Roli i përvojave të kaluara

Ne jemi edukuar në thelb, në bazë të kushtëzimit, atributeve: ju jeni "kështu", jeni si babai juaj, si xhaxhai juaj, ...

Fuqia e emocioneve pozitive

Emocionet pozitive: ata shërojnë mendjen Në këtë artikull do të gjeni: - Rëndësinë e emocioneve pozitive. - Anekdotë personale për ...

Duke filluar me Budizmin

Sot filloj udhëtimin tim në këtë shteg të madh dhe intrigues të quajtur Budizëm. Nuk do të dija ta përcaktoja: a është filozofi ...

Fasule dhe Krishnamurti

Pasi foli për gati një orë, Krishnamurti tha se kishte ardhur koha për pyetje. Dje dikush ...

Zgjimi shpirtëror i njeriut

Çdo mëngjes, kur hapim sytë, kapërcejmë pragun që na kthen në botën e jetës tonë të përditshme. Kthehemi nga ...

Ku mund të gjendet talenti?

Ekziston një izolues nervor i quajtur mielinë, që disa neurologë e konsiderojnë si skalitje të shenjtë të përvetësimit të aftësive dhe