, zhvendosjen e fokusit të arsimit nga mësimdhënia në të mësuar.

të mësuarit autonome në vizatim

Isshtë aftësia e studentit të punojë në mënyrë të pavarur dhe të ketë lirinë për ta bërë këtë. Të mësuarit autonom do t'i lejojë studentit të personalizojë orarin e tyre të të mësuarit bazuar në pikat e forta akademike dhe interesat e tyre personale, dhe të monitorojë arritjet e tyre.

Mësuesi është akoma i rëndësishëm

Pedagogët kanë folur për një mësim të pavarur, mësim të personalizuar dhe mësim në qendër të studentit për një kohë të gjatë. Dallimi sot është se teknologjitë e reja na kanë dhënë aftësi unike për ta përmbushur këtë detyrë më me sukses. Ekzistojnë disa mendime skeptike: "Po mësuesi?" "A po i eliminojmë mësuesit?" Pavarësisht nga filozofia e mësimdhënies / të nxënit, mësimdhënësi mbetet një pjesë integrale e procesit të të nxënit.

Ashtu si një makinë autonome, duhet të ketë disa udhëzime dhe drejtime që ai automjet, ose në këtë rast, ai student, të arrijë në destinacionin e tyre. Konsideroni mësuesin GPS të studentit autonom. Mësuesi do të ofrojë një sërë rrugësh drejt destinacioneve të studentëve dhe gjithashtu do të sugjerojë rrugët më të mira. Mësuesi do të jetë drejtori i sistemit, duke ndihmuar studentët të vendosin për destinacionet e tyre dhe duke i ndihmuar ata të arrijnë atje duke kaluar aftësi dhe standarde të ndryshme të nevojshme që studentëve do t'u duhen sapo të arrijnë në atë pikë.

të vegjëlit e të mësuarit autonom

Kurrikula e mësimdhënies mund të duket pak më ndryshe në klasën e pavarur. Mësuesi do të jetë përgjegjës për ndarjen e strategjive të vetëkontrollit. Studentët mund të përdorin regjistrat e mësimit ose tabelat dhe tabelat për të ndjekur progresin e tyre. Mësuesit do të mësojnë analizën e gabimeve dhe do t'i ndihmojnë studentët të përdorin gabimet e tyre si mundësi mësimi për të akomoduar qëllimet e tyre të të mësuarit.

Mësuesit duhet të japin udhëzimet e nevojshme për t'i ndihmuar studentët të zgjedhin qëllimet e tyre personale të të mësuarit. Mësuesit duhet të japin komente ndërsa studentët ndjekin pyetjet e tyre dhe zgjidhin problemet e tyre. Mësuesit mbeten pjesa më e rëndësishme e klasës së pavarur.

Studenti punon për qëllimet e tij

Le të hedhim një vështrim në mësimin autonom: studenti po punon për qëllimin e tij shkencor në fushën e kimisë. Studenti hyn në laboratorin e tij shkencor virtual. Këtu ai eksperimenton me kimikate që mund të konsiderohen të rrezikshme në klasën tradicionale. Në laboratorin e tij virtual, studenti është dëshmitar i reagimeve kimike dhe duhet të përcaktojë pse kimikati reagoi në këtë mënyrë. Ndërsa në këtë botë virtuale, studenti has një kompjuter artificialisht inteligjent që e lëviz atë përmes një mësimi mbi reagimet kimike. Studenti më pas regjistron punën e tyre dhe përcakton aftësinë e tyre për të përmbushur objektivat e tyre.

I njëjti student takohet në një diskutim në grup të vogël me mësuesin e tij dhe të tjerët për të zgjidhur problemet e botës reale duke përdorur aftësitë e nevojshme të matematikës. Pasi të bëjnë një përcaktim dhe të nxjerrin një zgjidhje, mësuesit përdorin realitetin e shtuar për të përcaktuar nëse zgjidhja e tyre e zgjidhi vërtet problemin. Studenti do të vazhdojë të mësojë në shtëpi ndërsa përdor aplikacionin e tyre të gjuhës së huaj për të praktikuar gjuhën e tyre të huaj të zgjedhur ndërsa përgatitet të takojë 'familjen e tyre jashtë'.

Ajo që komentohet në paragrafin e mëparshëm është vetëm një shembull në mënyrë që të kuptoni se çfarë është të mësuarit autonom dhe si mund të ndryshojë jetën e njerëzve. Në fakt, sot të mësuarit autonom ndodh në jetën e shumë të rriturve, dhe pak nga pak po zbatohet edhe në jetën e më të rinjve, sepse të mësuarit autonom është e ardhmja e arsimit. Tani duhet të mendojmë se në vend që të kemi një klasë me njëzet studentë, tani kemi "njëzet klasa" të një studenti, secila me axhendën e tyre.

shënime autonome të të nxënit

Të nxënit autonom: autonomia e studentit

Autonomia e studentëve i referohet parimit që studentët duhet të marrin gjithnjë e më shumë përgjegjësi për ato që mësojnë dhe si e mësojnë atë. Mësimi autonom thuhet se e bën mësimin më personal dhe më të përqendruar dhe për pasojë thuhet se arrin rezultate më të mira të të nxënit të mësuarit bazohet në nevojat dhe preferencat e nxënësve.

Ai bie në kontrast me qasjen tradicionale të udhëhequr nga mësuesit, në të cilën mësuesi merr shumicën e vendimeve. Ekzistojnë pesë parime për arritjen e të mësuarit autonom:

 • Pjesëmarrja aktive në të mësuarit e studentëve.
 • Sigurimi i opsioneve dhe burimeve.
 • Ofrimi i opsioneve dhe mundësive për vendimmarrje.
 • Mbështetja e studentëve.
 • Reflektim inkurajues.

Në klasat që promovojnë të mësuarit autonom, merren parasysh pikat e mëposhtme:

 • Mësuesi bëhet më pak instruktor dhe më shumë lehtësues
 • Studentët dekurajohen të mbështeten te mësuesi si burimi kryesor i njohurive.
 • Inkurajohet aftësia e studentëve për të mësuar vetë.
 • Inkurajohet vetëdija e studentëve për stilet e tyre të të nxënit.
 • Studentët inkurajohen të zhvillojnë strategjitë e tyre të të nxënit.

Për shumë mësues, autonomia e studentëve është një aspekt i rëndësishëm i mësimdhënies së tyre, të cilën ata kërkojnë ta arrijnë në mënyra të ndryshme, për shembull, përmes analizës së kujdesshme të nevojave të studentëve të tyre, përmes prezantimit dhe modelimit të strategjive për të mësuar. Në mënyrë të pavarur, përmes dhënies së studentëve teknikat që ata mund të përdorin për të monitoruar mësimin e tyre, përmes këshillimit të rregullt me ​​studentët për t'i ndihmuar ata të planifikojnë mësimin e tyre, dhe duke përdorur qendrën tuaj të aksesit ku janë në dispozicion një larmi burimesh mësimore të vetë-drejtuara.


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.