Cilat janë aftësitë thelbësore të një personi

si të vetëkritikosh

Aftësia mund të konsiderohet si aftësi e një personi të jetë në gjendje të kryejë një veprimtari të caktuar dhe merrni një rezultat të mirë për të. Aftësitë mund të jenë personale, sociale ose fizike. Gjëja normale është që një person ka aftësi të ndryshme që dallohen në disa prej tyre. Kjo është ajo që do t'ju dallojë dhe dallojë nga njerëzit e tjerë.

Në artikullin vijues do të flasim me ju nga ato aftësi personale më të rëndësishme dhe kjo mund t'ju ndihmojë të dalloheni nga të tjerët.

gjuhë

Falë kësaj aftësie, personi është në gjendje të komunikojë në mënyrë të përsosur me njerëzit e tjerë, qoftë me gojë apo me shkrim. Të kesh këtë aftësi lejon që komunikimi të jetë i pasur dhe i rrjedhshëm. Një shembull i njerëzve me këtë aftësi do të ishte një shkrimtar ose një gazetar.

Komunikim

Është një aftësi sociale me të cilën një person është në gjendje të dërgojë ose të marrë mesazhe të ndryshme në mënyrë efikase. Një komunikues i mirë e di se si të lëshojë informacione që janë të dobishme për pjesëmarrësit e tjerë në komunikim.

dëgjim aktiv

Me këtë aftësi, personi është në gjendje të dëgjojë me shumë kujdes atë që thonë të tjerët. Është një aftësi sociale që e bën personin tjetër të ndihet i vlerësuar dhe i kuptuar.

Përzemërsi

Përzemërsia nuk është gjë tjetër veçse të kesh një marrëdhënie të mirë me njerëzit. Kjo aftësi sociale është e rëndësishme në mënyrë që pala tjetër në komunikim të ndihet e respektuar kur mban një komunikim të caktuar. Të jesh i përzemërt do të thotë t'i bësh njerëzit e tjerë të ndihen mirë në çdo kohë.

negociata_dhe_menaxhimi i konfliktit

Mendim kritik

Të kesh këtë aftësi nuk është gjë tjetër veçse të kesh një aftësi të caktuar për të analizuar të gjitha llojet e çështjeve në mënyrë që të nxjerrësh reflektimin më të mirë të mundshëm. Të menduarit kritik është një lloj aftësie që vlerësohet shumë në vendin e punës dhe në mjedisin profesional.

Të menduarit abstrakt

Të menduarit abstrakt na lejon të kuptojmë me lehtësi idetë dhe konceptet abstrakte. që nuk identifikohen në shikim të parë.

Aftësia e të mësuarit

Është aftësia e njerëzve për të përvetësuar dhe mësuar njohuri të reja. Aftësia për të mësuar e bën personin të marrë një trajnim shumë më shpejt se njerëzit e tjerë. E gjithë kjo rezulton në një mënyrë pozitive kur bëhet fjalë për arritjen e qëllimeve apo arritjeve të vendosura në jetë.

Kujtim

Kujtesa është një aftësi që përbëhet nga aftësia e një personi për të qenë në gjendje të ruajë informacione të caktuara në tru dhe mbaje mend pa problem. Kujtesa është thelbësore dhe thelbësore kur kryeni detyra të ndryshme të jetës së përditshme.

Perceptimi

Ai konsiston në aftësinë që një person ka për të qenë në gjendje të kapë informacione të caktuara jo eksplicite. dhe shmangni disa probleme që mund të ndodhin.

Kreativiteti

Ky lloj aftësie përbëhet në aftësinë për të paraqitur ide të caktuara ose për të formuluar zgjidhje për të përmbushur nevojat e njerëzve të tjerë.

kreativiteti

trajtojnë konfliktet

Një person me këtë aftësi është në gjendje të gjejë zgjidhjet më të mira të mundshme për konfliktet e krijuara nga njerëzit e tjerë. Të kesh një aftësi të tillë është thelbësore kur palët kundërshtare të arrihet një sërë marrëveshjesh që shmangin një seri tjetër problemesh.

Vetëkontroll

Ai konsiston në aftësinë për të rregulluar impulset e ndryshme dhe për të kontrolluar situatën të jetë në gjendje të përballet pa asnjë problem me problemet që mund të ndodhin në baza ditore.

menaxhuar stresin

Me këtë aftësi personi është në gjendje të rregullojë dhe menaxhojë nivelet e stresit që ka në baza ditore.

Adaptim

Nuk është gjë tjetër veçse aftësia që kanë disa njerëz për të qenë në gjendje të pranojnë ndryshimet që ndodhin në jetën e tyre. Pranimi ose përshtatja e lartpërmendur kryhet në një mënyrë efektive dhe të sigurt.

bisedime

Një person me këtë aftësi është i aftë të mbrojë idetë e veta, të respektojë ato të të tjerëve dhe të arrihet marrëveshja më e mirë e mundshme për të dyja palët.

udhëheqje

persuasiveness

Është aftësia që kanë shumë njerëz për të bindur të tjerët në lidhje me një sërë pikëpamjesh.

Vetëkritikë

Është aftësia për të vlerësuar veten sa më sinqerisht të jetë e mundur. Autokritika thekson virtytet personale dhe ato defekte që duhen trajtuar ose përmirësuar.

udhëheqje

Është aftësia për të qenë në gjendje për të motivuar ose koordinuar një grup njerëzish në lidhje me një ide ose një projekt që ata kanë të përbashkët. Të kesh udhëheqjen e lartpërmendur do të thotë që personi ka një karizëm të caktuar ose komunikim madhështor.

Puna si një ekip

Nuk është gjë tjetër veçse një aftësi e caktuar për të qenë në gjendje të punosh në grup në mënyrë të koordinuar dhe merrni rezultatin më të mirë të mundshëm.

shërbim

Është aftësia e një personi për t'u kujdesur për njerëzit e tjerë. dhe t'i kënaqë plotësisht ato.

Marrja e vendimeve

Është aftësia që një person ka për të qenë në gjendje të vendosë midis opsioneve të ndryshme në një dhe plotësisht të lirë veprojnë në përputhje me një objektiv të përcaktuar.

Të menduarit strategjik

Është aftësia e një personi për të vendosur një grup hapash ose udhëzimesh që duhen ndjekur për të zgjidhur probleme të caktuara dhe të arrijë rezultate të kënaqshme.

Planifikim

Është aftësia e një personi për të organizuar një sërë detyrash dhe t'i zbatojë ato në mënyrën më të mirë të mundshme.

kapacitet organizativ

Nuk është gjë tjetër veçse aftësia për të bërë një jetë sa më të rregulluar dhe kështu shmang ardhjen e problemeve të mundshme.

kapacitet organizativ

languages

Ai konsiston në të paturit e një kapaciteti të caktuar kur bëhet fjalë për mësimin e gjuhëve me lehtësi dhe në një kohë të shkurtër.

aftësi me numra

Është aftësia e një personi të jetë në gjendje të ekzekutojë llogaritje të ndryshme matematikore ose keni një mendim të madh logjik.

Analiza e të dhënave

Personi me një aftësi të tillë është në gjendje të interpretojë pa problem disa të dhëna statistikore dhe të gjeni zgjidhjet më të mira të mundshme.

aftësi manuale

Është aftësia për të kryer aktivitete të ndryshme manuale dhe merrni rezultate të mira për të. Një shembull i këtij lloji të aftësive do të ishte zanati ose piktura.


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

  1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
  2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
  3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
  4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
  5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
  6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.