Testi i inteligjencës emocionale, a keni një EI të mirë për të qenë drejtues?

Për një kohë të gjatë ka pasur më shumë theks në IQ të njerëzve, por në realitet, megjithëse është gjithashtu shumë i rëndësishëm, Inteligjenca Emocionale (EI) është gjithashtu e nevojshme për zhvillimin e duhur të personit, në mënyrë që të mund të jeni me të vërtetë të suksesshëm në jetë.

Theksi dikur ishte në arsyetimin logjik, aftësitë e matematikës, aftësitë hapësinore, të kuptuarit e analogjive, aftësitë verbale, etj.

Studiuesit u befasuan nga fakti që ndërsa IQ mund të parashikonte arritje të konsiderueshme akademike dhe, deri diku, sukses profesional dhe personal, diçka mungonte në ekuacion. Disa nga ata me rezultate të shkëlqyera të inteligjencës kanë performuar dobët në jetë; Mund të thuhet se ata po humbnin potencialin e tyre duke menduar, duke u sjellë dhe duke komunikuar në një mënyrë që pengonte shanset e tyre për sukses. Pa një Inteligjencë të mirë Emocionale, ju mungojnë aftësitë me të vërtetë të nevojshme për të pasur sukses dhe mbi të gjitha, për të qenë të lumtur me veten dhe me jetën që po bëni.

kokë me inteligjencë emocionale

Një nga pjesët kryesore që mungon në ekuacionin e suksesit është inteligjenca emocionale, një koncept i popullarizuar nga libri novator i Daniel Goleman, i cili bazohet në vite të hulumtimit nga shkencëtarë të shumtë, përfshirë Peter Salovey, John Meyer, Howard Gardner, Robert Sternberg. Dhe Jack Block, vetëm për të përmendur disa. Për arsye të ndryshme dhe falë një game të gjerë aftësish, njerëzit me inteligjencë të lartë emocionale priren të jenë më të suksesshëm në jetë sesa ata njerëz që kanë një inteligjencë më të lartë, por një Inteligjencë Emocionale më të ulët.

Inteligjenca juaj Emocionale

Për të ditur nëse keni Inteligjencë Emocionale të mirë apo të ulët, është e nevojshme që të vlerësoni veten me sinqeritet dhe sinqeritet, aftësitë tuaja në këtë drejtim. Për ta bërë këtë, është një ide e mirë për të marrë teste sepse në këtë mënyrë, ju do të jeni në gjendje të dini nëse duhet të punoni më shumë ose me vendosmëri më të madhe për të rritur Inteligjencën tuaj Emocionale.

Ju duhet të jeni të sinqertë dhe të përgjigjeni në përputhje me atë që në të vërtetë bëni, ndjeni ose mendoni çdo ditë, në vend të asaj që mendoni se konsiderohet e saktë në këtë test. Askush nuk është këtu për t'ju gjykuar, ju thjesht duhet të jeni vetvetja, dhe përveç kësaj, ka shumë pyetje që duhet t'i vlerësoni në mënyrën më të sinqertë.

Lexoni me kujdes secilën pyetje dhe tregoni se cila është opsioni më i mirë për ju dhe realitetin tuaj aktual. Mund të ketë disa pyetje që zbulojnë situata në të cilat ju mendoni se nuk janë të rëndësishme në jetën tuaj, në këto raste, ju do të duhet të zgjidhni përgjigjen që ndoshta do të zgjidhni nëse gjendeni ndonjëherë në këtë situatë.

inteligjenca emocionale për të qenë udhëheqës

Testi i Inteligjencës Emocionale

Ju duhet të mbani mend para se të bëni këtë provë se rezultatet janë indikative dhe nëse vërtet dëshironi të dini se cili është niveli juaj Inteligjenca emocionale ose keni nevojë për mjete në jetën tuaj, gjëja më e mirë është që të shkoni te një profesionist i psikologjisë për t'ju drejtuar në këtë.

 1. Unë e njoh veten, e di se çfarë mendoj, çfarë ndiej dhe çfarë bëj. ASNJEHERE / NDONjëherë / GJITHMON
 2. Unë jam në gjendje të motivoj veten time për të mësuar, studiuar, kaluar, për të arritur diçka. ASNJEHERE / NDONjëherë / GJITHMON
 3. Kur gjërat shkojnë keq për mua, gjendja shpirtërore më mban derisa gjërat të shkojnë më mirë. ASNJEHERE / NDONjëherë / GJITHMON
 4. Unë vij në pozicione të arsyeshme me njerëzit e tjerë edhe pse kemi mendime të ndryshme. ASNJEHERE / NDONjëherë / GJITHMON
 5. Di gjërat që më trishtojnë ose lumturojnë. ASNJEHERE / NDONjëherë / GJITHMON
 6. Unë e di se çfarë është më e rëndësishme në çdo kohë. ASNJEHERE / NDONjëherë / GJITHMON
 7. Kur i bëj mirë gjërat e njoh. ASNJEHERE / NDONjëherë / GJITHMON
 8. Kur njerëzit e tjerë më provokojnë, unë nuk jam në gjendje të përgjigjem. ASNJEHERE / NDONjëherë / GJITHMON
 9. Unë jam optimist, gjithmonë përpiqem ta shoh gotën gjysmë të mbushur. ASNJEHERE / NDONjëherë / GJITHMON
 10. Unë kontrolloj mendimet e mia. ASNJEHERE / NDONjëherë / GJITHMON
 11. Flas me vete. ASNJEHERE / NDONjëherë / GJITHMON
 12. Kur ata më kërkojnë të bëj ose të them diçka që nuk dua, unë refuzoj. ASNJEHERE / NDONjëherë / GJITHMON
 13. Kur dikush më kritikon padrejtësisht, unë mbrohem përmes dialogut me vendosmëri. ASNJEHERE / NDONjëherë / GJITHMON
 14. Kur ata më kritikojnë për diçka të drejtë, unë e pranoj atë. ASNJEHERE / NDONjëherë / GJITHMON
 15. Unë jam në gjendje të heq shqetësimet nga mendja ime për të mos u fiksuar. ASNJEHERE / NDONjëherë / GJITHMON
 16. Unë e kuptoj se çfarë thonë, mendojnë ose ndiejnë njerëzit përreth meje. ASNJEHERE / NDONjëherë / GJITHMON
 17. Unë vlerësoj gjërat e mira që bëj. ASNJEHERE / NDONjëherë / GJITHMON
 18. Unë jam gjithmonë në gjendje të argëtohem. ASNJEHERE / NDONjëherë / GJITHMON
 19. Ka gjëra që nuk më pëlqen t’i bëj dhe nëse duhen bërë, unë i bëj. ASNJEHERE / NDONjëherë / GJITHMON
 20. Jam ne gjendje te buzeqesh. ASNJEHERE / NDONjëherë / GJITHMON
 21. Kam besim tek vetja ime. ASNJEHERE / NDONjëherë / GJITHMON
 22. Unë jam një person aktiv dhe më pëlqen të bëj gjëra. ASNJEHERE / NDONjëherë / GJITHMON
 23. Unë i kuptoj ndjenjat e të tjerëve. ASNJEHERE / NDONjëherë / GJITHMON
 24. Kam biseda me njerëz të tjerë. ASNJEHERE / NDONjëherë / GJITHMON
 25. Konsideroj se kam një sens të mirë humori. ASNJEHERE / NDONjëherë / GJITHMON
 26. Mësoj nga gabimet që bëj. ASNJEHERE / NDONjëherë / GJITHMON
 27. Kur ndiej tension ose ankth jam në gjendje të relaksohem dhe të qetësoj veten time në mënyrë që të mos humbas kontrollin dhe të veproj mirë. ASNJEHERE / NDONjëherë / GJITHMON
 28. Unë jam një person realist dhe jo për atë arsye pesimist. ASNJEHERE / NDONjëherë / GJITHMON
 29. Nëse dikush është shumë nervoz, unë di si ta qetësoj, ose të paktën mundohem. ASNJEHERE / NDONjëherë / GJITHMON
 30. Unë kam ide shumë të qarta për atë që dua. ASNJEHERE / NDONjëherë / GJITHMON
 31. Unë e di cilat janë të metat e mia dhe si t’i ndryshoj ato. ASNJEHERE / NDONjëherë / GJITHMON
 32. I kontrolloj mirë frikën. ASNJEHERE / NDONjëherë / GJITHMON
 33. Vetmia nuk më mbingarkon, ndonjëherë është e nevojshme. ASNJEHERE / NDONjëherë / GJITHMON
 34. Më pëlqen të luaj sporte dhe të ndaj interesat e mia me të tjerët. ASNJEHERE / NDONjëherë / GJITHMON
 35. Unë jam krijues ASNJEHERE / NDONjëherë / GJITHMON
 36. Unë e di se cilat mendime janë të afta të më bëjnë të lumtur, të trishtuar, të zemëruar ose ndjenja të tjera. ASNJEHERE / NDONjëherë / GJITHMON
 37. Unë mund ta trajtoj mirë zhgënjimin kur nuk marr atë që kam vendosur. ASNJEHERE / NDONjëherë / GJITHMON
 38. Unë komunikoj mirë me njerëzit. ASNJEHERE / NDONjëherë / GJITHMON
 39. Unë jam në gjendje të kuptoj këndvështrimin e të tjerëve, edhe nëse nuk është e njëjtë me timen. ASNJEHERE / NDONjëherë / GJITHMON
 40. Unë shpejt i identifikoj emocionet e njerëzve përreth meje. ASNJEHERE / NDONjëherë / GJITHMON
 41. Unë jam në gjendje ta shoh veten nga këndvështrimi i të tjerëve. ASNJEHERE / NDONjëherë / GJITHMON
 42. Unë marr përgjegjësinë për veprimet e mia. ASNJEHERE / NDONjëherë / GJITHMON
 43. Jam në gjendje t’i përshtatem situatave të reja, edhe nëse ndonjëherë më kushton. ASNJEHERE / NDONjëherë / GJITHMON
 44. Besoj se jam një person i ekuilibruar emocionalisht. ASNJEHERE / NDONjëherë / GJITHMON
 45. Unë marr vendime të prera. ASNJEHERE / NDONjëherë / GJITHMON

Rezultatet e provës

Për të ditur rezultatet e testit, duhet të dini se si të shtoni rezultatet tuaja, sipas përgjigjeve tuaja:

 • Kurrë: Pikë 0
 • Ndonjehere: Pikë 1
 • Përgjithmonë: Pikë 2

inteligjenca emocionale vs. koeficient të inteligjencës

Rezultatet e provës

Për të ditur cilat janë rezultatet tuaja në provë, është e nevojshme që secilën pyetje ta keni shtuar në mënyrë korrekte, rezultatet e pikëve do të jenë këto:

 • Midis 0 dhe 20 pikë: SHUM E ULT
 • Ndërmjet 21 dhe 35 pikëve: E ULT
 • Midis 36 dhe 46 pikave: MESEDM-I ULT
 • Ndërmjet 46 dhe 79 pikëve: MESATARE-E LART
 • Ndërmjet 80 dhe 90 pikëve: SHUM E LART

Çfarë do të thotë rezultatet tuaja

Për të ditur më mirë se çfarë lloji të Inteligjencës Emocionale keni dhe nëse duhet ta përmirësoni atë me punë profesionale, atëherë zbuloni kuptimin e rezultatit që keni marrë.

Shumë e ulët

Me këtë rezultat do të thotë që ju nuk i kuptoni mirë emocionet, as tuajat dhe as të të tjerëve. Ju nuk jeni në gjendje të vlerësoni veten dhe nuk e shihni potencialin tuaj të plotë. Ju duhet të punoni në aftësitë tuaja të jetës që të jeni në gjendje të keni marrëdhënie më të kënaqshme me të tjerët, por mbi të gjitha, për të përmirësuar marrëdhënien tuaj me veten.

Bajo

Nëse keni pasur një rezultat të ulët, atëherë keni disa aftësi emocionale por gjithsesi ju duhet t’i përmirësoni ato shumë. Ju duhet të bëni punë personale për ta njohur veten më mirë dhe për të vlerësuar se kush jeni dhe çfarë mund të bëheni. Ju duhet të njihni dhe identifikoni emocionet tuaja, mësoni t’i kontrolloni dhe t’i shprehni me vendosmëri.

Mesatarisht i ulët

Këtu jeni në gjysmë të rrugës për të përmirësuar aftësitë tuaja emocionale, ju jeni në prag të arritjes së saj. Ju tashmë dini shumë gjëra për mendimet dhe ndjenjat tuaja, Por ju duhet të mësoni t'i trajtoni emocionet tuaja në mënyrë korrekte dhe efektive me të tjerët. Ju duhet të përmirësoni aftësitë tuaja sociale.

Medium-lartë

Nuk është aspak keq, ju e dini kush jeni, mendimet dhe ndjenjat tuaja njihen në mënyrë perfekte. Ju jeni në gjendje të menaxhoni emocionet tuaja që të ndiheni mirë dhe të parandaloni që mendimet negative të prishin ditën tuaj. Ju keni marrëdhënie të mira me të tjerët dhe jeni në gjendje të komunikoni me vendosmëri.

Shumë e lartë

Nëse e keni marrë këtë rezultat, urime! Ju jeni një person inteligjent emocionalisht. Ju keni marrëdhënie të shkëlqyera dhe ndoshta do të zbuloni se njerëzit ju afrohen për këshilla. Por duhet të keni kujdes sepse mund të lini mënjanë nevojat tuaja. Ju keni një potencial të lartë drejtues, prandaj mos hezitoni të kërkoni një mundësi për të zhvilluar potencialin tuaj të plotë. E mira e gjithë kësaj është që ju i njihni aftësitë tuaja si dhe dobësitë tuaja, i njihni sukseset tuaja, jeni në gjendje të komunikoni në mënyrë të përshtatshme me njerëzit e tjerë dhe mund të zgjidhni konfliktet nga ndjeshmëria dhe pohimi. Urime!

* Test i bazuar dhe përshtatur nga libri 'Inteligjenca Emocionale për udhëheqjen' nga Juan Carlos Zúñiga Montalvo *


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   CESARINE dijo

  excelente

  1.    maria jose roldan dijo

   Faleminderit!

 2.   Miguel dijo

  Një artikull i shkëlqyeshëm, urime.

  1.    maria jose roldan dijo

   Faleminderit!! 😀

 3.   marilys dijo

  Përshëndetje mirë për mua ky mësim është shumë i shkëlqyer Unë dua të mësoj më shumë për ju. Po kërkoj relaksimin e problemeve emocionale