Nyaho kumaha carana nyebutkeun euweuh

Diajar nyarios henteu

Nyaho kumaha carana nyarios yén ku henteu netepkeun wates ka jalma sanés tanpa kedah ngarugikeun aranjeunna, ngan ukur nunjukkeun panolakan urang dina nyanghareupan kaayaan atanapi pamundut mangrupikeun dasar kategasan sareng hubungan interpersonal cageur.

Mibanda assertiveness alus ogé diperlukeun pikeun mibanda harga diri alus sarta nyegah batur ti manipulasi urang. Ieu mangrupikeun cara pikeun komunikasi sareng batur dina kaayaan séhat sareng méré nilai kana pikiran anjeun, hak anjeun sarta pikeun némbongkeun batur yén kabutuhan Anjeun sarua pentingna jeung batur.

Upami anjeun netepkeun wates anjeun bakal terang kumaha ngabéréskeun konflik sacara efektif

Nalika anjeun terang kumaha nyarios henteu sareng anjeun gaduh assertiveness, anjeun bakal tiasa ngabéréskeun konflik anu langkung saé sareng negotiate solusi anu anjeun gaduh sareng jalma sanés. Lamun ieu teu dipigawé Anjeun bisa digolongkeun kana manipulasi batur jeung masalah beuki badag sarta badag, ngajadikeun anjeun ngarasa malah goréng pikeun henteu ngalakukeun hadé.

Konsékuansi négatip tina teu nyaho kumaha carana nyebutkeun euweuh, teu netepkeun wates lamun diperlukeun, sarta pamustunganana, teu jadi hiji jalma tegas, bakal salawasna mawa masalah serius kana hirup anjeun. Ku sabab kitu, éta kacida pentingna nu ngalakukeun bagian anjeun sarta yén assertiveness janten bagian tina kapribadian anjeun dimimitian kiwari.

Bisi anjeun teu dianggo ogé, anjeun bakal neruskeun kalawan masalah teu nyaho kumaha carana nyebutkeun euweuh. Ieu bakal bener hésé pikeun anjeun mungkir batur requests maranéhanana sarta nyebutkeun yén éta moal jadi karya pribadi hébat.

Pentingna nyarios henteu

Anjeun bakal tiasa aksés batur sanajan requests maranéhanana bertentangan jeung pikiran anjeun, prinsip, kabutuhan atawa kahayang. Ieu kajadian sabab anjeun bakal sieun konsékuansi négatip tina nolak ngalakukeun hiji hal, sanajan anjeun teu hayang. Tapi naon anu paling parah anu tiasa kajantenan upami anjeun nolak? Kadé anjeun difokuskeun diri luhureun sakabeh hal.

Balukar tina nampi naon anu anjeun henteu hoyong laksanakeun ngan ukur masalah anu bakal nyababkeun anjeun di jero. Anjeun bakal ngarasa kaliru pikeun ngalakukeun hal nu teu hayang jeung ambek ka diri sorangan pikeun satuju kana hal nu bener teu hayang ngalakukeun.

Kusabab lamun batur ambek atawa ngarasa goréng yén anjeun teu ngalakukeun hiji hal nu teu hayang, eta bakal hartosna yén maranéhna teu ngahargaan anjeun salaku jalma sahingga, aranjeunna kedah anjeun nyetel wates supados henteu lumangsung deui.

Pentingna terang kumaha nyarios henteu

Sakumaha anu anjeun bayangkeun nyarios yén éta henteu penting pisan sabab éta mangrupikeun dasar dasar tina assertiveness sareng harga diri anjeun. Éta penting pikeun dianggo dina assertiveness na nempatkeun wates nyebutkeun euweuh ku kituna anjeun nyadar yén éta bakal boga mangpaat dina kahirupan anjeun.

Sababaraha kauntungan tina terang kumaha nyarios henteu nyaéta:

  • Anjeun ulah dimanipulasi.  Ku netepkeun wates ka batur sareng ngajelaskeun yén aya hal anu urang moal laksanakeun, aranjeunna moal tiasa ngamanipulasi atanapi ngamangpaatkeun anjeun.
  • Anjeun ngahindar ambek-ambekan. Anjeun bakal tiasa ngahindarkeun parasaan yén batur ngalakukeun naon anu dipikahoyong sareng anjeun, ngahindarkeun ku cara anu sami perasaan ambek-ambekan ka batur sareng ka diri sorangan kusabab henteu netepkeun wates.
  • Anjeun gaduh kaamanan langkung pribadi. Lamun anjeun bisa nyebutkeun euweuh tur nyetel wates pikeun jalma séjén, anjeun bakal ngarasa leuwih alus ngeunaan diri. Harga diri anjeun bakal mimiti ningkat sareng anjeun bakal langkung percaya diri.
  • Anjeun nyieun kaputusan hadé. Ningali sadaya poin sateuacana, sadayana ieu hartosna ku gaduh langkung kapercayaan kana diri anjeun, anjeun bakal tiasa nyandak kaputusan anu langkung saé, ngontrol kahirupan anjeun sareng terang naon anu anjeun pikahoyong sareng naon anu anjeun henteu pikahoyong.
  • Anjeun ulah kalibet dina hal-hal anu henteu paduli anjeun. Ku netepkeun wates, anjeun bakal tiasa nyingkahan kalibet dina kaayaan anu engké bakal kuciwa. Ku nyebutkeun yén anjeun moal bisa nyingkahan interfering dina situasi nu ngalanggar prinsip anjeun, pikiran anjeun atanapi nu ngahasilkeun ngarareunah emosi hébat.
  • Anjeun ngahindarkeun parasaan négatip ka diri anjeun. Anjeun bakal tiasa ngahindarkeun parasaan négatip atanapi citra diri anjeun sabab anjeun bakal diajar nunjukkeun ka batur naon anu anjeun tampi sareng naon anu anjeun moal nampi ku cara naon waé, henteu paduli sabaraha aranjeunna keukeuh.

Henteu hartosna henteu

Tong sieun ngomong henteu

Pikeun mimitian, anjeun kedah ngantunkeun kasieun pikeun masihan panolakan anjeun sareng salamina. Lamun salawasna masihan ka requests batur, eta bakal jadi masalah internal teuing badag pikeun anjeun endure ngarareunah nu keur lila. Anjeun bakal gaduh konsékuansi émosional parna sarta ieu pangalusna dihindari dina sagala waragad.

Anjeun sanés jalma anu jahat pikeun nolak ngalakukeun hiji hal anu anjeun henteu hoyongkeun, tapi jalma sanés anu henteu nganggap anjeun nalika aranjeunna naroskeun anjeun ngalakukeun hiji hal anu anjeun henteu hoyong lakukeun. Tapi kumaha upami aranjeunna henteu terang anjeun henteu hoyong? éta nalika anjeun kedah nyirian wates anjeun sacara jelas.

Sareng émut, upami hubungan sareng jalma sanés réngsé kusabab anjeun henteu pas kana pamundutana, maka anu jelas yén jalma éta henteu kedah aya dina kahirupan anjeun, langkung saé ngajauhan sareng nempatkeun jarak émosional pikeun ngahindarkeun langkung jauh. manipulasi ku batur.anu teu bisa ngahargaan anjeun.

Diajar ngomong euweuh asertively

Pikeun nyarios henteu leres, anjeun kedah ngalakukeun sacara asertif. Mimiti anjeun kedah ngidentipikasi dina pikiran anjeun kaayaan anu anjeun nyarios enya nalika anjeun leres-leres hoyong nyarios henteu. Pikirkeun ogé sareng saha anjeun langkung seueur tuang sareng kunaon. Pikirkeun émosi anu anjeun raoskeun sareng naon anu ngajantenkeun anjeun nampi pamundut anu anjeun henteu hoyong nampi. Éta bener patut eta?

Sakali anjeun parantos mikirkeun kaayaan anu paling sering kajadian ka anjeun, maka anjeun kedah ngalaksanakeun tip-tip di handap ieu. Mimiti anjeun kedah ngabayangkeun pamandangan dina sirah anjeun sareng lakukeun ku ngabayangkeun diri anjeun tegas. Janten nalika anjeun dipasihan kaayaan ieu deui dina kahirupan nyata, anjeun bakal boga leuwih strategi mental pikeun bisa ngalaksanakeun assertiveness sareng anjeun bakal tiasa nyarios henteu kalayan gampang sareng kapercayaan diri.

Émut yén alesan anjeun nyarios yén aranjeunna henteu sah sareng kedah dihargaan saloba pamundut batur.

Prakték hareupeun eunteung

Salian ngabayangkeun kaayaan dina pikiran anjeun, nangtung di hareup eunteung sareng latihan ngucapkeun frasa sapertos:

  • Abdi henteu janten urusan kuring
  • Hatur nuhun pikeun mikir kuring pikeun ieu, tapi kuring moal.
  • Abdi ngartos prihatin anjeun tapi henteu ngandelkeun kuring pikeun éta
  • Kuring moal ngalakukeun eta, tapi pasti anjeun bisa ngalakukeun eta

Ulang frasa tina tipe ieu visualizing kaayaan béda. Anu pangsaéna nyaéta anjeun mikirkeun kaayaan anu parantos kajantenan ka anjeun sareng anjeun ngawakilan frasa anu anjeun hoyong ucapkeun, pikeun nyarios kalayan percaya diri ka hareup!

Budak awéwé nyarios henteu ka bosna

Tong menta hampura pikeun mungkir diri sorangan.

Upami anjeun menta hampura pikeun nolak hiji hal, sigana yén nolak mangrupikeun hal anu goréng, sareng henteu. Paling anjeun tiasa ngucapkeun frasa sapertos: "Hapunten anjeun, tapi abdi moal." Anu penting nyaéta nyarioskeun hal-hal anu tenang, kaamanan sarta tanpa iota kasalahan.

empati mangrupakeun konci

Empati mangrupikeun konci nalika anjeun hoyong diajar nyarios henteu, ku kituna anjeun tiasa ngadangukeun anu sanés pikeun ngartos naon anu dipikahoyong, tapi teras nganggo assertiveness pikeun maksakeun kabutuhan sareng hak anjeun. Anjeun teu kedah resep batur, Anjeun oge teu perlu persetujuan maranéhanana. Paké empati tapi ulah ngantep diri dimanipulasi ku saha.

Anjeun tiasa nyebutkeun resounding euweuh tanpa agrésif. Ngan ngalakukeun eta tenang jeung quietly.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.