130 frazat më të mira nga librat e njohur

Librat janë vepra letrare që mund të na bëjnë të imagjinojmë çdo detaj, varësisht nga autori, mund të na kapin, të na japin njohuri dhe të na argëtojnë. Pavarësisht nga zhanri, qoftë dashuri, fantazi apo pezullim, në të gjitha ato ka frazat e librave  që janë shënuar për histori dhe kjo është ajo që kemi ardhur për t'ju sjellë sot.

Nëse doni të përdorni frazat për t'i vendosur ato në një status në Facebook, Whatsapp, në një postim fotografik dhe të ngarkoni vetë një imazh (po, ne kemi krijuar imazhe me fraza). Kështu që shpresojmë t’i shijoni.

Ne ju tregojmë 130 fraza nga librat e njohur

 • Zambak? Pas gjithe kesaj kohe? - Përgjithmonë.
 • A e dini se çfarë ndodh kur lëndoni njerëzit? Tha Ammu. Kur lëndon njerëzit, ata fillojnë të të duan më pak. Kjo është ajo që bëjnë fjalët e ngathëta. Ata i bëjnë njerëzit si ju pak më pak.
 • A keni rënë ndonjëherë në dashuri? Nuk është e tmerrshme? Ju bën kaq të pambrojtur. Hapni gjoksin dhe hapni zemrën tuaj dhe kjo do të thotë që dikush mund të hyjë në ju dhe t'ju zhbëjë.
 • "Unë nuk jam i shqetësuar, Harry," tha Dumbledore, zëri i tij pak më i fortë pavarësisht nga uji i ngrirë. "Unë jam me ty".
 • "Asnjëherë mos i besoni diçkaje që mund ta mendojë vetë nëse nuk mund të shihni se ku e mban truri i saj."
 • Duajini ata që doni ndërsa i keni. Kjo është gjithçka që mund të bësh. Lërini të shkojnë kur duhet. Nëse dini të doni, nuk do të shpëtoni kurrë.
 • Ammu tha që qeniet njerëzore ishin krijesa zakoni dhe ishte e mahnitshme se me çfarë lloj gjërash mund të mësoheshin.
 • Çdo libër, çdo vëllim që shihni këtu, ka një shpirt. Shpirti i personit që e shkroi dhe i atyre që e lexuan, jetuan dhe e ëndërruan atë. Sa herë që një libër ndërron duart, sa herë që dikush ul sytë në faqe, shpirti i tyre rritet dhe forcohet.
 • Të marrësh atë që dëshiron është aq e vështirë sa të mos marrësh atë që dëshiron. Sepse atëherë duhet të kuptoni se çfarë të bëni me të, në vend që të kuptoni se çfarë të bëni pa të.
 • Ju mendoni se i dini të gjitha mundësitë tuaja. Pastaj njerëz të tjerë vijnë në jetën tuaj dhe papritmas ka shumë më tepër.
 • Kur duam, gjithmonë përpiqemi të jemi më të mirë se sa jemi. Kur përpiqemi të jemi më të mirë se sa jemi, gjithçka rreth nesh bëhet më e mirë.
 • Kur të doni të kritikoni dikë, mos harroni se jo të gjithë kanë pasur të njëjtat mundësi që keni pasur ju.
 • Kur trembesh, por bëje gjithsesi, kjo është trimëri.
 • Mos u shqetësoni për plakjen dhe mendoni të rriteni.
 • Mbi të gjitha, nesër është një ditë e re.
 • Dy njerëz nuk lexojnë kurrë të njëjtin libër.
 • Dituria është një armë, Jon. Armatosuni mirë para se të shkoni në betejë.
 • Njeriu i dobët bëhet i fortë kur nuk ka asgjë, sepse vetëm kështu mund të ndiejë çmendurinë e dëshpërimit.
 • Njeriu i arsyeshëm i përshtatet botës: njeriu i paarsyeshëm vazhdon të përpiqet ta adaptojë botën me veten e tij. Prandaj, i gjithë progresi varet nga njeriu i paarsyeshëm.
 • Misteri i jetës nuk është një problem për tu zgjidhur, por një realitet që duhet përjetuar.
 • Bota ishte aq e kohëve të fundit, saqë shumë gjërave u mungonin emrat, dhe për t’i përmendur ju duhej të drejtonit gishtin drejt tyre.
 • Ai zbriti duke u munduar të mos e shikonte për një kohë të gjatë, sikur të ishte dielli, por ai e pa atë, si dielli, edhe pa parë.
 • Z. dhe Znj. Dursley në Number Four Privet Drive ishin krenarë kur thanë se ishin krejtësisht normale, shumë faleminderit.
 • Dielli është i dobët kur lind i pari dhe fiton forcë dhe guxim ndërsa dita përparon.
 • Onshtë në netët e dhjetorit, kur termometri është në zero, kur më së shumti mendojmë për diellin.

 • Bettershtë më mirë të shikosh qiellin sesa të jetosh atje.
 • Shtë e mundur të bëni një ëndërr të vërtetë që e bën jetën më interesante.
 • Të jesh vetëm nuk ka asnjë lidhje me atë se sa njerëz janë pranë.
 • Bisedat e pakuptimta janë privilegji i vetëm që njerëzimi ka mbi organizmat e tjerë. Byshtë duke folur marrëzira që dikush vjen te e vërteta. Unë flas kotësi, prandaj jam njeri.
 • Ka disa gjëra që nuk mund t'i ndani pa u pëlqyer njëri-tjetrit, dhe goditja e një troll mali dymbëdhjetë këmbë është njëra prej tyre.
 • Ka njerëz që, sa më shumë që bëni për ta, aq më pak bëjnë për veten e tyre.
 • Ka libra pjesa më e mirë e të pasmeve dhe mbulesave të të cilave janë.
 • Ne duhet të jemi të kujdesshëm me librat dhe atë që është brenda tyre, pasi fjalët kanë fuqinë të na ndryshojnë.
 • Ka errësirë ​​në jetë dhe ka drita, dhe ti je një nga dritat, drita e të gjitha dritave.
 • Pershendetje bebe. Mirësevini në Tokë. Hotshtë e nxehtë në verë dhe e ftohtë në dimër. Roundshtë e rrumbullakët dhe e lagur dhe e mbushur me njerëz. Në pjesën e jashtme, fëmijë, ti je afër njëqind vjeç këtu. Ekziston vetëm një rregull që unë e di, bebe-dreq, duhet të jesh i mirë.
 • Miqësia është padyshim balsami më i mirë për dhimbjet e zhgënjimit të dashurisë.
 • Lumturia mund të gjendet, madje edhe në kohërat më të errëta, vetëm nëse mbani mend të ndizni dritën.
 • Njerëzit e kanë shumë më të lehtë të falin të tjerët për gabimin sesa për të drejtën.
 • Historia është një rrotë, sepse natyra e njeriut është krejtësisht e pandryshueshme.
 • Aventura më e madhe është ajo që na pret. Sot dhe nesër ende nuk janë thënë. Mundësitë, ndryshimet janë të gjitha ato që duhet të bëni. Forma e jetës suaj në duart tuaja është të thyhet.
 • Mendja krijon vendin e vet dhe në vetvete mund të bëjë një parajsë nga ferri dhe një ferr nga parajsa.
 • Vdekja shkatërron njeriun: ideja e vdekjes e shpëton atë.
 • Jeta ndryshon shpejt. Jeta ndryshon në një çast. Ju uleni për darkë dhe jetë siç e dini se mbaron.
 • Krijesat jashtë shikonin nga derri në njeri dhe njeriu në derr përsëri; por ishte e pamundur të thuhej se cila ishte cila.
 • Njerëzit e moshuar kurrë nuk mund të kuptojnë diçka më vete dhe është shumë e mërzitshme që fëmijët të duhet t'i shpjegojnë ato pa pushim.
 • Shkopinjtë janë po aq të fuqishëm sa shtrigat që i përdorin ato. Disa shtriga pëlqejnë të mburren se janë më të mëdha dhe më të mira se njerëzit e tjerë.
 • Unë i quaj njerëzit "të pasur" kur ata janë në gjendje të plotësojnë nevojat e imagjinatës së tyre.
 • Gjëja më e keqe në lidhje me fenë ishin njerëzit fetarë.
 • Librat janë një magji unike e lëvizshme.
 • Këshilla ime është, mos e bëni kurrë nesër atë që mund të bëni sot. Zvarritja është hajduti i kohës.
 • Ndërsa zemra rreh, ndërsa trupi dhe shpirti qëndrojnë së bashku, unë nuk mund ta pranoj se çdo krijesë e pajisur me vullnet ka nevojë të humbasë shpresën në jetë.
 • Ndërsa lexoja, unë u dashurova me mënyrën sesi ju zë gjumi: ngadalë, dhe pastaj papritmas.
 • Nuk ka agoni më të madhe sesa të mbani një histori të pabotuar brenda jush.
 • Nuk ka lumturi ose lumturi në këtë botë; ekziston vetëm krahasimi i një shteti me një tjetër. Vetëm një njeri që ka ndier dëshpërimin më të madh është i aftë për lumturinë më të madhe. Necessaryshtë e nevojshme të kesh dashur të vdesësh për të ditur sa mirë është të jetosh.
 • Nuk më pëlqen të punoj - askush nuk e pëlqen - por më pëlqen ajo që është në punë - mundësia për të gjetur veten. Realiteti juaj - për ju, jo për të tjerët - atë që askush tjetër nuk do të jetë në gjendje të dijë.
 • Ju nuk mund t'u thoni "jo" njerëzve që doni, jo shpesh. Ky është sekreti. Dhe kur ta bëni, duhet të tingëllojë si një "po" ose duhet ta bëni atë të thotë "jo".
 • Nuk mund ta gjej kohën, vendin, pamjen ose fjalët që vunë themelet. Ka kaluar një kohë e gjatë që nga ajo kohë. Isha në mes para se ta dija që kishte filluar.
 • Nuk mund të vdes akoma doktor. Akoma jo Unë kam gjëra për të bërë. Në fund të fundit, unë do të kem një jetë për të vdekur.
 • Nuk mund të kthehem në të kaluarën, sepse atëherë isha një person tjetër.
 • Nuk e di çfarë mund të vijë prej tij, por sido që të jetë, unë do të shkoj drejt tij duke qeshur.
 • Unë nuk jam zog dhe asnjë rrjetë nuk më kap. Unë jam një qenie njerëzore e lirë me një vullnet të pavarur.

 • Nuk kam ide se çfarë të pres, ose çfarë do të ndodhë kur gjithçka të mbarojë. Për momentin e di këtë: ka njerëz të sëmurë dhe unë kam nevojë t’i shëroj.
 • Jo të gjithë që enden janë të humbur.
 • Ne i tregojmë vetes histori për të jetuar.
 • Jetët tona përcaktohen nga mundësitë, madje edhe ato që i humbasim.
 • Kurrë mos gjykoni një libër sipas filmit të tij.
 • Asnjëherë nuk e dini se cili fat i keq ju ka shpëtuar nga fati më i keq.
 • Merrni jetë duke u zënë ose merreni duke vdekur.
 • Të tjerët do të shkruajnë nga koka, por ai shkruan nga zemra, dhe zemra gjithmonë e kupton atë.
 • Pak hedhje mund të thonë se ata kanë mbijetuar aq shumë në det sa Z. Patel, dhe askush në shoqërinë e një tigri të rritur të Bengalit.
 • Pasdite ai shkoi për të parë kinemanë "Zoti i unazave", të cilën nuk kishte pasur kohë ta shihte më parë. Ai mendoi se orkat, ndryshe nga njerëzit, ishin krijesa të thjeshta dhe të pakomplikuara.
 • Unë preferoj që historia ime të ketë vdekur. Historia e vdekur është shkruar me bojë, ajo që po jeton në gjak.
 • Çfarë gjëje tradhtare të mendosh se një person është më shumë se një person.
 • Sa e mrekullueshme është që askush nuk duhet të presë një moment para se të fillojë të përmirësojë botën.
 • Ata donin të flisnin, por nuk mundën; Kishte lot në sytë e tyre. Ata ishin të dy të zbehtë dhe të hollë; por ato fytyra të zbehta u ndriçuan me agimin e një të ardhmeje të re.
 • Unë e di kush isha këtë mëngjes kur u zgjova, por mendoj se që nga ajo kohë më është dashur të ndryshoj disa herë.
 • Bëhu burrë ose bëhu më shumë se burrë. Ji i vendosur me qëllimin tënd dhe i vendosur si gur.
 • Nëse jeni duke kërkuar përsosmëri nuk do të jeni kurrë të lumtur.
 • Nëse njerëzit thjesht e duan njëri-tjetrin vetëm pak, ata mund të jenë shumë të lumtur.
 • Nëse nuk prisni asgjë nga askush, nuk do të zhgënjeheni kurrë.
 • Nëse doni të dini se si është një burrë, shikoni se si i trajton inferiorët e tij, jo të barabartët e tij.
 • Po, siç e dinë të gjithë, meditimi dhe uji janë martuar përgjithmonë.
 • Ndihem sikur jam duke ecur përpara, si dhe larg diçkaje, dhe gjithçka është e mundur.
 • Megjithatë ka raste kur më mërzit çdo milje që kam udhëtuar, çdo vakt që kam ngrënë, çdo person që kam takuar ndonjëherë, çdo dhomë ku kam fjetur. Sado e zakonshme që duket, ka raste kur është përtej imagjinatës sime.
 • Unë jam ajo që më keni bërë. Merrni lavdërimet e mia, merrni fajin tim, merrni të gjitha sukseset, merrni dështimin, me pak fjalë, më merrni.
 • Kam shpresë ose mund të mos jetoj.
 • Të gjitha përfundimet janë gjithashtu fillesa. Thjesht nuk e dimë në atë kohë.
 • Një dhomë pa libra është si një trup pa shpirt.
 • Dhe tani që nuk duhet të jesh perfekt, mund të jesh i mirë.
 • Dhe kështu ne pushtuam, anije kundër rrymës, të mbartura pandërprerë në të kaluarën.
 • E dini, lumturia mund të gjendet edhe në kohërat më të errëta, nëse dikush mban mend se si të ndizni dritën.

Deri më tani frazat e librave kanë mbërritur, shpresoj t'ju kenë shërbyer për të përmbushur objektivin tuaj, qoftë përdorimi i tyre, botimi i tyre ose thjesht ndalimi i leximit të tyre; meqenëse këto ndonjëherë i bëjnë njerëzit të reflektojnë në zona të ndryshme.


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

2 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   Nelson Arturo Clisánchez Morillo dijo

  I kam dashur këto 130 fraza nga librat e njohur. Unë do të doja të vazhdoja të merrja këtë pasuri të njohurive

 2.   Gjergj Lulo. dijo

  Adage të mrekullueshme dhe pasuruese, faleminderit, unë mësoj shumë prej tyre dhe mësoj shumë me ta, faleminderit.